reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella a tak o, z grubsza ok :) młody strasznie nie śpi, dobrze że mi potrzeba mało snu bo inaczej bym chyba już nie żyła ;) męczą go kolki też ale jakoś idzie do przodu. Je całkiem ok, przybiera dobrze na wadze więc powodów do zmartwień nie ma choć ulewa niemiłosiernie. Kupy robi dobre ;) generalnie poza mała ilością snu nie odbiega w niczym od normy :D ja uczę się ogarniać życie przy takim stworzeniu, od tego tygodnia postawiłam sobie za punkt honoru wrócić do lepszej diety i małymi krokami się udaje :) to samo staram się wcisnąć w dobę jakieś ćwiczenia i inne rzeczy ale łatwo nie jest jak dziecko prawie wcale nie śpi i jak nie śpi to wymusza zajmowanie się nim :p ale ku przodowi idzie :D czasem mam doła ale ogólnie staram się myśleć pozytywnie i cieszyć z drobnostek :)

reklama
Skoro wszystkie dzieci mają krostki to się nie przejmuje, To nie będzie alergia :D jem dalej :D

Ewella to dobrze że nic nie wyszło na badaniu:-) my mamy bioderka 21.08 :-) o właśnie chyba pełnia była może dlatego dzieciaczki niespokojne? Chociaż moja w nocy śpi pięknie, pobudka 3:30 jak przez ostatnie 4 noce więc i ja i ona się już same budzimy. A potem różnie 6-7.
U Ciebie też tak wkrótce bedzie:**

Alex życzę zdrowka!

Aim a jak Twoje zdrowotne problemy poporodowe? Wróciło wszystko do normy?

Aniek super jak kuchnie skończą to już najważniejsze z głowy:-) myślałam że tylko ja nie wiedziałam. Może Maja będzie spala jak będzie głośno? Moja dopiero od tygodnia daje się kłaść na brzuszek bez larma.

Chybra ale extra!!!! Kupię mojemu bo jesteśmy fanami również:-) na piwko jak znalazl.
W cholerę tych lekarzy. Nie mówiąc o wydatkach, szczepionki, fizjorerapeuta, chrzciny.. Ja prdl;P

Ola W to pewnie to normalna temp:-)

Patuszka przy karmieniu i odbijaniu jak chcemy, tylko o noszenie chodzi. Pokazywał jak jedna ręka trzymać ale ja tego nie umiem bo mam za mała rękę więc trzymam dwoma ale chodzi o to żeby było mega stabilnie
Nie znam się na temometrach:D. Kupiłam do wyprawki wszystko co się dało - połowa niepotrzebna:D

Emol u mnie te z buzi zniknęły więc może serio potowki. Głupieje już przez alergię której nie ma:/
Gratulacje[emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zasadniczo tak. Już nie mam problemu z zupełnym nietrzymaniem moczu. Dalej nie zatrzymam strumienia podczas sikania ale przynajmniej mam kontrolę kiedy go oddaje ;)
Za to taka ciekawostka dosłownie kilka dni temu zrobiły mi się rozstępy na piersiach. Ale w takiej ilości że najpierw myslałam że to jakieś zapalenie że jest ich tak dużo że ciężko policzyć, promieniście będzie że 20 na każdej. Jeszcze nie wymyśliłam co Z nimi robić ;)

Ewella Kylesa - a karmicie przy oswieconym swietle? Ja karmię przy małej lampce i nie przewijam pampersa żeby jej nie rozbudzic:D a potem chodzę po ciemnym mieszkaniu aż zasnie:D

Patuszka chyba nie umiem tego napisać:D ale ja oczywiście nosiłam małą przytuloną do mnie i podnosiłam trzymając pod paszkami , a kazał nam podnosić tak że obracamy na brzuszek i podnosimy trzymając od spodu i nosimy przodem do swiata. My tego nie wiedzieliśmy więc pewnie większość z was o tym wie- ja nigdy dzieci nie nosilam.
Wiesz co może te krostki ba policzku jej się zrobiły bo zasypia u męża na brzuchu - mógł być posmarowany czymś przeciez. Znikly jej te ż buzi. Może to reakcje ale niekoniecznie z układu pokarmowego tylko z wszystkiego dookoła. My w tym krochmalu nie kapalismy, ciocia powiedziała że emolientami smarować. Zobaczymy co powie, ale lżej mi że nie tylko moja tak ma:)

Ola W moja jak ćwiczy to się poci- w momencie bo ćwiczymy 6 minut. A jaki masz termometr? Bezdotykowe mają przedział 0,5stopnia więc byłoby ok mojej też pokazuje 37,1 czasem na bezdotykowym.
Moja robi częściej rzadsze kupki niż w konsystencji serka. Tak sądzę bo często robi jak leży gola to ja widzę głównie tą wodę.
Ja mam met Vojty więc pewnie nie będziesz miała tą tylko tą druga. Najpierw mielismy jedno ćwiczenie 6 powtórzeń - jedna ręka przetrzymuje tak jakby łopatke i pcham w kierunku ziemi a drugą ręką przeciwlegla nogę ciągne do góry - tak żeby napiela brzuszek. Nie umiem tego wyjaśnić ale nie trudne bo to tylko przytrzymuje przez pół minuty. A teraz dostaliśmy drugie ćwiczenie więc robimy 3 tego i 3 tamtego - jedna ręka trzymam łopatke pchajac do podlogi a drugą ciągne miednice do tylu tak żeby plecy były proste. Generalnie ciągne to za dużo powiedziane - przytrzymuje żeby ona napinajac się użyła odpowiednich miesni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam tylko nocna lampkę ale ona swieci dos dość jasno...
Ale jak zgasilam dzus w nocy to biedny sie denerwował bo nie widział [emoji16][emoji23][emoji2]
Ja zreszta tez...
Juz nie robię tego błędu, co z Mają - ją karmilam przy wlaczonym tv bo sie balam ze zasne i mi wypadnie... a ona biedna potem nie mogla zasnac- za duzo migalo jednak... oj gupi czlowiek gupi [emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova idziemy na badanie słuchu bo przy badaniu w jednym uchu wyszło żeby skontrolować, ale teraz jak koleżanka badała wyszło wszystko dobrze :)
Moja ma krostki na twarzy ale to podobno potowki, dzisiaj ma więcej bo spała na brzuchu na pieluszce i jej się ulalo.
Karmię przy małej lampce włączonej a dzisisj w nocy karmilam przy księżycu bo zapomniałam zasłonić rolety i jasno było bez lampki ;)
Miłego dnia
Aaaa a propos temperatury to polozna mi powiedziala ze nawet do 38 stopni jest normalne u noworoda bo ma duze wahania temperatury [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

katarzyna.anastazja bardzo mi przykro że musiałaś przez to przejść... nie myślałaś żeby ich do sądu podac skoro mąż nie móg być przy tobie ? a inne pacjetki mogły ? gdzie to był ?

ewella90 możemy piatkę przybić mój też od 4.30 :) wschód słońca podziwiał :) do 6 ;)

pumelova pleśniawek nie ma... u mnie też z brzuszkiem :( mamy wiecej delicolu podawać i ewentualnie do gastrologa na konsultacje... a ty nabiału dalej nie jesz?

Kylesa też tak czasmi mam ;) jak już czkawki dostanie to po spaniu ....

Ola W. dzieci nawet mogą mieć do 38 stopni jak się denerwują i płaczą... nie musi to oznaczać choroby, nie mają termoregulacji

Alex_87 oby was ominęło :)

Emol poważna sparawa :) niemowlak :)

aim też staram się małymi krokami i w miarę możliwości coś zmieniać :)

co do układania na brzuchu to mój też się denerwuje na początku :) ale klepię po tyłeczku to dzieci uspakaja :) u mnie działa chociaż nie zawsze....

u mnie rano połozna była ważymy 3940 :) znowu kilka rad co do jego płaczów pod czas karmienia... zobaczymy czy pomogą... a jak nie to czeka nas wizyta u gastrologa...

Macie rację, dzidzi wynagradza wszystko. Jest śliczna, bystra, grzeczna. Ładnie je i śpi, przesypia całe noce. Udało nam się też z naturalną higieną niemowląt, od powrotu ze szpitala może ze dwa razy zrobiła mi kupę w pampersa.

Załączniki

• 20170810_132642.jpg
    20170810_132642.jpg
    708,8 KB · Wyświetleń: 135
Katarzyna.Anastazja piękna dziewczynka, gratuluję przesłanych nocy, oby tak dalej ;) u nas by nie przeszło naturalną higiena bo Artur nie lubi leżeć z ptakiem na wierzchu. Każde przebranie pampersa to taki smutek w oczach i marudzenie lub płacz "czemu mi to robisz" zapinam pampersa i ciche dziecko ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aim no to u mnie też czasami mało snu ale daje radę ;) Iga jeszcze przesypia w ciągu dnia troche więc spoko, zastanawia mnie tylko kiedy dzieci już mniej śpią a więcej się bawią, rozgladaja, tak że tylko 2-3 drzemki ? Hmm..
Jak teraz spędzamy dnie na działce to też mam zdrowe jedzenie bo siostra gotuje ale w domu jak będę sama musiała to zobaczymy jak będzie ;) ćwiczę też jak tylko czas pozwala :) ja piersi dalej smaruje tym Palmersem co w czasie ciąży narazie nic nie zauważyłam ;)

Pumelova też te bioderka mamy 21.08 :D

reklama
Ja tylko z doskoku bo dziś ciężko dzień.

Pumelova to ty pisałaś o wodnistych kupkach? Powiedz mi u Was to sama wodą wylatuje żółta?

Są już wyniki Kuby. Dzis mial z zyly pobierana krew. Masakra. Morfologia chyba ok ale za to bilirubina mało spadła:-( teraz ma 79 czyli 4.47 martwię się co z tym dalej będzie. Lekarka od pon na urlopie. Mówiła że powinno spaść do 50 a tu klops.

Do góry