reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka Hehe no do piwa bezalkoholowego dowód. Miała kobieta fantazje.
Tymuniek to kciuki za ciebie trzymam, kiedyś tyle nie w ciąży miałam crp powyżej 100. Źle się czułam, a mój internista się przejął i chciał mnie do szpitala wysłać. Na szczęście zaczęło spadać ale od tej pory zawsze mam ok 10 ponoć taka moja uroda, bo już miałam wszystko przebadane.
AAggAA rennie moim bogiem ostatnio :)
Ola a ja bym stawiała na kręgosłup z tymi mrowieniami. Zazwyczaj zespół ciesni nadgarstka objawia się dretwienoiem palcy od kciuka, a objawy od kręgosłupa od strony małego palca.
Pumelova lodyyyy mniam.
Aniek biedny młodszy. Tak się przypadkiem walnąć w nos to boli bardzo. Jeszcze jak siny to naprawdę nieźle przydzwonil.
Na szkole rodzenia ciągle położna mówi o porodzie że nie da się nie zdążyć, że nie wygląda to jak na filmie że jeden krzyk i dziecko jest na świecie. A moja kuzynka z pierwszym dzieckiem jechała do szpitala na starynkiewicza i zjechali na inflancka,bo by nie dojechała. Wpadła na izbę, zdjęła spodnie i urodziła. I myślę że jest tym wyjątkiem potwierdzających regułę, jak bezbolesna pierwsza faza :) a jej mama tylko jedno dziecko urodziła w szpitalu, z 5, bo tylko z nim zdążyła :)
Mamusiu_Muminka zdrówka dla Ciebie. Taka pogoda i choroba to straszne.
Madziazt strasznie masz w tej pracy. Już niedługo na szczęście.
Wczoraj się spracowalam jak głupia. Bylo nawet fajnie, goście posiedzieli do 23. Później na szybko do zmywarki wszystko. Dziś już też gotowe, tylko powynosic. Dlatego pozwalam sobie na drzemkę 30 min. Dopadły mnie spięcia mięśni, że nie mogłam się ruszyć i 24 ale mąż cudownie rozmasowal. Mówię mu że gdyby chciał zmienić pracę to fach ma w ręku :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej:)
My po zakupach, kurcze jak to dużo czasu zajmuje:(
Aniek tak, wybrałam dla tej Pani bluzkę i była zadowolona:) Jak tak napisałaś o swoim synku to od razu sobie przypomniałam siebie, i to jeszcze kilka lat temu.Non stop w coś wchodziłam a to w drzwi, a to w futryne, zdarzyło mi się nawet w znak drogowy przywalic głową bo nisko był i go "nie zauważyłam", non stop guzy miałam także współczuję synkowi.
Madziu ale masz z tą pracą:( nie wracaj tam już po urodzeniu jak was za bardzo finanse nie gonią.
Chybra kiedyś też miałam takie tornado w głowie, dosłownie w każdej sytuacji.Mnie akurat pomogła medytacja ale zdaję sobie sprawę, że to nie dla każdego_Od kilku lat.mój mózg jest na wyciszeniu i uwielbiam ten stan.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Misia moja Mama jak z mna jechala do porodu to ledwo zdarzyla [emoji5] prawie ze urodzilam sie na przejezdzie kolejowym [emoji6]

Mumusia_Muminka zdrowka dla Ciebie.

Chybra Kochana nie nakrecaj sie. Co ma byc to bedzie.

Pumelova loody [emoji39]
2 km od domu u mnie jest firma produkujaca lody i obok sklep firmowy. Ciagle tam jezdze i kupuje a ostatnio wyslalam mojego T.bo sie juz wstydzilam tam isc [emoji23][emoji23]

Aniek jak bylam mala to ciagle chodzilam posiniaczona
A to w drzwi weszlam, to drzewo.. Zreszta do dzisiaj mi to zostalo. Ciagle obijam sie o wszystkie stoly,szafki [emoji28]
Jak synus sie czuje?

Babcia mojego ex do porodu 20km jechała na rowerze...na wsi mieszkała, nie było tel ani samochodów i do Krzeszowic na porodowke na rowerze jak się zaczęło...

Aga - jasne :D kotek na pośladku zrobiłam sobie z mężem tydzien po Poznaniu haha ja "ją" on "jego" ,po miesiącu sie oświadczył a po 6msc wzięliśmy slub :) a miesiac po ślubie zaszłam w ciaze :) takze na rocznice slubu bedzie juz mała 3miesieczna Tosia Hihi

Muerta - hiszpańska smierć

Napis na stopie - mam go 10 lat i słowa sie sprawdziły "w prawdziwej miłości jest szaleństwo" i u nas było 100% :D

Koniczyna na nadgarstku

Trojkat równoboczny - zrobiłam po poronieniu - jakies skojarzenie "idealnej rodziny" gdzie nikt bez nikogo nie dałby rady

I na plecach ale nie mam jak zrobic - czerwona kokarda :)
P.S sory za moje piękne rozowe gacie ale w Gdyni 25 stopni i sie topie !!!

O kolczykach - język, warga, nos, pępek, o reszcie nie wspomnę Hihi najbardziej bylo mi zal sutków (mega bolało i wiecej nie zrobie!) ale przy koronkowym staniku wyglądało bajecznie !

1494684345-aaaaaa.jpeg
1494684353-aaaaaa.jpeg
1494684358-aaaaaa.jpeg
1494684363-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny. Nie piszę ostatnio ale czytam co Was... Szalejecie na zakupach. Ja już opanowałam się. Zastanawiam się czy kupić rożek z wkładem kokosowym. Nie wiem czy bobasowi nie będzie gorąco w nim.
Brzuszki pięknie Wam rosną. U mnie też wielki aż nie mam w co się ubrać. Sąsiedzi już zauważyli dzidziusia bo pytają się kiedy rodzę więc już nie ukryję :)
Mąż dostał kasę z ZUS za złamane żebra 8090 zł i kupił telewizor no i mamy problem bo nie wiemy gdzie go powiesić:) no i trzeba zrobić przemeblowanie. U rodziców mam narożnik i chcę go przywieść do nas a kanapa która jest obecnie do rodziców. Będzie zamieszanie.
Nie wiem jak Wy ale coś źle się czuję ze sobą. Włosy mi się nie układają twarz jakaś napuchnięta i nawet tapeta nie pomaga...

Buziaki dla Was.

udało się, zamówiliśmy łóżeczko! wczoraj wieczorem, w ciemno, ale już mamy dosyć szukania odcienia jabłoni :D

Aniek nieźle z tym kotem :) mój mąż jest mega uczulony, jak byliśmy ostatnio na urodzinach od babci to kot sobie go upodobał - na 10 osób do niego wskoczył na kolana :D skończyło się katarem ;)
jasne rozumiem kwestie pieniędzy - komunia itd :) ja sobie szaleje bo mój mąż odłożył kasę zanim zaszliśmy, bo to już 3 ciąża ;)
super że syn przylatuje! i współczuję małemu że przywalił <tuli>

aim w sumie to fajnie, że poród jest dla Ciebie tak oklepany - też bym chciała mieć takie podejście :) niestety żadnego nie widziałam :D

Madziazt witaj :) to chyba jakiś żart z tymi drzwiami :D aczkolwiek ja pracuje w korpo, na open space więc dla mnie nie ma problemu 100 osób na piętrze :D
trzymaj się!

Linoone kciuki za wyniki :) wstyd, z dwoma psami tydzień nieodkurzane :p ja z jednym mam problem :D
ale gdyby mój mąż nie odkurzał to też by latały kule z włosów więc fajnie mi się pisze :p

aaggaa no białych jest na pęczki ;) lody zawsze! to taka ściema że mniej kaloryczne niż czekolada :D

mumusia wspolczuje kataru :( tez mialam ale na szczescie pare dni, zycze Ci zeby szybko przeszło :*

bab, hej! dobra waga :)) śliczne psiaki. co do infekcji nie wiem czy to się łączy z bólem..

misia udanej imprezki! szacun że jeszcze Cie plecy nie bolą, ja miesiac temu robilam mojemu urodziny 2 dni pod rzad i padlam na twarz

liluli haha ja chodzę dumnie z lodem, w koncu mogę! :D

oliweczkaa extra tatuaże! obiecałam z przyjaciółką sobie zrobić jak urodzimy obie :D

inka super że nowy tv :D składki się zwróciły :D może kup sobie jakąś bluzeczkę to się lepiej poczujesz? mi zakupy pomagają :D zycze Ci lepszego samopoczucia!

ja od rana sprzątałam i pakowałam do kartonów wszystko rzeczy dla Agatki bo musimy to wynieść z domu na czas remontu. potem siedziałam w kuchni bo dziś grillujemy. miłego wieczoru :)

Oliweczka - piiiiiękne są! [emoji3]. Koty przyniosły Wam szczęście [emoji3]. Fajne motywy - aczkolwiek współczuję sytuacji związanej z trójkątem.
A jak dałaś radę z kolczykami w skutkach, to karmienie przy zabkach będzie dla Ciebie pikusiem [emoji6][emoji6].
Jak się moja młoda urodzi, to zacznę myśleć o kolejnym wzorze a stopie (mam już symbolicznie zrobiona datę narodzin Jagody, także teraz będzie coś pod Kaline) [emoji3].
Zazdroszczę pogody. U nas dopiero zaczęło się wypogadzac - od rana padało, ale cieplutko przy tym było, także luz.
Moja Młoda wyrusza zaraz na rower [emoji5].
A w tle u Ciebie cóż to za kawaler zafascynowany puzzlami? Inhalator też widziałam, także zdrówka życzę ! [emoji5]

Aniek - kochana, jak tam u Was? Pewnie trwa szykowanie do komunii na pelnych obrotach.
Mam nadzieję, że Synciu przespal nockę, i po przebudzeniu nie widać za bardzo śladów wczorajszego "wypadku". Cieszę się, że starszy Syn przylatuje do Was, z pewnością w wielu sprawach Cię odciąży [emoji5]. Trzymajcie się!
I nie dawajcie się księdzu i zakonnicy. Zawsze też możecie napisać jakieś oświadczenie co daliście i niech podpiszą się pod tym [emoji3]. Papież Franciszek będzie zachwycony [emoji1]

Inka - gratuluję odszkodowania!!! Całkiem ładne [emoji122]. Oby nowy sprzecior dobrze się u Was sprawował i zaspokajal potrzeby multimedialne rodzinki [emoji3]

Hej, hej [emoji3]

Aim - podoba mi się Twoje podejście do porodu.
Ja czytałam tylko poradniki ciążowe, i wystarczyło mi. Moje podejście do porodu polegało na tym, że będzie co będzie (Kobiety od tysięcy lat rodziły, i to w takich warunkach, że ciężko sobie to czasem wyobrazić).
Miałam zaufanie do ekipy szpitalnej, poza tym mój M był ze mną cały czas.
Nie miałam ZO, jedynie podłączono mi oksytocyne, i naprawdę nawet mimo braku znieczulenia nie wspominam całości źle (mój M to się nawet zdziwił, że na wszystkich obejrzany filmach z motywem rodzącej - to jakaś przesada - bo ja nawet nie krzyczałam [emoji1][emoji1][emoji1]).
Teraz to nawet chyba bardziej boję się tego wklucia, także nie wiem czy skorzystam z ZO [emoji1].

Chybra - rozumiem Twoje podejście i traume. Łatwo mówić o porodzie, choćby mi, gdzie od pojawienia się w szpitalu do porodu minęły raptem 4h, a co innego jeżeli męczysz się i męczysz a końca nie widać. Oby tym razem było lajcikowo [emoji4] - należy Ci się.

Oliweczka, emol - dajcie spokój z tymi filmikami. Poród porodowi nie równy. Nie ma sensu się nakręcac i stresować [emoji5]. I tak ile byście nie naogladaly sie czy naczytaly - to życie i chwila na porodówce i tak Was zaskoczą w odczuciu tego momentu.

Oliweczka - tatuaże, kolczyki? [emoji3][emoji3][emoji3]. No moja droga zainteresowałas mnie na cacy - pokażesz swoje dzieła na skórze?

Madziazt - no błagam... Co za akcja z drzwiami [emoji33]. Powiedz mi - do kiedy generalnie musisz pracować?

Do 15 czerwca włącznie. Z tym ze kilka dni mam wolne, jakieś ich dziwne święta są wiec 25,26 maja i 5,6 czerwca nie pracujemy i wychodzi mi 20 dni roboczych. Niby malutko, a jednak cieżko wysiedzieć juz mi na tym etapie. W poniedziałek mam polozna i tez na 2 godziny mogę wyjść z pracy (jak mieścisz się w ciągu 2 godzin do lekarza jakiegoś to jest 100% płatne). Zobaczymy co mi polozna powie, choć za wiele się nie spodziewam z jej strony, ale z tym ciśnieniem się trochę martwię, a wiem ze to ze stresu.

reklama
Hej:)
My po zakupach, kurcze jak to dużo czasu zajmuje:(
Aniek tak, wybrałam dla tej Pani bluzkę i była zadowolona:) Jak tak napisałaś o swoim synku to od razu sobie przypomniałam siebie, i to jeszcze kilka lat temu.Non stop w coś wchodziłam a to w drzwi, a to w futryne, zdarzyło mi się nawet w znak drogowy przywalic głową bo nisko był i go "nie zauważyłam", non stop guzy miałam także współczuję synkowi.
Madziu ale masz z tą pracą:( nie wracaj tam już po urodzeniu jak was za bardzo finanse nie gonią.
Chybra kiedyś też miałam takie tornado w głowie, dosłownie w każdej sytuacji.Mnie akurat pomogła medytacja ale zdaję sobie sprawę, że to nie dla każdego_Od kilku lat.mój mózg jest na wyciszeniu i uwielbiam ten stan.

Kasiu na pewno tam juz nie wrócę. Jak mnie zatrudnili na stałe to podpisałam takie zobowiązanie ze będę pracować min. 5 lat, taki wymóg, w razie gdybym się wcześniej zwolniła to kara finansowa. Akurat jak macierzyński bedzie mijał, to i 5 lat minie. Najgorsze jest to ze ja wcale nie dla kasy tam pracowałam, bo w innych miejscach można spokojnie więcej zarobić, ja bardzo lubiłam tam pracować. Czułam się tam spełniona, ale widac do czasu było super. I dobrze się stało ze się odkryli jacy są.

Do góry