reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Paninka ja w domu używam zamiast wkładek. Na noc tylko zmieniam bo tam są dziurki i się może mleko wylewac. Sceptycznie podchodziłam do nich, ale sa super. Idea jest taka że niby są w staniku a się wietrza, poleca się je na poranne brodawki.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova ja karmię z jednej. Mogłabym go przerzucić,ale rada opiekunki poporodowej. Jeśli go przerzucę, to nim on dojdzie do mleka wartościowego huhu.. więc daję mu spijać do cna z jednej piersi i dopiero wtedy jak potrzebuje więcej to do drugiej. Rzadko kiedy mały pije z dwóch. Teraz od dwóch dni mu się zdarza częściej

Pumelova ja karmię z jednej jedno karmienie do końca, następne karmienie z drugiej piersi, Chyba, że widzę,że się nie najadla z jednej a w niej już nic nie ma to daje z drugiej dojesc ale później od tej co dojadala to zaczynam żeby też się pierś oproznila ;)
Ale Ja tam się nie znam tylko tak słyszałam, że jest dobrze :)
A to może jeszcze wyjdziemy na chwilę przejść się bo wcześniej wszyscy zasneli ;)

Maziajka a pani położna ma ok 45-50 lat.. mpwo ze duzo konserwantów w tym.jest

Kasia831 no właśnie po nocy zawsze tak mialam że mnie bolały stopy, ale przeszło jak ręka odjal:)

Maziajka pomyśle nad wielorazowymi bo to chyba lepsza sprawa a jednorazowe na wyjscia.
Ah czekolady to też zdążyłam pijesz przez te 3 tyg:D mam nadzieję że nie będzie miała uczulenia na nia (mąż mial..)

Paalinaa to super, właśnie robiłam tak ale ciągle się zastanawialam czy to na pewno dobrze bo wszędzie pisze że z dwoch:/ właśnie wolę żeby pojadla tłustego niż znów wody:D

Ewella korzystaj ze pogoda taka w porządku, bo upał większy to za ciepło a zimno to zimno :D dziś jest.idealnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka a w jakim szpitalu jesteś? Bo ja chyba od soboty będę na Klinicznej. Nadal kciuki trzymam!

Kasia - tak bolą mnie i sie zastanawiam czy to od opuchlizny czy cooo

Misia zawsze się zastanawiałam co to za ustrojstwo te muszle.... [emoji6] dzieki!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewcia GRATULACJE :-)
Aha on wie ze w nocy jest cisza nocna
Pola trzymam kciuki :-)
Tea80 mi endokrynolog kazal odstawic w dniu porodu i zrobic badania po 6 tygodniach i po pol roku.
Karuzela bardzo sie ciesze :-) wszystko da sie jakos poukladac :-)
Patuszka powodzenia
Panika ale sie napracowalas :-) ale dom czysty bo nie dzieci :-)

Ja dzis juz lepiej :-) na zwyklej sali. Maly dzis tylko na cycu bo pojawilo sie mleko :-)

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom[emoji7]niestety muszę Was dopiero doczytać zeby poznacwięcej szczegółów co u Was się dzieje. mi dziś na ktg wyszły słabe ruchy dziecka i mam bardzo spuchnięte nogi, wiec leżę od południa na patologii. Wcześniej moja gin mówiła ze bedzie mi dziś wywoływać, a teraz skoro Maja się jednak rozruszała, to czekamy na rozwój akcji. Niby mam 3 cm rozwarcie, ale mogę równie dobrze jeszcze do terminu albo i dalej tu leżeć- a termin za 2 tygodnie. I jestem trochę zła, bo się nastawiłam, a moja gin zmieniła zdanie i poszła na urlop[emoji15]także wogole nie wiem co ze mna bedzie. Leżą ze mna 4 dziewczyny, u 3 mężowie cały dzień siedzieli, zwariować mozna[emoji33]wcześniej miałam juz regularne skurcze co 3-5 min, ale kazali czekac aż bedą co 2-3, i mi zanikły. Trudno, nic nie poradzę. Czekam.
Pozdrawiam serdecznie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Madziazt ja na patologii ciąży leże od wtorku bo z kolei mały szalał na ktg w poniedziałek. Ty masz chociaż nadzieję że się sytuacja rozwinie a u mnie cisza skurczy i rozwarcia brak więc też nie ma co liczyć na wywoływanie a do terminu 11 dni dołu jacy jest taki pobyt w szpitalu i nic nie mówią. Mam cichą nadzieję że jutro mnie wypisz. Życzę powodzenia i szybkiego rozwiązania.
Jesli chodzi o karmienie piersią to ja karmilam raz z jednej a raz z drugiej piersi i było ok ( karmilam ok 2 lat każdą córkę)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa, jestem w Kościerzynie w szpitalu, tutaj mieszkam.
Dziś było tyle porodów, że w Gdańsku w jakimś szpitalu odsylali do innych, w Kartuzach to samo, mocno urodzeniowy dzień[emoji4] U nas tylko rano do 10 były 3 dziewczyny z Kartuz.

Abed - super, że masz już mleczko[emoji106]

Madziatz - tym razem mi się udało i mam spokojną współlokatorkę, jej mąż był na chwilę wieczorem i tyle. Nie gada za dużo, także mogę regenerować siły na jutro[emoji123]

Skurcze na ktg są, słabsze niż po oksy, ale są. Nie wiem tylko dlaczego Małej tak ciśnienie skacze, wkleje poniżej świeże ktg i może ktoś mi odpowie...

1499972072-aaaaaa.jpeg

Trochę pochodziłam jeszcze po kolacji, żeby balonik się rozruszał, ale tak mnie rwą żyły pod kolanami, że po 20 min miałam dość[emoji37][emoji37]
Ciężka ta końcówka... Dobrze, że na końcu będzie nagroda[emoji4][emoji4]

reklama
Patuszka już blisko, jak już balonik. Ja to usiedziec nie mogłam bo 'coś mnie uwieralo' ale dobę później już był mały więc się zapomina bol. ;)
A co do ktg, bardzo skacze i nic z tym nie robią?!

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry