reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Katarzyna.anastazja przykro mi, że musiałaś tyle przejść... obyś szybko o tym zapomniała choć ciężko będzie.. dużo zdrowia!

reklama
Ja mam otulacz z motherhood ale zrobili to dla jakiś gigantow, moja będzie to miała dobre chyba na chrzciny:D

Dzięki Wam za info co to szatka![emoji173][emoji173][emoji173] spytałam przyszła chrzestna czy wie co to i nie wiedziała (A już jest matka chrzestna) więc nie liczę na to że kupi. Ale ojciec chrzestny kupi gromnice :-)

Ewella ciekawe czy nam się uda zrobić zdjęcie:D

Paninka twoje dziewczyny na pewno się świetnie bawią:* 10 urodziny wow:-)

Dziewczyny które pytaly mnie o szczepienia - my szczepimy 6w1 szczepionka hexa lub hexacima plus będziemy dawać rotawirusy doustna szczepionke. A pneumokoki te refundowane ale dopiero po 2tyg żeby malej zaoszczędzić klucia. Nie pytałam o nic poza nazwą i tym co jest w środku więc nie znam uzasadnienia, spytam w poniedziałek na wizycie czemu 6 a nie 5:-)

Aniek chyba tak ale w domu i tak płacze na ćwiczeniach. Trudno;-) gratuluje 4 tyg![emoji173] oj jaki znajomy rozkład dnia:D

Ewella Aniek macie zalecenia żeby zrobić badanie sluchu? Bo nam w szpitalu tylko kazali usg bioderek zrobić i na badanie słuchu się nie umawialam:(

Abed a może ma plesniawki? To powoduje chyba odrywania się od cyca. Moja też tak czasem robiła że się odsuwa i złości ale rzadko a u mnie są jak już problemy z brzuszkiem
Dziękuję za fote[emoji173]

Chybra ja mam urodziny dzień przed chrzcinami, też poszłam na łatwiznę;-)))

Paninka ja w sumie miałam brać bo mi zostały witaminy ale jakoś rzadko mi się udaje o tym pamietac.

Aniek zakupy udane?

Kasia832 musiałabyś częściej przystawiac młoda to byś miała więcej mleka - ja na początku przystawialam i co pół godziny;-) jak dajesz mm to automatycznie w piersiach Ci nie wzrośnie ilość mleka
Właśnie mogłabyś skorzystać z tego że nie jesteś teraz sama i karmić na żądanie żeby potem mieć więcej mleczka i karmić rzadziej :-)

Karuzela no to super:)) ja też nauczyłam się poprawnie nosić przynajmniej:D

Ola W idź do fizjo, mój powiedział że jest placzliwa z powodu nieprawidłowego napięcia mięśniowego;)

Misia i jak nocka?;)

Chybra z Gry o tron? A gdzie takie cuda kupiliscie?

Aha83 oo wesele super:-)) ja idę tylko tam gdzie mi kazali przy wypisie. Super waga!

Jak moja zaśnie na brzuchu to jak ja obracam to się budzi

Katarzyna.anastazja.. masakra![emoji54] ja bym tego nie przeżyła.. okropnie Ci współczuję.

Ja się nawet wyspałam dziś bo po karmieniu o 4 młoda szybko zasnęła w końcu:-) teraz znów szama i zepsuła mój plan bo o 8 ćwiczymy i chciałam dopiero później karmic.

Powiem Wam że ja już sama nie wiem jak z tą alergia. Mi ja ciągle wysypuje - przedwczoraj pojawiły jej się krostki (duzo) na policzku po nocy - dobra mogła na nim spać i by się zrobiły potowki (Ale tak duzo?:/ no i w nocy było chlodno..) W międzyczasie miała krostki ale takie blade na plecach jakiś czas temu, wczoraj widziałam na nogach.. czy wasze dzieci mają gdzieś jakies krostki? Poza potowkami. To są takie drobne krostki blade, ma taka chropowata skórę przez to. Lekarz ja zobaczy dopiero w poniedziałek ale jestem ciekawa czy wy też tak macie bo potem schizuje czy to może być alergia bo co innego - ale alergia to by były bardziej czerwone i w innych miejscach, jakieś zgiecia itd jedynie twarz by pasowala. Cała buzie mamy w krostkach.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Katarzyna.anastazja - matkobosko okropne przezycie ... strasznie wspolczuje Ci... cale szczęście ze ostatecznie oboje daliście rade!!!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Katarzyna.anastazja, współczuję przeżyć... U mnoe też było bardzo ciężko, także po części Cię rozumiem. Oby maleństwo Ci kochana wszystko wynagrodziło! Dużo zdrowia i spokoju!

Abed, moja na brzuchu tylko raz w szpitalu spała ułożona przez neonatologa. Muszę popróbować[emoji6]

Chybra, u nas czkawka jest na porządku dziennym i zazwyczaj zjawia się w najmniej odpowiednim momencie[emoji12]

Paninka, dziewczyny mają wakacje od rodziców i korzystają[emoji6] 10 urodziny, muszą być wypasione, nie ma co[emoji16]

Pumelova, myśmy dostały zalecenie zrobić badania słuchu, bo w rodzinie P jest wada genetyczna i trzeba sprawdzić czy Antosia też ją ma.

Kasia, rozumiem Cie odnośnie przestawiania Małej co pół godziny. Moja Antosia jak ma gorszy dzień to je co 30-45 min, więc w zasadzie nie ma sensu jej odkładać, bo za chwilę znowu jest płacz... Od dwóch dni ściągam pokarm i wieczorem po karmieniu piersią (jak przy niej usnie) to daje jej butelkę. Z piersi już nie je, twardo śpi i nie ciągnie, a z butelki zjada jeszcze z 30-40 ml. Nie wiem czy to jest dobry sposób, ale dzięki temu spokojniej zasypia.
Też mam wrażenie od kilku dni, że się nie najada... Pokarm mam, nieraz aż kapie i sam leci... Nie wiem co robić[emoji37][emoji37]

Karuzela, super wiadomości[emoji4]

Misia, jak Grześ w nocy? Pokazał różki czy dziecko anioł??[emoji6]

Pumelova, jak się poprawnie trzyma i podnosi niemowlę?? Tak z ciekawości pytam[emoji6]
Moja miała sporo zmian skórnych po porodzie i kazali kąpać małą codziennie w krochmalu. Zmiany pojawiały się nawet na podeszwach stop[emoji33][emoji33] Robię tak przez prawie 3 tygodnie i różnica jest ogromna! Większość zmian zniknęła, kaszaki się zmniejszają. Teraz przy upałach wyszedł trądzik, ale to jeszcze moje hormony działają. Ogólnie w kilku źródłach powiedzieli, że prawie wszystko to hormony ciążowe i nie martwić się tym na zapas. Np jak P bierze małą na ręce to musi mieć pieluchę przy jej twarzy, bo wystarczy że jej skóra ma nawet krótki kontakt z jego skóra i już wyskakują różne cuda... Może spróbuj podkładać na noc czystą pieluszkę pod buźkę? U mnie pomogło, a były noce że budziła się z czerwonymi krostkami na policzku...

Byłyśmy we wt (25 doba)u lekarza i mała ma 3970g[emoji4] od porodu przybyło jej 450g[emoji106][emoji106] i jest ponad 2 cm dłuższa, co widzę po ciuszkach.
Odpukać w niemalowane, ostatnie dwie noce były super! Karmienie po kąpieli ok. 21.30, kolejne o 2-2.30 i wtedy ok. 5.30-6. Poprzednie noce to spała od 22 do 2 i wtedy pobudki co godzinę na karmienie.
U nas dziś chłodno, mała powinna być spokojniejsza niż przy tych upałach...

Witamy biorę te co w ciąży, prenatal duo plus, one są od 13 tygodnia ciąży i dla matek karmiących piersią. Póki co wszystkie włosy mam na miejscu i oby tak zostało, bo wreszcie mam kucyk grubszy niż mysi ogonek[emoji16][emoji16]

Miłego dnia Kobietki[emoji8][emoji8]

Ostatnia edycja:
Katarzyna wspolczuje :(
Oby teraz juz wszystko w Twoim zyciu było dobrze!

Aha moj tez nie lubi na brzuchu. A kłaść to go na pewno nie umiem. Ale on soe wkurza czy u mnie czy na łożku. Pręży sie, siłują. Poci mu sie głowa.

Wlansie- czy to normalne ze w sekunde sie poci głowa?
2. Czy temp 37.1 u takiego malucha jest ok?
3. Sorry za temat, ale... [emoji23][emoji23][emoji23] wczoraj Kuba dostał mm i troche mojego mleka w ciazgu dnia (No na cała dobę to tak powiedzmy 80-100ml mojego). I dzis zrobił kupę. Kolor ok, grudki były, ale była taka hmmm No nie w konsystencji serka wiejskiego tylko troche mniej zbita, bardziej lejąca. Na samym mm robił bardziej zbite. I nie wiem czy tak moze byc czy cos jest na rzczy
4. Czy wy najpierw łapiecie a potem od razu karmienie czy jakas przerwa? Pytam głownie te co karmią butelka :)

Pumelova tak wlasnie zrobie. Ale chyba po usg bioderek. Nie wiem, zobacze. Najpierw musze znalezc jakiegos dobrego ;D
Boje sie tylko ćwiczen, ktore Ty
dostalas - trudne do wykonania?
Moj ma na buzi krostki. I wlasnoe sama juz nie wiem czy to trądzik czy uczulenie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewella Kylesa - a karmicie przy oswieconym swietle? Ja karmię przy małej lampce i nie przewijam pampersa żeby jej nie rozbudzic:D a potem chodzę po ciemnym mieszkaniu aż zasnie:D

Patuszka chyba nie umiem tego napisać:D ale ja oczywiście nosiłam małą przytuloną do mnie i podnosiłam trzymając pod paszkami , a kazał nam podnosić tak że obracamy na brzuszek i podnosimy trzymając od spodu i nosimy przodem do swiata. My tego nie wiedzieliśmy więc pewnie większość z was o tym wie- ja nigdy dzieci nie nosilam.
Wiesz co może te krostki ba policzku jej się zrobiły bo zasypia u męża na brzuchu - mógł być posmarowany czymś przeciez. Znikly jej te ż buzi. Może to reakcje ale niekoniecznie z układu pokarmowego tylko z wszystkiego dookoła. My w tym krochmalu nie kapalismy, ciocia powiedziała że emolientami smarować. Zobaczymy co powie, ale lżej mi że nie tylko moja tak ma:)

Ola W moja jak ćwiczy to się poci- w momencie bo ćwiczymy 6 minut. A jaki masz termometr? Bezdotykowe mają przedział 0,5stopnia więc byłoby ok mojej też pokazuje 37,1 czasem na bezdotykowym.
Moja robi częściej rzadsze kupki niż w konsystencji serka. Tak sądzę bo często robi jak leży gola to ja widzę głównie tą wodę.
Ja mam met Vojty więc pewnie nie będziesz miała tą tylko tą druga. Najpierw mielismy jedno ćwiczenie 6 powtórzeń - jedna ręka przetrzymuje tak jakby łopatke i pcham w kierunku ziemi a drugą ręką przeciwlegla nogę ciągne do góry - tak żeby napiela brzuszek. Nie umiem tego wyjaśnić ale nie trudne bo to tylko przytrzymuje przez pół minuty. A teraz dostaliśmy drugie ćwiczenie więc robimy 3 tego i 3 tamtego - jedna ręka trzymam łopatke pchajac do podlogi a drugą ciągne miednice do tylu tak żeby plecy były proste. Generalnie ciągne to za dużo powiedziane - przytrzymuje żeby ona napinajac się użyła odpowiednich miesni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova idziemy na badanie słuchu bo przy badaniu w jednym uchu wyszło żeby skontrolować, ale teraz jak koleżanka badała wyszło wszystko dobrze :)
Moja ma krostki na twarzy ale to podobno potowki, dzisiaj ma więcej bo spała na brzuchu na pieluszce i jej się ulalo.
Karmię przy małej lampce włączonej a dzisisj w nocy karmilam przy księżycu bo zapomniałam zasłonić rolety i jasno było bez lampki ;)
Miłego dnia

Do góry