reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

udało się, zamówiliśmy łóżeczko! wczoraj wieczorem, w ciemno, ale już mamy dosyć szukania odcienia jabłoni :D

Aniek nieźle z tym kotem :) mój mąż jest mega uczulony, jak byliśmy ostatnio na urodzinach od babci to kot sobie go upodobał - na 10 osób do niego wskoczył na kolana :D skończyło się katarem ;)
jasne rozumiem kwestie pieniędzy - komunia itd :) ja sobie szaleje bo mój mąż odłożył kasę zanim zaszliśmy, bo to już 3 ciąża ;)
super że syn przylatuje! i współczuję małemu że przywalił <tuli>

aim w sumie to fajnie, że poród jest dla Ciebie tak oklepany - też bym chciała mieć takie podejście :) niestety żadnego nie widziałam :D

Madziazt witaj :) to chyba jakiś żart z tymi drzwiami :D aczkolwiek ja pracuje w korpo, na open space więc dla mnie nie ma problemu 100 osób na piętrze :D
trzymaj się!

Linoone kciuki za wyniki :) wstyd, z dwoma psami tydzień nieodkurzane :p ja z jednym mam problem :D
ale gdyby mój mąż nie odkurzał to też by latały kule z włosów więc fajnie mi się pisze :p

aaggaa no białych jest na pęczki ;) lody zawsze! to taka ściema że mniej kaloryczne niż czekolada :D

mumusia wspolczuje kataru :( tez mialam ale na szczescie pare dni, zycze Ci zeby szybko przeszło :*

bab, hej! dobra waga :)) śliczne psiaki. co do infekcji nie wiem czy to się łączy z bólem..

misia udanej imprezki! szacun że jeszcze Cie plecy nie bolą, ja miesiac temu robilam mojemu urodziny 2 dni pod rzad i padlam na twarz

liluli haha ja chodzę dumnie z lodem, w koncu mogę! :D

oliweczkaa extra tatuaże! obiecałam z przyjaciółką sobie zrobić jak urodzimy obie :D

inka super że nowy tv :D składki się zwróciły :D może kup sobie jakąś bluzeczkę to się lepiej poczujesz? mi zakupy pomagają :D zycze Ci lepszego samopoczucia!

ja od rana sprzątałam i pakowałam do kartonów wszystko rzeczy dla Agatki bo musimy to wynieść z domu na czas remontu. potem siedziałam w kuchni bo dziś grillujemy. miłego wieczoru :)

Pumelova, jak z reguły miałam drzwi otwarte, wiec w zasadzie nie wiele się zmieniło[emoji6] zamykałam jak facet obok gadka godzinami przez tel i juz wytrzymać nie mogłam. Sam fakt wskazuje na niezłą chamówe z ich strony. Bo niby dlaczego jakiś nowy nie mógł zaczekać na swoje nowe drzwi, tylko mi wymontowali???!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wyobraź sobie ze moj brat! Mama na 40 urodziny zrobiła sobie prezent i urodziła Mikołaja :) dokładnie 14.03 obchodzą razem urodziny! (Z tym prezentem żartuje to była wpadka po 20 latach slubu z tata haha ale zdecydowała sie urodzić mimo zagrożenia była cesarka ale wszystko sie udało)
i tak
ja 25
Mama 45
Misiu 5
A inhalator taaak... wszyscy jesteśmy alergikami :( nawet go nie chowamy !
A tu nasza trójka klonów Hihi
Tata i mąż niestety na statku wiec tak sobie wiecznie żyjemy z mama jak z przyjaciółka :)

1494691518-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Inka super dodatek :) miłego przemeblowania.

Chybryda ja się doczekać nie mogę, mimo iż pidchidse do vba2c. Będzie dobrze, zobaczysz.

Oliweczka uwielbiam. Preferuje jednak robić samemu. W sumie dawno już nie robiłam bo ciąża za ciąża.. Śliczne.

Misia oglądam porody od nas i widziałam juz rozne przypadki. Ostatnio łaskę co z 3 do 10 z parciem miała w 27 minut i ponowny poród teraz podobnie. No i koleżanka ledwo zdarzyła bo skurcze tak słabo bolesne, że nawet pewności nie miała czy to to :)

Bab jaki maluszek w porównaniu z moją, ja jestem w 32 tygodniu i Mała ma już 2200 g.

Ja też jestem dzikusem i szukam innych niż białe mebelków [emoji38]

Na poród też się nie nakrecam, a u mnie w szpitalu nie praktykuja zoo bo za mało anestezjologów mają więc będę rodzić na żywca (mam nadzieję, że nie trafię na cesarke). W sumie w całym temacie porodowym najbardziej boję się właśnie tego, że będę musiała mieć cc.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Oliweczka - ale jesteście śliczni - cała trójka!!! I widać po kim [emoji3]. Mama to w ogóle - wowww!!! W życiu bym jej nie dała 45 [emoji3]
Dobrze, że się trzymacie razem, a i Twój mąż jest pod czujnym okiem Teścia (te rozlaki bywają ciężkie) [emoji6]

Aaaa widzę tatuaże :p a dziś mojemu M mówiłam,że nie mogę się doczekać nowego tatuażu w tym roku :p Jeszcze nie wiem gdzie,ale już wiem jaki :)

Co do porodu, strach strachem, a jak się zacznie to strach minie i będzie "byle już było po". Jakoś mega się nie boję. Bradziej przeraża mnie CC i kwestia wbicia igły w moje plecy, tego bardzo chcę uniknąć. Żadnego zniczulenia zo. Z Mają poradziłam sobie bez, tyle co zastrzyk w krocze do szycia ;) ale tutaj nawet nie nacinają i ostatnio siostra mojego M. się chwaliła,że przy drugim miała tylko jeden szew. Obym nie pękła po dupsko ;p ale tym się będę martwić jeśli się NIE DAJ BOŻE wydarzy , teraz nie ma co roztrząsać.
A emocje po? Łzy mi ciekły , głaskałam córkę po policzku i prosiłam,żeby nie płakała :p A podczas szycia to już telefon w łapę i wydzwanianie ;) Ale tak jak piszecie, nie ma co porównywać,bo jak się kobieta godzinami wymęczy to czasem braknie pewnie tej siły na radość po, po prostu ulga,że w końcu się skończyło. U mnie też była szybka piłka. Troszkę ponad 4 godziny od pierwszego silnego skurczu w domu do końca porodu. O 22:00 skurcze w miarę regularne,więc w domu prysznic, golenie :p , dopakowanie torby , na 23:00 byłam w szpitalu, a o 2:15 urodziłam ;)
Teraz obstawiam więcej emocji,bo mój M. ze mną będzie.

Oglądacie eurowizję? My z M. co roku, prawie jak tradycja :D kibicuję Rumuni bo mi się bardzo piosenka spodobała :)

Dobija mnie rls, nie mogę sobie spokojnie posiedzieć i zjeść bo zaraz się zaczyna, koszmar. Najgorsze,że żyję z tym dokąd pamiętam i nie da się tego wyleczyć :(

Co do bólu podbrzusza i krocza przy infekcji, oj bardzo prawdopodobne. Okropnie mnie krocze bolało przy tym moim zapaleniu pęcherza. Teraz mnie ciagnie jak więcej pochodzę,ale przy infekcji bolało cały czas i bardzooo! Ciepła kąpiel albo kompres łagodzi trochę ból. A dzidziuś uciska na pęcherz przez co zainfekowany może boleć bardziej. Dopiero mi minął ból podbrzusza/pęcherza po kilku dniach od skończenia ostatniego antybiotyku.

Mały jak się w tym brzuchu rozciąga, masakra. Córka na pewno nie była aż tak silna :D pamiętałabym :D

Oliweczka piękne jesteście a mama to jak Twoja siostra

Aga mąż szaleje. Kupił jeszcze dzisiaj dysk przenośny

Pumelowa kupiłam sukienkę i rzeczywiście humor troche lepszy...

Lilith no fajna kasa ale mąż cierpiał przy 2 złamanych zebrach. Wypadek przytrafil się w pracy a ZUS wtedy inaczej patrzy.

Wspominałam Wam że kuchenka mikrofalowa zepsuła mi się 2 tygodnie przed końcem gwarancji no i dali nową. Jest gwarancja na kolejne 2 lata ☺

Pumelova z jednym tez bym dumna chodzila,ja tam kupuje cale reklamowki lodow [emoji23][emoji23]
Fajnie ze w koncu udalo sie kupic lozeczko [emoji6]

Oliweczka super [emoji5]
Marzy mi sie tatuaz ale sie zdecydowac nie moge [emoji27]
Piekni Wy [emoji5]

Dzieki jesteście kochane!!!!

A i te porody odpuszczam.. moje dwie kumpele urodziły jedna 8 druga 12 maj i dwa zupeeelnie rożne porody - ta co była "szersza" umieralnia.. ta chudzinka o 2 w nocy zaczęła skurcze o 6 juz tuliła bobasa!

Ale zakończenia opowieści tak jak mówicie.. identyczne..

MIŁOŚĆ !!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Pumelova no to super, że już łóżeczko macie :) a lody dzisiaj i jutro -30% w kauflandzie na lody :D zakupiłam juz trochę :D

Inka no to mąż szaleje z zakupami a z rzeczami na gwarancji tak jest lubią się psuć dzień po, ale Wam się udało :)

Oliweczka pięknie wygladacie razem :)

Do góry