reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ale Morela to w dalszym ciągu hormony a ja właśnie wyczytałam, że takie środki redukują lektację. Ale jakoś nigdy wcześniej nie myślałam o takim krążku:) A on nie jest wyczuwalny przez partnera?
Nuva ring ma niską zawartość hormonów. Zobaczymy jeszcze co zaproponuje mi mój ginekolog po porodzie ale myślę , że zostanę przy krążku. Nic nie czuć. :) Partner czuje tylko na początku a potem się jakoś "uklada" ten krążek , że nie czuć.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga i mamusia muminka
Ja takze jezdze autem a brzuchol mam ogroooomny. No polatac tez trzeba a wole to niz autobus to napewnoooooooo!!

Mi brzuch moze nie tyle zmalal ale zmienil ksztalt. Jest nisko tak ze wyglada jakby mial zaraz spasc. Kto mnie widzi to pyta
A pani jeszcze nie urodzila??
Nawet dzis panie w sklepie spozywczym :)
Nie podoba mi sie zapach uplawow na wkladce. Mocno kwasny sie zrobil. Mam nadzieje ze nie zadna infekcja :/
Na ostatnia chwile odebralam gbs. Nie wyhodowano czyli ok?

Oj laski. Ale ta koncowka napieta :) ja w czw do szpitala ale dopiero w poludnie :/ wolalabym z rana i zeby juz sie zaczelo.

Linoone dokładnie tak samo jak my z mężem. Na początku związku to się zabezbieczalismy, potem zrobiłam przerwę od hormonów, na żywioł, było przyjemnie, stosunek przerywany i po prostu Kuba raz 'zapomnial' ze mam płodne. No co będzie to będzie... i od razu ciaza. :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aga k_m to obie bedziemy rodzily w aucie,bo ja tez nadal jezdze [emoji4]
Codziennie to tylko do rodzicow jezdze ale jutro do gina to juz troszke dalej.
A od dzis tydzien mi rowno zostal do terminu z OM.

Kasia a my chcemy 2 dzieco zeby bylo max.2lata miedzy maluchami ale jak bedzie to okaze [emoji6]

Mumusia Muminka mi jest goraco ciagle. Chodze w koszulkach na ramiaczkach i okna w domu tez ciagle pootwierane.

Co do zlobka u nas sa zapisy w marcu na wrzesien w panstwowych. A w prywatnym to w kazdej chwili.

Aga my też nie młodzi:) a im starszym się jest tym wygodniejszym:)
Mamusia mi nie jest duszno ale cały czas ciepło bez względu na pogodę.Ja mam okna cały czas otwarte, czy to noc czy dzień.Ale ja jestem uzależniona od otwierania okien, nawet zimą uwielbiam ten chłód.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia Muminka, Liluli - no to rodzimy mobilnie [emoji3]. Ja też już teraz tylko po okolicy jeżdżę, jak planuje gdzieś dalej, to mąż już panikuje [emoji19], ale fakt.. Staram się być gdzieś w pobliżu (torby nie woze w aucie), jedynie podkład mam w schowku.
Co do dzieci.. Ja też jak urodziłam Jage (miałam 27 lat) myślałam o kolejnym dziecku za 2-3 lata max, wyszło 8 lat różnicy. To już sporo. A ja zwyczajnie stałam sie wygodna. O tą ciążę staraliśmy się rok, i świadomie zaszłam w nią licząc się z wszystkimi plusami i minusami. Ale... Gdyby mi przyszło teraz rok po roku rodzic (bo mój mąż chciałby od razu po połogu starać się o kolejne, by ta dwójka miała z sobą fajny kontakt) to... No nie wyobrażam tego sobie i już!

Kasiu - dokładnie, teraz jest mi wygodnie. A z odchowanym dzieckiem to w ogóle lux!

Mamusiu Muminka - ja generalnie zawsze byłam zmarzluchem. A teraz leżę przy uchylonym oknie, drzwiach balkonowych w samej koszulce i gatkach [emoji6]. W nocy to samo.

Ja tez dołączam się do jeżdżących autem :) jeżdżę tylko po mieście a gdzieś dalej z mężem :)

Mamusia_Muminka mi też jest ciepło cały czas, mąż się śmieje bo zawsze w nocy po uszy zakryta kołdrą to teraz okna otwarte ja odkryta w majtkach i koszulce śpię :)

A brzuch tez mi się ostatnio wydawał jakiś mniejszy może opadł po prostu.

Ola W moja to się rusza wieczorem najczęściej a w dzień nogi wypycha na boku :) a wyjść tez nie chce dobrze tam im ;)

reklama
Mi też dziś mąż powiedział że mi brzuch zmalał i opadł. Ja średnio to widzę, ale może faktycznie coś tam opadło.

Mój bobas też rusza się bardziej wieczorami i w nocy. W ciągu dnia chyba śpi albo się czasem przeciągnie .. mam nadzieję że nie przeniesie się to na nie spanie po nocach jak się już urodzi [emoji12]

Mi też ciągle ciepło. Śpię w majtkach i cienkim topie, bez kołdry, z uchylonym oknem. :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry