reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha no to bedzieny razem dochodzic do siebie.U mnie tez wladnie jesli wytrzymam bo niestety chyba bede miec znieczulenie ogolne...a to najlepiej zrobic jesli nic sie nie dzieje tak jest najbezpieczniej

Ewella zjedz czekolade! Poloz sie na boku i sprawdz czy kopie.

Co do wod podobno najlepiej sprawdzic czy sie sacza na lezaco.

reklama
Dziewczyny mam jedno pytanie. Duzo pijecie ??? Wody :)
Ja ogolnie jestem z mało pitnych i teraz wszyscy mnie wyzywaja ze pije za malo. .
Ja mało [emoji54] i az sobie wrzucilam w telefonie aplikacje przypominająca o piciu ale na razie pije polowe tego co trzeba [emoji52]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ale fajnie znać już konkretny termin rozpakowania :-)
A ja mam jeszcze pytania,wydaje mi się ze brzuch mam nisko ale nie jestem pewna,czy jak stoicie prosto i patrzycie od góry na swój brzuch to widzicie pępek?bo ja już nie widze,i czy bóle krzyżowe to ból taki jakby przy końcu kości ogonowej?dołączyły mi takie bóle przy skurczach przepowiadajacych,dodatkowo od paru dni mam czasami takie uczucie jakbym miała główkę między nogami szczególnie po spacerze,macie czasem takie uczucie?chyba zaczynam za bardzo panikowac,tydzień temu na badaniu szyjka miała 2,7cm więc długa.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Te papierki to nie taka głupia sprawa, w poprzedniej ciąży o tym nie myślałam, ale i tak wody mi przebili dopiero na porodówce .

Siedzę już w samochodzie, czekam na męża, maluch idealnie i mam się nie przejmować odstępstwami, bo są w normie, czyli cudownie :-) :)
Nie wiem czy to pogoda czy co, ale tak mi się spać chce, że szok, nie mogę powiek ogarnąć.

Mam nadzieję, że w przyszłym tyg już będę mogła powoli ogarniać rzeczy dla młodego, mąż dostanie pierwszą wypłatę i mamy dodatkową komodę zakupić :blink:

Chybra super :) ja też tak teraz mam leżę i oczy same mi się zamykają.

Pumelova, Maziajka właśnie zajadam czekoladę bo na lody nie mam siły iść po tym sprzątaniu ;)
Pumelova dobrze, że u Ciebie lepiej :) ale pokemony nie pozbierane :p ;)

Iga protestuje na to co wczoraj powiedziałam do męża, że za dużo słodyczy jem i będę mniej jadła :D

Ostatnia edycja:
Pumelova tak widzimy się o 18.30 a ja już w centrum czekam bo nie opłaca mi się jechać do domu na 20 min.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Anita7891 super że impreza udana :) najważniejsze że córka zadowolona :)
aim tak łada pogoda a ty będziesz leżakować ;) jak mus to mus :) czego się nie robi dla dzieci :)
Tymuniek a dlaczego wychodzisz na własne żądanie ? jeśli moge zapytać
pumelova ja często czuję ucisk na dół :( więc może nie rodzisz jeszcze ?
Mumusia_Muminka jeszcze pracujesz?
Linoone a ty do kiedy zamierzasz pracować ?
Kasia_831 co do wód płodowych to potwierdzam zwykłym papierkiem lakmusowym można sprawdzić, mi tak robił ginekolog
Maziajka gratuluje udanej wizyty :)
ewella90 czujesz mniej ruchów bo sprzątasz :) ruszasz się, jak usiądziesz odpocząć to nadrobi :) u mnie tak było :)
Chybra no i w końcu pozytywne nastawienie :) gratulacje wizyty :)

eh dziewczyny ja na tym l4 to nie mam na nic czasu :( tak jak Aga :) wczoraj goście pojechali ale dziś byłam na chwilkę w pracy zanieść l4 i zeszło dłużej niż planowałam... później zakupy :) spożywcze + do szpitala i wróciłam po południu... do tego mąz dba żebym sama w domu nie była ;) niestety dalje chory i dostał antybiotyk i do końca tygodnia będzie pracował z domu, bo ma taką mozliwość więc kożysta, zawsze to więcej kasy... za raz jadę z małym na basen i kolejny dzień minął

Hej dziewczyny.

U mnie dziś gorąco. ..a ja siedzę z mala w domu. Nie wiem czy u małej nie szykuje się ospa. ..wszytkie dzieci dookoła chore...z którymi miała kontakt. ..wiec siedzę i czekam czy coś z tego będzie. ..póki co niby termometr pokazuje stan podgraczkowy. ..ale mała siebie itd...wiec juz sama nie wiem co robić. Z innych objawów tylko katar...ale to już prawie od tygodnia. ..

Co do wątku zamkniętego jestem za.
Widzę że czym bliżej lipca tym.coraz więcej z nas zaczyna odczuwaćzbliżające się zmiany...ja mam wizytę w środę i tez juz się stresuje. ..czy wszystko dobrze. ..

Dzis byłam zrobić kontrolne wyniki i wieczorem zobacze co i jak w necie
:)
Dziewczyny z W-wy udanego spotkania :)

Madziazt super, że już tylko 10 dni pracy masz :)

Aim no to jak trzeba to trzeba odpoczywaj i fajne książki czytaj póki masz czas ;)

Tymuniek fajnie, że wychodzisz, uważaj na siebie w domu nie przemeczaj się :)

Pumelova może sprawdź na IP, zawsze będziesz spokojniejsza :)
Aaa i jaka dieta dzisiaj :p jedz, jedz bo Agatka będzie głodna ;)

O tych wkładkach słyszałam kiedyś ale podobno drogie są, nie wiem nie sprawdzałam sama ile.

Maziajka super waga, fajnie ze juz wiesz kiedy cc :)

Ja po wizycie u endokrynologa zwiększyła mi dawkę euthyroxu do 100, bo miałam tsh na granicy.
Sprzątalam od rana, mąż się dołączył i juz jest dobrze ;) pod koniec tygodnia zacznę pranie :)
A moja dzisiaj coś spokojna jest liczę ruchy ale słabo jej to idzie dzisiaj nie wiem co jest..

Ja właśnie patrzyłam w necie za tymi wkładkami, bo tez miałam wrażenie ze sie sączą mi wody. 50 zł za 4 wkładki, także bardzo drogo! Ja gdzieś wyczytałam żeby po prostu nałożyć podpaske i obserwować kolor. Jak żółty to napewno nie to tylko siusiu lub jakieś upławy, jak bezbarwne, lekko różowe i inne to trzeba sprawdzić. Ale ze na tym etapie niestety każdej z nas zdarza sie trochę posiusiac i często mamy takie wrażenie ze sie sączą nam wody.
A jeśli chodzi o odejście wód (nie sączenie)to nie da sie tego przegapić. Mi jak odeszły w nocy (obudziłam sie i myślałam ze sie posiusialam) to co jakiś czas chlupalo ze mnie. Tak sie zastanawiam czy nie kupic sobie jakiś pampersow dla dorosłych[emoji6] jak będę jechała do szpitala, gdyby mi odeszły wody. Niestety ani podpaski ani podkłady nie pomagały i wszystko było mokre co chwile.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha no to bedzieny razem dochodzic do siebie.U mnie tez wladnie jesli wytrzymam bo niestety chyba bede miec znieczulenie ogolne...a to najlepiej zrobic jesli nic sie nie dzieje tak jest najbezpieczniej

Ewella zjedz czekolade! Poloz sie na boku i sprawdz czy kopie.

Co do wod podobno najlepiej sprawdzic czy sie sacza na lezaco.

No właśnie na leżąco. Bo jak sie stoi czy siedzi, to główka dziecka stanowi taki "korek" i przytrzymuje wody. Ostatnio czytałam na ten temat bo zaczęłam mieć stresa, żeby mi przypadkiem wody nie odeszły w miejscu publicznym[emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry