reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A mi spało się dziś świetnie bo całą noc miałam sny erotyczne[emoji48] wstałam dwa razy na siku A później kontynuacja [emoji16]
Czekam teraz na ktg ale zapowiada się dłuższe siedzenie. Mała szaleje teraz a jak się położę to pewnie spokój będzie, bo to taka jędza mała [emoji6] później mam spotkanie z położną, która będę mieć do porodu. Przygotowałam sobie listę pytań ale może macie pomysł o co powinnam zapytać?
Pumelova ja będę brać 6 tygodniu po porodzie [emoji53] A wczoraj wystraszylam się że mi igła w brzuchu została, bo jakoś tak dziwnie się wyciagalo.
Karuzela ja też słyszałam że warto mieć, ale myślałam że to się tyczy sn. Moja gin nic mi o tym nie mówiła jeszcze.
Miłego dnia wszystkim [emoji8]
Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Tak było z burzą ze oszukala nas, ale w nocy kolo 1 bardzo wiało, wszystkie okna mi pozamykalo.

Ika powodzenia na ktg.

Kasia na pewno Was nie wyrzuca, udanych zajęć, my dzisiaj mamy też ale ostatniej zajęcia szkoły rodzenia :)

Misia to jakie imię się przyśniło ?? :)

Judith ja będę miała jedną torbę większą, u nas nie trzeba ubranek dla dziecka do szpitala dopiero na wyjście :)

Ja zawiozlam auto do mechanika, ma oddać niedługo, ale jechałam trolejbusem wracając pierwszy raz od 5 lat chyba hehe.
Zabrałam się za plan porodu żeby już też był spakowany w torbie, za chwilę do kolezanki na kawkę i wieczorem szkoła rodzenia :)

Miłego dnia

Mumusia_Muminka moja pierwszy poród po wielu godzinach skońcył się cc, dlatego teraz cc
LILITH miejmy nadzieje że się samom zacznie :) masz jeszcze dużo czasu
saba17, Patuszka89 gratuluje udanej wizyty :)
Ola W. mi sie poszeżyły, ale później weszłam w sopodnie z przed ciazy więc wszystko wróciło do normy :)
Katja. oby udalo się bez lekarza, zdrówka
Misia mi jak się imię śniło to póxniej tak daliśmy :)

ja rano odwiedziłam położną i zrobiłam zakupy, a teraz chyba pójdę spac, bo nad ranem od 5 nie spałam...

Kasia831 jak zobaczą że zaraz rodzisz to na pewno Cię wpuszcza:D

Misia jakie Ci się przyśnilo?:p

Ika daj znać o co Ty pytasz bo ja też mam spotkanie z położna ale dopiero 17.06 bo chce sobie wykupić i nie mam pojęcia o co w ogóle pytać :D 6tyg! Wspolczuje. Przyzwyczaiłam się do nich ale czasem tak boli że aż płakać mi się chce.

Ewella jak było w trolejbusie?:D masakra ja teraz bym nie poradziła sobie w busie bo mamy karty a ja jej nie umiem obsługiwać :D
Powodzenia na szkole!

Ja posprzątałam (od zeszłego tygodnia czeka na mnie góra prasowania więc robię wszystko poza tym:D) cały dom, obiad zrobiłam wczoraj więc muszę iść tylko do biedry a potem się szykować na sesyje:p ale dopiero o 17:30 więc jeszcze tu pewnie sto razy zajrze:) (chyba że się wezmę za to prasowanie:D) buziaki miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się dziś i ja jak zwykle rano mnóstwo rzeczy do ogarnięcia dopiero teraz chwila dla mnie z takim pożeraczem czasu jak forum czy internet :biggrin2:
Patuszka uważaj na siebie odpoczywaj ile się da, każdy dzień jest dla dziecka ważny .Może zmień witaminki na tą hemoglobinę ja biorę Femibion natal plus 2 i mam hemoglobinę 13,1a wcześniej też miałam marną.
Judith powodzenia na wizycie.
Ja też poprałam wszystko oprócz rożka bo zapomniałam :o jest jeszcze spakowany w folię w garderobie sobie leży pewnie go przeprasuje tylko jak proponuje Aniek42:)
Wózek mam espiro next manhattan beż chyba Pumelova ma też taki tylko w innym kolorze:).
Jeśli chodzi o sen to wczoraj miałam dzień pełen wrażeń i nie mogłam spać, a jeśli dzień jest taki spokojny to i ja też śpię dużo lepiej nie biję się z myślami.
Torba myślę o niej coraz częściej ale nie mogę się zmobilizować żeby ją spakować. Myślę, że jedna to trochę mało bo muszę wziąć wszystko dla siebie i małego plus kosmetyki, pieluchy itp.
Z tego co piszecie to w rożnych szpitalach jest różnie więc ciężko komuś doradzić w tym temacie no i potrzeby inwidualne są inne. ;) Ja wczoraj podpytałam moją gin. co potrzebuję do szpitala, a wiec wszystko oprócz koszuli do porodu więc niewiele to zmienia.
Widzę, że burza to u niektórych z was tylko postraszyła u mnie tak lało, że Gorzów pływał ja mieszkam na górce więc na drodze płynęła rzeka z błota kamieni itp, a rano straż pożarna wypompowywała wodę, a z drogi głównej spych zbierał o co przypłynęło z gory.:biggrin2:
MIłego dnia.:)

Potwierdzam, ja uzywalam Enemy - lewatywy kiedys przed jakąś operacją i byla spoko. Ale sama sobie nie wyobrażam jej użyć, zwłaszcza z brzuchem do ziemi.

Saba, Kasia - miec dziecko to w kazdym wieku bieg przez płotki [emoji3] ja zaczelam dopiero w 35 roku zycia (bo tak sie ulozylo, ze nie dalo rady wcześniej niestety-faceci...)
A teraz jak sie maluch urodzi to będę obchodzić 40tke (chyba raczej nie zdążę zauważyć tych urodzin [emoji23])
Moja kumpela z liceum zdawała maturę w ciąży i jak jej córka miala 18 lat to zafundowala sobie dopiero kolejne dziecko. Tak ze tak [emoji3]

Aniek, odpoczywaj to moze sie uda dotrwac do terminu... mojej kuzynce tez lekarz mowil o skracajacej sie szyjce a teraz jest juz w 37 tc i nie zanosi sie na porod nawet w terminie. ..

Dziewczyny, super ze wizyty udane, ja mam dopiero 26 czerwca i nie wiem jak wytrzymam nooo bo bym chciala zobaczyc co i jak z maluchem...

Patuszka, tez odpoczywaj koniecznie [emoji4][emoji4][emoji4] zycze zreszta wszystkim zeby szyjki daly rade!!

A propos prania - to nawet chyba niekoniecznie kwestia tego kto dotyka, tylko tego, zeby sprac troche tych barwnikow i chemii w nowych rzeczach. Barwniki potrafią niezle alergizowac...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że tą ciążę przechodzę inaczej bardzo świadomie( zupełnie inaczej niż poprzednio) wszystko zaplanowane sytuacja życiowa, materialna i zawodowa zupełnie inna, a to daje takie poczucie stabilności i bezpieczeństwa nie do zastąpienia. Staram się uczyć tego moje córki " planowania" sobie życia i pewnych kolejności czyli tego czego sama nie potrafiłam, a póżniej trzeba ponieść konsekwencje tych czynów. Często kosztem własnych marzeń.
Kylesa
Gbs to tylko przy sn z tego co wiem.

Pumelova dałam radę, zwiedzilam miasto z innej strony bo tam nie jeżdżę :) U nas na szczęście zwykle bilety z kiosku wiec było ok :D
No to ładnie omijasz prasowanie wszystko tylko nie to :p
Tez wybieram się do biedry tylko czekam na mojego aż z pracy wróci bo nie chcę mi się nosić ;)

Kupiłam mięso i kapustę jutro będę robić gołąbki - uwielbiam :D

Kylesa, Maziajka ma planowaną cesarkę a miała robione gbs z tego co pisała wcześniej, wiec nie wiem od czego to zależy :)

reklama
Do góry