reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka, kupuję w aptece albo w zielarskim zwykłą suszoną pokrzywę. Łyżeczka suszu na kubek wrzątku. Piję taką na zmianę ze zwykłą torebkową Biofixa :)

Mi teraz o dziwo nie wypadają w ogóle włosy, rosną jak szalone, paznokcie też się poprawiły. Cera ok, bez żadnych syfów mimo, że czasem jem słodycze.. Gdyby nie ten wielki brzuch, parcie na pęcherz i zadyszki to mogłabym chodzić w ciąży non stop ;)

reklama
Chybra no nie ma nic lepszego na upal:p

Ja tez teraz moge chodzic w ciazy po 1 i 2 trymestrze ktory byl dla mnie straszny teraz jest bosko:D moze gdyby nie to wstawanie nocne...poza tym jest ok. Ale w koncu kiedys musialo bo rzyganie do 22tc nie bylo przyjemne;p

Witajcie!
Dziękuję dziewczyny, mały czuje się dobrze, trochę go boli i nosek napuchnięty. Siniaków pod oczkami nie ma, ale podobno one się w tym miejscu później pojawiają, zobaczymy. Wczoraj zaliczyłam fryzjera, jak zawsze jestem zadowolona.
Dziś rano była akcja darmowe USG 4D no i się skusiłam. Powiem wam, akcja fajna doradca laktacyjny, położna, pani od wiązania chust, pierwsza pomoc, masaż dla maluszka, pokaz fotelików, dietetyczka itd. Ale badanie beznadzieja! Zdjęcia od mojego gina ze zwykłego USG dużo lepsze, na tych 4D kompletnie nic nie widać.
Chciałam się dziś wcześniej położyć bo od rana na nogach i jak o 21.00 biegałam w szlafroku to znajomi do nas przyszli. Tak bez zapowiedzi, po prostu i dopiero wyszli. :baffled:Czy tylko mnie się tak wydaje, czy to jednak trochę nie taktowne?

Aim to że po porodzie są łzy szczęścia, wzruszenie i radość, to chyba w większości tak jest, bo mamy swoje wyczekiwane maleństwo, ale to ile się trzeba nacierpieć w trakcie porodu i po nim( w moim wypadku 31 godz. męczarni, pęknięte żebra, szycie wewnątrz 7 szwów i zewnątrz 8 na żywca, do toalety 2 tyg.chodziłam z płaczem, na tyłku miesiąc nie siedziałam, do dziś szwy mnie szarpią na zmianę pogody) . Czasem sobie myślę, że cc bym tak nie cierpiała. Oczywiście wiem, bywają wyjątki, jednak ja osobiście takich nie znam.

Emol dziękuję za radę. Jak będę tak daleko, to będę się informować przy zakupie. Fajny futerkowiec;)

Madziazt to jak to? Wymontowali drzwi z jednego biura i wstawili je w innym??? No szok.:confused:

Aga_k_m wkłucie nic mnie nie bolało, miałam przy drugim porodzie i mam porównanie. Nie wyobrażam sobie rodzić bez zo.
Przygotowania czyt.próby zaczną się od pon., a księdza i siostrę mam w ... na prezenty dałam, koperty żadnej nie dostaną, a ten tydzień jeszcze wytrzymam. Obiecałam sobie, że chrzest w innej parafi zrobimy. Jestem pewna że mały ma pęknięty ten nosek, ale mam nadzieję że szybko i ładnie się zagoi.

Lineoone trzymam kciuki za wyniki.

Pumelova widzę że łóżeczko zamówione? Fajnie. Miłego grilowanka.

Chybra musisz zacząć myśleć pozytywnie.

Mamusia_Muminka szybkiego powrotu do zdrowia.

Bab gratuluję wizyty.

Misia odwrotnie z tym drętwieniem przy cieśni drętwieje od małego palca, dokładnie dwa i pół palca. Wiem bo miałam w zeszłym roku w lewej ręce operowane.

Kasia to ty również do tych pechowych należysz jak ja?
Nasze babcie to miały energię, nie to co my teraz Kasiu.

Liluli u mnie też wiecznie jakieś siniaki na nogach.

Oliweczka świetne! Ja mam jeden na plecach, ale może nie ostatni..?
Cudne zdjęcie!

Inka fajny zakup. Ja też raz się lepiej"widzię" w lustrze, a raz gorzej. Ale to może bardziej w naszych głowach siedzi niż w rzeczywistości . Mikrofalówka wiedziała kiedy ma się zepsuć .;)

Śpijcie spokojnie.

Aniek42 bardzo współczuje synkowi[emoji20] z ta Komunią to rzeczywiście szok i w głowie się nie mieści[emoji33]tez bym tak zrobiła ze bym ochrzciła w innej parafii. A z tymi znajomymi to bardzo nietaktowne.
Owszem wymontowali z mojego biura i wstawili w drugie takie co było bardzo dużym biurem i je po prostu przedzielili. I ten gościu sobie siedzi przy zamkniętych drzwiach zeby mu hałas nie przeszkadzał[emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny!:) U nas przepiękna pogoda się szykuje, pewnie z młodą wybierzemy się na rowerek do parku, bo dostała na urodziny i jeszcze nie było okazji pojeździć (bo a tu chora, a tu coś) .
Wczoraj byliśmy na pikniku z pracy meza, pogoda pod psem ale było bardzo fajnie (było 7 fooda trackow- dla miłośników;))
Podczytuje troszkę, ale teraz miałam core w domu i nie daje rady na bieżąco pisać:)

Ja też tak jak aniek42 nie doświadczyłam osobiście tego zaszczytu spotkania kobiety po bezbolesnym porodzie. Oczywiście wszystkim życzę tego z całego serca, ale mam nadzieję, że aim to co wypisujesz (ps. uśmiałam się;)) nie wpłynie na decyzję żadnej z dziewczyn o skorzystaniu że znieczulenia w trakcie porodu, bo takie czary i bezbolesne porody zdarzają się chyba ekstremalnie rzadko i chyba tylko w filmach. Oczywiście każdy ból jest do wytrzymania, pytanie jaki mamy próg bólu i tolerancję na ból, porody też mają różny przebieg, ja z całego serca polecam wam zzo, żeby porod był pięknym doświadczeniem bez późniejszej traumy.
Ps. Ja też płakałam że szczęścia po przyjściu córeczki na świat, co nie zmienia faktu, że traumę mam chyba nadal trochę (mąż też), płakałam też że szczęścia że przeżyłam, bo w trakcie porodu myślałam że umre- i to nie w przenośni.
Gdyby przebieg porodu był lżejszy pewnie zdecydowalibyśmy się od razu na drugiego brzdąca :)

Aniek dobrze że synek nie ma do tego siniakow pod oczkami, oby się szybko goiło. Uff, dobrze że jesteś już na finiszu komunijnym, też wybrałabym na Twoim miejscu inna parafie na chrzest, bobu Ciebie lecą w gumki dosłownie.
Bardzo fajna akcja, nawet te dodatkowe typu wiązanie chust czy doradca laktacyjny, co do USG to pewnie mieli marny sprzet po prostu. Aniek goście nietaktowni, szczególnie przy ciężarnej takie wizyty powinny być zapowiedziane, bo może miałaś ochotę już się położyć.

Pumelova gratuluję zakupu łóżeczka! Ja też już mam, tylko stoi jeszcze w pudełku nie rozłożone :)

Emol dowód przy zakupie lodow!!?;);)

Anita gratuluję srebra w turnieju!:)

Pola@ mi śmiać chce jak moja kuzynka która ma termin 5 dni przede mna mówi ze ona chce jak najbardziej naturalnie, bez znieczuleń, bez nacięcia i to wszystko polega na tym zeby połączyć umysł z ciałem i porod bedzie bezbolesny. Aha, jasne[emoji6]tak może mówić dziewczyna która nigdy nie rodziła. Od razu przypomina mi się scena porodu z Brighet Jones Baby, jak potencjalny tatuś mówi jej zeby oddychała, bo ból to tylko stan umysłu, tak jak było na jodze, zeby ignorować ból, bo pozytywne nastawienie jest silniejsze od każdego leku. Na co ona mówi: Fuck joga! I ze chce wszystkie znieczulenia jakie tylko są możliwe[emoji16]
Chodzi o to, ze my możemy się nastawiać, a co bedzie tego nie wiemy. Moja siostra np. urodziła w ciągu 5 godzin i bardzo dobrze wspomina; drobniutka, chudzinka, ze kazdy się za głowę łapał jak ona to zrobi, synek prawie 4kg. Ja zawsze szersza (w zasadzie wszedzie[emoji6]) lekarze mówili zawsze- idealna figura do rodzenia dzieci, 12 godzin męczarni, a córeczka 3250g. Wiec nie ma reguły. Liczę po prostu ze drugi porod bedzie łatwiejszy, ale dowiem się dopiero na porodówce. A mi zajęło prawie 11 lat zeby się zdecydować, właśnie ze względu na porod.

Witajcie. U mnie też pięknie za oknem. Nie mam pomysłu co dzisiaj robić...

Po Waszych wpisach zaczynam bać się porodu a on już tak się zbliża. Najbardziej boję się że mąż będzie w pracy jak się zacznie.

Buziaki.

Madziazt no chamówa.. nie przejmuj się, już niedługo! :*

Monti kupiłam w odcieniu 'teak' :D ale super waga!

Paalinaa chciałabym taki poród jak Ty :D

oliweczka a długo taty i męża nie ma w domu? :)

Inka ale Wam się udało z tą mikrofalówką :) sukienka dobra na wszystko! (i lody)

Liluli hahah chyba że tak - ja do domu nie kupuję, zawsze mam motywację żeby iść na spacer do sklepu :D

Anita teściowa ludzi rządzić :D nie daj się!

Aniek współczuję znajomych. nietakt z leksza ;)

Pola zjadłaś coś dobrego na food truckach? (miłośniczka:D)

Linoone udanych zakupów! W pepco na pewno coś upolujesz :) cieszę się że wyniki ujdą:) a co do piwka to kup sobie bezalkoholowe :D

Maziajka udanej komuni, pojedz sobie :D

Ja tylko tak napisze że ja pisałam o bezbolesnej pierwszej fazie a nie całym porodzie ale ok, niech już będzie co tam kto chce :p

A co do pokrzywy to rzeczywiście fajnie odwadnia, fakt, ale jak jakiś czas temu część dziewczyn mówiło że po ząbku czosnku spada im ciśnienie tak że to czują to polecam uważać na picie pokrzywy bo ona to już rzeczywiście ma jak obniżać ciśnienie przez odwodnienie!

oliweczkaa chyba siostra a nie mama ;) super :) nie moglam tego nie skomentować

gratuluje wizyt i dobrych wyników :) ja trochę zajęty mam weekend :) wczoraj zakupy, dużo załegłych rzeczy kupiliśmy, mały już nie gorączkuje ale zostawiliśmy go u babci i pozałatwialiśmy kilka spraw, myślałam że nogi mi oddpadną :( dziś też piknik mamy z pracy męża, ładna pogoda więc pewnie fajnie będzie :) może mały coś skozysta :) miłej niedzieli dzieczyny :)

Słoneczne dzień dobry! [emoji3]

Anita - kurcze, Wy robicie komunię czy Teściowa? Pomimo, że przyjęcie jest u niej - ona ma rolę Gościa, więc... Gęba na zamek [emoji6]. Jeżeli nie chce pomóc, to i niech nie przeszkadza. A komentarze związane z menu, ilością dań, rodzajem ciast niech pozostawi dla siebie [emoji4]
Cieszę się, że Twoje samopoczucie w porządku - jakby nie było masz prawo podwójnie narzekać, a tego nie robisz - także wielkie gratulacje i wielki podziw dla Ciebie [emoji5]

Aniek - nie dziwię się, że chrzciny planujesz zrobić w innej parafii. Obecna to... Nawet ciężko to nazwać [emoji19].
Cieszę się, że z Synkiem w porządku - mam nadzieję, że mimo wszystko since nie wyjdą. A do imprezy komunijnej śladu nie będzie [emoji6].
Dużo sił Ci życzę w tym nadchodzącym tygodniu [emoji5].
Znajomi - porażka. Kurcze.. Zero taktu - niedosc, ze jesteś na końcowce ciąży, macie małe dziecko, i jeszcze czeka Was komunia... A tu tak bez zapowiedzi zwalić się na chatę. Ojjj zrobilabym przedstawienie co rusz ziewajac, a następnie "przepraszajac" wszystkich i pójść spać, a co [emoji3][emoji6]!
Poród.. Współczuję przykrych wspomnień oraz sporej niedyspozycji, która Ci pozostała na pamiątkę.
Ja tak naprawdę nie wykluczam CC tym razem - moja młoda póki co pośladkowo ułożona. Liczę na to, że wykona jeszcze fikolka, ale będzie co będzie [emoji6]. Do tego wszystkiego jestem jeszcze przed wizytą u oku (a mam swoje problemiki), więc wszystko przede mną [emoji5].

Pumelova - gratuluję zakupu łóżeczka [emoji3].
Masz mnie na sumieniu (wspólnie z Ewella) - tyle piszecie o lodach, że wczoraj po 22:00 dopadłam się do resztek lodów koral (koktajlowe z kukulka) [emoji14]. Niedobre Wy [emoji14]

Inka - ja też bezplanowa dzisiaj. Jedynie z ciachem do babci ok. 14:00 pojadę. Ale posiedzę 2h i wracam do siebie. Może z młodą wyjdę na Rynek na lody i rower [emoji6].
A Ty dzisiaj sama w domku?
Fajnie Ci wyszło z tą mikrofalówka [emoji3]

Paalina - widzę, że u Ciebie pierwszy poród równie expresowy jak u mnie [emoji6]

Pola - ale fajnie musiało być na tej imprezie firmowej [emoji5].
Mam nadzieję, że tym razem poród będzie należał do bardziej przyjemnych i bezproblemowych [emoji5].

Madziazt - połączyć umysł z ciałem przy porodzie?! [emoji23][emoji1]. Żeby w takich momentach był czas na myślenie, medytacje itd [emoji1]. No cóż - powodzenia dla Kuzynki [emoji3].
Nie powiem spokój wokół mnie pomagał (w ciszy najlepiej znosiłam bóle) - burzyl go nawet oddech mojego M, który chciał jakoś pomóc (do dziś mi przypomina/wypomina, że mu wtedy syczalam by nie oddychal w moim kierunku, w sensie dmuchal na mnie [emoji1]).

Linoone - rękaw [emoji106][emoji3][emoji3][emoji3]. Bardzo mi się podoba - ale osobiście nie mogłabym się już na niego zdecydować .

reklama
Słoneczne dzień dobry! [emoji3]

Anita - kurcze, Wy robicie komunię czy Teściowa? Pomimo, że przyjęcie jest u niej - ona ma rolę Gościa, więc... Gęba na zamek [emoji6]. Jeżeli nie chce pomóc, to i niech nie przeszkadza. A komentarze związane z menu, ilością dań, rodzajem ciast niech pozostawi dla siebie [emoji4]
Cieszę się, że Twoje samopoczucie w porządku - jakby nie było masz prawo podwójnie narzekać, a tego nie robisz - także wielkie gratulacje i wielki podziw dla Ciebie [emoji5]

Aniek - nie dziwię się, że chrzciny planujesz zrobić w innej parafii. Obecna to... Nawet ciężko to nazwać [emoji19].
Cieszę się, że z Synkiem w porządku - mam nadzieję, że mimo wszystko since nie wyjdą. A do imprezy komunijnej śladu nie będzie [emoji6].
Dużo sił Ci życzę w tym nadchodzącym tygodniu [emoji5].
Znajomi - porażka. Kurcze.. Zero taktu - niedosc, ze jesteś na końcowce ciąży, macie małe dziecko, i jeszcze czeka Was komunia... A tu tak bez zapowiedzi zwalić się na chatę. Ojjj zrobilabym przedstawienie co rusz ziewajac, a następnie "przepraszajac" wszystkich i pójść spać, a co [emoji3][emoji6]!
Poród.. Współczuję przykrych wspomnień oraz sporej niedyspozycji, która Ci pozostała na pamiątkę.
Ja tak naprawdę nie wykluczam CC tym razem - moja młoda póki co pośladkowo ułożona. Liczę na to, że wykona jeszcze fikolka, ale będzie co będzie [emoji6]. Do tego wszystkiego jestem jeszcze przed wizytą u oku (a mam swoje problemiki), więc wszystko przede mną [emoji5].

Pumelova - gratuluję zakupu łóżeczka [emoji3].
Masz mnie na sumieniu (wspólnie z Ewella) - tyle piszecie o lodach, że wczoraj po 22:00 dopadłam się do resztek lodów koral (koktajlowe z kukulka) [emoji14]. Niedobre Wy [emoji14]

Inka - ja też bezplanowa dzisiaj. Jedynie z ciachem do babci ok. 14:00 pojadę. Ale posiedzę 2h i wracam do siebie. Może z młodą wyjdę na Rynek na lody i rower [emoji6].
A Ty dzisiaj sama w domku?
Fajnie Ci wyszło z tą mikrofalówka [emoji3]

Paalina - widzę, że u Ciebie pierwszy poród równie expresowy jak u mnie [emoji6]

Pola - ale fajnie musiało być na tej imprezie firmowej [emoji5].
Mam nadzieję, że tym razem poród będzie należał do bardziej przyjemnych i bezproblemowych [emoji5].

Madziazt - połączyć umysł z ciałem przy porodzie?! [emoji23][emoji1]. Żeby w takich momentach był czas na myślenie, medytacje itd [emoji1]. No cóż - powodzenia dla Kuzynki [emoji3].
Nie powiem spokój wokół mnie pomagał (w ciszy najlepiej znosiłam bóle) - burzyl go nawet oddech mojego M, który chciał jakoś pomóc (do dziś mi przypomina/wypomina, że mu wtedy syczalam by nie oddychal w moim kierunku, w sensie dmuchal na mnie [emoji1]).

Linoone - rękaw [emoji106][emoji3][emoji3][emoji3]. Bardzo mi się podoba - ale osobiście nie mogłabym się już na niego zdecydować .

Mi przeszkadzało jak mąż mnie głaskał czy wogole dotykał, właśnie mi on to wypomina, ze krzyczałam zeby mnie nie dotykał.
Cóz nic na to nie poradzę, człowiek nie do końca kontroluje tego co się z nim dzieje i czasem przeszkadzają mu nietypowe rzeczy.

Do góry