reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tymaniutek sorry, umknął mi Twoj post!
My przeszliśmy po hippie biocombiotik, ktory miał od poczatku przez hipp ha z paskudnymi kupami, bebilon pepti z równie paskudnymi kupami i bąkami ulewaniem, krztuszeniem po znów bio combiotik, na ktorym kupa była ok (chociaz troche bardziej "śliska" niz jak był na nim przez pierwszy miesiac zycia).
Syn mega duzo wrzeszczy. I to dosłownie. Ma bardzo bolesne kolki. Dochodziło do tego, ze jego aktywność sprowadzała sie do jedzenia i wrzasków. Miał wysypany policzek, ktory alergolog i dermatolog uznały, ze to nie związane ze skaza białkowa, ale dla mnie było to dziwne. I pediatra pow, ze zostałaby na hippie, ale jesli nie zobaczymy poprawy to sprobowac nutramigen. Wiec zdecydowałam sprobowac. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Mam nadzieje, ze mu tym nie zaszkodzę :(
Ja jako dziecko tez miałam alergie. Co prawda nie miałam skazy białkowej, ale tez zdarzały mi sie silne pokrzywki, dostawałam inhalatory itp. Był czas, ze jK jadłam za duzo nabiału albo troche nabiału i tego samego dnia czekoladę to dostawałam wysypki. Potem to minęło i teraz die okazało, ze jestem uczulona na sierść kota i pleśń. Ale pamietam, ze jeszcze jako dorosła jK byłam na diecie dukana i tak wyszło, ze codziennie jadłam jajka, to po tygosniu wysypało mnie na klatce piersiowej. Wiec jakies tam obciążenie alergia jest u malego

Ewella Kuba tez wpycha sobie piąstki i ciumka tak głośno.... masakra :) a nie raz sam sobie powoduje tym odruch wymiotny ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola a jest w ogóle poprawa jaka kolwiek?

Karmimy się. Wczoraj i dziś L zasnął normalnie tak jak jakiś czas temu czyli po butli o 21, to chyba mieliśmy do czynienia ze skokiem.

U mnie Artur od 19 nie spał to o 21 go wykapalismy. O 22 poszedł spać i o równej 3 się ubudzil. Zobaczymy o której kolejna pobudka

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella jak się zastanowię to o tych pieluchach opowiada głównie teściowa...[emoji28] może coś w tym jest[emoji28]
Z ciekawości zapytałam o wyjazd![emoji106][emoji11]
Ojej biedna.. głęboko wierzę że jej to kiedyś minie.

Moja chyba jeszcze nie wie że ma uszy[emoji28] też trochę odstaja ale chyba w granicach normy. Wygląda jak skrzat[emoji28]

Emol no moja też wspominki z tymi tetrami ale ileż razy można to opowiadać[emoji28]

Chybra my mamy i Agatka ja uwielbia[emoji106][emoji16] prawie zawsze jej włączam jak ma czas aktywności i jest w łóżeczku. I zawsze ogląda z takim samym zainteresowaniem i gada do niej.

Maziajka hahaha grunt to wiara we własnego męża[emoji28][emoji28][emoji28]

Ja miałam zoltaczke ale nawet nie wiem czy miałam okularki[emoji16]

Bloomka to ja od teściowej słyszę że trzeba było prać gotować i prasowac!
Łóżeczko chyba się obniża jak dziecko siada? Nie wiem:D
Moja też zaczęła piszczeć ale w różnych pozycjach. Spodobało jej się[emoji28]ale takie słodkie to jest[emoji7] mojej też się zdarza krzyknąć przez sen ale śpi dalej no to nic nie zrobię. Zanim wstanę to zasypia. Na szczęście rzadko.

Liluli Noo albo w rzece. Powinny być wdzięczne losowi. [emoji1][emoji28]

Chybra w skokach najlepsze jest to że przechodzą[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co Chybra, ja sama juz nie wiem.... niby wydaje sie byc troche spokojniejszy, ale wczoraj popołudniu znowu był hardkorowy płacz jak na kolke. I marudzenie. A po 21 puścił ładnie bąki i zasnął sam pieknie w łóżeczku bez marudzenia (co sie dawno nie zdarzało). Ale w sumie dokładnie wczoraj o 21 minęło 48h podawania nutramigenu... a to podobno po takim czasie widac poprawę. Wiec moze jest książkowy... [emoji23] albo bobotic mu pomaga. Nie wiem juz.

Na pewno kupy sa gorsze. Przy żółtych łatwo sie sprzątało, a przy tych zielonych jest cały ubabrany... :/

ZobacYmy jak dzis bedzie

Pumelova mój też nie wie że ma uszy ;)

Pyszczulek wstał o 6. Oczywiście uśmiechnięty, ale polezal na mnie to o 7-9.20 pospalismy.
Dzisiaj się wyspalam w 100%

Ola w nie zazdroszczę wam. Mam nadzieję że u was będzie przelomowy tym 3 miesiąc gdzie dzieci już bardziej interesują się światem niż brzuszkiem i będzie wszystko w porządku.

Dzisiaj dzień cały zaplanowany. O 13 z mama jadę na bazarek, potem przyjeżdża rodzina z Włoch. To obiad razem. I jeśli nic się nie zmieni muszę z Arturem dzisiaj pojechac do lekarza na nocną opiekę bo coraz bardziej babrze mu się ropa prawe oczko. Mąż miał w 2 m.ż udrozniany kanalik Zlowy i rodzice mówili ze to podobnie się zaczynało... I abyśmy sprawdzili. Od 2 tyg tak już jest. Boję się ze Beda mu tam coś przekuwac :(

Emol skończony 3 czy zaczęty? Bo jak skończony to jeszcze troche przede mna.... ;(

Ostatnia edycja:
Ola W to sobie jeszcze poczekamy.. u mnie nie wiem z czym ma Iga problem może z mamą, że jej nie rozumie sama już nie wiem :(

Właśnie wróciłam od kosmetyczki byłam na depilacji laserowej pach :) myślałam, że bardziej boli ale nie było źle :D Iga była z teściowa na spacerze zaraz mają wrócić może jeszcze zdążę poćwiczyć :)

Mówią że skończone 3. Bo tak jakby 4 trymestr.

reklama
Ewella ja mam te same mysli. Uwazam, ze Kuba mnie nie lubi

Emol ehhh
No ale z 2 str jakby zaczęty 3, to by znaczyło, ze dla nas nie ma juz ratunku i nadziei [emoji23]

Do góry