reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja koszule wyprałam w dziecięcym ale to raczej z myślą o pierwszych dniach młodego, później nie zamierzam raczej tego robić, tak samo jak chyba prasowania ubranek-teraz na start zrobiłam to i tyle jak dla mnie wystarczy.

USG z grubsza biorąc nie jest szkodliwe. A ja bym stwierdziła że widocznie nieźle się wpisałam lekarce jako panikara że tak mnie zapamiętała że proponuje właśnie mi to dodatkowe badanie :p na pewno nie myślałabym o podstępie :D też jako będąca z tego kręgu wiem, że takich rzeczy się nie robi ;) choćby dla własnego bezpieczeństwa prawnego ;) jeśli coś jest podejrzewane to się mówi i ewentualną konsultacje zleca świadomie mówiąc pacjentowi że to konsultacja z konkretnych powodów. A jak nie, znaczy że po prostu cię zapamiętała i proponuje ot tak :)

reklama
Ola tez bym poszła na to usg. Usg nie szkodzi.

Maziajka tez mam w planach jeszcze później zrobić i zamrozić żeby było tak jak piszesz po szpitalu jak wyjdę jakiś obiad :)

Misia po 2h miałam już auto gotowe i juz mam pod blokiem od razu odebrałam, czuje się niepewnie bez auta ;)

Dzięki za wskazówki co do prania. Ja też nie zamierzam później prasować. Nie prasuję sobie, to dziecku też nie będę. Chyba, że faktycznie będzie coś, co wymaga większej dbałości ;)

Ola, ja też bym skorzystała. Usg nie szkodzi więc czemu nie? A jeszcze jak za darmo, na nowym sprzęcie.. :)

Nie No isc ide :) ale
Chciałam zapytac co myślicie. Bo nie chodzi o jakis wielki podstęp, tylko wlasnie o to, ze moze sama niepewna. A wlansie wbrew pozorom ja jej na każdej wizycie nie schizowalam :D tylko na tej po usg 3 trymestru o tm rozmawiałyśmy

A co do szkodliwości usg to wiem, ze temat był poruszany, ale kiedys znalazłam jakies badania na zwierzętach, na podstawie których stawia sie teorie o późniejszym rozwoju mowy, rozwoju autyzmu itd.

Generalnie nie powinnam miec internetu [emoji23]

Zaraz wyruszam na wizytę, bo mam za godzine. Dam znac po ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola - ja też bym skorzystała [emoji5]. Rozumiem Twoje podejrzenia i poddenerwowanie, ale...kurcze.. Właśnie zaproponowano Ci przetestowanie nowki sprzętu, dodatkowo będzie drugi gin, który będzie chciał wykazać się wiedzą i umiejętnościami, jednym słowem super sprawa taka extra wizyta, za którą nie będziesz musiała nic płacić, a wiele nowych informacji zdobędziesz [emoji4]

Maziajka - Ty czarownico [emoji1]. Pamiętam tą historie z Jagodka jsk ja opisywalas w pierwszych tyg ciąży [emoji4].

Misia - śliczne imię [emoji7]. Teraz tylko zdecydować się na właściwą wersję: Bartosz? czy Bartłomiej?
Może i łysy się urodzi, ale później mogą mu urosnac piękne, długie włoski [emoji4]

Ewella - o zesz, troszkę roboty z gołąbkami jest... Także podziwiam [emoji5].

Paalina - lepiej Ci choć troszkę jak brzusio opadł? Czy wręcz przeciwnie?
Zazdroszczę pracy wśród perfum - uwielbiam je [emoji7]. Dla mnie perfumerie to obiekty czci - i Ci co mnie znają, wiedza, że moja wizyta w nich musi swoje przetrwać [emoji1].
Flowerbomb chodzi za mną... A nowego Bruno jeszcze nie niuchalam. Muszę coś lekkiego sobie sprezentowac co mogłabym stosować przy Malutkiej.

Ostatnia edycja:
Maziajka ja sobie postanowiłam, że dania które teraz gotuję, a nadają się do zamrożenia robię w większej ilości. Chcę sobie zrobić taki zapas na chociaż 2 tygodnie. Wiem wiem facet ma ręce, ale myślę że oboje będziemy w takim szoku, że gotowe jedzenie mocno nam pomoże [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez wszystko piore,zawsze tak robie nawet dla siebie.

Aniek ja mam luteine 2x1 ale nie zdecydowalabym sie brac bez kontaktu z ginem.

Katarzyna.anastazja my mamy pokoj dla maluszka ale na poczatku bedzie z nami w sypialni.

Pumelova fajnie z tym biustonoszem,ze bez problemu wymienili.
Tez lubie h&m,a teraz jak mam na miejscu to jeszcze bardziej [emoji3]

Patuszka zgadza sie [emoji23][emoji23]
Raczej za dlugie zwykle bywa [emoji12]
Ja mam brac zastrzyki jeszcze przez 6tyg.po porodzie.

Ola ja bym szla na usg. Tez mam robione na kazdej wizycie i z tego co wiem to nie szkodzi.

Misia i takie bedzie imie?
My poczatkowo chcielismy Bartosza [emoji6]

Ewella tez bede robila golabki ale w przyszlym tygodniu a jutro zamierzam zrobic pierogi [emoji4]

reklama
Monti no pewnie moj tez potrafi gotowac zreszta jest kucharzem z wyksztalcenia i kilka lat pracowal ..ale wole jakos by sie synkiem zajal albo mi pomogl a nie gotowal.U mnie jeszcze bedzie mama ma urlop akurat:-) wiec na pewno tez bedzie gotowac dla nas.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry