reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości ;) zdrówka dla męża ;)

Aga km och to pewnie już zadowolona z przeprowadzki, teraz tylko ogarniecie zostało i już koniec budowlanki na głowie :)

Ewella na pewno jej się podobało ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszły nowe koleżanki i nagle się zrobiło aktywnie na forum[emoji106][emoji106][emoji106]

Napolka szczerze współczuję wtracania się Twojej mamy. Szlag by mnie trafil bo ja i tak choleryczka jestem. Na szczęście sami mieszkamy i ani moja mama ani teściowa słowa nie powiedza. Moja mama powiedziała że wie że kiedyś było inaczej i zna mnie na tyle że nic mi nie mowi. Moje babcie jedynie rzucają tekstami że może jest głodna jak tylko kwęknie, ale to na tyle rzadko się widzimy że przetrwam;-) wspolczuje! I szacun że wytrzymujesz:-)

Same Asienki tutaj widze[emoji16][emoji16][emoji16] w moim życiu są same Anie i Asie a ja jestem Kasia - widać kiedyś takie imiona były popularne:D

Ewella hmm chyba muszę się przyłożyć do brania tabletek[emoji28]

Judith mojej też odstaja ale nawet nie pomyślałam że to od spania na nich:D
W sensie że może je podwinac:D

Misia najlepszego z okazji rocznicy[emoji173][emoji173][emoji173] mam nadzieję że to skręcenie palca jakoś mega nie boli. Ja też miałam teraz 4 rocznicę;)

Bloomka wyobrażam sobie stres związany z tą wadą. A właśnie moja mama mi wczoraj też powiedziała żebym nie stała za małą ale nie uzasadnila czemu[emoji28]:D

Paninka Ty to masz wyzwanie z 3 córkami! Mojej zostaje nalot. Życzę zdrówka Wam! Iii nie grzejemy jeszcze.

Ola W i jak się ma Twój szkrab?

Abed dla Was również wszystkiego dobrego[emoji173][emoji173][emoji173]

Napolka ja używam emotow z telefonu bo pisze na aplikacji:D one pewnie inaczej wyglądaja na kompie ale trudno;-)

Aga.km w koncu! Gratuluję:D jak się mieszka?[emoji7]

Ewella gratuluje że się udało z chustą! [emoji7] kiedy wyjezdzacie? Jaki plan?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela- mojej też furczy często. Jak odciągam Fridą i nic nie leci to mi się wydaje, że jest ten katarek gęściejszy i w głębszej części noska więc wtedy woda morska, Asię na brzuszek i wtedy ładnie leci. ale twój synek może mieć np pojedynczego glutka a niekoniecznie katarek :yes:

Emol- u nas nie ma problemu, że muszę wyjść z pokoju, bo ona śpi z nami, kołyskę mam obok mojego łóżka a że lampka jest to nawet jak się obudzi to mnie widzi a ja ją :) i czasem tylko rękę do niej wystawię, żeby ją pogłaskać i śpi dalej. :) nie mam strzałki w kółeczku w edytorze do pisania jest po prostu uśmiechnięta buźka i tam są różne ale właśnie mało :(

misia12 - a dostał chociaż kilka dni l4 na ten palec?

Widzę że dużo wrześniowych rocznic :) ja miałam w sierpniu - pierwszą :D

Odnośnie tych różnych przesądów to moja mama np mówi, że nie buja się pustej kołyski bo dziecko będzie ciągle płakać, i że taki sam efekt powoduje zbieranie z dworka upranych dziecięcych ubranek, że niby się wszystkie płaczki z okolicy zbiera i dziecko będzie niespokojne.

Napolka czasami jej zakładałam opaskę na te uszka ale muszę zacząć robić to regularnie bo będzie miała do mnie pretensje [emoji16]

Misia Abed - najlepszego! [emoji5]

Pumelova tu zawsze jest aktywnie - czasami ciężko nadrabiać [emoji85] a co do uszek ja po prostu kiedyś ją przyłapałam jak miała dobrze uszko ułożone, hyc głowa do góry i podwinęła sobie - i zadowolona [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Masakra te przesądy[emoji28] dzięki bogu nikt mnie nimi nie męczy;) dobra a ile razy słyszalyście ile to było kiedys roboty z pieluchami tetrowymi? Bo ja to słyszałam już ze 30 razy. Czuje się jakbym miała mieć wyrzuty sumienia że używam pampkow[emoji28][emoji28][emoji28]

Napolka rozwiązałas zagadkę mojego placzliwego dziecka! Duzo prałam i zdejmowałem z suszarki [emoji23][emoji23][emoji23]

Pumelova.... bez zmian.... tak liczyłam na to mleko, a tu dupa...

Masakra te przesądy[emoji28] dzięki bogu nikt mnie nimi nie męczy;) dobra a ile razy słyszalyście ile to było kiedys roboty z pieluchami tetrowymi? Bo ja to słyszałam już ze 30 razy. Czuje się jakbym miała mieć wyrzuty sumienia że używam pampkow[emoji28][emoji28][emoji28]

Ha ha- :-D moja mama oczywiście też zdążyła mi to powiedzieć multum razy, ale jeszcze dodawała, że ona to musiała jeszcze w pole chodzić jak w ciąży była a teraz to ja mogłam sobie w domu siedzieć i jak ją czasem proszę żeby posiedziała z małą bo chce obiad zrobić to przeważnie mówi, że ona jakoś wychowała 4 dzieci i też gotowała (ale ostatecznie i tak siedzi z nią) a jak chciałam pojechać do miasta i siedziała z małą to dzwoniła, że mam szybko wracać bo ona nie może nic w domu przy niej zrobić ha ha to ciekawe jak ona kiedyś sobie z 4 radziła :)

Napolka rozwiązałas zagadkę mojego placzliwego dziecka! Duzo prałam i zdejmowałem z suszarki [emoji23][emoji23][emoji23]

Pumelova.... bez zmian.... tak liczyłam na to mleko, a tu dupa...

tam nie dopisałam że po zachodzie słońca (uleciało mi z głowy podczas pisania) a właśnie o to słońce niby chodzi. :)

cieszcie się dziewczyny, że nikt wam takimi głupotami głowy nie zawraca ( moja mama oczywiście jeszcze kilka innych przesądach mówiła, ale bez sensu już o tym wspominać) u nas dziś dzień spokojnie minął. Trochę była marudna niedawno ale udało mi się ją ukołysać do snu i chwila dla siebie. :) poszłabym teraz chętnie zrobić sobie " domowe SPA" ale mąż gdzieś do garażu poszedł i małej nie zostawię, ale może chociaż sobie zrobię body-wrapping póki okresu nie mam jeszcze :)

reklama
Misia, Abed wszystkiego najlepszego [emoji5]

Pumelova dokladnie,najgorzej odlozyc [emoji5]
Zazwyczaj wieczorem zasypia szybko przy KP a wczoraj nic nie dzialalo. A w dzien ostatnio tez sam zasypial na macie na podlodze,tak mu moj brat dogodzil mata [emoji16]

Napolka mi tesciowa tez kazala ubierac czapke,ale jak zaczela ze nigdy przenigdy nie wolno bez czapki to jej kazalam zeby sobie najpierw w upal czape zalozyla i juz wiecen nic nie wspomina o czapce. Mieszka w domu obok ale po pracy to chyba mnie ciagle podglada bo wszystko widzi.

Linoone ja tez codziennie wychodze a czesciej wyjezdzam z domu.

I ja tez Asia [emoji6]

Ewella moj tez nie chce smoczka. Za to ciagle pcha cale raczki do buzi.

Misia u nas to samo,jak Szymek glodny to cyc musi byc juz natychmiast.
Zdrowka dla meza [emoji5]

Paninka Szymek ma nalot po mleku ale scieramy gazikami z woda przegotowana.
My jeszcze nir grzejemy w domku. Choc moj juz ostatnio chcial wlaczyc piec.

Bloomka wspolczuje stresu w szpitalu,ale najwazniejsze ze juz jest dobrze.
Ja tez z podkarpacia,okolice mielca wiec calkiem niedaleko. A w Rzeszowie rodzilam [emoji5]

Misia tez mam ta szczoteczke. Zaczne jej uzywac,jakos nie pomyslalam o niej.

Aga k_m rowniez najlepszego z okazji rocznicy [emoji8]
Gratuluje wprowadzenia do domku [emoji5]

Szymek sie czasami budzi z uchem zlozonym na pol,ale nie odstaja.u przez to. Uszy jesli odstaja to podobno genetycznie,ale nie wiem czy to prawda..

Ostatnia edycja:
Do góry