reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W chyba zostaną parą :p

Pumelova nie wiem czym się objawia asymetria nic mi nie powiedziała więcej mam nadzieję dzisiaj się więcej dowiedzieć. Wiem że lepiej w szpitalu, ale jak nie mam żadnej pomocy nawet na chwilę jak mąż ją w domu weźmie na ręce to jest lżej a tutaj nie ma tak i do wc mam ciężko wyjść nie mówiąc już żeby coś zjeść.. ..

Aniek pisałam wyżej nie wiem jak się to objawia ja nic nie widzę dzisisj chce się więcej dowiedzieć. A kolczyki ja też będę chciała zrobić jak jest mała ale nie wiem kiedy ;)

Ja musiałam ważyć Ige przed i po jedzeniu żeby wiedzieli ile zjada i kazała karmić 20min chyba że chce więcej to ma jeść ale nie więcej niż godzina bo to mówią że bez sensu, ale Iga już po 10min jest najedzona i zjada tak 100-110 więc dobrze, bo na wadze ładnie przybiera. Kupa i u nas z rana była pielęgniarka powiedziała, ze dobra :p
Ja jestem padnieta...iga nie chciała wczoraj zasnąć męczyła się 2h, w nocy też zjadła po 1 i plakala a teraz przed 5 jadła i się męczy żeby zasnąć. Co dom to dom...

reklama
Hahah Ewella to chyba musimy sie kiedys spotkac i ich zapoznać [emoji23]

Asymetria objawia sie preferowaniem przez dziecko jednej str ciała- główkę przechyla na jedna, układa sie w literkę C leżąc na pleckach.
Przynajmniej tak u mojego to wyglada. Głowa mu leci na prawy bok. A jK leży na plecach to jak sie go nie poprawia, to jest taka odwrócona literka c. Nawet jak głowę ma na lewa str to nóżki ida na prawa, a tak jakby tył głowy tez na prawa. Nie wiem czy dB wyjaśniłam i czy wiecie oco chodzi :D
Generalnie duzo dzieci ma asymetrię, ale zazwyczaj sie normuje do 3 miesiaca. Nam powiedzieli o niej i kazali kontrolowac. Jesli z nasza pomocą tj poprawianiem go jak leży asymetria sie nie zmniejszy No to konieczna bedzie rehabilitacja.
Ja zamierzam wczesniej isc do fizjo, po co czekac kolejne 2 miesiace. Im wczesniej zaczne tum lepiej. Tylko najpierw musze ogarnac sprawe brzuszka, bo zaczęłam podejrzewać, ze to raczej dyschezja a nie kolka i ze byc moze jest spowodowana mlekiem, chociaz jest dobre.. ale od kilku dni ewidentne po jedzeniu płacze. I raczej nie z przejedzenia, bo nie wkurzam. Do tego problem z kupa. Jest jedna codziennie, ale bardzo sie przy tym meczy. A wczoraj to jak pisałam - kawałek takiej brązowej czyli chyba zatwardzenie. Wiec dzis bede sie starała znalezc sensownego pediatrę i skonsultowac

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova - hueehueee masz racje ze kupy smierdzą [emoji3] ino moja szwagierka tlumaczyla ze mocno kwasno. Jej dwoch synkow ma alergie na laktozę i przeszla na nutramigen niestety.
Piekna waga Agatki! Super ze wy juz po szczepieniach.

Emol z ulewaniem jest tak ze to tylko wyglada na ogromne ilości. O ile dziecko przybiera na wadze nie nalezy sie tym martwic...
Co do facetów, to po pierwszym dziecku i doswiadczeniach wszystkim mowię zeby pogadaly ze swoimi facetami i uswuadomily im ze będą partnersko zajmowac dzieckiem. Bo potem najczęściej sie okazuje ze tylko kobieta ogarnia temat a facet ma w dupalu... tacy często bywają i trzeba ich krotko trzymać bo nie ma się co łudzić ze sami wpadną na to ze kobieta jest padnięta. Ech...

Szymon ma miesiąc (dokładnie wczoraj ) [emoji7] ale ja caly czas karmie na żądanie. Czy powinnam to zmieniac? Stale godziny ma tyljo w nocy a w dzien wszystko zalezy od tego jak spi...

No i pytanie bo u mnie jeszcze "okresowo" a minął miesiąc. Czy ktos tez tak miał? Bo się zaczynam tym denerwować kurdeee

Sorki dziewczyny reszte przeczytam pozniej bo udaje mi się podczas karmienia trochę nadrobic.
Ewella trzymam kciuki!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa ale ze czerwono ciągle czy brunatnie? Ja to już żółte takie slomkowe. A my 5 tyg po porodzie. A będzie u Ciebie polozna? Warto się zapytać, choć u mnie położna na ostatniej wizycie pytała się czy są żółte więc chyba trochę długo u Ciebie z czerwonym.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

@Aniek42 ja jestem do kolczyków u tak małych dzieci zdecydowanie na nie, wiem jak moja koleżanka robiła swojej córze jak miała pół roczku, byłam przy tym, owszem było trochę krzyku, jednak ja jestem na nie z innego powodu, po co się martwic i męczyc dziecko jak zacznie mu się coś dziac z przekutym uchem, druga rzecz dziecko musi byc w tych kolczykach 24 h na dobę i zazwyczaj tak jest, że raz kupione złote kolczyki dziecko nosi kilka lat, a to się mija z celem. Ja tam jestem zdania, że jak dziecko chce np. na komunię to można taki prezent zrobic przekłucie uszów. Pamiętajmy, że kolczyki to biżuteria, a po co takiemu maleństwu biżuteria?? Nie mówiąc już o włosach które się wkręcają w kolczyki, także ja jestem na NIE.

Kylesa u mnie jak u Emol kolor slomkowy.
Moj Szymek ma 5.5tyg i w dzien tez karmie na zadanie.
Gratuluje miesiaca [emoji18]

Ewella jak dzis Iga?

Aniek ja mam jeszcze 2 paczki tych bialych pampersow. Strasznie ich nie lubie.

Emol super zakupy.

Pumelova wiem,ze juz pisalas ale ucieklo mi z glowy. Szczepilas 5w1 czy 6w1?

Zaraz jedziemy z Szymkiem zamowic tort na chrzciny i w koncu wszystko bedzie zalatwione.

W poniedzialek byla u nas polozna. Miala byc ostatni raz a bedzie jeszcze w poniedz.bo sobie gadala i ma przyjechac pouzupelniac dokumentacje.

Emol moja też tak ciągnie jakby była po glodowce ale coraz rzadziej:-) fizjoterapeuta twierdzi że to dlatrgo że ćwiczymy ale porównania nie mam (bo powodem tego że tak.zawziecie ciągnie jest wg niego nieprawidłowe napięcie mięśniowe na brzuszku)

Aniek rozumiem Cię doskonale. Agatka jak ma wieczorem za dużo bodźców w postaci znajomych naszych którzy ja ciągle na rękach trzymają to też bardzo płacze i nie potrafi się wyciszyc.
Generalnie wiedziałam że będę przeżywać wszystko z dzieckiem itd ale do tej pory nie wiedziałam z jak silnymi uczuciami się to wiąże i jak będę to przeżywać (jestem zaskoczona!). Ostatnio czytałam o żłobku i dopadła mnie zazdrość że moje dziecko się będzie do jakiejś Pani przytulać zamiast mnie! Masakra :D
Gratuluję karmienia na zewnatrz! Muszę się przełamać:-)
Ja miałam kolczyki jak byłam mala, muszę spytać ile miałam wtedy:-)

Kurczę ja mam wrażenie że jak JA jestem w domu to mój mąż ma więcej roboty bo głównie on sprząta - jak ja posprzątam to i tak sprząta po mnie bo nie zauważy i przestałam się denerwować. Od zeszłego tygodnia zaczęłam odkurzac chociaż:D do tej pory ja sie zajmowałam gastronomia a on sprzątaniem ale teraz nie gotuje bo mam dietę więc ani nie odprawie ani nie spróbuje:/ więc wychodzi na to że nic nie robię tylko marudze. Musi mnie bardzo kochać haha

A co do rurek windi jak dawałam wczoraj mojej to mocno piszczala przy wkladaniu a powoli robilam, u Was też tak? Albo to zbieg okolicznosci

Ewella mam nadzieję że dziś wyjdziecie. A na jakim jesteście oddziale? To już moje ostatnie pytanie:D i tak się wybierasz do fizjo więc asymetria będzie pod kontrola. Ale nasz fizjo tłumaczył że jak jest asymetria albo coś nieprawidłowego w napięciu miesniowym to dziecko jest placzliwe bo czuje że go mięśnie ciągną nie tak jak powinny bo każde dziecko z definicji wie jak powinno byc prawidlowo. Moja odkąd ćwiczymy to przestała ulewac i mniej płacze ale nie wiem na ile to ćwiczenia a na ile rozwój bo nie da sie.sprawdzic ;-)

Ola W im szybciej tym lepiej, my ćwiczymy od 4 tygodnia i jakoś można:-)

Kylesa rozumiem że to inny smrod:D moja ma 7 tyg i ja też karmię na żądanie [emoji55]
Mi plamienia zniknęły chyba po 6tyg

Liluli 6w1:)) A pneumokoki te zwykłe standardowe będziemy brać. Plus rotawirusy doustnie
Moja położna w koncu ucichla- mam w książeczce tylko jeden wpis. Ale to chyba trudno nie? Ja jej podpisałam 4 wizyty na jej kartce

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek nie potrafię powiedzieć które pieluszki najlepsze,może powiem że najmilsze w dotyku są z aldi:)
Co do kolczyków też mi się to podoba ale jestem na nie.Też bym się bała,że uszko zacznie ropieć a nie chcę takiego szkraba narażać na ból.Jak będzie starsza i będzie chciała to ok.
Pomyślę nad fizjoterapeutą...bo moja też jest humorzasta, no i non stop się pręży,jest spięta...robi się luźna jak sobie poje hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova zanim zasnął to dalam mu już 30 ml mm o 22 bo już nie wiedziałam co robić, 2h prawie wisiał na cycku, zjadł może z 20 i poszedł spać nieco wcześniej niż zwykle. Wstał o 4.30 a ja całe twarde piersi jak kamienie a Artur stwierdził że mega głodny to on nie jest i zjadł z 10 min z jednej piersi i zasnął, nie mogłam go dobudzic aby trochę z drugiej zjadł aby trochę mi ulżyć. To ja najpierw gorący oklad potem zimny (zamiast spania) i nieco była miekciejsza to poszłam spać. Mały wstał o 7.30 i jadl już za dwoje, więc oproznil obie, i poszedł dalej spać. Coś czuję że te ostatni tydzień co on był taki marudny i myślałam że to może przez kupkę albo brzuszek go boli ale chyba miał skok rozwojowy, bo tak z dnia na dzień znowu spokojniejsze dziecko i już nie ulewa od kilku karmien. Ale mój Artur tak ciągnął jakby nigdy nie jadł tylko na samym początku karmienia i nie wiem czy to dlatego że mam kapturki i musi ciśnienie zrobić aby mleko wylecialo.

Teraz Artur śpi to wykapalam się, zjadłam śniadanie, wysuszylam włosy, sciagnelam pranie i teraz je składam. Oj dawno tyle nie spał w ciągu dnia.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Leżymy na pediatri.
Nie wyjdziemy dzisiaj bo ma bilurbine 120 co odpowiada temu ze szpitala jak się urodziła 7, więc dostanie dzisiaj kroplowke z wodą ( chyba dobrze zrozumialam) żeby jej to wyplukac, pobiora mocz żeby wykluczyć jakieś infekcje. Rano zbadaja tsh i jeszcze raz bilurbine.

Ja też już nie mam żadnych plamien 5,5tyg. Minęło.

Do góry