reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

OlaW współczuję Ci strasznie.
Mimo tego życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Gratuluję synusia.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym dziewczynom i pozytywne zazdroszczę.
Emol już z górki będzie dobrze trzymam kciuki.
Rzeczywiście tych nierozpakowanych zostało już chyba mało.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkie Mamusie (te tulace i te oczekujące) [emoji5]

Nie ogarniam czasowo BB. Niby jestem w szpitalu, ale Mała jest tak absorbujaca, że ze snem u mnie jest bardzo kiepsko.

Nika, Kika, Tea, Ola W, Liluli - wielkie gratulacje dla Was Dziewczynki [emoji8] [emoji8] [emoji8].

Witam wszystkie nowe lipcowe Dzidziolki i życzę im duuuuuzo szczęścia, pomyślności i samych najlepszosci [emoji8][emoji8][emoji8]

Ola i Tea - bardzo mi przykro i ogromnie współczuję problemów, które Wam sie pojawiły w trakcie porodów - straszne to wszystko .
Duuuuużo zdrówka Wam życzę Kochane [emoji8].

Pumelova - mam to samo już od wczoraj... nic nie spalam, bo Młoda ciągle płacze i musi być przy mnie z cyckiem w buzi.
Od popołudnia dostała smoka... Zaciągla go dość sprawnie i... Ufff.

Emol - trzymam kciuki [emoji110] [emoji110]. Chyba akcja się rozkręcila [emoji3]

Integral - nie no... Moda na Rudolfa rusza w grudniu [emoji1]. Korzystaj moja droga z chwil spokoju - ja szczerze żałuję, że nie strzeliłam sobie porannej drzemki w piątek..

Emol trzymam kciuki!

Ola, Tea na prawdę w szoku jestem po Waszych przeżyciach, dochodźcie do siebie spokojnie :*

Liluli gratki;-) ;)

My byliśmy na godzinnym spacerze, dziwne, bo mega dobrze jeszcze mi się szło, ale tego mi było trzeba :blink: Aa i kleszcz mi się w udko wczepił tylko taki mini mini. I tak prysznic wzięłam, leżę sobie, patrzę, a ten wylazł i idzie po nodze:eek: Męż go szybko złapał i wyrzucił czaaad:-D
No to czas na film i dobranoc ;-) ;)

Ola, tea objęcie szybko doszły do.siebie!!!
Aż mi sie.moj koszmar.przypomnial...

Emol kciuki

Pumelova Kubuś też wisiał teraz.na cycusiu i teraz sa.podkurczone nóżki i baczki. Ciężko mi jeszcze wyczuć kiedy chce pojesc a kiedy tylko possac, ale dzięki temu w 2 dni rozkrecil laktacje tak ze.prawie bez mm jesteśmy. Ciekawe jak tam wagowo.

Pumelova skąd ja to znam Dziś postanowiłam, że będę jeść suchy chleb [emoji6] nocki Miki ma super, ale w dzień nie wiele mogę zrobić, bo poza spacerem to średnio śpi [emoji21].

OlaW zmrozil mnie Twój post. .. trzymaj się kochana, zdrówka Tobie życzę, super, że z Kubusiem wszystko ok. Gratuluję[emoji172]

Tea gratulacje i dla ciebie [emoji170] zdrówka

Liluli gratuluję, Szymus witaj [emoji169]

Integral doczekasz się i Ty ...[emoji6]

Karuzela to super ssak z twego synka [emoji4]

Inka ja tez na 27 ale lekarz kaze przyspieszyc bo duzy baczek jest a ja ledwo 1,5 m :p ale poki co slabo idzie. Myslalam ze dzis coś na zasadzie wod saczacych sie ale na izbie powiedziala ze ilosc wod odpowiednia i chyba ktg tez wyszlo ok.

Kobietki wspolczuje przezyc:(

Abed no właśnie nie pozwalam jej spac, ale jak tylko ja odkładam to jest krzyk. I tak nie jest ciągle tylko ma takie okresy w ciągu doby 2-3h ciagiem. No nic, może dojdę do tego o co jej chodzi.

Alex kupki robi regularnie, co drugie karmienie ma w pieluszce.
Spróbuje z tymi nóżkami.

Jenny nie mam, nie próbowałam szumu w ogole, może spróbuje jak dziś będzie niespokojna jeszcze szumy i otulanie.

Misia na początku też mi wisiała ciągle ale to rozkrecalysmy laktacje a teraz coś innego jest ale jeszcze nie wiem co się dzieje. Mi najbardziej pomogło smarowanie mlekiem i wietrzenie, żadne masci. A miałam krew [emoji14]

Katja ja chyba cała dobę siedziałam z sutami na wierzchu w szpitalu haha :D
Akurat byłam sama w pokoju a potem siadalam.przodem do okna (zaklejone folią bylo:D)

Aga km mam smoczek ale jakoś nie wiem czy jej dac.. na SR mówili że jak się laktacja unormuje - kiedykolwiek to będzie
Teraz i tak muszę być na żądanie jeszcze po tej zoltaczce.

Karuzela to fakt - wyssala mi tak piersi że szybko są pełne:D my próbowaliśmy na kuchennej ważyć to chyba się udało wrócić do wagi urodzeniowej w koncu :-)

Dobrze lub nie - od jutra zrobię sobie dietę, wyeliminuje to co może jej szkodzić i będę zapisywać po czym się tak Zachowuje. A wiecie moze po jakim czasie od zjedzenia jedzenie moze.miec wpływ na mleko?

Aha83 dokładnie tak.. No nic, jakoś musimy dac radę:D pociesza mnie to że to nie tylko ja tak mam, bo już dziś płakałam że mam mleko słabe albo coś:(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a ja mam jeszcze pytanie bo jutro bede pakowac torbe do szpitala. Czy dla dziecka to bodziaki z dlugim rekawem i dlugimi nogawkami czy bez nogawek i dlugi rekaw czy w ogole wszystko krotkie?

a ja mam jeszcze pytanie bo jutro bede pakowac torbe do szpitala. Czy dla dziecka to bodziaki z dlugim rekawem i dlugimi nogawkami czy bez nogawek i dlugi rekaw czy w ogole wszystko krotkie?
Nie wiem czy pomogę bo u mnie w szpitalu dają ubranka ale jak rodzilam syna to w szpitalu był w samym kaftaniku,pieluszce i zawinięty w cienki rożek.

reklama
Bab ja pytałam położnej to mówiła że body na długi rękaw i do tego jakieś długie spodenki albo coś. Ja mam uszykowanaa body na długi rękaw i taki dresowy kombinezon jak będzie chłodniej a jak będzie ciepło to body na długi i jakieś cieńsze legginsy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry