reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hymm często tak jest, że gdy dziecko zje to usypia od razu nawet już podczas jedzenia, ale zawsze brałam syna na moją klatkę czy ramię i klepałam tak długo aż się wybekał, to była i teraz też będzie dla mnie podstawa. Żeby go nie wybudzać za bardzo to zawsze zapalałam taką mega słabą lampkę gdy się budził i oczywiście żadnego tv czy innego zakłócacza nie włączałam. Robiłam swoje po cichutku. Teraz może być ciężej przez Kacpra w tym samym pokoju:-p

A na dole jakoś może w lusterku przy goleniu coś tam patrzyłam, ale nic nie wypatrzyłam ciekawego ani nie wyczułam:-p Nie wiem. Myślę, że po prostu nie umiem i tyle:-p

reklama
hej dziewczyny...

Anita -gratulacje z okazji narodzin dzieciaczków. Zyczymy im duzo zdrówka i aby szybko przybrały na wadze. Jak bedziesz mogła to napisz co u maluszków,

Ja dziś po wizycie....jak określił moj lekarz ...warunki już są ...skurcze na ktg też ...(poki co nie czuje ich wogle)...wiec musze czekac na rozwój sytuacji ...Jak sie nic nie roziwnie to kolejna wizyta 14/07 ...zobaczymy ...z jednej strony jest przerazona wizją porodu ...z drugiej...chciałabym już mieć to za sobą i cieszyć sie maleństwem.

Dom juz wsyprzatany ....wszytko przygotowane - chyba ze o czymś zapomniałam :) to już wyjdzie na biezaco ...torba dopakowana ...i dzis pierwszy dzien od prawie 2 tygodni gdy usiałam na kanpaie i nic nie robie...tzn czekam az córka uśnie :)

Katja ..kciuki za Ciebie i maleństwo ....( doczytałam, że Ty też z wielkoplski i chyba Olissia - moze kiedys uda sie nam spotkać :)

Moj Piotrek jak sie urodzil to budzil sie co 3 h z zegarkiem w reku. W nocy tez. Wyjmowalam go z lozeczka karmilam. Odkladalam do lozeczka na boczku. Lozeczko bylo nieco podniesione od strony glowki. Mialam podstawione pod nogi ksiazki.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

co do odbijania ...my przez pierwsze co najmniej 3 tygodnie nie robilismy tego ze strachu ...bo balismy sie ja przelozyc przez ramie i tak jak pisze Kasiulka odkładalism na noc ...i co karmienie to przez pierwszy czas zmienailsimy boki ...ze wzgledu na głowkę..

My wybudzamy w nocy co 3,5-4h a w dzień co 3h ze względu na przybieranie i żółtaczkę. Do tego ten nasz śpioszek różnie je ale zazwyczaj nie zjada swojej porcji.
Co do odbijania bardzo rzadko u nas odbije, myślę że dlatego że bardzo powoli je z butelki i nei łyka powietrza. Bez względu na to kładziemy na boki i do kołyski włożymy poduszkę klin.

Kasia831 też bym nie chciała się w nocy budzić ale musimy wybudzac co 3h żeby zoltaczka nie wróciła:-)
Sama się nie budzi, ja ja budzę w nocy ;-)
U mnie mała nie zasypia w naszym łóżku tylko w łóżeczku ale to.odbijanie również i mnie schizuje

Kasiulka a mogą spać dużo na boku? Bo ja się boję odłożyć na plecy jak mi raz ulala;/ nie wiem kiedy jej się odbije bo czasem.slysze czasem.nie
Wiem że boki trzeba zmieniać to tak robię.

Byłam ściągnąć szwy.. auuu... mam nadzieję że to przejdzie, obecnie boję się usiąść:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mojej mlodej w ogole sie nie odbija Jasiowi zreszta tez sie nie odbijalo na piersi dzieckomu nie musi sie wcale odbijac bo dziecko ma cala brodawke w buzi i powietrze nie dostaje sie do zoladka.

Podobno najbezpieczniejsza pozycja do spania to na pleckach.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze z tym spaniem to jedni każą kłaść na boczku inni na plecach .... bądź tu babo mądra jak najlepiej

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry