reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Saba,Linoone moj tez juz chcial auta rc kupowac [emoji23][emoji23] chyba dla siebie a nie malego [emoji23]

Inka wspolczuje sytuacji z Babcia,zdrowka.

Emol w koncu masz czysta wode. Super [emoji4]

Paalina dobrze ze wszystko posprawdzal i jest dobrze.
Gratuluje wagi maluszka.

reklama
Jakaś dalsza rodzina mojego R ma hodowlę ślimaków w bieszczadach, hodują je na śluz ślimakowy, który sprzedają pewnej firmie kosmetycznej.Codziennie te ślimaki wytwarzają 2l śluzu gdzie za 1l z tego co słyszałam biorą 2000zł;) Fajny pomysł na biznes, co nie?[emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny!
W koncu Was nadrobiłam[emoji4]
Inka bardzo współczuje z powodu Babci[emoji20]Moja mama miała usuwany woreczek i pamietam jak cierpiała przed zabiegiem. Mam nadzieje ze jakoś farmakologicznie da sie Ją choć trochę podleczyć.
Alex jakoś bardzo dużo szwów miałaś, ja miała 3 i pamiętaj jak bolało. Pocieszające było to ze z każdym dniem było o niebo lepiej, wiec wszystko szybko sie goi.
Aha83 a to pierwsze kolonie na które jedzie syn? Moja córka dziś powiedziała ze chce gdzies wyjechać właśnie na kolonie, i choć ma 11 lat to mnie stresik ogarnął. Nigdy nie jeździła na kolonie, wiec już oczywiście zaczęłam myśleć o tych wszystkich złych rzeczach które mogą sie wydarzyć. I szkoda ze nie może pojechać na jakaś zielona szkole z klasa, zawsze byłoby łatwiej. Nie martw sie szpitalem, szybko zleci, może akurat odpoczniesz.
Pumelova jakiego masz słodkiego meza z tym misiem[emoji4]jaki termometr zamówiłas? Bo ja właśnie muszę sie na cos zdecydować i nie mam pomysłu.
Abed no właśnie ciężko wyłączyć myślenie o pracy, mi tez sie śni po nocach. Jeszcze świadomość ze mnie tam wyklinają. Trudno, w koncu muszę myśleć o sobie i co najważniejsze o dziecku. A to ciśnienie mialam nieraz 150/101, ale położna sie nie przejęła. Teraz mam w normie od 2 dni. A z tymi mięśniami pochwy, to sposób w jaki ona to tłumaczyła, to naprawdę tak brzmiało ze to chodzi o seks po porodzie.
Ewella90 smacznych lodów życzę i cudownej rocznicy!
Kasia książka wyglada ciekawie. Ja tez sobie jakieś pozamawialam o dzieciach, czekają na mnie w Lublinie. Z tym ze zamówiłam tez o nastolatkach, mam nadzieje za będą jakieś wskazówki, bo czasem trudno sie dogadac[emoji6]
Aga zazdroszczę truskawek, pewnie były pyszne! A jaki termometr zamawialas?
Paninka miłej wizyty u fryzjera i udanego seansu. Ja właśnie tez muszę z córka pójść jak tylko przyjedziemy do Polski. Chce z nią jak najwiecej czasu spędzić, póki jeszcze jest jedynaczka[emoji6]A teściową postaraj sie nie przejmować. Moja to swego czasu (jak mieszkaliśmy obok teściów)jak jeździłam do rodziców na pare dni, potrafiła sama sobie wejść do naszej części domu- choć wszystko było na klucz pozamykane (nie wiem skąd miała zapasowy), rozwieszać sobie pranie u nas dosłownie wszędzie- nawet na żyrandolu. Mówiła tylko ze u nas tak dobrze schnie[emoji15]
Inka ja właśnie tez mam bóle miesiączkowe i to ostatnio codziennie. Już brałam pare razy No-spe, ale właśnie dopiero po paru godzinach przechodzi ból. Martwi mnie to.
Przykro mi z powodu prądu. Moja siostra kupiła mieszkanie, w którym facet sam cała instalacje robił. Na szczęście przyszedł elektryk to wszystko naprawić, bo okazało sie ze np. wszystkie gniazdka są bez uziemienia.
Emol gratuluje czystej wody! Ciekawe czy w smaku jest ok?
Paalinaa współczuje wizyty[emoji20]rozumiem Cie doskonale. Człowiek chciałby sie uspokoić po takiej wizycie, a czasem jest tylko większy stres. Saba17 ja już bym nie dała rady kwiatków posadzić. Ostatnio chwasty wyrywałam i doszłam do wniosku ze to już nie dla mnie.
Mumusia miłego wieczoru w teatrze[emoji4] Ty jeszcze pracujesz? Tak mi sie wydawało ze jeszcze któraś z lipcoweczek czynna zawodowo.
Tymuniek trzymaj sie dzielnie[emoji173]
Aniek oszczędzaj sie, zwłaszcza ze masz te dolegliwości. Współczuje sytuacji z samochodem. Ja tez już coraz bardziej rozkojarzona jeżdżę. Chyba to rzeczywiście pora ograniczyć jazdę.
Misia to miałaś stresa z dziadkiem za kierownica. Dobrze ze mąż zdążył zareagować.
Miłego dnia Kobietki[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Heh nie ma żartów, mózg już nie ten, ale ja jeżdżę póki mogę, tylko muszę się dwa razy bardziej skupić i nakładam okulary, bo tak jak w poprzedniej ciąży na tym etapie pojawiła się taka mgiełka przed oczami, że np napisów w tv nie widzę.

Butelki dla Leona przyszły:blink: Byliśmy u kumpeli, chłopaki wybawili się jak nie wiem ( są rówieśnikami ) i Ona też jest w 2 ciąży. Mówi mi, że dziś na pasach tir trzasnął siostrę jej męża:surprised: No kuźwa u siebie w miejscowości, dziewczyna zaraz po maturze, ręce i nogi całe, ale zęby z jednej str szczęki ma wybite. Przeje*ane.

Mamusia muminka zapach prawie bezwonna a smak jeszcze trochę pozostał żelazny.
Jaki mam luksus, woda normalna! Och jutro zrobię w końcu pranie, bo ile można czekać :)
Zdaj relacje czy warto się udać na tą sztukę.

Tymuniek ale szybko. Ale i tak pewnie przed terminem zrobią Ci cc.

Paninka a ona pali przy tobie nawet jak jesteś w ciąży? powiedz ze to nie zdrowe tak przy kobiecie w ciąży.

Aniek42 mi mój powiedział rano ze mam nic nie robić, nawet nie gotować, a na zakupy jutro pojedziemy. Abym się nie zmeczyla za bardzo.
Seicento dopiero co limuzyny pancerne prawie zlikwidowalo, a tutaj jej zderzak pękł. Miała jakieś wadliwe ;)

Misia jak ja nie lubię starych ludzi za kierownicą. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz to mówię. :) no ale krew od razu mnie zalewa jak to prawie ślepe i głuche, okulary + kupione w sklepie a nie dobrane przez specjalistę wadę , bezterminowe prawko to i do lekarza nie chodzi a jeździ samochodem. Bo 40 lat ma prawko i nie zrobił wypadku, to dla mnie nie argument. Ludzie powinni przechodzić okresowe badania.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt ja też miałam operację woreczka. Miałam już tak bolesne ataki że tylko wycięcie... 3 października zabieg a 20 października ostatnia miesięczna. Miesiąc byłam na l4 i śmiejemy się z mężem że jak byłam chora to zrobiliśmy dzidzusia.

Elektryka jeszcze nie było u nas. Jest we Wrocławiu i pewnie wieczorem dopiero ogarnie temat. Były właściciel narobił nam tylko klopotu. A najlepsze jest to że prowadzi profesjonalną firmę remontowo-budowlaną. Buduje domy ktoś taki...

Paalinaa trudno żebyś nie miała ciśnienia jak Ci było gorąco i byłaś zdenerwowana.. cóż fajne podejście mogłyby ujednolicić:/ szkoda Twojego czasu! Współczuję.

Saba17 haha najgorzej Cię pogryzly - masz się gdzie drapac:D jak u mnie przyszły ślimaki to po prostu dalam kwiatki wyżej na jakieś stojaki bo mi zezarly surfinie w zeszłym roku
Haha mój ostatnio mówi że musi czytać bo potem po porodzie nie będzie miał czasu- ja mówię że no dziecko najpierw będzie głównie spalo to co będziesz robił? A on 'będę się z nią bawil' :D

Linoone mój kurier był po 15 :D od razu pobiegłam po truskawki (6zl za kg!) I już całe zjedliśmy:-)

Kasia831 schylanie swoją drogą ale jak się nachylam do stołu to mnie tak kopie że się muszę odsunąć! I jak tu jeść!:D
Ślimaki? Fuuuuuj

Madziazt zlecilam wybór mężowi i wybrał microlife nc 150 - nawet potem szukałam u nas na zakupowym i dziewczyny też o nim pisały że kupuja:-) w gemini za 92zl a w aptekach stacjonarnych 120zl:/
Kiedy ty wracasz do Polski już na dluzej?

Chybra oj:/ dobrze że przeżyła! A kumpela Twoja w którym miesiacu?

Mumusia oj biedna a co musisz załatwiać? Nie przemeczaj się! Nie jestem dobra w motywowaniu za to polecam zjeść lody w nagrodę [emoji16]
Odliczamy do Twojego wolnego!:)

Tymuniek to w środę? Czyżbyś była pierwsza w czerwcu? Chyba że truskawka już cos..

Aniek oby tak było! Każda chyba sobie życzy lekkiego porodu:-) oj też mam figurę jablka, zawsze tyje tylko w brzuchu :( nie umiem się zdyscyplinowac żeby nie żreć słodyczy, nie wiem jak po porodzie się będę odchudzać jak sobie takie bajlando zrobilam tyle miesięcy
Hahaha ojojoj ale narozrabialas! Ja wczoraj jechałam wieczorem do Katowic i sama siebie lapalam na tym że nie patrzę na droge..
Nie powiem Ci że nie powinnaś bo nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś zabranial:p

Misia hahaha już widzę mojego jak pije herbatę z serwisu malej dobre :D jestem ciekawa jak sobie poradzi z wyrażaniem uczuc wobec dziecka.. jest raczej wychowany tak powściągliwie - jak go poznałam to nigdy nie widziałam żeby się do mamy przytulil, dopiero od kilku lat ale to zawsze i tak wychodzi od mamy. Mam nadzieje ze potrafię nauczyć chopa okazywać uczucia

Inka mój też spi jak susel ale on nigdy nie ma problemów ze spaniem - pracuje codziennie, jeździ na rowerze - jakbym tyle robiła to też bym nie miała problemu:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia zdecydowanie nie jest pancerne:D
Ludzie właśnie tak jeżdżą, szczególnie ci starsi. Dobrze, że nic Wam się nie stało.

Kasia dobre z tymi ślimakami. Najważniejsze to dobry pomysł.

Aha nie martw się, czas szybko leci, odpoczywaj. Też bym się o syna martwiła, ale oni radzą sobie lepiej niż nam się wydaje.

Chybra fajnie mieć rówieśników dla swoich dzieci wśród znajomych. To bobasy też będą rówieśnikami? Z tym tirem, to aż mnie zamurowało i to na pasach, szok.

Inka zdrówka dla babci. Myślę, że to starsze pokolenie dużo mocniejsze niż my.

Emol znam starszego pana (jechałam z nim pierwszy i ostatni raz) wszędzie wszystkim wymusza na drodze. Pytam go dlaczego tak jeździ? A on mi mówi " bo jestem starszy i mam pierszeństwo" hmmm nie wiadomo śmiać się czy płakać?

Pumelova no ja bez samochodu to nie ma szans. Na nogach nie dam rady z młodym do szkoły i z powrotem itd.
Słodycze to moje utrapienie, choć w ciąży aż tak mnie nie ciągnie.
Ooo tak już widzę mojego B jak pije herbatkę z lalkowej zastawy hahaha..raczej będzie ją zabierał do warsztatu i pozwoli się bawić smarami i śrubkami. Chłopaki mamusiowe, a córcia tatusiowa.

reklama
Pumelova tez mam ten microlife nc 150. Oby nie byl potrzebny [emoji6]

Ja juz po truskawki chodze do ogrodka [emoji4]

Emol ja tez uwazam ze starsi ludzie powinni przechodzic badania co jakis czas.

Chybra szkoda dziewczyny...

Do góry