reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka piękna ciążą, piękny poród, jesteś stworzona do tego.
Bardzo się cieszę, że akurat u nas na forum pierwszy poród SN i w takim stylu. Myślę, że nie jednej dodalas otuchy i odpedzilas trochę strach [emoji111]

Daj znać jakie wymiary ma ta Twoja cudna Zosia [emoji7]

Lilith trzymam kciuki za Ciebie i teraz możemy swobodnie posłużyć się Kasiulka. .. życzę Ci porodu jak Kasiulki [emoji4]

Karuzela buuu łączę się w bólu z nockami, chociaż jak przespie 4 godziny to uważam juz taką nocke za udaną. Zgagi współczuję, ja miałam w ciąży chyba tylko raz

Ja chrzest planuje jeszcze w sierpniu, bo mam chrzestna - siostra moja - z Wiednia, a ona właśnie dwa razy w roku przylatuje z rodziną, na wakacje i na święta Bożego Narodzenia, a w święta nie chcę , zresztą z tych samych powodów co Chybra [emoji4].

Miłego

reklama
Kasiulka gratuluje!:) porodu w takim stylu zycze kazdej z naszych forumowiczek!:*

Lilith z calego serducha Ci kibicuje zeby sie rozkrecilo dzis szybciutko i poszlo tak lekko jak u Kasiulki!:*

Aha hihi terazbedziemy zyczyc porodu jak Kasiulki;) 4 godziny snu, jejciu, kiedy Ty sie kochana wyspisz...wspolczuje.

Tymuniek jak sie czujesz? Nelcia daje Ci jednak troszke pospac?

Ja Dziewczyny rano jeszcze ok, daje rade cos zrobic i wyjsc, ale pod wieczorzamieniam sie w jeczaca kulke, ktora ledwo sie turlika;)

Chrzest mysle ze zrobimy pod koniec sierpnia albo we wrzesniu, w zaleznosci od grafiku urlopowego chrzestnych;) chrzestrnym bedzie moj brat, a chrzestna kuzynka meza (jak sie zgodzi;)). Nie chcemy organizowac chrztu w swieta, bo na co dzien nie spedzamy swiat z kuzynka meza i nie chcemy tak jej absorbowac, a zmiana planow swiatecznych moglaby byc uciazliwa.

Ja nawet nie wiem kiedy mnie te komary pogryzly bo byłam ubrana na grillu więc dziwne.

Ewella faktycznie c-bool:-) mam tam blisko na nogach przez las więc może też się przejdziemy, tfu przykulamy:D

Lilith czyli coś ruszyło! Kciuki żeby dobrze poszlo:-)

Kurczę wszędzie piszą że na końcówce waga stoi a mi dalej rośnie. Jak się co tydzień kontroluje żeby było 0,5kg to dziś mam 0,7kg na tydzień a mam wizytę u lekarza :/ co za pech. A pilnowalam się..

Aniek ja też będę prosić po narodzinach bo tak postanowiliśmy, ale chciałam tylko znać opinie;-)
Minionki super!:-)

Też już jestem coraz słabsza! Codziennie zaliczam drzemki ale dużo spacerujemy - wg apki w tel w piątek zrobiłam w sumie 12km. Nie dziwię się że padlam na twarz. Ale wczoraj tylko 4km:p

A na stopy pomogło moczenie w wodzie z solą, tak jak pisalyscie! Nie bolą:-)

Pola jeczaca kulka- trafione!:D

My też zrobimy chrzciny wrzesien/październik ale nie wiem kiedy dokładnie bo mam urodziny 23.09 a nie chce w uro bo na chrzciny zapraszam tylko rodziców, babcie i chrzestnych a na urodziny przychodzi 25 osób:/ przynajmniej z kosztami nie będzie problemu bo z ubezpieczenia dostaniemy za narodziny 5tys, połowa na chrzciny a połowe odkladamy na wakacje dla mnie [emoji16] (zapowiedziałam mężowi że ja z 80% wypłaty nie odloze na wakacje i mi odklada[emoji16][emoji106] więc wiecie, styczeń/luty i lecimyyy)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.. :)

Powoli juz kazda z was ma jakies dolegliwosci..My wczoraj bylismy w parku..Synek sie bawil a my siedzielismy przy stoliku I ledwo tam wysiedzialam zmieniajac pozycje co chwile..

Tymuniek, Kasiulka jak tam wasze ksiezniczki? Obie na cycusiu? Dobrze ssaja?
Kasiulka tez jestem ciekawa wymiarow twoje Zosi :)

Lilith 3mam mocno za ciebie kciuki..oby sie rozkrecilo..Daj koniecznie znac jak postepy..

Aha a jak ty sie czujesz?

Aniek42 dziekuje..no cos pojawiaja sie bolesne skorcze a brzuch twardnieje i sie stawia..
Wczoraj podobnie tylko co 10/12minut tak ok godziny..
Mam przedsmak..skorcze do najprzyjemniejszych nienaleza..mam jednak nadzieje ze jak juz sie rozkreci to pojdzie jak u Kasiulki ;) ;) ;)

Karuzela zycze odpoczynku I przespanej nocy..

My chrzcic nie bedziemy.. Syn moj tez ochrzczony nie jest..

Wszystkim juz now tylko brzuszką zycze milego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Coś tam pospalam, ale wiem że do piątku to i tak juz czuwanie będzie. Zgaga mi nigdy nie dokuczala i nie wiem co się stało narazie u mnie dla odmiany nie mleko czy migdały tylko szklanka wody z sokiem z cytryny przynosi ulgę.

Jesteście obeznane w aplikacjach to może polecacie jakaś apke kontrolująca karmienia dziecka?

Ja już po śniadaniu, piękna pogoda się u nas zapowiada :-)

Kasiulka czyli wymiary najczęściej spotykane. Duża ale jak szybko wyszła ;)

Ja przespalam druga cała noc i wstałam o 7.30 z myślą aby pójść na morfologie a zapomniałam nasiusiac do kubeczka :( wiec w środę dopiero pójdę. A w czwartek jak pojadę na ktg to odbiore wyniki.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - high five! Tez mam urodziny 23.09 [emoji2]

Ja mam z waga roznie. Teraz mi sie waha ciagle o +/- 0,6kg.
Ale mi sie tez pojawiły problemy z wyproznianiem i wzmożony głód [emoji85]

Mnie komary niedawno pogryzły o godzinie 16... Takze tak... :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny, czy któraś z was brała duphaston na wyrególowanue cykli i udali się zajść w ciążę ?? Ja biorę drugi cykl..i jestem trochę zmieszana ...generalnie mam problem z ustaleniem pierwszego dnia okresu, no. Ostatnio 2 czerwca lekkie krwawienie, ale źywa krew mało tylko rano, 3 czerwca brązowe plamienia,4 czerwca już obfite plamienie...zaczęłam liczyć cykl od 2 czerwca... Dupka miałam brać od 15 dnia cyklu czyli 16 czerwcs,ale ewidentnie 16 czerwca u 17 czerwca miałam śluz płodny, 18 czerwca rano czułam owulację i tego dnia w południe wzięłam pierwszą tabletkę, dziś łykam druga ale czuję ból jajnika ( jakby owulka i już w końcu nie wiem czy była wczoraj czy dziś )...i tak ćzytam i się zastanawiam czy duphaston mógł zablokować owulację?? Kurcze, oszaleć można od tych myśli...acha biorę 1 tabl dziennie ...

reklama
Czesc dziewczyny, czy któraś z was brała duphaston na wyrególowanue cykli i udali się zajść w ciążę ?? Ja biorę drugi cykl..i jestem trochę zmieszana ...generalnie mam problem z ustaleniem pierwszego dnia okresu, no. Ostatnio 2 czerwca lekkie krwawienie, ale źywa krew mało tylko rano, 3 czerwca brązowe plamienia,4 czerwca już obfite plamienie...zaczęłam liczyć cykl od 2 czerwca... Dupka miałam brać od 15 dnia cyklu czyli 16 czerwcs,ale ewidentnie 16 czerwca u 17 czerwca miałam śluz płodny, 18 czerwca rano czułam owulację i tego dnia w południe wzięłam pierwszą tabletkę, dziś łykam druga ale czuję ból jajnika ( jakby owulka i już w końcu nie wiem czy była wczoraj czy dziś )...i tak ćzytam i się zastanawiam czy duphaston mógł zablokować owulację?? Kurcze, oszaleć można od tych myśli...acha biorę 1 tabl dziennie ...
Witaj ja niestety w tym temacie nie pomoge.. Ale moze ktoras z naszego forum bardziej obeznana w tym temacie cos napisze..Pozdrawiam

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry