reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka masz racje i rozumiem Twoje podejscie do prania :) ja mam inne. Tzn tez u mnie zalezy od miejsxa, w ktorym kupuje.
Natomiast sama dla siebie prałam jedynie bieliznę. No i u dziecka bedzie tak samo zapewne w późniejszych miesiacach.
Nie uwazam prania za złe i zbedne tka samo jak nie uwazam nie prania za nieodpowiednie :) kazdy podchodzi do tego inaczej i większość moich kolezanek z tego co wiem, to pieczołowicie prała i prasowała ubranka do szpitala i max miesiac po wyjsciu. Pozniej juz nie było czasu/ochoty na to :) ale kazdy ma inaczej

Judith - ja mam jedna walizke, ale wielka. Wracałam z USA po miesiącu tam spakowana do niej [emoji23] ale zwycZajnie nie mam innej, bo jak nie ta to podręczna. A do tej to mi sie podkłady i pieluchy ledwo zmieszczą...
Ale! Mam tez świadomość, ze spakowałam duzo za duzo ubranek :) ale pierwsza ciaza i mimo, ze mam listę, to NIE UMIEM wybrac ubranek :) z każdego sklepu inna rozmiarówka i nie wiem ktore brać. Wiec wole miec za duzo niz za mało. Najwyzej mnie w szpitalu wyśmieją ;)

Słuchajcie wczoraj sie przeszłam troche i wieczorem i dzis boli mbie troche krocze jak chodze. Ale tak hmmm dziwnie. Czy to moze byc rozchodzenie sie spojenia? Wizytę mam w pt, wiec do trgo czasu raczej sie porelaksuje na wszelki wypadek ;)

A drugie pyt do tych, co juz rodziły- czy poszerzyły Wam sie biodra? Chodzi mi p to czy jak udało Wam sie wrocic do figury sprzed ciazy (albo i lepszej), to czy obwód bioder został Wam troche większy czy tez wrocil do normy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Maziajka ewella coś nas oszukali z ta burza, blyskalo się jak cholera i szlo od was niby ale tak słabo padało że mnie nie obudziło przy otwartym oknie:D

Liluli fajnie jesteś zadowolona :D ja stałam się fanką h&m - nie wiem czy już o tym pisałam tu ale wczoraj byłam zareklamować biustonosz bo mi drut wyszedł a kupiłam go tydzień temu i mi wymienili(!) na nowy na miejscu :-) kupiłam zwykły nie do karmienia żeby mieć na ostatni miesiąc ale większy obwód bo nie wiem tam większych miseczek już:/ ale super że nie musiałam czekać z reklamacja [emoji14]

Judith nam na szkole rodzenia powiedzieli żeby brać jedna i to na kółkach najlepiej żeby samej moc wozic:) ja mam walizkę jak na wakacje ale jeszcze nie spakowałam może się zmieszcze do mniejszej :D
Ale sądząc po tym wszystkim co mam przygotowane to się nie zmieszcze
Kciuki!

Lilith oby coś podziałalo, ale natury nie oszukasz, jak nie będzie chciała wyjść to nie wyjdzie. Wybraliście w końcu jakieś imie? Wiem że ostatnio nie byliście do niczego przekonani

Aniek w h&m nieciazowe obcisłe w paski, wrzuciłam gdzieś na któryś wątek fote:) Aniek tam chyba najbezpieczniej ale też największe korki w godzinach szczytu.. ale ewella też rodzi w Kato a z tychow do Kato podobna odleglosc. Chyba że masz bliżej coś co ma neonantologa? Coś w Bielsku??? W tamta stronę się nie znam ale pewnie jest to byś miała mega blisko

Katarzyna.anastazja my mamy pusty pokój z pustymi meblami dla malej :D ale i tak na poczatku łóżeczko będzie w sypialni ale mamy ogromne pokoje więc na spokojnie się zmiescimy:)
Ja mam espiro next manhattan
Ejj nie wolno dopuszczać takich myśli do głowy!

Katja współczuję niespania://

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do spojenia-się poszerza to może boleć ale jak już się rozejdzie (czyli przekroczy granicę 1cm) to już normalne chodzenie nie jest możliwe więc jeżeli tylko boli to po prostu może się poszerzać. Ja mam 7mm teraz i chodzę normalnie ale odczuwam lekki ból tamtej okolicy.

Hej tez witam sie nie wyspana!

Zglaszam zazalenie wlasnie oszukali nas z ta burza grzmialo i tyle...5 kropel deszczu ja na werandzie siedzialam i czekalam na burze.

Ola W takie bole to norma raczej moze male uciska na szyjke moja juz siedzi dosc nisko i tez tak mam.

Katarzyna anastazja co Ty gadasz! Juz nie dlugo bedzie lepiej! Glowa do gory.

Katja kurde teraz wszyscy choruja moj 7 latek tez ciagle zakatarzony albo alergia albo pogoda bo nic innego mu nie dolega..

Judith ja biore jedna torbe tam mam 2 reczniki 2 koszule, pizame kosmetyczke pieluchy tetrowe , bielizne, sztucce.No i wode.Dla malej potrzebuje tylko pampki i chusteczki wiec spoko.Ubranka odpadaja.
A podklady itp mam w osobnej reklamowce ja bede miec cc i pocztkowo beda mnie "obrabiac" polozne i tak im bedzie wygodniej niz grzebac mi w torbie.

Aniek moja szyjka tez pewnie z 2 mm ma w 28tc miala 2.8 a teraz jestem w 36 wiec mysle ze jak sie pooszczedzasz bedzie oki:-)

Ja gbs juz odebralam na szczescie ujemny wiec do szpitala stawiam sie w dzien cc na 7.30.:-)
Dzis zalatwiam laboratorium i wizyte z anestezjologiem:-)

Chlodniej u nas! Jupi!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek, pewnie naturalnie... Do tego mam zakrzepicę i to jedno z przeciwwskazań do cc. Wyniki się nie poprawiają niezależnie od tego co jem. Lepiej, jak się zawzięłam i jadłam jeszcze więcej rzeczy z żelazem (buraki, pasztet domowy, cielęcina itp) to wyniki spadły do 9,2. Lekarz powiedział, że widocznie taki mój urok i nie jestem stworzona do wątróbki[emoji23]
Zostało mi ostatnie 11 zastrzyków clexane i mam je odstawić, także do 17 czerwca jeszcze je biorę. Powiedział, że nie wystarczy odstawić np 2 dni przed porodem, bo organizm jest wysycony lekiem i potrzeba min tygodnia, żeby krew choć trochę lepiej krzepła.

Liluli, przyznaj, niski wzrost ma wiele zalet[emoji6] Ja też kieszonkowa wersja człowieka, z metra cięta[emoji23] Spódnica z sesji brzuszkowej to 7/8 dla normalnego wzrostu[emoji23] Dla nas nie ma "za krótkie"[emoji6]

Judith, mam 1 torbę taką większą, po jednej stronie moje rzeczy, po drugiej dla dziecka. Dla dziecka nie biorę ubranek (dają u mnie w szpitalu), jedynie zestaw na wyjście (wersja lżejsza i cieplejsza). W razie gdyby miała uczulenie na proszek szpitalny to ubiorę coś z w/w kompletów a resztę mi dowiozą. W domu w razie W będą oddzielnie przygotowane te najmniejsze rzeczy, żeby mi bałaganu nie zrobili.

Lilith, nasi lekarze lubią spożywcze porównania, u mnie palce "weszły jak w masło"[emoji23]
Zaciskam, niech jeszcze chwilę posiedzi[emoji123][emoji123] Od ostatniej wizyty 16.05 przytyła 500g, dzielna dziewczynka[emoji4]

Aniek, mam brać do kolejnej wizyty (20.06), później zobaczymy co dalej. Duphaston biorę ze względu na skurcze macicy, są za mocne i za częste na ten okres ciąży i do tego to rozwarcie...

Katarzyna.anastazja my mamy Joolz Day Quadro w kolorze grigio (taki jasny szary). Zakochałam się w tym wózku kilka lat temu jak go tylko zobaczyłam i moje marzenie się spełniło[emoji6] Mała ma swój pokój, mam dodatkowo kosz Mojżesza na początek, żeby spała ze mną w pokoju. Nie ma zbytnio jak ustawić łóżeczka w dużym pokoju w nowym mieszkaniu, bo to dwa pokoje w bloku.
Głowa do góry, będzie dobrze! Proszę natychmiast przegonić brzydkie myśli, bo dzidzia odczuwa lęki matki... A ma być szczęśliwą dzidzią[emoji6]

Na Pomorzu w nocy lało, burza raczej nas ominęła. Spało się cudownie[emoji42][emoji42] Po raz pierwszy od długiego czasu zasnęłam koło 22 i obudziłam się o 6.15 bez żadnych przerw na toaletę[emoji12][emoji12] najlepsze, że zasnęłam na kanapie przed telewizorem[emoji6]

Zaraz wstaję i na śniadanie zrobię jajecznicę z cienkim szczypiorkiem, śniła mi się w nocy[emoji7] tylko bym kogoś chętnie po bułki do piekarni wysłała[emoji41]

Katja, jak synek po nocy?

Witajcie

U nas drugi dzien burzowo-deszczowo..i chlodno bo tylko 17stopni..

Malo kiedy mialam problem z nocnym wstawaniem na siku..no ostatnio po tej pokrzywie..ale tak to cala ciaze nie..A teraz ostatnie dni latam co chwile siku a w nocy ze dwa razy..

Widze ze obnizyl mi sie brzuch..znajome tez zauwazyly..
Ostatnie dni czuje takze ucisk na dole brzucha..jakby mial za chwile peknac..jak go sobie podtrzymam jest lepiej..Ruchy mlodej tez sa bolesne I Chyba napiera mi na dol bo czuje takze ucisk jakby w prawej pachwinie..ale po ruchach odczowam ze to ona..W poniedzialek mam Usg moze dowiem sie czegos wiecej..

Lilith 3mam kciuki za szyjke..

Kurcze ale dziewczyny macie poustawiane cesarki..jedna za druga.. :)

Patuszka super te foto z sesji..fajna pamiątka.. :) co do rozwarcia to oszczedzaj sie przy remontach..choc łatwo powiedziec..

Pumelova kciukasy by twoja sesja wyszla rownie piekna :)

Co do ubranek ja takze piore wszystko..( juz dwa prania za mna ;) )
Torba u nas to tylko kilka potrzebnych rzeczy..reszte ma szpital..

Katarzyna-anastazja glowa do gory..pewnie hormony szaleja..

Kasia tutaj tez ludzie zyczliwsi I jakby mniej narzekaja..Starsi ludzie wychodza do ludzi..czesto jezdza na rowerach, spotykaja sie ze znajomymi w kawiarniach..Szczerze to mi sie tu wlasnie podoba.. :)

Nigdy nieodpisuje kazdej..bo zapominam co tam ktora pisala..ale 3mam za was wszystkie kciuki.. :)

Milego dnia brzusie

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka no to powodzenia kobitko:)
Lilith no to czekam tej kolejce hehe
Co do spakowania torby to spakowałam sie do jednej dużej na kółkach ma sporo kieszonek dodatkowych dla malej wziełam
Pajace bez rękawów +kaftany na długi
Pajace z długim rękawem + body
Spodenki+body
Czapeczki łapki nie drapki
Chyba po 4 pary bo naprawdę nie wiem ile dni tam spędze nawet jak nie wykorzystam nic strasznego się nie stanie.
Mała paczkę pieluszek + chusteczki mokre szczoteczke do włosów kosmetyków nie biorę bo szpital ma aha wzięłam jeszcze jedną pieluszke tetrową i jedną flanelową...dopakuje tylko smoczka i wsio:)

Dziewczyny sama jestem ciekawa wizyty u pana ordynatora ponoć to bardzo przychylny człowiek i miły.

Hej, hej [emoji3]

To ja dla przekory napiszę, ze pomimo 1 pobudki na siku, i pół godzinnego zasypiania po niej jestem wyspana. Wczoraj popadalo u nas kilka razy i ufff - w końcu było czym się sztachnac [emoji1].

Ola W - łącze się w bólu..

Raz jeszcze gratulacje dla Wszystkich wizytujacych wczoraj - i kciukasy za dzisiejsze wizyty (łącznie z labo - Maziajka [emoji4]).
Ja dzisiaj jadę odebrać wynik GBS.

Mamusia Muminka - mi gin GBS pobrala u siebie w gabinecie, i oddała mi próbkę co bym zaniosla do labo. Chodzę prywatnie, więc i sama musiałam płacić za badanie (33 zł). Jest to ważne badanie, więc dziwię się, że jeszcze Ci go nie zrobiono (chyba, że masz jeszcze czas). U nas wykonują ok. 35 tc.

Katja - zdrówka dla Synka!

Aniek - czyli jesteśmy na tym samym etapie? [emoji6]

Katarzyna Anastazja - my póki co nie szykujemy osobnego pokoju dla Malutkiej. Myślę, że do roku czasu będzie u Nas w sypialni.

Pumelova - fajnie z tym cyckonoszem [emoji3]. Dobrze wiedzieć, że tak lajtowo podchodzą do reklamacji [emoji5]

reklama
Wszystkim wizytującym dziś gratulacje!

Aniek kciuki oby jak najdłużej się w dwupaku udało wytrwać!

Lilith rozumiem Twoje "rozczarowanie", ale może jeszcze coś ruszy, bądź dobrej myśli.

Mumusia_Muminka nie dostałam żadnej wiadomości. GBS robiłam dziś prywatnie. Piorę wszystko zgodnie z temp podaną na metce i nic się do tej pory z niczym nie stało.

Pumelova jak będą efekty sesji to chwal się zdjęciami.

Aha biedna jesteś z tym niespaniem, może to faktycznie stres, śpij kiedy tylko możesz i nie zamartwiaj się co będzie po, a nóż trafi Ci się dzidziol który będzie przesypiał ładnie noce :-)

Ika dobrze pamiętam, że ty też nosisz rajstopy przeciwżylakowe? gin mnie dziś zaskoczyła mówiąc że najlepiej jakbym je miała ubrane w dniu cięcia, ale dlaczego to już mój kalafior ciążowy nie zarejestrował ;-)

Próbuję ustalić jak to z tą ospą u mnie było, ale też chyba półpasiec wchodzi w grę bo to ten sam wirus, prawda?
Pola nie wiem nic o rumieniu zakaźnym, ale ile byś trzymała małą w domu przecież to może się ciągnąć długo?
Szczerze? Nie mam pojecia jak dlugo. Ja mam w sumie analogiczna sytuacje z tym rumieniem zakaznym w pkolu, grasuje juz od 2 tyg. , w tym tyg zaczal sie w grupie cory i nie wiem wlasnie czy dawac w pon do pkola, czy sie wstrzymac, ech...a cora mi jeczy codziennie ze chce isc;)

Do góry