reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny

U nas jutro 3 tydzień mija. Szok jak szybko. Mała przybiera na wadze ...póki co cały czas kp ...ale mam taką ochotę podac butelkę. Obiecałam sobie ze postaram się 3 miesiące pociągnąć tylko kp a później włączyć mm. Chciałbym tak jak Pastuszka. .odciągnąć trochę i dokarmiać wieczorem może by dużej spala. ..a jak mi się marzy przespana noc....

Katarzyna.anasrazja. ..bardzo Ci współczuję. Mam jednak nadzieje że wszytko zakończy się dobrze.

Mt tez myślimy o chrzcie. Tylko ciągle komuś nie pasuje. Najchętniej ochrzcilabym bym bez chrzestnych.

Ogólnie mam chwilowy kryzys. Wydaje mi się ze z niczym nie mogę zdarzyć. ..a chciałbym bym mieć wszytko na swoim miejscu. Juz taka ze mnie pedantka. Powinna trochę odpuścić. ..tylko jak?

Trochę się wyzalilam ..to mam nadzieje ze będzie mi lepiej

Mam pytanie. Nasza malutka strasznie Wręcz histerycznie się drze przed wieczornym kąpaniem. Czy któraś z Was ma podobnie? Juz nie wiem jak z mala postępować. ..myślę że wyrośnie z tego.. tylko aż żal tego słuchać.

Miłego wieczoru i dobrej nocy dla wszystkich.

reklama
Judith u mnie położna powiedziała że w ciągu 4 tygoodni stabilizuje się laktacje a potem ona zostaje na takim poziomie jak jest. Czyli nie mam dziwnego dzieci, bo mój mąż 'przecież dzieci lubią leżeć z gola pupa' no jak widząc mogą nie lubic.

Paninka może w domu samotnej matki?

Jenny może jest po prostu głodna + nie lubi wody i stąd taki płacz. U mnie niezadowolenie jest przed kapaniem ale to dlatego że muszę go rozebrać i MATKA MU ROBI KRZYWDE ;) ale wystarczy włożyć go do wody to zadowolony. Trudno więc mi powiedzieć co powinnaś zrobić :) mam nadzieję że kilka kapan i będzie zadowolona

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jesteście jak zawsze niezawodne!

Emol dzięki za precyzyjne wyjaśnienie :)

Judith ja znalazłam inf ze miedzy 6-12 tygodniem sie robi usg bioder

U mojego były plesniawki, ale nie umiem Ci odpowiedzieć, bo on od urodzenia jest niespokojny. A z jedzeniem mam problem teraz-a plesniawki juz prawie nie ma. Wiec nie wiem :/

Dzięki za te info. Ze u Was podobnie. Niektóre zachowania wydają mi sie nienormalne tzn takie histerie nad wyraz, a dzięki Wam wiem, ze jednak nie jest tak złe i nie tylko u mnie problem ;)

Ps. Wldnie ogarnelam, ze od 2 dni moze byc nieznośny, głośny i robic problemu przy jedzeniu (w połowie jedzenia sie krztusi, a potem chce jesc ale łapczywie, wiec ostatecznie przestaje jesc, bo łyka powietrze No i jeden wielki ryk... potem nie dojada, a potem chce jesc wczesniej niz powinien), bo to 5 tydzien. A to podobno skok rozwojowy

Moj tez uwielbia kąpiel, ale wlasnie robi afery, bo jest głodny najcześciej. I po kąpieli robi afere, ze najpierw go wycieram, a nie karmie...
Chyba tylko raz udała nam sie perfekcyjna kąpiel [emoji23]
Dlatego rozważam kąpiel po jedzeniu (tzn po paru minutach)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Katarzyna.anastazja wspolczuje...
Maluszek wszystko Ci wynagrodzi.

Karuzela probowalam tez na brzuszku i jest to samo. Ostatnio ma jakies ciezkie dni.

Szymkowi badali sluch w dniu wyjscia ze szpitala i dostalismy zaswiadczenie. Wiecej nie musimy kontrolowac.
W przyszlym tyg.bioderka. kazali nam robic miedzy 4 a 6 tygodniem. a 22.08 idziemy na szczepienie.

Dzisiaj bylismy ustalic menu na chrzciny,jeszcze tylko tort i wszystko zalatwione.

Jenny u nas chrzestnej tez zadna data nie pasowala,wiec wybralam taka jaka ja chcialam i powiedzialam ze zawsze moge wziac kogos innego i sie okazalo ze jednak pasuje taka data.

katarzyna.anastazja bardzo mi przykro że musiałaś przez to przejść... nie myślałaś żeby ich do sądu podac skoro mąż nie móg być przy tobie ? a inne pacjetki mogły ? gdzie to był ?

ewella90 możemy piatkę przybić mój też od 4.30 :) wschód słońca podziwiał :) do 6 ;)

pumelova pleśniawek nie ma... u mnie też z brzuszkiem :( mamy wiecej delicolu podawać i ewentualnie do gastrologa na konsultacje... a ty nabiału dalej nie jesz?

Kylesa też tak czasmi mam ;) jak już czkawki dostanie to po spaniu ....

Ola W. dzieci nawet mogą mieć do 38 stopni jak się denerwują i płaczą... nie musi to oznaczać choroby, nie mają termoregulacji

Alex_87 oby was ominęło :)

Emol poważna sparawa :) niemowlak :)

aim też staram się małymi krokami i w miarę możliwości coś zmieniać :)

co do układania na brzuchu to mój też się denerwuje na początku :) ale klepię po tyłeczku to dzieci uspakaja :) u mnie działa chociaż nie zawsze....

u mnie rano połozna była ważymy 3940 :) znowu kilka rad co do jego płaczów pod czas karmienia... zobaczymy czy pomogą... a jak nie to czeka nas wizyta u gastrologa...
Rodziłam w częstochowie. O sądzie nawet nie myślę, bo oni są bezkarni. Wystarczy, że powiedzą, że w sali odbywał się drugi poród. Podpisałam się też pod moją dokumentacją medyczną, choć widziałam, że informacje nie są prawdziwe (np. badanie rozwarcia, niektóre pomiary były wpisane choć się nie odbyły). Cóż miałam zrobić? Marzyłam by jak najszybciej opuścić szpital, ledwo stałam na nogach. Do sądu prędzej poszlabym z opieką poporodową, bo nie podano mi krwi ani kroplówki po krwotoku, dwa dni nie mogłam wstać i leżałam w koszuli, w której rodziłam. Dopiero po kolejnym omdleniu mąż wykłócił kroplówkę. Wychodziłam ze szpitala ze skrajną anemią, zakażeniem krocza i zapaleniem macicy.
Następne dziecko rodzę w domu, jak boga kocham.

Ja tylko z doskoku bo dziś ciężko dzień.

Pumelova to ty pisałaś o wodnistych kupkach? Powiedz mi u Was to sama wodą wylatuje żółta?

Są już wyniki Kuby. Dzis mial z zyly pobierana krew. Masakra. Morfologia chyba ok ale za to bilirubina mało spadła:-( teraz ma 79 czyli 4.47 martwię się co z tym dalej będzie. Lekarka od pon na urlopie. Mówiła że powinno spaść do 50 a tu klops.
U nas tak jest z kupkami właśnie. Żółta woda hmmm...
Nie wiem czy to jest normalne?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Katarzyna.Anastazja masakra jaka znieczulica, szok ze takie rzeczy mają miejsce...
Ewella chusta tak na szybko wiązana z lalka w środku [emoji14] ale wolałabym jednak żeby ktoś pokazał mi co i jak :)
U nas słuch badają w szpitalu w 2 dobie życia. Nie macie wklejonej informacji w książeczce???
My tylko bioderkana NFZ muszę właśnie dzwonić.
Patuszka ja karmię nawet co 10 min. Zasypia przy cycu często a jak odloze ryk bo ona nie dojadla :D położna mówiła ze mogę dokarmiac na noc ale ja nie chcę jej mieszać...
Mojej wyszedł chyba trądzik na raczkach.
Często też dzieci mają atopowe zapalenie skóry... niestety.
My śpimy przy zgaszonym, jakos tak jasno mamy :D moja sika na potęgę więc raz przynajmniej muszę ją przebrać.
Też nakupilam wszystkiego za dużo... myślałam czy nie podarować jakiejś potrzebujacej mamie, tylko gdzie taka znalezc...
Moja też wyje, kręci głowa ale to jak przystawiamy do cyca, smoczek w sumie rzadko w użyciu.
Dziś jadę do biura załatwić macierzyński do 20 mam nadzieję wyrobimy się bo mąż jeszcze w pracy.
Sesja noworodkowa za nami. Młoda fajnie współpracowała choć były momenty ryku ale po prostu chciała jeść :)
Podziwiam fotograf wszystko ze spokojem ukladnie raczek nóżek uspokajanie. To ja nie mam tyle cierpliwości :D choć mąż myśli ze mam, bo on to jak Pola ledwo kwiknie to ciśnienie podwyższone :D
Paninka moze znajdz jakis dom samotnej matki - do przekazania rzeczy..?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol mi mówili, że laktacja ustala się przez 3 pierwsze miesiące dopasowując do dziecka i jego rozwijającego się układu pokarmowego, bardziej optymistyczna wersja [emoji6]

Ludzie, katarzyna.anastazja, w głowie się nie mieści, mam nadzieję że dochodzisz do siebie. Racja oni są bezkarni tak samo jak nieskuteczne są sądy, może lepiej zapomnieć.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry