reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Madziazt ja też miałam operację woreczka. Miałam już tak bolesne ataki że tylko wycięcie... 3 października zabieg a 20 października ostatnia miesięczna. Miesiąc byłam na l4 i śmiejemy się z mężem że jak byłam chora to zrobiliśmy dzidzusia.

Elektryka jeszcze nie było u nas. Jest we Wrocławiu i pewnie wieczorem dopiero ogarnie temat. Były właściciel narobił nam tylko klopotu. A najlepsze jest to że prowadzi profesjonalną firmę remontowo-budowlaną. Buduje domy ktoś taki...

No widać ze dobrze wykorzystaliście chorobowe[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek42 no bo na ulicy widać kto siedzi za kierownicą innego samochodu. -.- nóż się w kieszeni otwiera. Jak mu ktoś raz walnie i jeszcze mandat dostanie to oduczy się tak jeździć. Mój dziadek też baaardzo słabo jeździ. No ale nie przegadasz. Jak miałam ślub, myślałam że się stoczy po minimalnym pochylym na lodzie. Tak samochód gazowal a dziwił się ze nie jedzie jak miał sprzęgło wcisniete. Aż sama miałam ochotę wejść w białej sukni i pojechać tym samochodem :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa trudno żebyś nie miała ciśnienia jak Ci było gorąco i byłaś zdenerwowana.. cóż fajne podejście mogłyby ujednolicić:/ szkoda Twojego czasu! Współczuję.

Saba17 haha najgorzej Cię pogryzly - masz się gdzie drapac:D jak u mnie przyszły ślimaki to po prostu dalam kwiatki wyżej na jakieś stojaki bo mi zezarly surfinie w zeszłym roku
Haha mój ostatnio mówi że musi czytać bo potem po porodzie nie będzie miał czasu- ja mówię że no dziecko najpierw będzie głównie spalo to co będziesz robił? A on 'będę się z nią bawil' :D

Linoone mój kurier był po 15 :D od razu pobiegłam po truskawki (6zl za kg!) I już całe zjedliśmy:-)

Kasia831 schylanie swoją drogą ale jak się nachylam do stołu to mnie tak kopie że się muszę odsunąć! I jak tu jeść!:D
Ślimaki? Fuuuuuj

Madziazt zlecilam wybór mężowi i wybrał microlife nc 150 - nawet potem szukałam u nas na zakupowym i dziewczyny też o nim pisały że kupuja:-) w gemini za 92zl a w aptekach stacjonarnych 120zl:/
Kiedy ty wracasz do Polski już na dluzej?

Chybra oj:/ dobrze że przeżyła! A kumpela Twoja w którym miesiacu?

Mumusia oj biedna a co musisz załatwiać? Nie przemeczaj się! Nie jestem dobra w motywowaniu za to polecam zjeść lody w nagrodę [emoji16]
Odliczamy do Twojego wolnego!:)

Tymuniek to w środę? Czyżbyś była pierwsza w czerwcu? Chyba że truskawka już cos..

Aniek oby tak było! Każda chyba sobie życzy lekkiego porodu:-) oj też mam figurę jablka, zawsze tyje tylko w brzuchu :( nie umiem się zdyscyplinowac żeby nie żreć słodyczy, nie wiem jak po porodzie się będę odchudzać jak sobie takie bajlando zrobilam tyle miesięcy
Hahaha ojojoj ale narozrabialas! Ja wczoraj jechałam wieczorem do Katowic i sama siebie lapalam na tym że nie patrzę na droge..
Nie powiem Ci że nie powinnaś bo nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś zabranial:p

Misia hahaha już widzę mojego jak pije herbatę z serwisu malej dobre :D jestem ciekawa jak sobie poradzi z wyrażaniem uczuc wobec dziecka.. jest raczej wychowany tak powściągliwie - jak go poznałam to nigdy nie widziałam żeby się do mamy przytulil, dopiero od kilku lat ale to zawsze i tak wychodzi od mamy. Mam nadzieje ze potrafię nauczyć chopa okazywać uczucia

Inka mój też spi jak susel ale on nigdy nie ma problemów ze spaniem - pracuje codziennie, jeździ na rowerze - jakbym tyle robiła to też bym nie miała problemu:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mamy prom 18 czerwca. Córka ma zakończenie roku 16 i możemy już wyruszać. No i około 2 miesięcy będziemy, zobaczymy kiedy urodzę. Moja gin obstawia tj. Julkę urodziłam, albo wcześniej czyli 38tc. Miałam termin na 14 lutego, a urodziłam 22 stycznia. Wiec trochę sie stresuje aby spokojnie dojechać, bo ja mam problemy ze skracający sie szyjka. Ciekawe czy te bóle okresowe to właśnie skracanie tej szyjki?
Co do wyrażania uczuć przez faceta, to gwarantuje ze Twój mąż zwariuje na punkcie ukochanej córeczki. Mój tez z uczuciami nie za bardzo, a jak Julka sie urodziła, to i barbie i kosmetyki poszły w ruch, i teraz sam mówi ze mu brakuje buziaków i przytulania od córeczki, a to już nie ten wiek, choć zdarza sie czasami.
Właśnie tak myślałam z tym termometrem, bo było na wątku zakupowym, ale byłam ciekawa który wybrałaś. Pewnie i ja sie skuszę niego. Tylko już zaczekam aż przyjadę, bo mama ma już urwanie głowy z tymi moimi przesyłkami i kurierami[emoji6]

Ano tyle się mówi o tych wypadkach na pasach. Przecież człowiek powinien to mieć gdzieś z tyłu głowy, tym bardziej gdy hamuje samochód na sąsiednim pasie.

A z tą kumpelą jest tak, że znamy się od dziecka, Ona gdy dowiedziała się, że jestem z Kacprem w ciąży od razu zaszła, mój jest z 10.2015 r, jej z 02.2016r. Mają taką frajdę razem, że uwielbiam na nich patrzeć. W ogóle Kacpra bardzo ciągnie do dzieci :blink: A teraz gdy mój ma być w lipcu jej dziewczyna ma być w październiku:-) :) Heh niezłe kombo.

Inka 1985 no właśnie już nie rosną bo już je zjadły:p mam nadzieję że innych nie zjedzą bo wydałam na nie 230 zł. Na razie to ja też przerzucam je do sąsiadów.;)

Kasia śliski ten biznes u mnie dzięki bogu nie ma ich tak dużo.:o
Chybra masakra z tą dziewczyną dobrze, że żyje to tylko zęby:(
Aniek42 ja jeszcze jeżdzę samochodem, ale po twoim wpisie będę chyba jeszcze bardziej ostrożna.Raczej mam ciężką nogę i mój A mi mówi ,że nigdy mi nie kupi samochodu z mocniejszym silnikiem, a ja to mam we krwi mój ojciec był zawodowym kierowcą więc jak ja mam jeżdzić.;)
Misia12 no nogami to raczej słabo ten szczaw zbierać ja to tak nie koniecznie z akrobacją szpagatową za stara już jestem. Kupię sobie od babek na ryneczku dam im zarobić a o tam.:p
Emol ja ogólnie uważam, że do prowadzenia samochodu to trzeba być w miarę ogarniętym i nie każdy się nadaje. Trzeba mieć podzielność uwagi zdrowe oczy, słuch i refleks, a z wiekiem to coraz gorzej.

Emol - extra ta woda teraz [emoji4]!

Ja tez miewam bóle miesiaczkowe ale nie takie mocne, czasem biore no spę wtedy.

Paninka, współczuję tesciowej... no kurcze ja mam niemile skojarzenia z tesciowymi i nie cieszę się, że tym razem nie mamy kontaktu... tfutfu... a papierosów nienawidze po prostu. ...

Saba, byl dlugi okresie, kiedy moja córeczka uwielbiała dźwigi i autka i z nimi spala w lozku... tak ze wszystko kwestią gustu dziecka [emoji16]

Inka, trzymam kciuki za babcię - dużo zdrówka! Właśnie chcialam to samo powiedzieć o ślimakach - żeby zrobic z nich desant do sasiadow [emoji3][emoji3][emoji3]

Aa właśnie a propos stresow to ja sie z kolei boje chlopcow - doświadczenie mam btylko z dziewczynką a jak widzę, co wyczynia synek kuzynki to naprawdę się boję. ...

Paalinaa słodka fotka noo! [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Saba 17 ja również mam ciężką nogę, ale mam dużą kordynacje ruchowa, oko ręka noga, że mój K. Po pierwszym moim samochodzie do nauki 'lepszego jeżdżenia' z silnikiem 1,2. Kolejny kupiliśmy hondę accord z silnikiem 2.2 i Kuba bardzo lubi jak jeżdżę bo jak twierdzi 'ładny samochód i ładna pani za kierownicą to aż chce się jeździć' ;)

Kylsa i dziewczyny które mają 'bóle miesiaczkowe' czy u Was na ktg i badaniu wychodzą skurcze i rozszerzona szyjka?

Bo ja glupieje. Mnie nic nie boli a mam skurcze i szyjka zaczyna się otwierać, a nic nie czuję. Czy u was ten ból się z tym pokrywa czy macie pozamykana szyjke i brak skurczy a jednak was boli? Czy ja jestem jakąś nieczula?

Trochę stare..
W UK nacinaja zawsze tylko gdy trzeba. Rzadko się to ponoć robi, tylko jak dziecko źle reaguje na parcie albo faktycznie można peknac. Wcześniej z reguły uprzedzaja.

Kasia ja mam usg za usg. W 36 ostatni raz, teraz w 38 będzie kolejne. Znowu consultantka będzie robić. Krew w koło plus tsh, cukry etc. No i ja panikara jestem to mnie sprawdza. Szyjkę juz 3 razy scan, raz badanie plus ostatnio wymazy i gbs. Tak samo na początku, 5 7 i 9 tydzień, potem dopiero prenatalne.
Co ciążę mam podobnie. Położna mam stara, z czasów synka ale wizyty głównie z konsultantka bo położna mi zbyteczna.

Mamusia jak nie urodzi się łożyska, to tak. Miałam czyszczona macice. Ale wcześniej różne sposoby na wydobycie, np cewnik wkladany na wywołanie skurczy bądź wydobywala lekarka ręcznie.. Bardzo bolało..
Przez to poszło za dużo krwi i transfuzja.

Pierwsza ciąża skończyła się lyzeczkowaniem i jedyne co, to mówiono ze szyjka może kiepsko trzymać. Potwierdzaly to dziewczyny na dawniejszych wątkach. U nas wręcz przeciwnie.

Paalina piękna waga i dobrze, że ciśnienie sprawdzały.

Tymuniek a gotowa jesteś??

Pumelova myślę, że Kasiulka będzie pierwszą :)

Nie mam teraz tyle czas na forum. Codziennie spacer i skakanie na piłce, pełne s5 czy jak to ma być. Do tego juz się powoli pakujemy do przeprowadzki. Do,środy coś mi się dluzyc będzie chyba..

Aha ty tego 12 na szpital? Ja jednak nie z Tobą, dała mi lekarka tydzień więcej czasu na SN :p w środę kontrola czy coś z tego będzie..

Pumelov no wszystko na to wskazuję że będę zaraz po bulkasi :)
Lilith czy jestem gotowa tzn jestem spakowana hahah mam jeszcze troszkę rzeczy do wyprasowania dla małej coś tam muszę domówić typu laktator i apteczne rzeczy...ogólnie chyba jestem gotowa tak ...
Emol tak cc mają zrobić mi na dwa tygodnie przed terminem wydaję mi się że tego 14'polożą mnie na patologie porobią wyniki i na 19'zrobią cc:)chyba że źle prognozuje:)

reklama
Saba 17 ja również mam ciężką nogę, ale mam dużą kordynacje ruchowa, oko ręka noga, że mój K. Po pierwszym moim samochodzie do nauki 'lepszego jeżdżenia' z silnikiem 1,2. Kolejny kupiliśmy hondę accord z silnikiem 2.2 i Kuba bardzo lubi jak jeżdżę bo jak twierdzi 'ładny samochód i ładna pani za kierownicą to aż chce się jeździć' ;)

Kylsa i dziewczyny które mają 'bóle miesiaczkowe' czy u Was na ktg i badaniu wychodzą skurcze i rozszerzona szyjka?

Bo ja glupieje. Mnie nic nie boli a mam skurcze i szyjka zaczyna się otwierać, a nic nie czuję. Czy u was ten ból się z tym pokrywa czy macie pozamykana szyjke i brak skurczy a jednak was boli? Czy ja jestem jakąś nieczula?

Emol ja niestety nie wiem. Tu w Szwecji nikt mnie nie zbadał. Dowiem sie 20.06 jak w koncu pójdę do mojej gin.
W pierwszej ciazy miałam bóle i szyjka mi sie skróciła w 23tc, wtedy leżałam trochę w szpitalu i musiałam pózniej bardzo uważać, nic nie wolno mi było ponosić. Urodziłam w 38tc ale chodziłam około 2,3 tyg z rozwarciem zanim mi wody odeszły. Nie miałam żadnych przepowiadających i nawet nie wiem kiedy czop mi odszedł. A Ty który masz tydzień?

Do góry