reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha podpinam się pod pytanie Pola :) jak po cc i komlikacjach ? Fajne że mały spi w nocy, w dzień można wtedy jakos funkcjonowac :) i tych mazur też zazdroszczę :)

Emol ja też powiedziałm mojemu że albo jutro sprzątamy razem, albo jak ja będę w szpitalu :) wybrał tę pierwsza obcję :) zreszta jak ja będę w szpitalu to chyba mąż nie będzie wracał do domu, tylko z małym u teściowej będzie zostawał

reklama
Ale mój Kuba już dogadany z moją mamą. Bo ja po mamie lubię mieć czysto więc mamą dzień przed wyjściem trochę u mnie ogarnie jak mąż będzie w pracy. A on za to ma kupić kwiatki i ugotować obiad ;)

Pumelova sprząta ale niechętnie. Bez powiedzenia to on ugotuje obiad albo umyje naczynia. Przynajmniej przyznał się na samym początku znajomości więc wiedziałam co biorę.

Ale w ciąży trochę pomagał jak w weekend sprzatalam, abym się aż tak nie przemeczala. Więc i tak nie jest źle.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra, trzymajcie kciuki jutro rano. Beda mi wywoływać z oksy. Miałam 3 ktg. Boli mnie w dole, ale
To chyba szyjka. Czynność skurczowa osiągnęła maz 30... i tk raz :/ wiec jej nie ma. Dzis na pewno nie urodzę. Jutro urodzę z oksy. Bez nie ma szans chyba :/
Chodze po schodach, ale nic to nie daje. Chciałam zrobic lewatywę, ale
Teraz chodze po schodach, ale nie widze sensu. Zaczęłam nawet kulka przysiadów robic :D głupio mi tak z tymi sutkami przy tej łasce.... jakbym była
Sama na sali to tak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pola@ na Mazury narazie z dziećmi, później mąż dojedzie na 3,5 tygodnia i może nad morze na kilka dni się z dziećmi wybierzemy.

Czuje się ok, narazie komplikacji pecherzowych nie odczuwam. Była dziś u mnie położna i trochę mnie nastraszyla, że nam odsypiac, oszczędzać się, bo nie ma żartów po CC, a ja latam,w dzień nic nie śpię , zakupy noszę, jak się obladowalam ostatnio na ryneczku to ledwo szłam a położna powiedziała, że poza Mikołajem mam nic nie nosić [emoji50]

A u mnie zaczyna się... pisanie, dzwonienie "hej, urodzilas juz?" Jak oni mają informacje ze 8 mam termin więc dopiero jutro powinnam. :) Ale i tak jak ktoś tylko raz napisał, dzisiaj to nie jestem zła. Zła to jestem na znajomą męża, co ma 2 dzieci i pisze do mnie codziennie. Jak nie odpisuje to następnego dnia dostaje z rana wiadomość 'chyba rodzina ci się powiększyła, bo nic nie podpisujesz' ona już tak od 2 tygodni. Zrozumiałam osoby które nie mają dzieci. Ale ona ma dwójkę i raczej powinna wiedzieć że się nie zadaje takich pytań. A poza tym pewnie i tak by była ostatnia osoba która by się dowiedziala. Najpierw rodzina itd. Mówiłam mojemu mężowi aby nie mówił jej ze urodziłam bo. Jej to się strasznie nudzi i nie zdziwiła bym się gdyby mi z tymi dwoma diablami (bo inaczej nazwać nie mogę) przyszła do szpitala. A to nie na moje nerwy.

Edit a ostatnio to pobiła siebie. Pyta się ile przytylam. Odpisalam że 13,5 kg. I mam nadzieję że połowa to od razu po porodzie pójdzie a reszta w ciągu miesiąca. A ona do mnie żebym nie liczyła ze tak szybko schudne. Ona nie schudła itd. To się zapytałam czy cwiczy bo ja zamierzam chociaż te 15-20 min ćwiczenia dla kobiet po ciąży robić. Sporo tego na yt jest. A ta do mnie ze ciekawe kiedy, jak ona musi 5 latka i prawie 2 latkiem się zająć.
I tak sobie myślę, a czas aby do mnie codziennie na fb pisać to masz... pisząc z nią ona odbiera mi całą przyjemność z bycia przyszła mama. -.-

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Niestety,dziś raczej nie urodze,miałam już skurcze co 5 minut,na ktg się jeszcze pisały nawet do 100,a potem cisza,wszystko przeszło,przypuszczam że rozwarcie nie poszło,cesarki dziś nie zrobią,wieczorem decyzja czy wyjmuja balonik czy zostawiają na noc,mnie tam już w środku strasznie boli,nie ma jak siedzieć leżeć,mogliby to wyciągnąć,no i w weekend będę tu zbijac baki i czekać na decyzję w poniedziałek.
Megan już pewnie urodziła lub na końcówce.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poczułam właśnie, że mam mokro i faktycznie całe gatki mokre, to chyba wody się sączą?? Nie wygląda to jak śluz tylko przezroczysta mokra wydzielina jak woda :D mała wkładka nie dała im rady, ale chyba powinno ich być więcej?? nie wiem co robic? Czekać aż ich będzie więcej czy jechać na ip??

reklama
Pumelova było 5 pobudek, 2X sam cyc. 3 razy cyc plus mm a ja ściągnąłam.
Jeśli chodzi o hemoroidy to bardzo się bałam że się pojawia bo kiedyś przed ciąża miałam, ale nic się nie pojawiło.
Ola dobre podejście, jak Cie zostawia to przynajmniej najedzona. Współczuję sytuacji z babka z rejestracji. O nowe wieści. To już bliżej jak dalej jesteś :)
Joanna gratulacje. Przystojniak.
Tea ja miałam balonik ale nic się po nim nie wydarzyło. Miałam go 24h i nie wypadł. Potem oksytocyna i też nie ruszylo po 14 h cc. Oby ruszyło i sam wypadł.
Megan kciuki za ciśnie te & & &
Madziazt to teraz możesz wyluzowac i niech się dzieje.
Ewella oby po masażu ruszyło.
Aha rozumiem cię, też cierpię na niedoczas, ja chyba poczekam na szczepienia z wyjazdami.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry