reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

ewella90 oj jeszcze musicie siedzieć :( ale zawsze lepiej pod kontrolą :) rozumiem że zapalenia oskrzeli nie było ? a mąż nie może przyjść do Was posiedzieć kilka godzin a ty do domu przebrać się i odpocząc ?

ja dzis swoje wzięłam pierwszy raz na zakupy i się darł jak opętany ... gdzie mnie ta matka zabrała... no ja nie wiem jak będziemy żyć... a dziś 5 tygodni kończy :) z brzuszkiem dalej problemy :( przy karmieniu płacz... a i je krócej teraz po 10 minutach kończy nie wiem czy to prawidłowo...

reklama
Hejka. U nas leje, w sumie dobrze bo odpoczywamy po weekendzie.
A humor od wczoraj rana mam nienajlepszy. Doszło do wymiany zdań między mężem a mną, pokazał jaki z niego nerwus, własne dzieci zwyzywał no i lawina poszła. Łaski nie robi ze musi odkurzac raz w tygodniu, a że dzieciaki na różne prośby są głuche to nie nowość. Rzucił słuchawkami, rozwalił je i teraz nie będziemy ze sobą gadać...
Gości ugoscilam, on siedział w pokoju mamusi albo na dworze. Oczywiście wszystko na mojej głowie ale nic odwdzięcze mu się...
Ogarnelam wszystko łącznie z obiadem. Dobrze że jest zmywarka. Nastawilam 2 razy i po bólu ale kręgosłup i tak bolał. Mała była trochę marudna ale dziś rano było gorzej bo nie mogłam jej odłożyć. Teraz śpi w najlepsze.
Moja 4latka jest mega absorbujaca ale to zrozumiałe. Miała mamę na wyłączność a teraz wielka zmiana. Ale wzruszyła mnie wczoraj bo wszyscy dostali prezenty a ona nie. Na koniec zapytała mnie ze łzami w oczach czy jest coś dla niej. Kurczę człowiek nie pomyśli czasem... Ale chyba muszę coś mieć zawsze w zanadrzu... niby nie okazuje zazdrości ale to dopiero 2 tygodnie. Poza tym ma teraz okres 100 pytań na minutę :D
Ja krwawie bez żadnych przerw ale już mniej. W nocy też już swobodnie wstaje więc macica chyba się obkurczyla.
Tez sie wybieram w tym tyg. na zakupy ale zabiorę najstarszą i najmlodsza tylko dla świętego spokoju. Zobaczymy środkowa ma w czym iść na ślub ale reszta nie bardzo :D
Ewela90 rozumiem Cię doskonale. Szpital to dla mnie złe wspomnienia a ze środkowa wyladowalam 3 razy w ciągu jej pierwszego roku życia. Raz z wirusowka, następnie z zapaleniem płuc na końcu z salmonella. Dobrze że mnie nic nie chwytalo...

W tym tygodniu przyjdzie do nas lekarz i położna więc w zasadzie nie ruszamy się nigdzie dalej :/

Najstarsza miała kolczyki od 9 mies. Teraz ma zarosniete dziurki bo srebrne kolczyki jej pocharataly uszy, siła jej wyciagalam te kolczyki ale byla już starsza z 6 lat miała wtedy. Złoto spoko ale nie polecam kolczyków z taką igielka tylko najlepiej z zapięciem. Druga nie ma dziurek bo się już bałam i jak ladowalysmy w szpitalu to stwierdziłam ze sobie daruję. A kolczyki dostała od chrzestnej na chrzest chyba.... i czekają sobie.

Abed mąż pracuje na 12.30 i nie bardzo bo nie leżymy u siebie w mieście tylko trzeba dojechać 25min. A jak są korki to dłużej a tutaj są korki. Dzisiaj teściowa ma przyjechać z obiadem to ją trochę ponosi jak płakać będzie ja pójdę się wykąpać i przejść koło szpitala :) spałam teraz chwilę bo po 3h marudzenia zasnęła. Nie ma nic na oskrzelach zostalysmy z powodu bilurbiny żeby jednak ta kroplowka ją oczyscila.
Oj no to wyprawa na zakupy Wam się nie udała, ciekawe czemu tak płacze przy karmieniu? Pytałaś pediatry, poloznej? Jak jest najedzony po 10min to prawidłowo u mnie też Iga je 10-15min i już nie chce i przybiera prawidłowo.
Mi np.powiedzieli wczoraj, ze mam nie karmić na lezaco bo może się krzutsi i do tych oskrzeli leci.

Aim przemyśle ten aspirator bo u nas są gluty co rano.
Patuszka może Antosia już osiągnęła taki wiek że kupki są rzadziej, u nas co 4 dni są ostatnio. Współczuję problemów. Ja bym sciagala tyle co je mała, może trochę krócej, bo jednak dziecko robi przerwy a laktator nie.
Ewella o rany. Dobrze ze to nie oskrzela, bardzo się tego boję, bo sama miałam często bardzo ale w wieku przedszkolnym-5 razy w roku :/ ponoć u takich maluchów do ok 3 miesiąca może nie być gorączki nawet przy zapaleniu płuc. Współczuję kroplowki.
Pumelova jaka dzielna Agatka :)
Maziajka mnie też straszą że jak Grześ jest taki grzeczny to drugie da mi do wiwatu :)
Jeśli chodzi o pieluchy to mi coś nie leżą te z Lidla, wydaje mi się że po nich pupa jest zaczerwienione odrobinę, zdecydowanie wolę Dada i Pampersy.
Aniek kuzynka założyła corci kolczyki na roczek, wygląda super, ale mała zdjela jeden kolczyk przed wygojeniem i musiał ją wujek trzymać żeby jej założyli z powrotem. Ja bym chyba zakładała ok4-5lat, ew przed komunia. oczywiście teoretyzuje teraz bo Grzesiowi nie założę :)
My wróciliśmy że wsi w niedzielę późnym wieczorem. Grześ coraz mniej śpi, a od poniedziałku zaczął że mną gadać :) jak zwykle do niego mówiłam a on nagle odpowiedział, super uczucie. Żeby nie było za dobrze, zaczął ulewac troszkę.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

No a ja nie wiem czy to czary czy ten deszcz pospaly obydwie absorbujace :D
IMG_20170816_140243.jpg

Ja tylko mam Pampersy w zielonym opakowaniu. Jedynki przeciekaja, 2 są spoko:D

Załączniki

• IMG_20170816_140243.jpg
    IMG_20170816_140243.jpg
    165,3 KB · Wyświetleń: 487
Emol może faktycznie to skok. Ciesz się chwilą [emoji173]

Ewella no co Ty bilrubina?! Myślałam że to nie wraca już! A ma zazolcone oczka? Trzymajcie się! Nie może mama Ci tam pomoc?
Teraz widzę że teściowa przyjechała i że nawet się zdrzemnelas. Mam nadzieje ze czujesz się lepiej. Ciekawe ile będą Cię trzymac. To tam nie naświetlana tylko kroplowke dają? Ciekawe jak podziała. Oby szybko.

Abed moja czasem jak je tak 10 minut to się po 15 minutach znów upomina więc daje jej z tej samej. Nigdy nie wiem kiedy już oproznila pierś.

Paninka ojejku biedna córeczka:( też by mi jej było szkoda. Współczuję kłótni z mezem. Mam nadzieje ze szybko się pogodzicie. A teściowa kiedy wyjezdza? Bo ona tylko czasem tu jest, nie?

Misia moja nadal robi kilka razy dziennie kupy:D pewnie będzie wśród tych wyjątków które robią wiele kup zawsze haha
O widzisz ja mam teraz jedynki z Lidla i właśnie doszlam do wniosku że są fajniejsze niż dada.
Super że się już odzywa! Slodziutkie są te piski i odzywki pod karuzela albo na przewijaku[emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja też nie wiedziałam że wraca, tzn ze szpitala jak wychodziła miała 10, na pierwszej wizycie położna tylko mówiła że jest jeszcze żółta a ostatnio nic nie mówiła i pediatra też nie widział, oczka ma białe normalnie więc dlatego się dziwię, ze to wyszło.. No kroplowka dlatego, że ma to wyplukac.

Tak jak się spodziewałam, zawsze miałam dość długo okres, to teraz odchody też mam dość długo skoro wy już w większości nie macie a ja nadal lecę na podpaskach (4.5 tygodnia)
Dziś byliśmy u pediatry pierwszy raz, wszystko dobrze, klusek ma już 4.2 kg :D

Pumelova mój po 10 minutach jedzenia nie je przez dwie lub trzy godziny, więc się chyba najada :) nawet jak płacze i chcę go nakarmić to on nie chce...

ewella trzymajcie się w tym szpitalu

my zamotaliśmy się pierwszy raz w chustę :) z pomocą znajomej :) podobało nam się :) chyba pójdziemy na lekcje :)

reklama
Aim gratuluję wagi maleństwa. To naprawdę długo ci leci, ja wkładki zaczęłam nosić 2 tygodnie po porodzie, tylko takie Long. No ale ja właśnie okresy 2 dni mocne a potem już tylko brudzenie. Więc moze to ma jakiś wplyw

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry