reklama
pumelova ile jest cudownych filmików na youtube dzieci z psami Mnie to wzrusza Jasne, że trzeba pilnować no ale ze wszystkim trzeba dziecko pilnować. Sierść czy włosy to faktycznie nieprzyjemna sprawa, sami sobie włóżmy włosy do buzi to zobaczymy heh ale tak jak mówię bez paranoi.
Ja mam dużo ciuchów takich na ramiączkach, że łatwo zsunąć i pierś na wierzchu ale coś takiego na wyjście to nie mam Powiedziałam mojemu, że jak dojdę do siebie to pojadę na takie zakupy że hej A propos pierścionków to ja czasem nosiłam 2 na jednym paluszku
My się spodziewamy odwiedzin tylko jednych znajomych No chyba, że angielscy znajomi mojego R wyrażą chęć ale też będę potrzebować czasu żeby się ogarnąć, jak każda z nas.
aim no żłobek to droga sprawa..w moim rodzinnym regionie ( małopolska) to z 1500zł...za to prywatne przedszkole ok 350zł...dziwne...Tutaj w UK przedszkola są bardzo drogie także nie będzie takiej opcji, żeby małą posyłać. Znajomy posyła córkę na 2 razy w tygodniu tylko i płaci 400f, a na `pełny etat` ok 1000...masakra...
Ja mam dużo ciuchów takich na ramiączkach, że łatwo zsunąć i pierś na wierzchu ale coś takiego na wyjście to nie mam Powiedziałam mojemu, że jak dojdę do siebie to pojadę na takie zakupy że hej A propos pierścionków to ja czasem nosiłam 2 na jednym paluszku
My się spodziewamy odwiedzin tylko jednych znajomych No chyba, że angielscy znajomi mojego R wyrażą chęć ale też będę potrzebować czasu żeby się ogarnąć, jak każda z nas.
aim no żłobek to droga sprawa..w moim rodzinnym regionie ( małopolska) to z 1500zł...za to prywatne przedszkole ok 350zł...dziwne...Tutaj w UK przedszkola są bardzo drogie także nie będzie takiej opcji, żeby małą posyłać. Znajomy posyła córkę na 2 razy w tygodniu tylko i płaci 400f, a na `pełny etat` ok 1000...masakra...
O matko Ola, wypluj słowo cc w powiązaniu że mną! Nieeeeee ja rodze sn, ale 2 doby po porodzie to dla mnie dużo. Ja nigdy w życiu nie byłam w szpitalu i boję się samego przebywania tam. Szczególnie jak będę w słabym stanie psychicznym [emoji6]
Emol, czekam na foty sukienki [emoji4]
Ja nie mam żadnych bluzek do karmienia, na razie będę improwizować, a najwyżej potem sobie kupię. Stanika do karmienia też nie mam, też planuję po porodzie kupić.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Emol, czekam na foty sukienki [emoji4]
Ja nie mam żadnych bluzek do karmienia, na razie będę improwizować, a najwyżej potem sobie kupię. Stanika do karmienia też nie mam, też planuję po porodzie kupić.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Też to tak widzę, że się może nie opłacać, zwłaszcza jak się ma dwójkę dzieci małych. Ja wracam ale nawet takiego przedziału jak napisałaś nie zarabiam xD także Haha, dość zabawne to wszystko miałam wielką nadzieję na żłobek publiczny ale kolejki są na 1.5-2 lata do niego więc nijak mi to nie pomaga
A ciuchy do karmienia mam parę rzeczy, kilka rzeczy upolowałam na olx a kilka sama przerabiam
A ciuchy do karmienia mam parę rzeczy, kilka rzeczy upolowałam na olx a kilka sama przerabiam
tea80
Fanka BB :)
Paninka łączę się w bólu,niemoc totalna,czuje takie parcie w kroku jakby mała miała zaraz wyskoczyć,do tego boli kość ogonowa i wydaje mi się ze chce do toalety na dwójkę,a tu nic,tylko takie parcie czuje i strasznie mnie modli,skurczy za to zero,
Alex ja liczę od wagi z początku ciąży,kończę z 9 kg na plusie ale wszyscy mi mówią że bardzo schudłam w ciąży szczególnie po twarzy,ja tam tego nie widzę,
A i jeszcze o prezentach,
Po pierwszym porodzie dostałam ogromnego pluszaka,ale to miał być chyba bardziej prezent dla córki i bukiet róż,gdy urodziłam martwa córeczkę obydwoje zrobiliśmy sobie tatuaże na jej pamiątkę,2 lata temu po porodzie syna czekała mnie niespodzianka w domu,to było świeżo po przeprowadzce na swoje cały dom był w kolorowych balonach i napisach typu witamy,a teraz mąż koniecznie chce mi kupić zegarek na rękę,uparł się ze musze mieć tylko muszę jakiś wybrać a narazie nie mam na to ochoty
Joanna co u Ciebie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Alex ja liczę od wagi z początku ciąży,kończę z 9 kg na plusie ale wszyscy mi mówią że bardzo schudłam w ciąży szczególnie po twarzy,ja tam tego nie widzę,
A i jeszcze o prezentach,
Po pierwszym porodzie dostałam ogromnego pluszaka,ale to miał być chyba bardziej prezent dla córki i bukiet róż,gdy urodziłam martwa córeczkę obydwoje zrobiliśmy sobie tatuaże na jej pamiątkę,2 lata temu po porodzie syna czekała mnie niespodzianka w domu,to było świeżo po przeprowadzce na swoje cały dom był w kolorowych balonach i napisach typu witamy,a teraz mąż koniecznie chce mi kupić zegarek na rękę,uparł się ze musze mieć tylko muszę jakiś wybrać a narazie nie mam na to ochoty
Joanna co u Ciebie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
aim - kurcze.. A nie możesz mimo wszystko na jakąś listę rezerwowa się zapisać? Bywają też niepubliczne żłobki i przedszkola, które powstały z zasobów unijnych.. Wówczas ich koszt jest dość przystępny.
Rozumiem potrzebę powrotu do pracy, bo jednak staż pracy jest bardzo ważny (nawet za niską płacę), i każdy rok przerwy działa na naszą niekorzyść. Tak jak napisałaś - dacie radę.. Tylko, że oprócz żłobka będą też i inne wydatki. Dla mnie to mega zdzierstwo.
Rozumiem potrzebę powrotu do pracy, bo jednak staż pracy jest bardzo ważny (nawet za niską płacę), i każdy rok przerwy działa na naszą niekorzyść. Tak jak napisałaś - dacie radę.. Tylko, że oprócz żłobka będą też i inne wydatki. Dla mnie to mega zdzierstwo.
reklama
Nie no, wiadomo że się zapiszemy na rezerwową ja też patrzę po żłobkach w zasięgu przyzwoitości odległości-być może na drugim końcu Krakowa są jakieś prywatne z dofinansowaniem ale czas dojazdu jest dla mnie istotny. A tutaj w naszej okolicy takich brak.