reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dobry wieczór:)
Bardzo bardzo gratuluję wszystkim, które mają maluszki przy sobie ale jednocześnie współczuje Olu Tobie i Tea że tyle przeszłyscie.Życzę Wam.szybkiego powrotu do.zdrówkA i przytulam:*

Mój R zawiedziony trochę bo ma dziś urodziny i.miał nadzieję że córcia mu zrobi prezent...a ona się na świat nie pcha,niby ma jeszcze 6 dni ale byliśmy przekonani, że przyjdzie wcześniej.Już jestem zmęczona, moje nogi nie wytrzymują już ciężaru, byliśmy na długim spacerze i po raz pierwszy myślałam, że wyzione ducha...

Co do smoczków to byłam na nie ale stwierdziłam, że nie będę się zarzekać, nasz komfort mamusie też jest ważny.

Położna zabroniła używać czapeczek w domu, dziecko może się przegrzac.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova w Krk byliśmy odebrać szafkę rtv w salonie Agata, bo u nas musieli byśmy 4tyg.czekać. w tamtą. A4 a powrót wiochami.
Może Agatka faktycznie potrzebuje tylko być blisko cycusia? A kładziesz ją też na chwilkę na brzusio? To na pierdzioszki pomaga, albo kropelki.

Katja oby szybko Twoja córeczaka była gotowa do powrotu do domu.

Judith to całkiem nie źle, poważnie.;)

Kylesa no te noce są najgorsze. Pocieszam się, że już nie długo. Co do rumianku, to nie wiem co jest polecane, myślę że jak będzie potrzeba, to ja i tak zastosuję. Wiem że pomaga. Może być też zwykła expresówka.
Moja położna ma dokładnie takie samo zdanie na temat ubioru maluszka.

Abed to tylko sen. Nie dopuszczamy do siebie złych myśli!

Kika gratuluję. Witamy synusia.

Przyszła mamusia ja mam 3 czapeczki, ale nie planuję ich zakładać w domu w taki upał. Za to chciałam kupić takią cieniutką opaskę na spacer, co by w razie wiatru uszka zakryła i nie mogę nigdzie znaleźć.

Joanna d moja położna mówiła że w domu czapeczki są zbędne, w upały na spacer też. chyba źe widzisz ewidentnie, że dzidzi zimno, albo wieje wiatr.

Emol myślę że jak jest odpowiednia akcja, to nieda się nic "zepsuć" ani zatrzymać. Wtedy postępuje bez względu na wszystko. Dalej trzymam kciuki.

Nika gratulacje! Współczuję doznań, wiem co znaczy popękać. Zdrówka!

Chybra fajny kącik.

Alex dołączam do nie rozpakowanych.:baffled:

Ola W biedna, to się nacierpiałaś. Za te stresy w ciąży i teraz to na pewno będzie już tylko dobrze. Gratuluję zdrowego dzieciątka. Wracaj do zdrowia <3

Aim dla mnie wywoływanie to też nie koniec świata. W poprzednich porodach mimo rozpoczętej akcji byłam podłącona do oxy na przyspieszenie. A czy to bardziej boli? Nie wiem. Tego nieda się porównać , sam poród boli jak diabli.

Tea, to u ciebie też mogło być nie ciekawie? Na szczęście jesteś już po i musi być tylko lepiej. Oszczędzaj się. Gratuluję serdecznie córeczki!<3

Liluli i Ty już rozpakowana? Super. Witamy Szymusia. Gratuluję!

Misia jakby popękały sutki, to smaruj bepanthenem, dla mnie to był strzał w 10.

Aga_km małe ssaki tak mają, że lubią wisieć na cycusiu. :tak:Też się zaopatrzyłam w smoczki i jeśli Maja będzie chciała, to będę używała .

Dziś dużo ruchu miałam. Na obiad poszliśmy do parku, były u nas Food Trucki. Sam spacer(zapełznięcie) tam i z powrotem mnie wykończyło. Później mąż zawiózł mnie do H&M myślałam żeby jakieś bluzki/sukienki do karmienia kupić. Z przecen nic typowo do karmienia nie było. Kupiłam sukienkę-szmizjerkę z cienkiego jeansu rozpinana i cienkie spodnie w "panterkę"? Po powrocie padłam na godzinkę i znów nie mogę zasnąć. Jutro jak dam radę to ostatnie ogarnianie mieszkania, przebiorę pościel i we wtorek odpoczywam, zbieram siły na ważny dzień.
Jejuu wypiłam dziś chyba z litr pepsi. tak mi się jej chciało, że nie umiałam się powstrzymać. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi Majeczce?

Jenny ale mój mąż chyba nie widzi problemu w jej zachowaniu więc narazie z tym smoczkiem się musimy wstrzymać..

Kylesa życzę Ci żebyś się nie obudziła polamana:D moja jest większość czasu w porządku tzn potrafię odczytać jej potrzeby, tylko.ma takie okresy kiedy nie wiem o co jej chodzi. Zobaczymy eh

Patuszka no ale mamy nie używać smoka aż się laktacja nie unormuje - to chyba jeszcze nie teraz.skoro karmimy na żądanie
Widocznie Twoje dziecko lubi chodzić po sklepach:D

Jejku ja nie mam nic do.smoczka :D tylko nie wiem czy nie za wcześnie żeby jej go podac? Z moich notatek wynika że za wcześnie;-))

Kasia831 szkoda że się nie udało z prezenrem. Najlepszego dla Twojego!

Aniek kładę, ale jak ma te humorki to nie pomaga.
Oo byłam kiedyś w parku w Pszczynie na food truckach. Dziwne że nie trafiłaś nic do karmienia bo w moim hm były sukienki do karmienia bo przymierzylam.
Na pewno pepsi okazjonalnie nie zaszkodzi :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova widze, że mamy podobne pory karmienia [emoji4] mój ssak właśnie skończył.

Jak Miki miał problem z brzuszkiem i płakał sporo, napinal się, miał koleczki to byłam na wizycie patronazowej u pediatry i kazała mi karmić jednorazowo nie dłużej niż 20 min , 10 min do odbicia i 10 min trochę krótko mi się wydaje, ale staram się tego trzymać.

Smoczek daję czasem, ale młody nie jest jego zwolennikiem. Przydaje mi się jak jest juz najedzony a wybudzi go pozycja do odbicia.
Nie lubię najbardziej trzymać do odbicia. .... on jak przy piersi mi zasnie tak przy pionizacji się rozbudza i znowu pierś Ahhh [emoji58]

Dobra wypiłam szklankę wody i lecę lulu

Ciekawe jak tam Emol

Witajcie w poniedziałkowy wczesny poranek [emoji16]
Standardowo wstałam do wc i zasnąć nie mogę
Emol jak tam u ciebie, pierwsze co po otworzeniu oczu pomyślałam "ciekawe czy urodziłaś"

Co do smoka to ja jestem za. Córka niby bezsmoczkowa ale co z tego jak znalazła zamiennik w postaci palca teraz ma 5 lat a ja nie mogę sobie z nią poradzić bo jak zasypia palec przy buzi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha83 dokładnie z tym.odbijaniem.. jak już zaśnie to trzeba obudzić, też tego nie lubie. I mam problem z odbijaniem bo bardzo rzadko jej się odbija mimo iż długo ja.trzymam w pionie czy na to.klacie czy na ramieniu, czy ja głaskam po.pleckach czy klepie. Nie umiem tego dobrze robic:/ jutro będzie dzwonić położna to spytam, albo ciocie, ale jeszcze sama spróbuje ogarnac.

Olisiaa fakt lepiej smoczek niż kciuki;-))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mu położna powiedziała, że trzymać 5min i jak się w tym czasie nie odbije to juz się nie odbije ..... u mnie na szczęście nie ulewa ,jak się czegoś mądrego dowiesz to pisz [emoji6]

Ale kurde dupka mu się odparza. ... dziewczyny ratujcie, co mam robić, jakieś sposoby macie, maści. ... u starszaka nigdy nie było oparzeń [emoji29]

Od odejścia wód rodzilam w 3h a parte w 8 min. Ze znieczuleniem. Jestem nacieta na 5 szwów. Ale potem 3 razy zaslablam, odlecialam. Podobno dużo krwi straciłam. Nie jestem w stanie do małego wstać. Ale spokojnie sobie śpi. Tylko raz na cycku leżał ok 4 nad ranem

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry