reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim nadrabiaj seriale. Ja teraz katuje Czarną listę, a tak to Blindspot, Orange is the new black, Narcos (ale to staroc wiec pewnie widzialas) i jeszcze parę innych czeka w zanadrzu :)

A ja się pochwalę, że udało mi się zapisać do szkoły rodzenia. Pani jak usłyszała, który to tydzień to wpisała mnie poza listą rezerwową i stwierdziła, że to wina lekarzy bo na szkołę rodzenia można się zapisywać od 20 tyg :) Cieszę się, że się udało bo w innych mnie odsyłali, że już za późno.

reklama
Aim a to rozejście spojenia diagnozują zwykłym badaniem? Czy usg? No i podejrzewałas to?

Ja musze do 10.06 zrobic sobie ponownie hiv (poza wydaniem na to kasy nie widze sensu powtarzania tego badania... wiem, ze trzeba, ale wkurza mnie to, bo tanie nie jest ;) ) No i czeka mnie ponowne sprawdzenie czy mam paciorkowca, co wyszło mi przypadkiem na poczatku, wiec kolejne durnie wydane pieniadze, bo wynik juz znam. Powiem Wam, ze nawet nie chce podliczać tej ciazy, bo sie popłacze :)

Co do picia to staram sie pic ok 3l. Czasem pije mniej- jak wiem ze wychodzę i bede duzo chodzic, a w pobliżu cienko z toaletami. Ale potem po powrocie nadrabiam :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova ja w nocy miałam takie skurcze w dole brzuszka, nie bolesne wprawdzie ale jednak.Jak nic nam nie bylo przez większość ciąży to teraz zaczyna się coś dziać każdej z nas:) Dziś mam mega spadek ciśnienia-robię właśnie kawę bo na nogach ustać nie mogę.
A powiedzcie mi jaki kolor mają wody płodowe?Bo ostatnio mam sporo wydzieliny...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia co do koloru to nie wiem ale są specjalne wkładki/podkłady, które zabarwiają się na dany kolor jeśli to wody płodowe. Ja na pewno się w takie cudo zaopatrzę za jakiś czas :)

Pumelova - miałam wczoraj taki pojedynczy skurcz idący z góry na dół bolesny strasznie.... aż się wystraszyłam... ale był to pojedynczy taki skurcz i później nic się nie działo także nie porodowy :)

Ja jeszcze do roboty na pewno do końca tygodnia chodzić będę, nie wiem czy dam radę jeszcze w przyszłym... to się okaże... Na pewno po 13 czerwca biorę wolne i TYLKO leżę i oglądam seriale i jem lody :D

Ciekawa informacja odnośnie tych wkładek :)

Aim, o matko, współczuję. Nie wiem jak dasz radę.. ja bym chyba szału dostała jakbym musiała w domu leżeć.. ;)

Mój mąż na szczęście tylko w sezonie letnim wyjeżdża, taka praca. Mniej więcej od kwietnia/maja do września jest w rozjazdach. Aktualnie nie nudzę się, bo pracuję. Biorę wolne jak wróci. ;)

Mój gin powiedział, że jakby wody mi odeszły, czy się sączyły, to na pewno bym zauważyła. Także mu wierzę i się nie nakręcam niepotrzebnie ja mi tam poleci czegoś więcej ;)

Kochane kazda miala przedmiot w szkole zwany Chemia :) pamietacie eksperymenty i sprawdzanie czy to kwas czy zasadowy itp. Uzywalo sie do tego takich zwyklych papierkow malych. Wlasnie takie nalezy kupic w aptece i w zaleznosci czy to sluz czy wody to zabarwi sie na inny kolorek :) tez zamierzam kupic. Papierek laksmusowy (papierki do mierzenia ph)

reklama
Ps
papierki lakmusowe. Wody płodowe mają odczyn zasadowy, więc papierek zabarwi się na niebiesko, czasami nawet granatowo. Jeśli by to nie były wody na papierku pojawi się inny kolor.

możesz kupić test na obecność wód płodowych. Są to takie wkładki które przykleja się do majtek i wykazują czy to wody czy nie :)

Do góry