reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Paninka współczuję kłótni. I tego że wszystko na twojej głowie. U nas chyba przez te moje komplikacje podchodzimy do wszystkiego zadaniowe mąż dużo pomaga ale muszę mu konkretnie mówić co ma zrobić i przypominać dzień przed.

Ewella znowu cos. Dobrze że wykryli ale dalej musicie być w szpitalu :-/
A gdzie ma wenflon? I to sama wodą mu leci?
To mój tydzień temu miał 80 (mając 7 tygodni) a oczka dalej żółte. Dostaje wodę teraz znowu mm. Boję się tej jutrzejszej wizyty, tego że nas zostawia w szpitalu:-(

Kontrola u gin ok. Narazie zdecydowałam się na tabletki anty ale długofalowo gin polecala wkładkę. Zobaczymy. Zmartwila mnie ze jeszcze troche czasu powinnam odpuscic cwiczenia i dzwiganie, conajmniej miesiac jeszcze.
Korzystając z wyjścia byłam na kawie i zakupach dzieciowych co prawda ale zawsze cos :-)

Ewella ja też planuję wcześnie kolczyki założyć.
Jeju to dość wysoka ta bilirubina i nie wiedziała byś o tym gdybyś nie pojechała do szpitala. Oby was szybko wypuścili do domu

Emol ja też miałam bardzo wczas kolczyki i nie pamiętam żeby mi to przeszkadzało, mama też nie narzekała. Ale ja to jestem wyjątek, bo miałam kilka razy uszy przebijane:yes:

Kylesa najlepszego dla Szymusia❤
Ja też karmię na żądanie i nie wyobrażam sobie jak miała bym przeczekać ten płacz np. pół godziny żeby przesunąć do godz.karmienia?
U mnie jutro będzie 5 tyg.i też jeszcze trochę okresowo tzn.raz czerwono, raz nic, a raz brunatno, ale położna sprawdzała i mówiła że macica się ładnie obkurczyła, więc się nie martwię.

Przyszła mamusia tak mnie temat kolczyków zainteresował bo znajoma zakładała swojej 6cio miesięcznej córce i pani która to robiła mówiła że im wcześniej tym mniej dziecko boli. A teraz są jakieś specjalne kolczyki z przeznaczeniem dla niemowlaków. Mój tata pracował w Czechach i tam już w szpitalu zakładali kolczyki po urodzeniu.

Pumelova zazdroszczę sprzątającego męża.
Z rurką windi to musiał być zbieg okoliczności bo Maja nawet nie zwraca na to uwagi.
Ja miałam 3 razy uszy przebijane:D i na tym przykładzie stwierdzam że im wcześniej tym lepiej

Kasia dziękuję za opinię, właśnie o to mi chodziło które są najmilsze w dotyku.
Dobrze że malutka ładnie przybiera.

Abed Maja też krócej ciągnie, ale na żądanie więc myślę, że jak waga odpowiednia to ok.
Oj też myślę o tej chuście, tylko kto mnie nauczy?

Paninka współczuję syt.w domu. Niestety w nerwach ludzie robią głupie rzeczy. Twoja córcia i mnie rozczuliła, biedna... Mój młody już starszy, a jak kupuję coś małej to i jemu. A goście też dla niego jakiś drobiazg , albo słodycz przynoszą.
Twoje dziewczynki śpią jak aniołki.

Misia nie powiedziane że jak jedno grzeczne, to drugie nie bdzie. Maja też już do mnie coś "mówi" jak z nią gadam i uśmiecha się. Super uczucie. Nadal mamy kilka kupek dziennie.

Aim gratuluję wagi kluska:tak:

Mój mąż wymyślił żebyśmy w nocy pojechali dziś nad morze....hmmm fajnie, tylko kompletnie nie mam pojęcia co pakować???

Aniek daleko macie ?

Ja postanowilam ze jednak nad morze nie pojade. Dla nas to ok 5 godzin drogi. Jutro mamy 6tygodni , postanowilam nie jechac ze wzgledu na podroz ale tez na to ze wieczory ma ciezkie, jest przemeczona/przestymulowana/ kolki / gazy i w nocy czasem tez i obawiam sie ze nad morzem bedzie robila masakre a synek lat 4 przez to bedzie mial spierniczone wakacje. Dlatego ze wzgledu na jego komfort sobie odpuscilam i zostaje z liwia w domu. Jada same chlopaki.

Kolczykow nie planuje narazie zakladac poki nie bedzie spokojnie siedziala. Mam wrazenie ze beda ja cisnely jak ciagle lezy.

Pisalyscie o prezentach - ja dostalam bukiet kwiatow w domu jak wrocilam i bon na tysiaka do apartu ... tak jestem w szoku ze niewiem co za to wybrac!!:)

Podaje ktoras debridat???

Katja jestem ze śląska. Jak w zeszłym roku nowe drogi pootwierali to jechaliśmy w nocy 5,5godz. Trochę się boję tej drogi, ale mamy fotelik który mogę ułożyć do pozycji prawie leżącej.
My z kolei chcemy jechać ze względu na młodego, bo biedny całe wakacje siedzi w domu. Pierwsze z matką hipopotamem, a teraz z płaczącą siostrą. Co ma być to będzie. Najwyżej będę całą noc nosiła, albo będziemy siedziały w samochodzie:DMamy taką kwaterę gdzie jeździmy od kilku lat(tam czas się zatrzymał w czasie PRL) starsza pani to prowadzi, duży ogród i przez las do morza. Jak ogarnę na budowie sprzątanie, to lecę pakować maluchy i w drogę.

Karuzela a kiedy gin.pozwolił zacząć ćwiczenia? bo ja bym już coś chciała...
Jakie pigułki zalecił przy karmieniu??
Mam nadzieję że jednak was nie zostawią w szpitalu.

Aim jaki klusek, mój się urodził taki malutki. :)
Pumelova lidlowskie są grube bardzo i fajne dla Agatki bo mają szeroko między nogami.
Aniek ja z Grzesiem też bym pojechała nas może. Ostatnio prawie cały dzień w aucie spędził. Droga ze wsi 1,5 h dwie castoramy, Liroy Merlin, centrum handlowe i na wieś z powrotem. Od 12 do 23 w drodze. Karmilam na tylnym siedzeniu (mam tak przyciemnione szyby że nie widać nic co jest w środku, nawet cienia) , a jak wychodzilismy to wyciagalam Grzesia do wózka.
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aniek miłego wyjazdu :) a co do uczenia się wiązania chuty to wybbieram się na indywidualne "konsultacje" ze znajomą to tylko chciałam zobaczyć czy to nam pasuje :)

Karuzela trzymam kciuki żeby obyło się bez szpitala &&&&

Misia ja bym karmiła jak bym musiała bez przyciemnianych szyb ;) w uk jak byłam to normalnie kobiety w praku siedziały i karmiły :) bez zasłaniania i krycia się

reklama
Hej

Ewellka o kurcze mam nadzieje ze bilirubina spadnie i wyjdziecie jutro! dobry obiad tesciowa zrobila;D?

Aniek a gdzie jedziecie?

Misia kompletne bzdury wladnie ludzie gadaja .. Nie wiem skad sie to bierze.

Co do kolczykow ja znow mam taka wizje ze dziewczynka powinna sama do tego dojrzec i chciec tego czy to 5 latka czy 10latka dla takiej malej dziewczynki to musi byc wydarzenie i przezycie.Dlatego nie planuje przebijac uszek Jagodzie chyba ze sama kiedys bedzie chciala.

My dzisiaj bylismy caly dzien nad jeziorem mloda karmilam normalnie na lawce ja akurat nie mam z tym problemu przykrylam sie pielucha i po problemie.Mloda grzeczna byla i dala spokojnie posiedziec:-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry