@Przyszła_Mamusiaa ja mam sporo czapeczek, położna mówiła, że dzieci właściwie do 3 miesiąca życia to niezależnie od pogody zawsze powinny mieć coś na głowie. Ale zdaje mi się, że lepiej jak jakaś już doświadczona mama się wypowie jak to jest w praktyce
reklama
Emol
Fanka BB :)
Z bezsilności aż się poplakalam. Jak był mój lekarz prowadzący na dyzurze to było ok, a potem brzuszka stara baba co tylko na chwilę weszła i w zupie wszystko. Miała mi wyciągnąć balonik o 14, to 'jest zajęta i dali mnie na ktg' na pewno nie zapomnę jej wspomniec że miałam skurcze od ponad miesiąca, wystarczy kilka godzin jej dyżuru i ja nie mam skurczy! Chyba pogratuluje -.-
Zastanawiam się czy nie napisać do mojego lekarza ze oni wszystko zepsuli, że moglibyśmy to mieć za sobą. -.-
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Zastanawiam się czy nie napisać do mojego lekarza ze oni wszystko zepsuli, że moglibyśmy to mieć za sobą. -.-
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Emol
Kasiulka ja osobiście uważam że o 5 (tak jak położna mówiła, mogę juz rodzic) tylko ze lekarz mi go nie wyjął. Dostałam informacje ze mam nie jeść o godzinie 11 bo po obiedzie miała mi ściągnąć balonik, obiad był o 13 a już jest 15 a slysze od położnej 'jest zajęta', za chwilę będzie mogła ściągnąć go Pani, więc zrobimy ktg. Potem przychodzi i mówi mi ze mam leżeć 40 min. (sory przed chwilą miała być chwilą a teraz mi mówi że 40 min) przyszła po godzinie mnie odpiac. Pytam się kiedy mam pójść do zabiegowego, położna oczywiście jeszcze nie teraz, chwilę... Zamiast podjąć kroki przy dobrych skurczach, ona jest 'zajeta' zamiast ten głupi balon wyjąć i sprawdzić rozwarcie...
Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app
Przyszla_mamusia mój ma tyle włosów że w domu mu niepotrzebna, za to przy kąpieli zużywam dwie bo pierwsza się robi mokra, pomimo wycierania. Za to mu przykrywam pieluszka czasem.
Emol przestań się kochana denerwować. Już jak wyjma balonik to pewnie pójdzie, albo przebija worek owodniowego. Jak cewnik nie wypadł to rozwarcia nie ma.
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Emol przestań się kochana denerwować. Już jak wyjma balonik to pewnie pójdzie, albo przebija worek owodniowego. Jak cewnik nie wypadł to rozwarcia nie ma.
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Monti
Joanna a położne, z którymi ja mam do czynienia mówią żeby nie zakładać dzieciaczkowi czapeczek, chyba że ma dużo włosów to po kąpieli aż wyschną. Ogólnie wszystkie są zdania, że lepiej żeby było trochę za chłodno niż żeby przegrzać. Widać to kraj to obyczaj....
Emol wdech wydech, postaraj się uspokoić i wygnać ciążowy hormon. Myślę, że gdybyś miała do czynienia z początkiem prawdziwej akcji porodowej to żadne zaniechanie by tego nie powstrzymalo. Widocznie jesteś tym pechowym przypadkiem gdzie skurcze przepowiadajace są bardzo bolesne i trwają bardzo długo.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Emol wdech wydech, postaraj się uspokoić i wygnać ciążowy hormon. Myślę, że gdybyś miała do czynienia z początkiem prawdziwej akcji porodowej to żadne zaniechanie by tego nie powstrzymalo. Widocznie jesteś tym pechowym przypadkiem gdzie skurcze przepowiadajace są bardzo bolesne i trwają bardzo długo.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Dziewczyny my już po... poród niestety w moim przypadku nie był ekspresowy i bezbolesny... na samym wejściu na IP i podłączeniu do ktg Kubie zaczęło spadać tętno, położne wiozły mnie na cito na oddział bez wypełnienia dokumentów, a ja ryczałam... dopiero po interwencji gin tętno wzrosło, skurcze mi się zaczęły coraz bardziej nasilać i to niestety te z kręgosłupa lędźwiowego, ból w moim przypadku był niesamowity a rozwarcie na palec... małemu jeszcze kilka razy spadało tętno, rodziłam jako jedyna i biegała kolo mnie 2 położne i dwóch lekarzy. Niestety ranna zmiana nie była już taka.wyrozumiała, wyłam z bólu i błagałam o.znieczulenie albo cc, oni przeoczyli rozwarcie 5cm... ale dalej jak mi podali to była bajka, dostałam też oxy ale przez znieczulenie nie bylo czuc:-)po 4 partych Kuba powitał świat, niestety ja byłam nacinan a i tak popękałam :-( i tak skurcze zaczęły sie ok 21, w szpitalu byliśmy przed 24 a malutki urodził się o 12:25 idealnie w dniu terminu z om, dostał 10pkt, mierzy 57cm i waży 3180 a tak mnie straszyli wcześniej na usg że będzie pod 4 kg. Pierś ładnie sobie ciumka, mleczko powoli się pojawia :-)