reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurcze skasowało mi się co napisałam.

Emol, madziazt ja mam te bóle miesiaczkowe a mi się szyjka nie skraca :>

Aniek mam te wybroczyny na tej samej wysokosci. No nic mam nadzieję że znikną, dziwne to strasznie, wyczytałam wczoraj takie rzeczy że oczywiście się postresowalam i mi w się w nocy koszmary śniły:D smacznego ciacha!!

Kasia831 gdyby to były naczynka to spoko ale to jest coś grubszego [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie babolki

Ja is rana lece z praniem bo po kilku dniach deszczu dzis pogoda dopisuje..
Pozniej trzeba jakos milo spedzic czas bo moj luby ma dzis urodziny :)

Wczoraj wypralam sie do Ikei i powiem wam ze myslalam ze niedojde do kas..brzuch sie stawial..w drodze do auta podtrzymywalam go juz rekoma.. Jeszcze czekajac do kas samoobslugowych jak juz byla moja kolej, pan obslugujący to oznajmil mi ze tam do kasy max 15rzeczy (A ze brat sie przeprowadza) to w wozku troche tego bylo..Wyprosil mnie ten pan do zwyklej kasy gdzie musialam sie is mowa nastac w kolejce..Moglam poprostu te rzeczy do 15skasowac I od nowa ..ale pomyslalam o tym jak juz stalam drugiej kolejce..
Partner moj niebyl tam zemna ale byl oburzony..stwierdzil ze by im tam cyrk zrobil..Ja grzecznie odeszlam bo niemialam zamiaru sie wyklocac..

Misia tak mialam 11szwow..musieli podjac taka decyzje bo juz bylam wycieczona i przestawalam przec..

Aha dziekuje ze pytasz, wynikow z egzaminow jeszcze nie ma..Beda za 3/4tygodnie dopiero..
Zazdroszcze tych truskawek mmm ;)

Inka zdrowka dla babci..

Ewella gratuluje kolejnej rocznicy I zycze wszystkiego dobrego na kolejne lata :)

Misia jak mąz po zabiegu na zylaki?
Moja mama miala wczoraj taki zabieg..Miala spore zylaki na nodze..Dwuch specjalistow sie nia zajmowalo bo te zylaki byly jakies nietypowe..Na szczescie wszystko ok I juz po, a mama czuje sie dobrze..

Paalinaa ja mam ten lezaczek..kupilam go z drugiej reki bo natrafila sie okazja..Zobaczymy jak sie sprawdzi..
Zdjecie maluszka super.. :)

Emol nareszczie wasza woda przypomina wode..pewnie poczulas ulge..

Tymuniek to juz niedlugo..powodzenia

Dziewczyny moja kuzynka urodzila wczoraj synka..tydzien po terminie..Bobas o wadze 4200 a kuzynka niebyla nawet nacinana..lekko pekla, miala 1szewek..

Aniek42 lacze sie w bòlu z tym twardniejacym i spinajacym sie brzuchem..W ciągu dnia sie to czesto zdaza ale wieczory to juz na maxa..
W poniedzialek mam wizyte i usg podpytam co o tym sadzi polozna..

Zycze wszystkim milego dnia..
Zmykam wieszac pranie..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej wyspane? U nas tak lało obudził mnie deszcz nie spałam od 2:30:errr: byłam tak głodna że jadłam dwa razy leczo masakra jakaś:cool2:.Ale cukier rano 80:laugh2:.
Na posat cafe jest taki program porody oglądałam kilka odcinków napłakałam się jak głupia:) i jeszcze śniło mi się że urodziłam Nelcie wielka duża z ogromnymi czarnymi włosami i gadała do mnie że jej źle w spioszku jest:unsure:.Chyba czuje że ten poród jest naprawdę blisko.

Aniek jak ty się kobieto na świecie uchowalas bez zupy szczawiowej. U mnie mana teraz często robi bo tata lubi, mamy szczaw z działki, nawet mrożony zimą jest.
Emol ja odkąd się pojawiły te bóle też ktg nie miałam, będzie w poniedziałek.
Pumelova nie nam pojęcia co to za krwiaczki mogą być, a bierzesz coś na krew, accard np.? Może się uderzyłaś?
Alex zylaki przełożone :) na środę.
Integral kciukam będzie piękne okno.
Tymuniek ja też nie pospałam. I mi się śniło usg przed porodem 4097g i stwierdzili że chyba nie czekamy na termin. Już drugi taki sen. Zobaczymy.
Wczoraj cały dzień spędziłam na mieście. Wyszłam o 9 wróciłam o 21. Nawet mąż padał na twarz o sobie nawet nie mówię. Przez to nie pomasowałam się wieczorem i 4 razy mąż w nocy musiał. Myślałam że umrę z bólu. I do tego złapał mnie skurcz w obu lydkach na raz. Po raz pierwszy. Muszę dołożyć magnez.
Jadę dzis do leroy Merlin po markize i piorę dywan. Miłego dnia laski.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Ale dużo postów. . Wczoraj mąż wrócił z pracy zjedliśmy obiad i pojechaliśmy zrobić sobie sesje :) słońce super świeciło wiec zdjęcia wyszły :D dzisiaj już u nas pochmurno i ma padać. Później byliśmy na tych lodach :D
Dzisiaj planujemy jechać do Ikei po parę rzeczy do domu i dla małej wanienka itp..czuje ze juz za tydzień dwa, siły mieć nie bede bo juz bo całym dniu na nogach to brzuch tez mi się stawia w nocy i czasami mam te bóle okresowe ale szyjka się nie skraca.

Aniek smacznego ciasta :) tez mam na ciasto ochotę może zaraz pójdę po truskawki i coś zrobię.

Integral trzymam kciuki za okno, żeby było ok :D

Tymuniek no to już nie długo, powodzenia trzymaj się :)

Emol gratuluję czystej wody :D

Pumelova tez miałam na pupie takie siniaczki ale takie malutkie z 4 po każdej stronie ale samo zeszło jakoś w tamtym tygodniu.

Miłego dnia ! :)

Aż się bać można jak się czyta o tych peknieciach i szwach. Oby teraz zakończyło się to u Was bez takich niespodzianek.

Duży bobas i tylko jeden szew to ekstra!

U nas dziś dzień roboczy, że pada to ogromny plus :)

Zdaję obiecaną relację ze sztuki : sztuka do głębszego przemyślenia o ludziach chorych psychicznie, akurat taka tematyka mi się trafiła jak z życia wzięta (ostatnia sytuacja z Panem, który mnie zaczepił i miałam dużą nieprzyjemność...). Minusem dla mnie bardzo dużym byłą duża ilość wytwarzanego dymu w trakcie sztuki plus niektórzy aktorzy palili na scenie i to mnie strasznie wkurzało, ale to przez mój odmienny stan. Drugi raz bym się na tą sztukę nie zdecydowała... raz w zupełności wystarczy z mężem później przegadaliśmy różne nasze refleksje na temat tej sztuki co chciał autor przedstawić w danej scenie i to się reżyserowi udało :) Dla osób, które lubią sztuki z drugim "ukrytym dnem" jest to fajna opcja, ale tak, żeby się zrelaksować i odprężyć to są inne sztuki :)

Inka - odnośnie pełni i facetów to pamiętaj, że oni z innej planety i na nich księżyc może tak nie działać :)

Madziazt - u mnie w pracy jest naprawdę w porządku i ciąża mi jakoś bardzo nie przeszkodziła w pełnieniu obowiązków zawodowych, ale i tak uważam, że powinnam iść wcześniej na urlop choćby po to , aby jak najdłużej odpocząć przed tak ważnym życiowym wyzwaniem.

Pumelova - muszę pozałatwiać jeszcze tzw. kursy i sprawy formalne - tylko to mnie jeszcze tam trzyma bo tak to już bym odpoczywała. Odnośnie lodów to obowiązkowo ! Wczoraj Mcflurry z kitkatem poszły :)

Emol - mnie pobolewa czasami jak na miesiączkę a szyjkę mam zamknieta, odnośnie skurczy nic mi na ten temat nie wiadomo. Widać, że nie ma reguły na rodzaj bólu i skracająca się szyjkę. Może jesteś z tych co mają wysoki poziom progu bólowego :)

Integral - powodzenia z oknem ! Oczywiście trzymam kciuki !

Witam się weekendowo,deszczowo i zimno brrr,
Już wiem że mąż wraca do nas w piątek rano,hurra,będę wtedy w 37 tygodniu,wyprawę do Ikei mamy dopiero w środę za 2 tyg,nie wiem jak ja dam radę,już teraz ledwo chodzę,wyprawkę zacznę kupować dopiero za tydzień w poniedziałek,ale chyba wszystko przez Internet,apteka i allegro,stacjonarnie to tylko stanik do karmienia,najgorsza ta ikea i składanie mebli.
Trochę się zmartwilam,dziewczyna na grupie cukrzycowej,identyczną sytuacja jak moja,ten sam tydzień ciąży,i ta sama waga dziecka i trafiła do szpitala z hipotrofia,położna wczoraj też stwierdziła że córka waży troszkę za mało,przybrała tylko 200 gram przez 2 tygodnie,narazie ufam mojemu lekarzowi i staram się nie stresować.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamusia Muminka kursy można realizować mając dziury w urlopie, ja już tak jeden zrobiłam-siedzę na wolnym i mam dziurę w wolnym na np 2 dni i po kursie od nowa wolne. No chyba że się tak czujesz że możesz dalej chodzić pomiędzy kursami do pracy to nie ma co kombinować, ja nie dałam rady ale kurs jeden udało się zrobić jeszcze mam jeden ale nie wiem czy dam radę.

Do góry