reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A mi spało się dziś świetnie bo całą noc miałam sny erotyczne[emoji48] wstałam dwa razy na siku A później kontynuacja [emoji16]
Czekam teraz na ktg ale zapowiada się dłuższe siedzenie. Mała szaleje teraz a jak się położę to pewnie spokój będzie, bo to taka jędza mała [emoji6] później mam spotkanie z położną, która będę mieć do porodu. Przygotowałam sobie listę pytań ale może macie pomysł o co powinnam zapytać?
Pumelova ja będę brać 6 tygodniu po porodzie [emoji53] A wczoraj wystraszylam się że mi igła w brzuchu została, bo jakoś tak dziwnie się wyciagalo.
Karuzela ja też słyszałam że warto mieć, ale myślałam że to się tyczy sn. Moja gin nic mi o tym nie mówiła jeszcze.
Miłego dnia wszystkim [emoji8]
Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Tak było z burzą ze oszukala nas, ale w nocy kolo 1 bardzo wiało, wszystkie okna mi pozamykalo.

Ika powodzenia na ktg.

Kasia na pewno Was nie wyrzuca, udanych zajęć, my dzisiaj mamy też ale ostatniej zajęcia szkoły rodzenia :)

Misia to jakie imię się przyśniło ?? :)

Judith ja będę miała jedną torbę większą, u nas nie trzeba ubranek dla dziecka do szpitala dopiero na wyjście :)

Ja zawiozlam auto do mechanika, ma oddać niedługo, ale jechałam trolejbusem wracając pierwszy raz od 5 lat chyba hehe.
Zabrałam się za plan porodu żeby już też był spakowany w torbie, za chwilę do kolezanki na kawkę i wieczorem szkoła rodzenia :)

Miłego dnia

Mumusia_Muminka moja pierwszy poród po wielu godzinach skońcył się cc, dlatego teraz cc
LILITH miejmy nadzieje że się samom zacznie :) masz jeszcze dużo czasu
saba17, Patuszka89 gratuluje udanej wizyty :)
Ola W. mi sie poszeżyły, ale później weszłam w sopodnie z przed ciazy więc wszystko wróciło do normy :)
Katja. oby udalo się bez lekarza, zdrówka
Misia mi jak się imię śniło to póxniej tak daliśmy :)

ja rano odwiedziłam położną i zrobiłam zakupy, a teraz chyba pójdę spac, bo nad ranem od 5 nie spałam...

Kasia831 jak zobaczą że zaraz rodzisz to na pewno Cię wpuszcza:D

Misia jakie Ci się przyśnilo?:p

Ika daj znać o co Ty pytasz bo ja też mam spotkanie z położna ale dopiero 17.06 bo chce sobie wykupić i nie mam pojęcia o co w ogóle pytać :D 6tyg! Wspolczuje. Przyzwyczaiłam się do nich ale czasem tak boli że aż płakać mi się chce.

Ewella jak było w trolejbusie?:D masakra ja teraz bym nie poradziła sobie w busie bo mamy karty a ja jej nie umiem obsługiwać :D
Powodzenia na szkole!

Ja posprzątałam (od zeszłego tygodnia czeka na mnie góra prasowania więc robię wszystko poza tym:D) cały dom, obiad zrobiłam wczoraj więc muszę iść tylko do biedry a potem się szykować na sesyje:p ale dopiero o 17:30 więc jeszcze tu pewnie sto razy zajrze:) (chyba że się wezmę za to prasowanie:D) buziaki miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się dziś i ja jak zwykle rano mnóstwo rzeczy do ogarnięcia dopiero teraz chwila dla mnie z takim pożeraczem czasu jak forum czy internet :biggrin2:
Patuszka uważaj na siebie odpoczywaj ile się da, każdy dzień jest dla dziecka ważny .Może zmień witaminki na tą hemoglobinę ja biorę Femibion natal plus 2 i mam hemoglobinę 13,1a wcześniej też miałam marną.
Judith powodzenia na wizycie.
Ja też poprałam wszystko oprócz rożka bo zapomniałam :o jest jeszcze spakowany w folię w garderobie sobie leży pewnie go przeprasuje tylko jak proponuje Aniek42:)
Wózek mam espiro next manhattan beż chyba Pumelova ma też taki tylko w innym kolorze:).
Jeśli chodzi o sen to wczoraj miałam dzień pełen wrażeń i nie mogłam spać, a jeśli dzień jest taki spokojny to i ja też śpię dużo lepiej nie biję się z myślami.
Torba myślę o niej coraz częściej ale nie mogę się zmobilizować żeby ją spakować. Myślę, że jedna to trochę mało bo muszę wziąć wszystko dla siebie i małego plus kosmetyki, pieluchy itp.
Z tego co piszecie to w rożnych szpitalach jest różnie więc ciężko komuś doradzić w tym temacie no i potrzeby inwidualne są inne. ;) Ja wczoraj podpytałam moją gin. co potrzebuję do szpitala, a wiec wszystko oprócz koszuli do porodu więc niewiele to zmienia.
Widzę, że burza to u niektórych z was tylko postraszyła u mnie tak lało, że Gorzów pływał ja mieszkam na górce więc na drodze płynęła rzeka z błota kamieni itp, a rano straż pożarna wypompowywała wodę, a z drogi głównej spych zbierał o co przypłynęło z gory.:biggrin2:
MIłego dnia.:)

Potwierdzam, ja uzywalam Enemy - lewatywy kiedys przed jakąś operacją i byla spoko. Ale sama sobie nie wyobrażam jej użyć, zwłaszcza z brzuchem do ziemi.

Saba, Kasia - miec dziecko to w kazdym wieku bieg przez płotki [emoji3] ja zaczelam dopiero w 35 roku zycia (bo tak sie ulozylo, ze nie dalo rady wcześniej niestety-faceci...)
A teraz jak sie maluch urodzi to będę obchodzić 40tke (chyba raczej nie zdążę zauważyć tych urodzin [emoji23])
Moja kumpela z liceum zdawała maturę w ciąży i jak jej córka miala 18 lat to zafundowala sobie dopiero kolejne dziecko. Tak ze tak [emoji3]

Aniek, odpoczywaj to moze sie uda dotrwac do terminu... mojej kuzynce tez lekarz mowil o skracajacej sie szyjce a teraz jest juz w 37 tc i nie zanosi sie na porod nawet w terminie. ..

Dziewczyny, super ze wizyty udane, ja mam dopiero 26 czerwca i nie wiem jak wytrzymam nooo bo bym chciala zobaczyc co i jak z maluchem...

Patuszka, tez odpoczywaj koniecznie [emoji4][emoji4][emoji4] zycze zreszta wszystkim zeby szyjki daly rade!!

A propos prania - to nawet chyba niekoniecznie kwestia tego kto dotyka, tylko tego, zeby sprac troche tych barwnikow i chemii w nowych rzeczach. Barwniki potrafią niezle alergizowac...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że tą ciążę przechodzę inaczej bardzo świadomie( zupełnie inaczej niż poprzednio) wszystko zaplanowane sytuacja życiowa, materialna i zawodowa zupełnie inna, a to daje takie poczucie stabilności i bezpieczeństwa nie do zastąpienia. Staram się uczyć tego moje córki " planowania" sobie życia i pewnych kolejności czyli tego czego sama nie potrafiłam, a póżniej trzeba ponieść konsekwencje tych czynów. Często kosztem własnych marzeń.
Kylesa
Gbs to tylko przy sn z tego co wiem.

Pumelova dałam radę, zwiedzilam miasto z innej strony bo tam nie jeżdżę :) U nas na szczęście zwykle bilety z kiosku wiec było ok :D
No to ładnie omijasz prasowanie wszystko tylko nie to :p
Tez wybieram się do biedry tylko czekam na mojego aż z pracy wróci bo nie chcę mi się nosić ;)

Kupiłam mięso i kapustę jutro będę robić gołąbki - uwielbiam :D

Kylesa, Maziajka ma planowaną cesarkę a miała robione gbs z tego co pisała wcześniej, wiec nie wiem od czego to zależy :)

reklama
Do góry