reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Paalinaa może i rwa? Ale boli tak z przerwami, nie cały czas, to nie wiem.
Mnie też strasznie wszystko denerwuje, aż mam zamiar we wtorek poprosić lekarza o coś na uspokojenie. A mój mały jakby wyczuł i przegaduje się ze mną o takie pierdoły(głównie o to w czym do szkoły pójdzie) . We wtorek aż się popłakałam z bezsilności.
A ty coś robiłaś/robisz z tymi mięśniami twardymi?

Rwa łapie i puszcza. Ja z córką w ciąży mialam czasem z obu stron na raz, to nie wiedziałam czy wyć, śmiać się czy wrzeszczeć z bólu :o teraz miałam kilka razy na początku,ale po fizjo jak ręką odjął.
Co do mięśni to miałam fizjo,aż mi je przystojny pan rozbił trochę :p i oczywiście praca nad postawą,bo przez ciężki biust ja zawsze lekko pochylona... Teraz pewnie jest znów to samo, bo nie dość,że brzuchol dźwigam to jeszcze piersi 75F ......

Kochane z tym moczem, to na spokojnie ! U mnie z moczem były cyrki. Raz dzwonią z wynikami i mówią,że krew w moczu, białko... No,ale nic, antybiotyk i przeszło. Później skurcze, a to mocz trzeba zbadać,bo skurcze z pwoodu infekcji pęcherza mogły być, ale w moczu nic, no, krew była,ale tego dnia też miałam śluz z krwią,więc uznali,że źle pobrany mocz. Akurat tutaj to można działać i idzie to wszystko ogarnąć! :)

Co do zapachów, o jejku... Pracowałam w magazynie z perfumami. Co ja się tego nawąchałam! Co chwile bym chciała coś innego :) Dior addict , paco rabanne Olympea , armani Sun di gioia , oczywiscie la vie est belle , jimmy choo blossom, nina ricci tez jedna ladna, a teraz na wykonczeniu mam Victor&Rolf Flowerbomb , a nowa bruno banani Woman's best tez pieknie pachnie !

Ja dziś mam siły chociaż strasznie mnie kluje w kroczu , jakby mi ktoś coś wkładał do środka..... albo jakby mały próbował rękę wyciągnąć haha No i brzuch mi się zrobił jakiś śmieszny , taki mniej okrągły , splaszczony :p W piątek wizyta i usg pomiarowe :D

reklama
pierwszy raz samo mnie wylogowało z forum, tak was czytam i czytam i chciałam Polubic wasze posty a tu się nie da..ani odpowiedzieć też się nie da hehe myslałam, że zostałam przyblokowana czy co...:)

Z tymi wyśnionymi imionami to różnie bywa...mi w 4miesiącu sniło mi się mo0je dziecko i chciało mieć na imię Franek...no nie wiem czy moja Emilka byłaby z tego zadowolona...
Właśnie zjadłam pączka...i żałuję, że kupiłam tylko jednego :((( Czekolady już mam dosyć ale jakieś takie ciasta kruche, drożdzowe to bym wpierniczała:)

Dziewczyny, czy rzeczy dla siebie do szpitala, tzn. chodzi mi głownie o koszulkę do porodu i karmienia pierzecie w normalnym proszku czy dzidziusiowym? Pytam, bo mam wolne miejsce w pralce :D i nie wiem czy dorzucać swoje dwie koszulki, czy potem je uprać razem z dzidziusiowymi ubrankami..
Hehe, a teraz zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle to prać..

Kasia, ja na drożdżowe z truskawkami mam ostatnio taką fazę że szok! Chyba w końcu skapituluję i sobie kupię ;)

Słuchajcie.... co myślicie o takiej syt ( dla tych co nie wiedza: główka syna jest o ponad 2 tyg wieksza, a nóżki o ok 2 krótsze):

Moja gin mnie za kaDym razem uspokaja, ale wie, ze sie niepokoje.
I przed chwila
Dostałam smsa, ze u niej w przychodni (gdzieindziej niz ja do niej chodze) bedzie z kolega ze szpitala-ponoć bardzo doświadczonym- testować sprzęt usg nowy. I czy chciałabym w ramach tego testu przyjsc podejrzeć dzidziusia z tum lekarzem. WsYstko za darmo.

I teraz co byście myślały:
Ze jest po prostu miła i chce mnie uspokoić przy okazji mając korzyść dla siebie czy sama jest niepewna tych wymiarów i tego co z dzieckiem i potrzebuje to skonsultowac?

No i druga sprawa- ja miałam juz chyba z 15 usg.... bo ona mi robi krótkie na każdej wizycie. Bez zbędnych wymiarów, ale "zeby podejrzeć serduszko". A ogolnie ciaza bez komplikacji. I wsYscy zapewniają, ze usg nie szkodzi. Ale czy na pewno? Czy w takiej ilosci tez? ChodI mi o rozwoj mozgu, układu nerwowego...

Nie widm co mam myslec

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Powiedzcie czy ten gbs tez sie pobiera przy planowanej cc?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam teraz robione GBS przy planowanej CC

Linoone ja prałam w dzidziusiowym dlatego , że miałam miejsce akurat w pralce. Ale biustonosze do koarmienia to chyba bym i tak uprała w dzidziusiowym, żeby nie pachniały zbyt intensywnie jakimś płynem.

OlaW poszlabym, USG dziecku nie szkodzi z tego co wiem

Ostatnia edycja:
Śnił mi się Bartuś :) i miał długie jasne włosy [emoji14] więc będzie pewnie łysy :)
Ewella trolejbus wow nigdy nie jechałam. Po mój mieli dziś podjechać mechanicy, ale od 11 czekam i jakoś ich nie widzę :/
Abed wyspałaś się?
Pumelova u mnie deska od przedwczoraj stoi rozłożona w nadziei że mi się znudzi ja obchodzić i w końcu popracuje.
Kasia oj marzy mi się pączek, marzy, a tymczasem byka pomarańcza :/
Linoone pralam w dzidziusiowym. Staniki też :)
Ola nie zaszkodzi. Ja bym poszła na Twoim miejscu i złych intencji się nie dopatrywala.
Wczoraj wieczorem koleżanka była na wizycie 26 tc i jej lekarz zapisał luteine i kazał leżeć i się oszczędzać, bo dziecko jest nisko. Tak się przestraszyła że o ni nie spytała.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa ja tez mam planowana CC i GBS pobrany mialam tydzien temu 35t2d .Mam wyniki negatywny.Ale jesli bylby + to dostalabym antybiotyk i musialabym dzien wczesniej do szpitala przyjsc.
Widze ze wiekszosc dziewczyn mialo robione.

Ola W. Wiesz co mysli lekarka to nie powiem ale ja bym poszla zrobic usg zawsze to inna opinia a jeszcze jak super sprzet.Usg nie jest szkodliwe mnostwo razy poruszalysmy ten temat takze nic nie boj i idz:-)

Mnie sie wysnila corka w ostatnia @ snila mi sie taka mala czarna( wlosy oczy karnacja jak moj maz) i byly tam kolezanki mojej mamy i moja mama i pytaly sie jej co to za dziewczynka a ona no " Jagodka moja 5 wnuczka" tak wiec wiedzialam ze w tym cyklu zajde i ze bedzie to laska Jagoda;D tak tez bylo.

Koszule jedna wypralam w dzieciowym jedna w normalnym ale dlatego ze akurat tak miejsce mialam nie bylo to zamierzone.

Posciel swoja tez raczej w zwyklym upiore.

Ewella90 mhm golabki ja robie za tydzien chce jakis zapas miec chociaz na 2 obiady po szpitalu.Wiec pewnie caly dzien przy garach.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ja też mam usg na każdej wizycie więc już się kilkanaście nazbierało. Poza ludźmi starej daty, dla których jest to badanie bez którego kiedyś też prowadziło się ciążę, nie spotkałam się z opiniami że szkodzi. Oczywiście każdy mówi o tak krótkotrwałym działaniu fal jak przy badaniu, a nie codziennym korzystaniu [emoji6]

Jeśli chodzi o propozycję, która dostałaś też pewnie miałabym na Twoim miejscu lekkie paranoje. Jednak podchodząc do tematu na chłodno uważam, że przez swoje mocno nasilone obawy powtarzane na każdej wizycie stałaś się dla swojej lekarki pacjentka, która wyraźnie zapamiętała, stąd jej propozycja. Szczerze to nie słyszałam nigdy żeby lekarz w przypadku jakichkolwiek podejrzeń podstępem zapraszał pacjenta na badanie,

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry