reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha podpinam się pod pytanie Pola :) jak po cc i komlikacjach ? Fajne że mały spi w nocy, w dzień można wtedy jakos funkcjonowac :) i tych mazur też zazdroszczę :)

Emol ja też powiedziałm mojemu że albo jutro sprzątamy razem, albo jak ja będę w szpitalu :) wybrał tę pierwsza obcję :) zreszta jak ja będę w szpitalu to chyba mąż nie będzie wracał do domu, tylko z małym u teściowej będzie zostawał

reklama
Ale mój Kuba już dogadany z moją mamą. Bo ja po mamie lubię mieć czysto więc mamą dzień przed wyjściem trochę u mnie ogarnie jak mąż będzie w pracy. A on za to ma kupić kwiatki i ugotować obiad ;)

Pumelova sprząta ale niechętnie. Bez powiedzenia to on ugotuje obiad albo umyje naczynia. Przynajmniej przyznał się na samym początku znajomości więc wiedziałam co biorę.

Ale w ciąży trochę pomagał jak w weekend sprzatalam, abym się aż tak nie przemeczala. Więc i tak nie jest źle.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra, trzymajcie kciuki jutro rano. Beda mi wywoływać z oksy. Miałam 3 ktg. Boli mnie w dole, ale
To chyba szyjka. Czynność skurczowa osiągnęła maz 30... i tk raz :/ wiec jej nie ma. Dzis na pewno nie urodzę. Jutro urodzę z oksy. Bez nie ma szans chyba :/
Chodze po schodach, ale nic to nie daje. Chciałam zrobic lewatywę, ale
Teraz chodze po schodach, ale nie widze sensu. Zaczęłam nawet kulka przysiadów robic :D głupio mi tak z tymi sutkami przy tej łasce.... jakbym była
Sama na sali to tak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pola@ na Mazury narazie z dziećmi, później mąż dojedzie na 3,5 tygodnia i może nad morze na kilka dni się z dziećmi wybierzemy.

Czuje się ok, narazie komplikacji pecherzowych nie odczuwam. Była dziś u mnie położna i trochę mnie nastraszyla, że nam odsypiac, oszczędzać się, bo nie ma żartów po CC, a ja latam,w dzień nic nie śpię , zakupy noszę, jak się obladowalam ostatnio na ryneczku to ledwo szłam a położna powiedziała, że poza Mikołajem mam nic nie nosić [emoji50]

A u mnie zaczyna się... pisanie, dzwonienie "hej, urodzilas juz?" Jak oni mają informacje ze 8 mam termin więc dopiero jutro powinnam. :) Ale i tak jak ktoś tylko raz napisał, dzisiaj to nie jestem zła. Zła to jestem na znajomą męża, co ma 2 dzieci i pisze do mnie codziennie. Jak nie odpisuje to następnego dnia dostaje z rana wiadomość 'chyba rodzina ci się powiększyła, bo nic nie podpisujesz' ona już tak od 2 tygodni. Zrozumiałam osoby które nie mają dzieci. Ale ona ma dwójkę i raczej powinna wiedzieć że się nie zadaje takich pytań. A poza tym pewnie i tak by była ostatnia osoba która by się dowiedziala. Najpierw rodzina itd. Mówiłam mojemu mężowi aby nie mówił jej ze urodziłam bo. Jej to się strasznie nudzi i nie zdziwiła bym się gdyby mi z tymi dwoma diablami (bo inaczej nazwać nie mogę) przyszła do szpitala. A to nie na moje nerwy.

Edit a ostatnio to pobiła siebie. Pyta się ile przytylam. Odpisalam że 13,5 kg. I mam nadzieję że połowa to od razu po porodzie pójdzie a reszta w ciągu miesiąca. A ona do mnie żebym nie liczyła ze tak szybko schudne. Ona nie schudła itd. To się zapytałam czy cwiczy bo ja zamierzam chociaż te 15-20 min ćwiczenia dla kobiet po ciąży robić. Sporo tego na yt jest. A ta do mnie ze ciekawe kiedy, jak ona musi 5 latka i prawie 2 latkiem się zająć.
I tak sobie myślę, a czas aby do mnie codziennie na fb pisać to masz... pisząc z nią ona odbiera mi całą przyjemność z bycia przyszła mama. -.-

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Niestety,dziś raczej nie urodze,miałam już skurcze co 5 minut,na ktg się jeszcze pisały nawet do 100,a potem cisza,wszystko przeszło,przypuszczam że rozwarcie nie poszło,cesarki dziś nie zrobią,wieczorem decyzja czy wyjmuja balonik czy zostawiają na noc,mnie tam już w środku strasznie boli,nie ma jak siedzieć leżeć,mogliby to wyciągnąć,no i w weekend będę tu zbijac baki i czekać na decyzję w poniedziałek.
Megan już pewnie urodziła lub na końcówce.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poczułam właśnie, że mam mokro i faktycznie całe gatki mokre, to chyba wody się sączą?? Nie wygląda to jak śluz tylko przezroczysta mokra wydzielina jak woda :D mała wkładka nie dała im rady, ale chyba powinno ich być więcej?? nie wiem co robic? Czekać aż ich będzie więcej czy jechać na ip??

reklama
Pumelova było 5 pobudek, 2X sam cyc. 3 razy cyc plus mm a ja ściągnąłam.
Jeśli chodzi o hemoroidy to bardzo się bałam że się pojawia bo kiedyś przed ciąża miałam, ale nic się nie pojawiło.
Ola dobre podejście, jak Cie zostawia to przynajmniej najedzona. Współczuję sytuacji z babka z rejestracji. O nowe wieści. To już bliżej jak dalej jesteś :)
Joanna gratulacje. Przystojniak.
Tea ja miałam balonik ale nic się po nim nie wydarzyło. Miałam go 24h i nie wypadł. Potem oksytocyna i też nie ruszylo po 14 h cc. Oby ruszyło i sam wypadł.
Megan kciuki za ciśnie te & & &
Madziazt to teraz możesz wyluzowac i niech się dzieje.
Ewella oby po masażu ruszyło.
Aha rozumiem cię, też cierpię na niedoczas, ja chyba poczekam na szczepienia z wyjazdami.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry