reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć:)
Aniek ten pech z włażeniem na wszystko już mi.minął. Za to od pewnego czasu wszystko mi z rąk leci i plamie ubrania jak fleja:-D Dobrze , że z synkiem ok. Co do twoich znajomych...cholera nie wiem co bym zrobiła gdyby mi się tak o tej godz zjawili...serio...jakby wcześniej zadzwonili i powiedzieli że są w pobliżu i czy.mogą wpaść to łatwiej byłoby mi odmówić a takto...Ja Wogóle nigdy nie lubiłam gdy ktoś wpadał do mnie bez zapowiedzi.
Dziś pogoda piękna ale dnia świętego nie święcimy;) porządki robimy, trzeba zrobic trochę miejsca.Postanowilismy że narazie nie szukamy nowego lokum-przedłuzymy sobie umowę-i jakoś nam ulżylo bo nie możemy nic fajnego znaleźć.Chcielibyśmy domek taki jak mamy teraz a tu większość mieszkań a uwielbiamy nasz ogrodeczek :)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
aim - no ja ta 1 fazę miałam naprawdę lajtowa - ale chyba właśnie należę do wyjątków. Moja kuzynka rodziła ponad 32 h, moja przyjaciółka męczyła się 18h, i w końcu jej cc zrobili, bo rozwarcia nadal nie miała, a i wody odeszły - więc poród na sucho przy takim rozwiązaniu nie wchodził w grę.
Pokrzywe pije 2 razy dziennie (czyli zaparzam 2 torebki dziennie). Z ciśnieniem o.k.

Kasia - ja też nie lubię niezapowiedzianych gości. Nie trawie takich niespodzianek. Lubię być przygotowana do gościny [emoji5]

Madziazt - dokładnie. Przed porodem mamy inne wyobrażenie dot.obecnosci partnera podczas porodu. W trakcie okazuje się, że jedyną pomocą jaka od nich oczekujemy to sam fakt, że są. W razie czego podadzą wodę, czy zawolaja położna, ale żadnego dotykania (a wcześniej wyobrażałam sobie masaże w wykonie męża [emoji1]), żadnego dmuchania w moim kierunku [emoji6]

Aga km moje ulubione! Ale ostatnio znajomi przywieźli te większe kubki i od tamtego czasu ich nie jadłam. Ale najlepsze na swiecie[emoji16]
Hahaha dobra jestes, żeby nie oddychal w twoim kierunku

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy tu tzn hypnobirthing i niby można urodzić w mniejszych bolavh. Czytałam i widziałam takie porody..
Przy 1 u nas podana zzo nie działała, do cc tak samo, stad pojechali na żywca..
Na poród najlepiej nastawić się pozytywnie, co ma być to będzie. W końcu i bóle mina a jaka nagroda :)

Nam zostało chyba 29 dni. Prasowania i doszywania na cały tydzień a w przyszły weekend po urodzinach cory pakowanie :)

Inka, mój tez powypadkowy w pracy. Kciuka obcial bo piła była źle zabezpieczona.. Dostał duuuzo kasy ale i leczenie i cala ta sprawa nie była specjalnie miłym przeżyciem, wiec rozumiem, że nameczyl się trochę..

Aniek co za znajomi.. No cóż :)

My juz po grillu, kawa i prasowanko.

Witam się słonecznie!
Dziewczyny żeby nie było. Nie jestem nie gościnna ani nie towarzyska, przeciwnie. Z tym że ci właśnie znajomi są po prostu nachalni, zawsze się wpraszają, najchętniej co tydzień by się u nas gościli, a ja teraz naprawdę nie mam ochoty na nocne posiedzenia. Zresztą ja nigdy się do nikogo nie wpraszam, jak mam ochotę się spotkać, to proponuję wspólne wyjście na pizzę, lody itd. Po za tym lubię być przygotowana jak mam kogoś gościć.
Pola właśnie miałam zamiar się położyć. Biegałam w szlafroku łóżka rozścielone, a tu dzwonek.
Fajnie że festyn wam się udał, mimo średniej pogody.
My też właśnie na rowerku, to znaczy mąż z małym testują nowy rower, a ja na fotelu nogi opalam i popijam warkę 0%

Chybra ja też bym się wymiksowała przez tel.ale oni do drzwi zadzwonili, myślałam że jakiś sąsiad czegoś potrzebuje.
Chciała byś w domu rodzić? Ja bym się bała.
Co do alko mam takie samo podejście, w zasadzie nigdy nie pijam, ale jak mam ochotę to łyk czerwonego wina, lub cydru z pewnością nie zaszkodzi.

Linoone rękaw? Szacun!

Maziajka miłej imprezki życzę.

Anita to fajnie jak goście zamierzają 2-3 godz siedzieć, ja liczę minimum do 20.00
Więc obiad, tort, ciasta,desery, kawa, jak my na nieszpory pójdziemy, to będzie zimna płyta i wieczorem kolacja na ciepło.

Madziazt to pojechali z tymi drzwiami. Na szczęście nie zostało ci dużo,wytrzymasz.
Taaaak połączenia ciała z umysłem:D jak nad potrzebami fizjologicznymi nie da się zapanować.:p

Inka nie ma co się stresować, co ma być to będzie. Może ty akurat będziesz miała szybko i bezboleśnie :(

Abed udanego festynu.

Aga_k_m mam nadzieję, że makeupu nie będę musiała małemu robić.
Ziewałam, a jak!:biggrin2:jeszcze poprosiłam syna żeby do mnie zadzwonił i pół godz.w kuchni z nim gadałam:yes: ale problem w tym, że to im wcale nie przeszkadzało.
Też się martwiłam że mała jest pośladkowo, a teraz fika na wszystkie strony, jednak jak śpi to czuję że główka na dole. Gdybym miała mieć cc to też bym się nie obraziła.
Myślałam że tylko ja jestem dziwna i dotyk mojego męża w ostatniej fazie mi przeszkadzał.:p

Kasia również wszystko mi leci z rąk i plamię się jak dziecko:-) :) a ogródeczek koło domu, to dla mnie podstawa, chociaż malutki.

Zmykam pod prysznic i może się na spacerek przejdziemy, jest tak cudnie.. Miłego popołudnia.

Witka!

Pumelova - no gratki odnosnie lozeczka[emoji4][emoji4][emoji4] tez juz bym chciala miec za soba to[emoji4]

Oliweczka - sporo tego na ciele[emoji4] ja mam jeden i poki co nie zamierzam robic wiecej[emoji4] moj maz ma na jednej nodze od kolana do kostki z przodu i z tylu (rekaw na łydce?[emoji28]). Lubie go w krotkich spodenkach [emoji39][emoji41]
Szok, ze kolczyki w sutaszach...musialo bolec
Super rodzinka a Ty jaka ladna dziewczyna! Pozycz troche wlosow? Bo chyba masz och sporo? Zawsze o takich marzylam[emoji4] wspolczuje rozlaki za chlopakami!

Inka - nowy tv zawsze spoko[emoji4][emoji4]

Liluli - ja tez jak juz kupuje to conajmniej 3 sztuki lodow lub pudlo[emoji1] masakra!
Znajomi sobie tak po prostu przyszli? Fuck...slabo...

Chybra - robi sie cieplo i mi rowniez bedzie sie chcialo zimnego bro[emoji4]

Madziazt - tak jak mowisz - nie wiadomo jak bedzie. Przypuszczam, ze mi rowniez dotyk nie bedzie odpowiadal i bedzie zjebka z tego powodu[emoji1]

Kazdy porod inny, kazdy czlowiek inny. Obojetnie ktora to faza porodu...mozna miec tylko nadzieje zeby nie bylo najgorzej.

Aniek - ale zes sie nacierpiala[emoji21]

Inka - tez sie tego boje. Mimo to mam nadzieje, ze jakas opcja pomocy bedzie w poblizu i nie zostane sama. Zeby chociaz auto moich rodzicow stalo pod ich domem wtedy[emoji1] masakra[emoji21]

My dzis rano tesco, kilka ubranek bo wyprzedaze itp. Potem godzinny spacer i sapalam jak pieseł. Obiadek krem z pomidorow i makaron ze szpinakowo smietanowym. A teraz odpoczywam[emoji4]

Buzka!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

My po porządkach, aż się jaśniej zrobiło.
Aniek okropne przeżycia miałaś przy porodzie :/.Lilith ty także...hmm...mam nadzieję, że urodze sn ale tylko ze względu praktycznego. Wiecie co, okazało się że tutaj tacierzyński jest niemal bezpłatny i mój R nie będzie mógł sobie na niego pozwolić bo to by znaczyło brak 3/4 wypłaty :( Jeszcze ma kilka dni urlopu a później to będę sama dla tego sn dla mnie wskazane.We wtorek mam położną to zobaczymy jak mała ułożona ale wydaje mi się że cały czas nóżkami w dół albo jakoś poprzecznie.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek42 również dzisiaj na spacerek poszlismy. Żal nie wykorzystać tego słońca. Szliśmy razem z Kuba i idzie na przeciwko jakąś dziewczynka ok 12 lat z psem takim nad kolano w klebie. I oczywiście luzem. Nie przeszkadzało mi to, dopóki skurczybyk nie poleciał w moją stronę (myślałam że chce się potulic do kobiety w ciąży) a ten z zębami mi na brzuch skoczył. Automatycznie ręka zaslonilam i ugryzl mnie w rękę. A Kuba go odciagnal ode mnie a dziewczynka stając dobrych kilka metrów i patrzyła co jej pies robi. Tylko wydukala przepraszam. No nie spodziewałam się o_O
Potem na rozluźnienie Kuba postawił nam lody... ;)

AaggAa88 może nogawka? ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Liluli czyli da się ledwo zdążyć :)
Kasia wow i brawa dla babci.
Inka niezła kasa za te żebra. Mój najpierw czeka na komisję w pracy a potem z orzeczeniem dopiero do PZU. Ciekawe ile dostanie, pewnie za stopę jakieś grosze. Jak się zacznie to mąż zdąży wrócić. Nie martw się.
Pumelova po piątku byli ciężko, w sobotę lepiej bo już bez większego sprzątania.
Madziazt już niedługo Ci zostało na szczęście ale nie dziwie się że Ci się tak dłuży w złej atmosferze.
Oliweczkaa piękna rodzinka.
Chybra w szpitalu w którym planuje rodzić podają zzo i przy 9 cm jeśli lekarz widzi że jeszcze to potrwa. Ja planuje o nie prosić jak będzie ciężko.
Skończyłam imprezowanie o 15 dzisiaj, wtedy ostatni goście pojechali do domu. Wczoraj 17-24. Zmęczyłam się mocno, ale jestem zadowolona. Nasłuchałam się komplementów. Znajomy myślał że 3 miesiąc :) a ostatnio się z nim widziałam w grudniu i mu mówię że nie pije, fajki rzuciłam, a on, że to dobrze bo zdrowo, wcale się nie skapnął wtedy i ciekawa byłam ile mu to zajmie. Niestety ktoś mu powiedział, ale i tak miałam ubaw.
A teraz zrobiłam nowe paznokcie bo mąż się położył odpocząć bo nie dość że pił to jeszcze mi bardzo pomagał bo jednak było ponad 20 osób wczoraj. Zaczęłam skracać już i chwilowo zmieniłam kształt.
1494782596-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry