reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Co do antykoncepcji to ja wracam do Nuva Ring - stosowałam przed ciążą z Mikim i bez zarzutu działał krążek. Nie obciąża żołądka jak tabletki i nie trzeba codziennie pamiętać.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Inka - jest na Zygmunta Augusta, na Lukasiewicza, na Lokietka w "Niko Mariko" jest świetny punkt prywatny, o tych wiem napewno.
A Ty rodzisz w Lubaniu?

Ja o antykoncepcji nie myślę póki co. Mój mąż chce jeszcze jedno dziecko... Więc temat zostawiamy sobie do ugadania. Nie będę brała tabsow za jego plecami. A gdybym miała coś wybrać to chyba jednak wkładka.

Paalina - Ty poprostu miałaś poród marzeń [emoji3]

Paalinaa my uzywalismy przez jakies 4-6 miesiecy tabletek(jak juz corka byla na swiecie) bo tak schudłam ze patrzeć na siebie nie moglam i wymyslilam ze od nich przytyje(za nic nie bylam w stanie przytyc) a ze nie pomagaly to stwierdziłam że szkoda kasy. Prezerwatyw przez te 10 lat to MOŻE z 10 paczek zuzylismy w tym moze 2 zwykle a reszta fantazyjna:p a tak caly czas na żywioł i jakos nigdy strachu nie bylo i przyjemniej :D

Ale Morela to w dalszym ciągu hormony a ja właśnie wyczytałam, że takie środki redukują lektację. Ale jakoś nigdy wcześniej nie myślałam o takim krążku:) A on nie jest wyczuwalny przez partnera?

aga my nie chcemy zakładać z góry, że chcemy jeszcze jedno. Narazie musimy się przekonać jak to jest z jednym:) A nie mamy takiego założenia, że dziecku wypada zrobić rodzeństwo:) Dlatego jak już coś to gdzieś za 2,3 lata:)

Kasia - ja osobiście nie czuję "trzeciego dziecka", a już napewno nie widzę kolejnej ciąży w tak krótkim czasie po narodzinach Małej. Liczę na to, że mój mąż przejrzy na oczy i przypomni sobie uroki małego dziecka w domu, i przystopuje.
My już starzy jesteśmy.

Ola, nie nakręcaj się że skończy się sie na cc, będzie dobrze (i kto to mówi haha)

Emol faktycznie, bardzo ładna [emoji4]

My się nie zabezpieczalismy w ogóle, tzn na początku jakieś prezerwatywy, a potem lecieliśmy na przerywanym. Żadnych tabletek nigdy nie brałam. Jak urodze drugie dziecko, to wtedy pomyślimy o czymś długotrwałym, bo trójki na pewno mieć nie zamierzam [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Joanna 84 i Misia 12 - serdecznie Wam gratuluję, obyście teraz szybko doszły do siebie i do domu !!

Aga_k_m - jazda autem też jest jeszcze dla mnie normą i też się ludzie dziwią, no ale jak dojechać do lekarza to wolę sama autem niż tułać się tramwajami a mąż w pracy. Odnośnie kolejnych dzieci ja na pewno chcę mieć więcej niż jedno, ale tak jak mówisz musi być jakaś przerwa, żeby organizm doszedł do siebie :p

Pumelova - i w końcu doczekałaś się! jesteś w domu z maleństwem ! Miłych odwiedzin!

Odnośnie prezentów po urodzeniu dziecka ja od mojego nic nie chce bo wolę żeby więcej pieniędzy poszło na remont. Także mój prezent będzie najprawdopodobniej w postaci parkietu dębowego typu natural do pokoju :D

Odnośnie objawów, czy Wam też jest ciągle tak gorąco ??!! Już od kilku tygodni bez otwartego okna nie jestem w stanie funkcjonować, ciągle jestem ciepła/rozgrzana bez względu na to jakbym nie wychładzała ciała, a jak dzisiaj zmierzyłam temperaturę to wyszła mi 37 stopni i ciągła potliwość...
Na dodatek ostatnio znajomi mówią brzuch Ci zmalał.... nie wierzyłam dopóki mąż mi tego samego nie powiedział... i zobaczyłam w lustrze, że rzeczywiście jet mniejszy.. Mam nadzieję, że jest to wynik obniżenia się....

I zwierzaki - nie wyobrażam sobie domu bez psa, jak tylko dziecko trochę podrośnie to biorę ze schroniska psiaka i niech się dziecko uczy życia ze zwierzakiem :D

A żłobki ?? W życiu bym nie pomyślała, że trzeba już myśleć o takich rzeczach wcześniej cyt. 1,5 roku ?! i potrafi to tyle kosztować...

Do góry