reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jenny84, Katja skąd jesteście?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też z wlkp,z Gostynia,30 km od Leszna,70 od Poznania
Ale jestem nerwowa chyba przed tym jutrzejszym wyjazdem,już poklocilam się i z mężem i z teściową,nie mówiąc o dzieciach bo to wiadomo że nie lubię ich zostawiać to nie lubię też domu pod czyjąś opieką zostawiać,nie lubię jak mi grzebią po szafkach itd,potem np.W kuchni mam wszystko poprzestawiane,niestety taka ze mnie osoba ze musze mieć wszystko pod kontrolą i nikt lepiej tego nie zrobi za mnie[emoji13],wiem ze to chore myślenie
Czekam aż synek uśnie,prostuje włosy i do łóżka bo nie wiadomo jak w nocy będzie.
A i było głosowanie ostateczne na imię dla małej,wygrała Liwia,także u nas już 2 będą[emoji6]

reklama
Ja znow w szpitalu na obserwacji tak zdecydowal moj gin po wizycie.
Tutaj po badaniu i usg p.dok.mowi ze nic jeszcze nie zapowiada porodu. Szyjka dluga zamknieta. Szymus wazy 3000g czyli nie przybiera. Ogladalam dzis na usg jak cudownie bije serduszko mojego Skarbenka [emoji7][emoji7]

Chybra zdrowka.

Tea [emoji110][emoji110]
Zdrowka dla synusia.

pumelova ja też jeszcze nie rodzę ;)

Co do układania to co osoba to inna opinia bo ja jeszcze słyszałam, że dobrze jak leży na brzuchu ale tylko pod kontrolą a nie w nocy bo wtedy właśnie kolek nie ma ale ponoć ciężko dziecko przyzwyczaić do leżenia na brzuszku.

Czy wasze maluchy tez sa takie mało ruchliwe? Moja to w ciągu dnia prawie w ogóle nie szaleje, dopiero wieczorem trochę sie porusza ale tez bez szału w porównaniu do tego jak było wcześniej.

Ja dziś jeździłam za wózkiem ale na żaden się nie zdecydowałam więc jeszcze jutro będę robić rozeznanie i mam nadzieję, że coś uda się kupić.

Liluli a kiedy mieliście wcześniejsze usg? W jakim czasie nic nie przybrał?

Ostatnia edycja:
Bab wg mojego gina od 2 tyg.teraz mam wizyty co tydzien.
Bo w piatek tez mialam usg w szpitalu to tam waga byla wieksza ale wiem ze pomiar pomiarowi nierowny.

Tea idziemy razem do szpitala
I tez Liwie bedziecie mieli??? :):) ale numer. Tu Ci sie spodobalo odemnie czy skad masz to imie?:)
Piszac to sprawdzam co ile mam jakies dziwne pobolewania jak na okres i bol plecow.

Aga km w takim razie połowa rodzi :D też mam klina ale narazie nie podkladam. Jutro spytam ciocie o ten boczek, nie chce jej zaszkodzić. Mamy zakręcona kontrolę bioderek i robimy podwójne pieluchowanie więc nie wiem czy ten boczek nam nie wchodzi w rachubę tutaj

Patuszka mi zostało 5 zastrzykow.. wyobrażasz sobie? Od 5tc.. aż nie mogę uwierzyć [emoji14]
Ooo imprezka :-) fajnie że udana :-)

Misia z ta woda to racja, trzeba pic.duzooo:-)

Paninka właśnie bioderka mam do kontroli bo prawe nie jest idealne ale jeszcze nie dysplastyczne.

Liluli czemu znów na obserwacji?

Bab moja lubi na brzuszku ale właśnie musi być pod kontrolą wiec.rzadko ja tak dajemy:D
Dzidzia ma w brzuchu coraz mniej miejsca może dlatrgo Ci się wydaje mniej ruchliwa :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja tak po prostu od 1,5 h nie śpię, cisza, spokój, synuś między nami, nawet nie wiem od kiedy:blink:

Teraz mi się przypomniało, że radzono nam abyśmy kładli Kacpra raz na lewym raz na prawym boku i tak robiliśmy. Gdy miał mega problemy z brzuszkiem przeszliśmy na spanie na brzuchu. Mega się bałam, ale On na reszcie zaczął spać. No oczywiście do zębów:-p

U mnie też objawów brak i się wku*wiam. Wczoraj ryczałam znowu, katar, brak sił, opieka nad synem i ogólny lęk, ajjj przerąbane.

A teraz mnie czkawka złapała:-p

A Leoś faktycznie jakoś ociężalej się rusza, a jak już to tak się rozciąga boleśnie, ale to już normalne.

Ostatnia edycja:
Tea80 ja między Gostyniem a Lesznem. To dopiero niespodzianka :D Rodzisz w Gostyniu??
Liwia też nam się ostatnio przewinęło :D ale jest Blanka :)
W Gostyniu nie mam szans rodzić bo tu tylko rodzą się dzieci zdrowe,a moja ciąża obarczona cukrzycą na insulinie,tarczyca,stan po cc i 2 przepukliny,sporo tego więc od razu wysłaliby mnie do Leszna,miałam do wyboru leszno albo polną w Poznaniu i wybrałam tą druga opcję ze względu na dobro i zdrowie maluszka
Katja to jedziemy,a Liwia była już dawno jedną z opcji,tylko każdy chciał coś innego,ja jeszcze obstawialam Rozalie ale nie chcieli[emoji53]
noc dziś spokojna,synek dał pospac,nie mogę uwierzyć że przyjadę do domu już rozpakowana z córcia,ciekawe co wymyśla dziś na badaniach w szpitalu inni lekarze.

reklama
Do góry