reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości ;) zdrówka dla męża ;)

Aga km och to pewnie już zadowolona z przeprowadzki, teraz tylko ogarniecie zostało i już koniec budowlanki na głowie :)

Ewella na pewno jej się podobało ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszły nowe koleżanki i nagle się zrobiło aktywnie na forum[emoji106][emoji106][emoji106]

Napolka szczerze współczuję wtracania się Twojej mamy. Szlag by mnie trafil bo ja i tak choleryczka jestem. Na szczęście sami mieszkamy i ani moja mama ani teściowa słowa nie powiedza. Moja mama powiedziała że wie że kiedyś było inaczej i zna mnie na tyle że nic mi nie mowi. Moje babcie jedynie rzucają tekstami że może jest głodna jak tylko kwęknie, ale to na tyle rzadko się widzimy że przetrwam;-) wspolczuje! I szacun że wytrzymujesz:-)

Same Asienki tutaj widze[emoji16][emoji16][emoji16] w moim życiu są same Anie i Asie a ja jestem Kasia - widać kiedyś takie imiona były popularne:D

Ewella hmm chyba muszę się przyłożyć do brania tabletek[emoji28]

Judith mojej też odstaja ale nawet nie pomyślałam że to od spania na nich:D
W sensie że może je podwinac:D

Misia najlepszego z okazji rocznicy[emoji173][emoji173][emoji173] mam nadzieję że to skręcenie palca jakoś mega nie boli. Ja też miałam teraz 4 rocznicę;)

Bloomka wyobrażam sobie stres związany z tą wadą. A właśnie moja mama mi wczoraj też powiedziała żebym nie stała za małą ale nie uzasadnila czemu[emoji28]:D

Paninka Ty to masz wyzwanie z 3 córkami! Mojej zostaje nalot. Życzę zdrówka Wam! Iii nie grzejemy jeszcze.

Ola W i jak się ma Twój szkrab?

Abed dla Was również wszystkiego dobrego[emoji173][emoji173][emoji173]

Napolka ja używam emotow z telefonu bo pisze na aplikacji:D one pewnie inaczej wyglądaja na kompie ale trudno;-)

Aga.km w koncu! Gratuluję:D jak się mieszka?[emoji7]

Ewella gratuluje że się udało z chustą! [emoji7] kiedy wyjezdzacie? Jaki plan?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela- mojej też furczy często. Jak odciągam Fridą i nic nie leci to mi się wydaje, że jest ten katarek gęściejszy i w głębszej części noska więc wtedy woda morska, Asię na brzuszek i wtedy ładnie leci. ale twój synek może mieć np pojedynczego glutka a niekoniecznie katarek :yes:

Emol- u nas nie ma problemu, że muszę wyjść z pokoju, bo ona śpi z nami, kołyskę mam obok mojego łóżka a że lampka jest to nawet jak się obudzi to mnie widzi a ja ją :) i czasem tylko rękę do niej wystawię, żeby ją pogłaskać i śpi dalej. :) nie mam strzałki w kółeczku w edytorze do pisania jest po prostu uśmiechnięta buźka i tam są różne ale właśnie mało :(

misia12 - a dostał chociaż kilka dni l4 na ten palec?

Widzę że dużo wrześniowych rocznic :) ja miałam w sierpniu - pierwszą :D

Odnośnie tych różnych przesądów to moja mama np mówi, że nie buja się pustej kołyski bo dziecko będzie ciągle płakać, i że taki sam efekt powoduje zbieranie z dworka upranych dziecięcych ubranek, że niby się wszystkie płaczki z okolicy zbiera i dziecko będzie niespokojne.

Napolka czasami jej zakładałam opaskę na te uszka ale muszę zacząć robić to regularnie bo będzie miała do mnie pretensje [emoji16]

Misia Abed - najlepszego! [emoji5]

Pumelova tu zawsze jest aktywnie - czasami ciężko nadrabiać [emoji85] a co do uszek ja po prostu kiedyś ją przyłapałam jak miała dobrze uszko ułożone, hyc głowa do góry i podwinęła sobie - i zadowolona [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Masakra te przesądy[emoji28] dzięki bogu nikt mnie nimi nie męczy;) dobra a ile razy słyszalyście ile to było kiedys roboty z pieluchami tetrowymi? Bo ja to słyszałam już ze 30 razy. Czuje się jakbym miała mieć wyrzuty sumienia że używam pampkow[emoji28][emoji28][emoji28]

Napolka rozwiązałas zagadkę mojego placzliwego dziecka! Duzo prałam i zdejmowałem z suszarki [emoji23][emoji23][emoji23]

Pumelova.... bez zmian.... tak liczyłam na to mleko, a tu dupa...

Masakra te przesądy[emoji28] dzięki bogu nikt mnie nimi nie męczy;) dobra a ile razy słyszalyście ile to było kiedys roboty z pieluchami tetrowymi? Bo ja to słyszałam już ze 30 razy. Czuje się jakbym miała mieć wyrzuty sumienia że używam pampkow[emoji28][emoji28][emoji28]

Ha ha- :-D moja mama oczywiście też zdążyła mi to powiedzieć multum razy, ale jeszcze dodawała, że ona to musiała jeszcze w pole chodzić jak w ciąży była a teraz to ja mogłam sobie w domu siedzieć i jak ją czasem proszę żeby posiedziała z małą bo chce obiad zrobić to przeważnie mówi, że ona jakoś wychowała 4 dzieci i też gotowała (ale ostatecznie i tak siedzi z nią) a jak chciałam pojechać do miasta i siedziała z małą to dzwoniła, że mam szybko wracać bo ona nie może nic w domu przy niej zrobić ha ha to ciekawe jak ona kiedyś sobie z 4 radziła :)

Napolka rozwiązałas zagadkę mojego placzliwego dziecka! Duzo prałam i zdejmowałem z suszarki [emoji23][emoji23][emoji23]

Pumelova.... bez zmian.... tak liczyłam na to mleko, a tu dupa...

tam nie dopisałam że po zachodzie słońca (uleciało mi z głowy podczas pisania) a właśnie o to słońce niby chodzi. :)

cieszcie się dziewczyny, że nikt wam takimi głupotami głowy nie zawraca ( moja mama oczywiście jeszcze kilka innych przesądach mówiła, ale bez sensu już o tym wspominać) u nas dziś dzień spokojnie minął. Trochę była marudna niedawno ale udało mi się ją ukołysać do snu i chwila dla siebie. :) poszłabym teraz chętnie zrobić sobie " domowe SPA" ale mąż gdzieś do garażu poszedł i małej nie zostawię, ale może chociaż sobie zrobię body-wrapping póki okresu nie mam jeszcze :)

reklama
Misia, Abed wszystkiego najlepszego [emoji5]

Pumelova dokladnie,najgorzej odlozyc [emoji5]
Zazwyczaj wieczorem zasypia szybko przy KP a wczoraj nic nie dzialalo. A w dzien ostatnio tez sam zasypial na macie na podlodze,tak mu moj brat dogodzil mata [emoji16]

Napolka mi tesciowa tez kazala ubierac czapke,ale jak zaczela ze nigdy przenigdy nie wolno bez czapki to jej kazalam zeby sobie najpierw w upal czape zalozyla i juz wiecen nic nie wspomina o czapce. Mieszka w domu obok ale po pracy to chyba mnie ciagle podglada bo wszystko widzi.

Linoone ja tez codziennie wychodze a czesciej wyjezdzam z domu.

I ja tez Asia [emoji6]

Ewella moj tez nie chce smoczka. Za to ciagle pcha cale raczki do buzi.

Misia u nas to samo,jak Szymek glodny to cyc musi byc juz natychmiast.
Zdrowka dla meza [emoji5]

Paninka Szymek ma nalot po mleku ale scieramy gazikami z woda przegotowana.
My jeszcze nir grzejemy w domku. Choc moj juz ostatnio chcial wlaczyc piec.

Bloomka wspolczuje stresu w szpitalu,ale najwazniejsze ze juz jest dobrze.
Ja tez z podkarpacia,okolice mielca wiec calkiem niedaleko. A w Rzeszowie rodzilam [emoji5]

Misia tez mam ta szczoteczke. Zaczne jej uzywac,jakos nie pomyslalam o niej.

Aga k_m rowniez najlepszego z okazji rocznicy [emoji8]
Gratuluje wprowadzenia do domku [emoji5]

Szymek sie czasami budzi z uchem zlozonym na pol,ale nie odstaja.u przez to. Uszy jesli odstaja to podobno genetycznie,ale nie wiem czy to prawda..

Ostatnia edycja:
Do góry