reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

OlaW współczuję Ci strasznie.
Mimo tego życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Gratuluję synusia.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym dziewczynom i pozytywne zazdroszczę.
Emol już z górki będzie dobrze trzymam kciuki.
Rzeczywiście tych nierozpakowanych zostało już chyba mało.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkie Mamusie (te tulace i te oczekujące) [emoji5]

Nie ogarniam czasowo BB. Niby jestem w szpitalu, ale Mała jest tak absorbujaca, że ze snem u mnie jest bardzo kiepsko.

Nika, Kika, Tea, Ola W, Liluli - wielkie gratulacje dla Was Dziewczynki [emoji8] [emoji8] [emoji8].

Witam wszystkie nowe lipcowe Dzidziolki i życzę im duuuuuzo szczęścia, pomyślności i samych najlepszosci [emoji8][emoji8][emoji8]

Ola i Tea - bardzo mi przykro i ogromnie współczuję problemów, które Wam sie pojawiły w trakcie porodów - straszne to wszystko .
Duuuuużo zdrówka Wam życzę Kochane [emoji8].

Pumelova - mam to samo już od wczoraj... nic nie spalam, bo Młoda ciągle płacze i musi być przy mnie z cyckiem w buzi.
Od popołudnia dostała smoka... Zaciągla go dość sprawnie i... Ufff.

Emol - trzymam kciuki [emoji110] [emoji110]. Chyba akcja się rozkręcila [emoji3]

Integral - nie no... Moda na Rudolfa rusza w grudniu [emoji1]. Korzystaj moja droga z chwil spokoju - ja szczerze żałuję, że nie strzeliłam sobie porannej drzemki w piątek..

Emol trzymam kciuki!

Ola, Tea na prawdę w szoku jestem po Waszych przeżyciach, dochodźcie do siebie spokojnie :*

Liluli gratki;-) ;)

My byliśmy na godzinnym spacerze, dziwne, bo mega dobrze jeszcze mi się szło, ale tego mi było trzeba :blink: Aa i kleszcz mi się w udko wczepił tylko taki mini mini. I tak prysznic wzięłam, leżę sobie, patrzę, a ten wylazł i idzie po nodze:eek: Męż go szybko złapał i wyrzucił czaaad:-D
No to czas na film i dobranoc ;-) ;)

Ola, tea objęcie szybko doszły do.siebie!!!
Aż mi sie.moj koszmar.przypomnial...

Emol kciuki

Pumelova Kubuś też wisiał teraz.na cycusiu i teraz sa.podkurczone nóżki i baczki. Ciężko mi jeszcze wyczuć kiedy chce pojesc a kiedy tylko possac, ale dzięki temu w 2 dni rozkrecil laktacje tak ze.prawie bez mm jesteśmy. Ciekawe jak tam wagowo.

Pumelova skąd ja to znam Dziś postanowiłam, że będę jeść suchy chleb [emoji6] nocki Miki ma super, ale w dzień nie wiele mogę zrobić, bo poza spacerem to średnio śpi [emoji21].

OlaW zmrozil mnie Twój post. .. trzymaj się kochana, zdrówka Tobie życzę, super, że z Kubusiem wszystko ok. Gratuluję[emoji172]

Tea gratulacje i dla ciebie [emoji170] zdrówka

Liluli gratuluję, Szymus witaj [emoji169]

Integral doczekasz się i Ty ...[emoji6]

Karuzela to super ssak z twego synka [emoji4]

Inka ja tez na 27 ale lekarz kaze przyspieszyc bo duzy baczek jest a ja ledwo 1,5 m :p ale poki co slabo idzie. Myslalam ze dzis coś na zasadzie wod saczacych sie ale na izbie powiedziala ze ilosc wod odpowiednia i chyba ktg tez wyszlo ok.

Kobietki wspolczuje przezyc:(

Abed no właśnie nie pozwalam jej spac, ale jak tylko ja odkładam to jest krzyk. I tak nie jest ciągle tylko ma takie okresy w ciągu doby 2-3h ciagiem. No nic, może dojdę do tego o co jej chodzi.

Alex kupki robi regularnie, co drugie karmienie ma w pieluszce.
Spróbuje z tymi nóżkami.

Jenny nie mam, nie próbowałam szumu w ogole, może spróbuje jak dziś będzie niespokojna jeszcze szumy i otulanie.

Misia na początku też mi wisiała ciągle ale to rozkrecalysmy laktacje a teraz coś innego jest ale jeszcze nie wiem co się dzieje. Mi najbardziej pomogło smarowanie mlekiem i wietrzenie, żadne masci. A miałam krew [emoji14]

Katja ja chyba cała dobę siedziałam z sutami na wierzchu w szpitalu haha :D
Akurat byłam sama w pokoju a potem siadalam.przodem do okna (zaklejone folią bylo:D)

Aga km mam smoczek ale jakoś nie wiem czy jej dac.. na SR mówili że jak się laktacja unormuje - kiedykolwiek to będzie
Teraz i tak muszę być na żądanie jeszcze po tej zoltaczce.

Karuzela to fakt - wyssala mi tak piersi że szybko są pełne:D my próbowaliśmy na kuchennej ważyć to chyba się udało wrócić do wagi urodzeniowej w koncu :-)

Dobrze lub nie - od jutra zrobię sobie dietę, wyeliminuje to co może jej szkodzić i będę zapisywać po czym się tak Zachowuje. A wiecie moze po jakim czasie od zjedzenia jedzenie moze.miec wpływ na mleko?

Aha83 dokładnie tak.. No nic, jakoś musimy dac radę:D pociesza mnie to że to nie tylko ja tak mam, bo już dziś płakałam że mam mleko słabe albo coś:(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a ja mam jeszcze pytanie bo jutro bede pakowac torbe do szpitala. Czy dla dziecka to bodziaki z dlugim rekawem i dlugimi nogawkami czy bez nogawek i dlugi rekaw czy w ogole wszystko krotkie?

a ja mam jeszcze pytanie bo jutro bede pakowac torbe do szpitala. Czy dla dziecka to bodziaki z dlugim rekawem i dlugimi nogawkami czy bez nogawek i dlugi rekaw czy w ogole wszystko krotkie?
Nie wiem czy pomogę bo u mnie w szpitalu dają ubranka ale jak rodzilam syna to w szpitalu był w samym kaftaniku,pieluszce i zawinięty w cienki rożek.

reklama
Bab ja pytałam położnej to mówiła że body na długi rękaw i do tego jakieś długie spodenki albo coś. Ja mam uszykowanaa body na długi rękaw i taki dresowy kombinezon jak będzie chłodniej a jak będzie ciepło to body na długi i jakieś cieńsze legginsy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry