reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W tobie też gratuluje miesiąca:-) [emoji173] moja czasem ma takie godziny że płacze w każdej pozycji i na rękach i leżąc itd i wczoraj udało mi się ja uspokoić na brzuszku a do tej pory zawsze płakała na brzuszku. I dziś zrobiłam to samo, zasnęła na brzuszku a potem ja obrocilam na bok i spala godzinkę - zawsze cos:)

Kasia831 z nadmiaru bodźców - chciałaby spać a my jej ciśniemy muzyczka karuzela bujaczek karty kontrastowe.. To potem ino płacze:p trzeba ja wtedy porządnie wyciszyć i uspokoić żeby zasnela, a jak nie to pada że zmęczenia w koncu (gorsza opcja)

Ewella to się wcześnie kaplam jak na szczepienie mamy iść:D na spacerze jej nie karmiłam nigdy, bo i nie spaceruje dłużej niż 2h. Daje smoka, o dziwo przeprosiła się już ze wszystkimi smoczkami i te z aventu i te z lovi:) jak jej wypada smoczek to kładę w wózku na boku i opatulam pieluszkami żeby nie wypadł ale żeby mogła wypluc jak cos

Misia też tak czasem ma moja że tak steka to ciągle czuwam. Ale rzadko w nocy raczej w dzien.

Abed nie strasz:D

My się chyba wykulamy na spacer bo młodą nosi a pogoda fajna - 17 stopni i słońce:) idę w poszukiwaniu jakiegoś samoopalacza:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I u nas kiepska noc, częste pobudki jak nigdy. Stekanie i brak kupki pomimo tego że na wieczór mm nie było. Rano tak szukał że myślałam że głodny ale chyba nie o to chodziło bo solidnie dwukrotnie ulał.

Misia być może w trakcie odciagania jakieś naczynko pękło i stąd krew. Swoją drogą ciekawa jestem stąd tyle wydzieliny u Grzesia. U nas pomimo furczenia nie udało mi się nigdy nic odciagnac.

Córka ma 4 lata i z teorii byłam przygotowana że jej zachowanie może sie.zmienic ale już czasami ręce mi opadają. Wstaje i już ma.fochy, że wszystkim problem- ubieranie, jedzenie, wykonywanie jakiś czynności, krzyczy, pyskuje. A co najgorsze pomimo tłumaczenia potrafi Kubie scisnac nogę, rękę, rzuca się obok niego... :-/ prośby, tłumaczenia, kary nie pomagają. Nie była taka wcześniej.. .

Dziś przychodzi fizjoterapeuta, pasuje się ogarnąć i dzieciaki też ale nie mam mocy.

Aim, Kasia straszna głośne te nasze dzieci.
Jeśli chodzi o vit D to Grześ je z przyjemnością, zresztą hak wszystko co mu się zbliży do buzi. Jest jak odkurzacz, wszystko wsysa :)
Karuzela ponoć może być zwiększona ilość wydzieliny. Jak mu churczy w nosku to zapuszczam sól fizjologiczna i wtedy jak troszkę rozmieknie da się wyciągnąć. Ogólnie to jest to zabita wydzielina a nie katar. Już się położnej pytałam. Terez w środę jej pokaże. My mamy problem u babci z drugim wnukiem, ma trzy lata i nic mu przetłumaczyć się nie da, jego mama nie reaguje, twierdzi że wymyslam. A Sebastian wchodzi na kółko i zagląda do wózka. Jak trzymam to spoko tyle że podchodzi kiedy chce i kiedy się nie patrzy i może wózek przewrócić. Lapkami z piaskownicy wsadza smoczka oczywiście za to co Grześ do buzi bierze. Rzuca się koło niego niesamowicie i zero reakcji mamy. Dzidź mu się bardzo podoba, przynosi mu zabawki z kałuży :/

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też był stekajacy poranek. Zauważyłam że czasem chodzi o kupę i wtedy cyc najlepszy A czasem po prostu musi sobie porządnie odbić mimo że jadła już jakiś czas wcześniej. Powoli zaczynam rozumieć swoje dziecko [emoji16]
Byłyśmy w niedzielę na urodzinach chrzesniaka mojego. Ale on ma już 8 lat i zakochał się w siostrzyczce [emoji4]
Czy tylko ja nie używam smoczka? Jakoś nie czuje takiej potrzeby. Maja mało płacze, bardziej jeczy i steka. Jedynie na sesji miała gorąco przez chwilę w buzi.
Spokojnego dnia wszystkim [emoji8]

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ika i u mnie narazie bez smoczka mała jak płacze to i tak go nie chce ;)

Pumelova ale podobno ta karta już nie potrzebna ale dla pewności możesz cioci swojej zapytać:)
My ma działce jest fajna pogoda Iga śpi :)

Iga też steka w nocy ale nie każda noc i też wtedy cały czas na nią patrzę o co jej chodzi.

Ja wczoraj pochwalilam za wcześnie. W ogóle nie wyszlysmy na spacer, mi się udzieliły złe emocje no i wieczór miałyśmy z głowy.
Dziś już nastał lepszy dzień. Nie powiem niedawno się ubralam :D susze włosy właśnie i młoda zasypia. Czy szumisie mają podobny dźwięk???
Rano pospalysmy do 10 ogarnelam małą i dzwonek do drzwi... przyszła położna ja w gatkach , włos po spaniu ale nic zarzucilam spodenki i wpuscilam :D akurat od jutra ma urlop i fajnie że już po pierwszej wizycie teraz będzie w czwartek albo pt za tydzień.
Generalnie nic nowego mi nie powiedziała, interesowaly mnie glownie szczepienia. Pocieszyla mnie ze wróciły 5w1 więc dziewczyny pytajcie w swoich przychodniach.
Odezwę się później... miłego wtorku.

Ostatnia edycja:
Kasia nie pamietam o co pytałam [emoji23]

Ewella dziekuje! Ja tez tego nie ogarnelam :D ale widzisz-ten sam dzien, podobna godzina i podobne ryki dzieci ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ika my tez nie mamy smoczka. Bo mala nie chce. Nie dopajam tez. Tylko cyc.

Dobrze ze wrocily 5w1 musze spytac u siebie w przychodni. Inna nie wchodzi dla mnie w gre.
Ma ktos aktualny kalendarz szczepien? Tak zeby bylo ujete kiedy te obowiazkowe pneumokoki?

Ewella najlepszego dla Iguni❤
Mam nadzieję że te nasze bobasy będą coraz spokojniejsze i dają nam odpocząć.
Kartę NFZ wyrabiają na poczekaniu??
Moja mała też nie chce smoka, żadnego

Pumelova dzidzi musi mieć kartę bo będą robili problem z kolejnymi wizytami u lekarza.
Tak, wiem że ta gonitwa się kiedyś skończy. Ale wiem też że mąż jest pracoholikiem i nie usiedzi na miejscu. Niby to dobrze że nie jest leniem, ale....trzeba potrafić wypośrodkować.
Kiedy macie chrzciny?

Ola W spokojnego brzuszka dla Kubusia❤

Chybra delikol/kolzym, probiotyki od pierwszych dni życia, espumisan po 28dniu życia.
U nas w nocy tylko stękanie i prężenie było, ale za to od rana do południa był cyrk. Dziś dziecko jak anioł(narazie). Też tęsknię za mężem, ale co zrobić? Dobrze że masz rodziców.

Misia u nas tak samo. Jęczy, stęka, a ja przez to w ogóle nie śpię. Biedny Grzesiu z tymi glutkami.
Nie masz starszego dziecka, a też problem z młodym u babci i musicie też Grzesia więcej pilnować.

Ika ja też nie używam smoka, ale dlatego że malutka go nie chce.

Karuzela twoja jeszcze jest malutka, a mój synek prawie 9 lat i to samo. Nie jesteś sama. Wiem że to nie jest złośliwe, bo on ją bardzo kocha, tylko w ten sposób zwraca na siebie uwagę, ale nie raz mam ochotę go potrzepać. Zawsze był grzeczny, a teraz cyrk. Jak mu zwracam grzecznie uwagę i proszę to mówi "ok" i za chwilę to samo, a jak podniosę głos to mu przykro i się obraża , "bo tylko ona Cię interesuje" a ja naprawdę się staram poświęcać jemu czas. Nie wiem kiedy to minie?

W piątek znów do nas ma przyjść położna. Ja już naprawdę mam jej dość. Jakoś tak stresuję się jak ma być. Niby fajna i pomocna, ale teorię to każdy zna, a praktykę trzeba dopasować do dziecka. Tym bardziej że to już nie pierwsze moje dziecko.
Dziewczyny jak po kolei te szczepienia teraz lecą? Jakie pierwsze? Kto jest w temacie? Czyli te 5w1 są jakieś dobre, czy w zamian za jakieś inne one są?

reklama
Aniek właśnie nie wiem o co chodzi, skok nam się już skończył więc nie wiem skąd u niej zmiana zachowań. W dzień dość mało śpi, jest głodna ale nie je bo zasupia ale jak ją się odłoży to się budzi i płacze bo głodna.
Ale zapowiada się poprawa bo po północy zasnęła na 3 h [emoji2]
Mąż inwestuje czas dla Was :)

Kasia znam ból moja też nie najada się moim pokarmem :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry