reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć wszystkim!
Ale mielismy dzisiaj piękna pogode aż się chciało siedzieć na dworze!

Znowu nie poczytałam ale mam nadzieję że u was wszystko jest ok.

Aga ogólnie to dobrze się czuje ale problemy z zasypianiem są dalej i coraz ciężej-jeszcze szybciej zadyszki dostaje-nie mogę szybko chodzić bo krocze mnie boli i niestety nie wiem co z szyjka bo w czwartek wieczorem odczytałam wiadomość że wizyta odwolana a następna za 2 tyg. Dzisiaj był turniej nad morzem i mamy srebro. Ale powiem wam że strasznie wiało.
Byliśmy też uzgodnić menu na komunie i oczywiście w domu teściowej za malo-obiad z dwóch dań + tort+ kawa z ciastem (a ona zje jedno danie i dalej nie da rady chyba że porcje dla dzieci). No i przecież taka ilość to na jakieś 2h a ile ona kur... chciałby siedzieć-mówię że to nie wesele że ludzie na komuniach teraz nie siedzą tyle co kiedys-2do3h i do domu. Zjebala mi miły dzień na sam koniec...
No nic ponazekalam wam trochę...
Jeśli chorujecie to zdrówka życzę!
Miłego wieczoru i spokojnej nocy!

reklama
Łazienka jak miałam 18 lat to mnie proszono o dowód do lodów ajarkoniakowych.

Kasia 831 jak to na rowerze?! Nie potrafię sobie tego wyobrazić. ;) ale jak mus to mus

Aga, oliweczka u mnie Artur na rocznicę ślubu będzie miał 6 miesięcy ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie!
Dziękuję dziewczyny, mały czuje się dobrze, trochę go boli i nosek napuchnięty. Siniaków pod oczkami nie ma, ale podobno one się w tym miejscu później pojawiają, zobaczymy. Wczoraj zaliczyłam fryzjera, jak zawsze jestem zadowolona.
Dziś rano była akcja darmowe USG 4D no i się skusiłam. Powiem wam, akcja fajna doradca laktacyjny, położna, pani od wiązania chust, pierwsza pomoc, masaż dla maluszka, pokaz fotelików, dietetyczka itd. Ale badanie beznadzieja! Zdjęcia od mojego gina ze zwykłego USG dużo lepsze, na tych 4D kompletnie nic nie widać.
Chciałam się dziś wcześniej położyć bo od rana na nogach i jak o 21.00 biegałam w szlafroku to znajomi do nas przyszli. Tak bez zapowiedzi, po prostu i dopiero wyszli. :baffled:Czy tylko mnie się tak wydaje, czy to jednak trochę nie taktowne?

Aim to że po porodzie są łzy szczęścia, wzruszenie i radość, to chyba w większości tak jest, bo mamy swoje wyczekiwane maleństwo, ale to ile się trzeba nacierpieć w trakcie porodu i po nim( w moim wypadku 31 godz. męczarni, pęknięte żebra, szycie wewnątrz 7 szwów i zewnątrz 8 na żywca, do toalety 2 tyg.chodziłam z płaczem, na tyłku miesiąc nie siedziałam, do dziś szwy mnie szarpią na zmianę pogody) . Czasem sobie myślę, że cc bym tak nie cierpiała. Oczywiście wiem, bywają wyjątki, jednak ja osobiście takich nie znam.

Emol dziękuję za radę. Jak będę tak daleko, to będę się informować przy zakupie. Fajny futerkowiec;)

Madziazt to jak to? Wymontowali drzwi z jednego biura i wstawili je w innym??? No szok.:confused:

Aga_k_m wkłucie nic mnie nie bolało, miałam przy drugim porodzie i mam porównanie. Nie wyobrażam sobie rodzić bez zo.
Przygotowania czyt.próby zaczną się od pon., a księdza i siostrę mam w ... na prezenty dałam, koperty żadnej nie dostaną, a ten tydzień jeszcze wytrzymam. Obiecałam sobie, że chrzest w innej parafi zrobimy. Jestem pewna że mały ma pęknięty ten nosek, ale mam nadzieję że szybko i ładnie się zagoi.

Lineoone trzymam kciuki za wyniki.

Pumelova widzę że łóżeczko zamówione? Fajnie. Miłego grilowanka.

Chybra musisz zacząć myśleć pozytywnie.

Mamusia_Muminka szybkiego powrotu do zdrowia.

Bab gratuluję wizyty.

Misia odwrotnie z tym drętwieniem przy cieśni drętwieje od małego palca, dokładnie dwa i pół palca. Wiem bo miałam w zeszłym roku w lewej ręce operowane.

Kasia to ty również do tych pechowych należysz jak ja?
Nasze babcie to miały energię, nie to co my teraz Kasiu.

Liluli u mnie też wiecznie jakieś siniaki na nogach.

Oliweczka świetne! Ja mam jeden na plecach, ale może nie ostatni..?
Cudne zdjęcie!

Inka fajny zakup. Ja też raz się lepiej"widzię" w lustrze, a raz gorzej. Ale to może bardziej w naszych głowach siedzi niż w rzeczywistości . Mikrofalówka wiedziała kiedy ma się zepsuć .;)

Śpijcie spokojnie.

Aniek no trochę bardzo nietaktowne. O 21 powinno się z gości wychodzić a nie przychodzić.

Hej Dziewczyny!:) U nas przepiękna pogoda się szykuje, pewnie z młodą wybierzemy się na rowerek do parku, bo dostała na urodziny i jeszcze nie było okazji pojeździć (bo a tu chora, a tu coś) .
Wczoraj byliśmy na pikniku z pracy meza, pogoda pod psem ale było bardzo fajnie (było 7 fooda trackow- dla miłośników;))
Podczytuje troszkę, ale teraz miałam core w domu i nie daje rady na bieżąco pisać:)

Ja też tak jak aniek42 nie doświadczyłam osobiście tego zaszczytu spotkania kobiety po bezbolesnym porodzie. Oczywiście wszystkim życzę tego z całego serca, ale mam nadzieję, że aim to co wypisujesz (ps. uśmiałam się;)) nie wpłynie na decyzję żadnej z dziewczyn o skorzystaniu że znieczulenia w trakcie porodu, bo takie czary i bezbolesne porody zdarzają się chyba ekstremalnie rzadko i chyba tylko w filmach. Oczywiście każdy ból jest do wytrzymania, pytanie jaki mamy próg bólu i tolerancję na ból, porody też mają różny przebieg, ja z całego serca polecam wam zzo, żeby porod był pięknym doświadczeniem bez późniejszej traumy.
Ps. Ja też płakałam że szczęścia po przyjściu córeczki na świat, co nie zmienia faktu, że traumę mam chyba nadal trochę (mąż też), płakałam też że szczęścia że przeżyłam, bo w trakcie porodu myślałam że umre- i to nie w przenośni.
Gdyby przebieg porodu był lżejszy pewnie zdecydowalibyśmy się od razu na drugiego brzdąca :)

Aniek dobrze że synek nie ma do tego siniakow pod oczkami, oby się szybko goiło. Uff, dobrze że jesteś już na finiszu komunijnym, też wybrałabym na Twoim miejscu inna parafie na chrzest, bobu Ciebie lecą w gumki dosłownie.
Bardzo fajna akcja, nawet te dodatkowe typu wiązanie chust czy doradca laktacyjny, co do USG to pewnie mieli marny sprzet po prostu. Aniek goście nietaktowni, szczególnie przy ciężarnej takie wizyty powinny być zapowiedziane, bo może miałaś ochotę już się położyć.

Pumelova gratuluję zakupu łóżeczka! Ja też już mam, tylko stoi jeszcze w pudełku nie rozłożone :)

Emol dowód przy zakupie lodow!!?;);)

Anita gratuluję srebra w turnieju!:)

Ostatnia edycja:
No ciekawe jak będzie u mnie z zzo, poprzednio przy 4 cm dostałam i przez kilka ładnych godz po prostu leżałam i zaczęło napieprzać przy 7 cm więc drugiego nie dostałam. Teraz zależy czy będę w szpitalu od samego początku ( poprzednio dwa dni przed zaczęli mi wywoływanie) czy w domu ( tak bym bardzo chciała).

Tatuaż mam jeden na łopatce. Zawsze chciałam mieć i po porodzie stwierdziłam, że na reszcie zasłużyłam :-) :) Teraz już mam plan na dwa kolejne. Nie mogę się doczekać.

Goście o 21 to faktycznie słabo. Ja od dawna mówiłam, że u nas maks do 21 można posiedzieć i po 21 już nawet tel nie odb:-p

Oliweczka przepiękne jesteście!:biggrin2:

U nas też ma być słonecznie! Musimy to wykorzystać. Pozdro! ;-) ;)

Pol@ w lidlu;) a jeszcze jak zawzięcie liczyła z daty urodzin ile mam lat... w ten dowód to z 15-20 sekund patrzyła a potem jeszcze chwilę na mnie i dopiero oddala. Nie wiem co miała w mozgu, na prawdę.
A co do dowodu w ciąży to mnie nie pytają bo nie kupuję alkoholu, ani piwa bezalkoholowego. Jakoś przez te miesiące nie miałam ochoty na alkohol, żaden ;)

Oliweczka, tatuaże boskie, zazdroszczę! Ja miałam robić sobie jesienią, na urodziny, no ale wyszła ciąża więc musiałam przełożyć plany. Teraz już na bank robię, za jakieś pół roku. Marzy mi się rękaw :D

Emol, zazdroszczę braku chęci na alko. Jak ja bym się napiła desperadosa, albo piwa ze spritem, albo cydru.. To moje ulubione letnie napoje. Więc teraz jak zrobiło się cieplej, to szczególnie mi tego brakuje. Czasem kupuję sobie radlera 0,0% albo ten cydr z Ikei 0,1% i mam namiastkę ;)

Dzięki za kciuki, wyniki dobre. Tzn. wiadomo, że coś tam za wysokie, a coś za niskie, ale ogólnie to praktycznie bez zmian od ostatniego pobrania. Mocz też spoko, brak glukozy czy białka. :)

Aniek, podziwiam, że dałaś radę. O 21 to ja już bez makeupu, w pidżamce dogorywam na kanapie przed tv! Nie wyobrażam sobie o tej porze gości.

Pumelova, super, że macie łóżeczko! Ten zakup jeszcze przed nami, ale na szczęście już mam upatrzone :D

U mnie piękne słoneczko. Jadę zrobić sobie zapas pokrzywy i do rossmanna. Wstąpie też do pepco to może coś upoluje dla dzidzia. A potem spacerek z futrzastymi dziećmi :D

Hejak u nas tez pogoda sie boska szykuje:-) a ja dzisiaj na konunie....tak mi sie chce ze ojeju:-/

Aniek o matko o 21 to ja juz w galotkach wysmarowana w lozku leze nie wpuscilabym...serio zero taktu..

Emol jakas nadgorliwa chyba...
Ja od czasu do czasu zywca bezalkoholowego pije pisze ze moze miec 0.5% ale ginka smialo pozwoila bo z kefiru albo jablka wiecej alko moze przejsc.Zreszta ja pije butelke na 2 razy:p

Linone jaka pokrzywe pijesz???

Oliweczka ale laseczki:-) mama faktycznie jak siostta i brat przystojniak:-)!

reklama
Ymmm narobiłyście mi ochotę na bro, tym bardziej przy tej pogodzie . Już kiedyś pisałam, że nie podchodzę do tego paranoicznie i nie płaczę gdy jest jakaś namiastka alko, maluchowi i tak się nic nie stanie :blink: Tak podejrzewałam, że gdy zrobi się gorąco to będę miała ochotę.

A tak z innej beki w nocy już mi niewygodnie , bo mnie strasznie na pęcherz naciska młody :oo: Włosy, co jest super, szybciej mi rosną, paznokcie też super, ale cera mi normalnie skisła, jakieś dziwne potwory mi się pojawiają , kiedyś tak miałam od słodkiego, ale teraz już od jakiegoś czasu mam odstawione więc tym bardziej mnie to strasznie wnerwia, a i maluję się rzadko, może raz w tyg( z resztą jeśli już to tylko samym korektorem w paru punktach i tuszem do rzęs) więc to też nie to :no2:

Do góry