reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam się w ten słoneczny dzień:)
Ja wczoraj sadziłam kwiaty na czworaka i tak mi tyłek komary ścięły małe france..... nie dosyć że, człowiek się ruszać nie może to one atakują bezbronną ciężarówkę:biggrin2: .Macie może radę co na ślimaki bo u mnie podgryzaj kwiaty może jakiś preparat lub coś z domowych metod?

Pumelova gratulację przebrnęłaś przez prasowanie.;) Ja od 3 dni spać nie mogę i to sprawka pełni księżyca na pewno już to zaobserwowałam u siebie.

Inka1985 współczuję awarii prądu a szczególnie w łazience, ja mam to szczęście,że mój A jest inżynierem elektrotechniki więc z prądem wszystko ogarnia.

misia12 schylanie się jest najgorsze planowałam iść na szczaw na łąkę ale zdecydowanie za nisko rośnie:p

Linoone widzę, że nie tylko ja jem truskawki w hurtowych ilościach patrzeć tylko jak dostanę jakiegoś uczulenia .Dobrych wyników

Emol w końcu masz normalną wodę super wydawać by się mogło, że w tych czasach to normalne, a jednak nie;)

Paninka87 współczuję życia pod jednym dachem z teściową ja mieszkam już tak długo sama, że już nie wyobrażam sobie kogokolwiek nawet " najlepszej" teściowej razem ze mną.

Aniek 42 ty tak nie nie śmigaj przypominam Ci miałaś przyhamować.;)

Paalinaa i jak tu się w ciąży nie denerwować jak ciśnienie skacze na samą myśl IP !! Dobrze że jednak wszystko ok nie ma jak to w domu mierzy się ciśnienie ja u lekarza mam zawsze wyższe ( stresik )

Kasia nie ma to jak świeża pościel ja też dziś zmieniam bo coś spać nie mogę może to księżyc, a może myśli kłębiące się mimo woli w głowie. Pomogę sobie zmianą pościeli a co tam .

Mój A niestety nie ma nic z dzieciństwa, ale marzy mu się dzwig i kolejka dla małego NIBY. Jak się dowiedział ,że jestem w ciąży to od razu mi zakomunikował że kupuje;), pytam a jak będzie dziewczynka, a on na to: a co dziewczynka się bawić dzwigiem nie może ! Wariat ale kochany.:)

Miłego dnia.

reklama
Emol, super z tą wodą! [emoji4]

Saba, mój też od razu zaczął wymyślać co tu kupić dla małego, jakieś dźwigi, autka chciał od razu kupować, ale mu to na razie wybiłam z głowy [emoji6]

Paalinaa, koszmar z tymi badaniami, ale ważne że wszystko jest ok.

Inka, współczuję sytuacji z babcią, trzymajcie się, dużo zdrówka!

Olisiaa, witaj z powrotem! [emoji4]

Mój kurier już był, wszystkie ciuszki już mam, także chyba po weekendzie zaczynam pranko :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Saba mój R też ma już plany, że ją będzie zabierał na wyścigi, na mecze, na motor show itp no i męskie zabawki też będzie napewno miała hehe Nie to, żeby mój żałował, że to nie chłopiec, co to to nie bo bardzoi chciał dziewczynkę ale męskie plany ma :D
Ostatni raz kiedy zbierałam szczaw był kiedy miałam może z 10 lat:) Razem z prababcią zawsze przechodziłyśmy przez ulicę na łąkę i zbierałyśmy a pózniej robiła pyszną zupkę, fajne czasy. Ale z tym schylaniem to racja, generalnie wogóle mi plecy nie dokuczają ale jak się schylę na dłużej bo czasem jeszcze się schylam, żeby umyć głowę pod prysznicem to pózniej nie mogę się wyprostować hehe Bardzo chciałabym posadzić troszkę kwiatków ale nie wiem czy to dobry pomysł :D

Emol - no w końcu !! Wygląda już normalnie... a jak ze smakiem i zapachem ??

Inka - współczuję sytuacji z babcią :( Odnośnie zasypiania to tak jak Pumelova napisała ostatnie dni była pełnia wtedy ogólnie trudno o dobry sen, szczególnie bez rolet w oknie....

Pumelova - jak nie masz co robić to zapraszam do mnie .... u mnie jest mnóstwo spraw jeszcze do załatwienia :) może byś mnie zmotywowała.

Paalina - chyba właśnie dobrze, że Cie przytrzymali i dokładnie zbadali bo z ciśnieniami zbyt wysokimi nie ma żartów... dodatkowo tętno bobo z tego napisałaś nie było takie jak potrzeba... Lepiej się upewnić dokładnie i poświęcić te 4 godziny niż później mieć żal, że nic nie zrobili.... Dobrze, że nic nie wyszło i mogłaś iść do domu.:)

W nocy niestety miałam koszmary odnośnie porodu - miałam robione cięcie cesarskie bez znieczulenia na żywca w tym śnie.... dziecka nie zobaczyłam po "urodzeniu".

Dzisiaj natomiast mam nadzieję, że będzie dobry dzień już do samego końca :D Wieczorem jedziemy z mężem do teatru trochę się ukulturalnić - dostaliśmy bilety z okazji...dnia dziecka od moich rodziców, nie wiem czy jest w tym jakiś głębszy przekaz, ale miło, że coś dostaliśmy :) A już w kolejny piątek wreszcie biorę wolne i mam zamiar to jak najlepiej spożytkować !

Paninka no jak pali to faktycznie. też by mi przeszkadzało. I tak przy tobie sobie pali??

Emol różnica ogromna! Super!

Paalinaa co za usteczka...jeeejuuu
I bądź tu mądra jak każdy lekarz mówi coś innego.

Saba zwolniłam. Ogarniam tylko minimum.

Linoone gratuluję nowych ciuszków.

Mamusia Muminka na szczęście to tylko sen.
Miłego ukulturalniania się. ;-)

Kasia zaryzykuj z tymi kwiatami, a co?:-D

Pumelova w dzień czuję się w miarę dobrze, po za twardnącym brzuchem, ale wieczorem jest ciężko. Pcha mi na szyjkę, brzuch twardy i bolący, kręgosłup też boli i nie potrafię sobie miejsca znaleźć. W tej ciąży mam wszystkie przykre dolegliwości jakich przy poprzednich ciążach nie znałam. Może za to odwrotnie, poród będzie lekki? ;)

Co do poprzednich tematów, to ja również niskiego wzrostu 161cm. Figura raczej jabłuszko(teraz arbuz)
Również codziennie zjadam ok.kilograma truskawek, uwielbiam! Dziś kupiłam piękne, ale mało słodkie. Muszę jakieś ciasto wymyśleć..z galaretką? jęzor mam do kostek.
Na potwierdzenie tego że z mózgu mam już kaszkę, to wam napiszę co zrobiłam.
Wyjeżdżając wczoraj z młodym do szczepienia, wsiadam do auta i patrzę, że stoi za mną auto sąsiadki i myślę sobie, że nie mogę cofać na prosto, tylko muszę wykręcać. Wsiadam do samochodu, młody coś do mnie zaczął mówić, no i dup! Myślałam że zawału dostanę. 20lat jeżdżę samochodem i nigdy z własnej winy nic nie przytarłam, a tu walnęłam tak głupio i to jeszcze wrednej sąsiadce. Ja mam tylko małą ryskę na zderzaku, a ona ma rozwalony zderzak w seicento. Masakra!
Na dokładkę jeszcze mój B mnie wkurzył, bo ma swój kompleksowy warsztat, a jak mu powiedziałam, że trzeba zrobić zderzak, to zaczął się wymądrzać i dyskutować o braku czasu, terminach itp.. Nie wiem po co , skoro wiem że w rezultacie i tak to zrobi. Ale ja dumnie spisałam oświadczenie na szkodę, bo przecież nie będę płaciła w innym warsztacie za naprawę. Jak wrócił do domu, kazałam mu podpisać, bo auto na niego i bardzo się zdziwił. Przeprosił, zderzak już kupiony, pomalowany schnie i czeka na wymianę. No dosłownie jajecznica w głowie zamiast mózgu. Może nie powinnam już jeździć?

Aha to ja Cię chyba zaproszę do siebie. Mam jakiś mikroklimat w sypialni że można spać i spać. Nawet mój tata jak chciał się zdrzemnąć w dzień to przychodził do mnie bo twierdził że tu najlepiej. Jakaś żyła czy co?
Paninka udanego relaksu u fryzjera.
Inka ja bóle ala miesiaczkowe mam od wczoraj tyle że chwilowe bardzo. Babcia jako że wykonana przed wojna jeszcze ci dziecię ponosi. Moja miała guza trzustki i też strasznie schudła. Jeszcze raz życzę jej dużo zdrowia.
Emol i tak powinno być :)
Pumelova ja już mam truskawy :)
Paalinaa gratuluję że wszystko ok i masz fajne zdjęcie.
Saba mnie komar uzarl w opuszke palca wskazującego. No takie głupie miejsce, pisać mi na telefonie ciężko :) możesz próbować zrywać stopa ;D ale by to wyglądało :)
Kasia a twój pewnie skończy tak ze będzie pił herbatkę z serwisu w księżniczki :). Ja mojego tatę czesałam zawsze bo miał długie włosy, szły kolorowe frotki i spineczki.
Mamusia Muminka lubię takie prezenty.
Tymuniek będzie dobrze :*
Aniek czyli obalasz mit że seicento jest pancerne :) dobrze że nic nikomu się nie stało. Nas dziś dziadek w pandzie prawie skasował i zaczął uciekać. Wyjechał z prawej strony prosto na mnie. Normalnie mąż by walił ale uciekł na bok bo sie o mnie bał.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za wsparcie dla babci. Kochane jesteście!!!! :******

Saba mój sposób na ślimaki to podrzucam je sasiadce bo za nią nie przepadam. Wścibska baba to niech ma ślimaczki :rolleyes: rosną może w pobliżu aksamitki? Te kwiatki to przysmak i wabik na ślimaki.

Mamusia Muminka Panelowa możliwe że to przez pełnię chociaż mężowi nie przeszkadzała i ostro chrapał...

Do góry