reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Oliweczkaa ja bym się skontaktowała z ginekologiem myślę że wystawi kolejne. Ja mam termin na środę, zwolnienie wystawione do piątku, a w razie braku porodu od czwartku będę w szpitalu. Przy dobrych wiatrach wyrobię się do końca tego zwolnienia ale jeśli nie to myślę, że dostanę bez problemu kolejne uzupełniające czas do porodu.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Alex też mam takie wrażenie:-p Ja mam termin na 19.07 i wtedy też mam ostatnią wizytę, po której podejrzewam, że dr mnie skieruje na wywołanie tak jak z Kacprem. Już w sumie nie wiem jakie mam uczucia w sobie z tego powodu na prawdę:-p

Dziewczyny nie przeczytał wszystkiego....

Chyba pobiłam was w powikłaniach.... miałam zagrożenie zycia- na szczescie nie wycięło macicy, ale masakra... same powikłania.
Opisze jak juz bede w stanie.

Kuba 10/10 waga 3,6 58cm, urodzony 8.07. Ok 14:30-nie wiem dokładnie....

W skrócie: mozna pow, ze zaliczyłam dwa
Porody (bo miałam 10cm rozwarcia i gładka szyjkę, ale głowa nie szła.... zakończyli cc, a podczas cc i chwile po dramat.... No i decyzja o ponownym cieciu mnie

Ja jestem ledwo zywaz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola trzymamy kciuki żebyś jak najszybciej doszła do siebie i żeby już wszystko układało się pomyślnie. Ciąża i poród wymeczyly Cię wystarczająco, teraz musi być już tylko lepiej.
No i gratulacje, że maluch na 10 [emoji7]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

No własnie napisałam mu SMS ze nadal jesteśmy "razem", termin na jutro i co dalej.. on pracuje w szpitalu w którym rodzę wiec moze zaprosi mnie jutro na KTG, obejrzy co tam sie dzieje szyjkę i wg i puści do domu jak bedzie okej.. w koncu jutro dopiero dzien terminu! Ile moge przenosić? Chyba 7dni spokojnie jak z mała wszystko dobrze ? Bardzo nie chce leżenia, wywoływania ☹️ tak mi sie marzyło jechac tam juz w ostatnich bólach zeby nie czuć tego "szpitalnego klimatu".. zaczynam sie stresować

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola W. aż mi ciarki przeszły. Wracaj do pełni sił i oczywiście gratulacje!

Dziewczyny ja też mam zwolnienie do terminu porodu więc pewnie jest na to jakiś sposób bo przecież mało kto rodzi idealnie w terminie. Dla mnie to męka ta niewiedza i czekanie na ten poród aż coś się będzie działo. Gdybym wiedziała konkretnie kiedy rodzę, to mogłabym i jeszcze z 3 tygodnie czekać, ale żebym znała datę :p A tak najgorsza ta niewiedza i niepewność, a ja też lubię mieć wszystko zaplanowane.

@Madwoman213 podobno wody nie mają zapachu ale czytałam, że mogą mieć też słodkawy lekko "rybny" :p

Nika, gratuluję!!

Ja mam 4 czapeczki, już zaliczyły pranie bo nie wiem jak on to robi, ale jak ulewa to nawet czapeczka brudna [emoji6]

Emol, trzymaj się! Też byłabym zła, ale bądź cierpliwa, już bliżej niż dalej.

Oliweczkaa, mi gin dał L4 na 10 dni po terminie, także nie wiem, może idź po kolejne?

Ola, o matko, współczuję.. trzymam za ciebie kciuki. Dobrze że z maluchem wszystko ok. Daj znać jak już dojedziesz do siebie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Oliweczka no musisz iść po kolejne zwolnienie po prostu albo wracać do pracy :p co innego niby :p

Ja mam termin na za tydzień. 21 albo 24 wywoływanie już zaplanowane jak co :p chyba jako jedyna wywoływania nie traktuje jako końca świata... Będzie to będzie ::) no i do 24 właśnie mam obecne zwolnienie.
Można spokojnie 2 tygodnie "przenosić" ale np ze względu na moją bardzo drobną budowę gin mówi że tydzień to max jak chce sn rodzić.

Nika, Ola gratuluję i współczuję przeżyć. Szybkiego powrotu do zdrowia. Całe szczeście już po wszystkim i jesteście mm nadzieję w dobrych rękach

reklama
Do góry