reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Oliweczkaa ja bym się skontaktowała z ginekologiem myślę że wystawi kolejne. Ja mam termin na środę, zwolnienie wystawione do piątku, a w razie braku porodu od czwartku będę w szpitalu. Przy dobrych wiatrach wyrobię się do końca tego zwolnienia ale jeśli nie to myślę, że dostanę bez problemu kolejne uzupełniające czas do porodu.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Alex też mam takie wrażenie:-p Ja mam termin na 19.07 i wtedy też mam ostatnią wizytę, po której podejrzewam, że dr mnie skieruje na wywołanie tak jak z Kacprem. Już w sumie nie wiem jakie mam uczucia w sobie z tego powodu na prawdę:-p

Dziewczyny nie przeczytał wszystkiego....

Chyba pobiłam was w powikłaniach.... miałam zagrożenie zycia- na szczescie nie wycięło macicy, ale masakra... same powikłania.
Opisze jak juz bede w stanie.

Kuba 10/10 waga 3,6 58cm, urodzony 8.07. Ok 14:30-nie wiem dokładnie....

W skrócie: mozna pow, ze zaliczyłam dwa
Porody (bo miałam 10cm rozwarcia i gładka szyjkę, ale głowa nie szła.... zakończyli cc, a podczas cc i chwile po dramat.... No i decyzja o ponownym cieciu mnie

Ja jestem ledwo zywaz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola trzymamy kciuki żebyś jak najszybciej doszła do siebie i żeby już wszystko układało się pomyślnie. Ciąża i poród wymeczyly Cię wystarczająco, teraz musi być już tylko lepiej.
No i gratulacje, że maluch na 10 [emoji7]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

No własnie napisałam mu SMS ze nadal jesteśmy "razem", termin na jutro i co dalej.. on pracuje w szpitalu w którym rodzę wiec moze zaprosi mnie jutro na KTG, obejrzy co tam sie dzieje szyjkę i wg i puści do domu jak bedzie okej.. w koncu jutro dopiero dzien terminu! Ile moge przenosić? Chyba 7dni spokojnie jak z mała wszystko dobrze ? Bardzo nie chce leżenia, wywoływania ☹️ tak mi sie marzyło jechac tam juz w ostatnich bólach zeby nie czuć tego "szpitalnego klimatu".. zaczynam sie stresować

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola W. aż mi ciarki przeszły. Wracaj do pełni sił i oczywiście gratulacje!

Dziewczyny ja też mam zwolnienie do terminu porodu więc pewnie jest na to jakiś sposób bo przecież mało kto rodzi idealnie w terminie. Dla mnie to męka ta niewiedza i czekanie na ten poród aż coś się będzie działo. Gdybym wiedziała konkretnie kiedy rodzę, to mogłabym i jeszcze z 3 tygodnie czekać, ale żebym znała datę :p A tak najgorsza ta niewiedza i niepewność, a ja też lubię mieć wszystko zaplanowane.

@Madwoman213 podobno wody nie mają zapachu ale czytałam, że mogą mieć też słodkawy lekko "rybny" :p

Nika, gratuluję!!

Ja mam 4 czapeczki, już zaliczyły pranie bo nie wiem jak on to robi, ale jak ulewa to nawet czapeczka brudna [emoji6]

Emol, trzymaj się! Też byłabym zła, ale bądź cierpliwa, już bliżej niż dalej.

Oliweczkaa, mi gin dał L4 na 10 dni po terminie, także nie wiem, może idź po kolejne?

Ola, o matko, współczuję.. trzymam za ciebie kciuki. Dobrze że z maluchem wszystko ok. Daj znać jak już dojedziesz do siebie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Oliweczka no musisz iść po kolejne zwolnienie po prostu albo wracać do pracy :p co innego niby :p

Ja mam termin na za tydzień. 21 albo 24 wywoływanie już zaplanowane jak co :p chyba jako jedyna wywoływania nie traktuje jako końca świata... Będzie to będzie ::) no i do 24 właśnie mam obecne zwolnienie.
Można spokojnie 2 tygodnie "przenosić" ale np ze względu na moją bardzo drobną budowę gin mówi że tydzień to max jak chce sn rodzić.

Nika, Ola gratuluję i współczuję przeżyć. Szybkiego powrotu do zdrowia. Całe szczeście już po wszystkim i jesteście mm nadzieję w dobrych rękach

reklama
Do góry