reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
cześć:)
Emol w końcu się doczekałaś, gratuluję:)

Olisia mój brat miał problem z ssaniem palca, i to do póżnych lat....chyba do 10 roku życia ssał...a póżniej zawsze znajdował sobie jakiś zastępnik, cokolwiek miał pod ręką nawet pościel nieświadomie wkładał do ust i ją ssał.

aha tak jak chybra pisze mąka ziemniaczana, nawet można w niej dziecko wykąpać nie tylko używać jako posypki. Lilith też kiedyś pisała, że używa maści Metanium i że ponoć rewelacyjna - w PL też ją macie.

Nocka mało co przespana, a za każdym razem jak wstaję to mój też się budzi wystraszony, że mi się coś dzieje. Biedny, widzę, że bardzo się stresuje...

Emol gratulacje!

Wybudzanie ciężki temat- dotykanie pod brodą i naciskanie między policzkiem a uchem- tam są jakieś punkty po naciśnięciu których dziecko zaczyna ssać. U nas pomagało też rozbieranie do jedzenia, jak dziecku jest za ciepło to przysypia i raczej odciągać jeśli już naprawdę trzeba bo łatwiej wtedy dziecku jeść.
Kubuś miał najwyższy wynik 226, ale to inna skala niż wasza chyba tej żółtaczki. I jeśli miałabyś ją naświetlać to układaj pod lampami raz na boczku, raz na brzuszku, raz na plecach- każda część ciała powinna się naświetlać.

Emol GRATULACJE :) doczekałaś się uparciucha małego :) odpoczywaj, on też bedzie teraz odsypiał :)

u mnie właśnie zaczęło padać... ja jeszcze rano na TSH pojechałm żeby sprawdzić przed szpitalem, i się przygotowuje :) dziś jeszcze prasowanie i dopakowanie... a jutro postarm się odpocząć :) zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Miłego dnia :) kto dziś rodzi ? czy już wszystkie ;)

Pumelova jak narazie od 9 nie miałam z tym problemu jakoś się obudziła sama :) dzieki :) nie wiem czy częściej niż 2h ją przystawiac co godzinę? Chce żeby szybko zeszła ta bilurbina :)

Karuzela fakt jest bardzo ciepło w szpitalu leży odkryta a jak karmię to ją rozbieram lekko żeby jeszcze ode mnie się nie grzala

reklama
Kasiulka I nic Ci to nie popsulo, nie?:p

Misia ja nawet rozbieralam ja do naga i smarowalam zimnymi chudteczkami a ona i tak spala:D

Ewella 2h chyba są optymalnr, co godzinę to chyba za czesto. Jak mocno spala to ja obudziłam co 3 licząc od początku karmienia.

Aha83 wiem że to tylko książka itd a dzieci są różne ale z tego co tu jest opisane to moja nie zachowuje się jakby miała gazy/kolke tylko była zmęczona i chciała spac:
1499678740-aaaaaa.jpeg
1499678746-aaaaaa.jpeg

P.s. proszę się nie śmiać że się sugeruje książka ale nie mam innego źródła wiedzy:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry