reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

hejka !

gdzie ta wiosna ????

Emol witaj :)

Linoone super , że zakupki zrobione , widzę , że ogólnie wyprawki nabrały tempa

Ja właśnie wstawiłam ostatnie pranie maluszka , piorę tylko 56 i 62 , więc w sumie nie było tego tak strasznie dużo. No i tylko zostanie mi to jedno pranie poprasować :)
Wiadomo , że mi zostało w sumie niewiele czasu do porodu, zaraz za Kasiulką, Maziajką i Lilith - jeśli donoszę , więc Wy na spokojnie jeszcze zdążycie, nie stresujcie się :):) aa no i ja trzymam w szafie te ubranka :)

A właśnie , LILITH coś się dawno nie odzywała :) HALOOOO !! Żonograja , Morela też cichutko siedzą , mam nadzieję że wszystko u WAs ok

Dziś przychodzi do mnie dziewczyna z PBKM i ja się decyduję na krew pępowinową i sznur, jakoś dałam się przekonać, obym nie musiała z tego korzystać :)

Miłego dnia !

reklama
Pumelova nie na spokojnie bez woreczkow ja zadnych nie mam woreczkow.
To wlasnie ten food truck rollujemy jest w tym biznesie na kolkach ..myslalam ze dobre to bedzie skoro takie kolejki do nich.

Helouuuu!

Prankiem zajme sie mysle za miesiac[emoji4] moze wory sobie kupie...

Misia, zrob temu semilacowi bajlando i sprawdz czy sie wymieszal, ja w sumie nigdy tego nie zauwazylam bo buteleczka cala czarna. Zawsze mieszam przed uzyciem i licze, ze bedzie sie trzymal[emoji16]. Ogolnie chcialabym poszalec z jakimis zdobieniami, ale szlag mnie trafia na prawej rece. Zostaje mi efekt syrenki lub jakis dodatkowy kolor na jednym paluchu[emoji16] dzis ide wyprobowac kolorem baby boy, masz moze takowy?? Nastepny bedzie nr 058 [emoji4]

Aga - Ty sie do tych wolnych i tak nie zaliczasz do samego porodu, oszukostko[emoji6][emoji16][emoji6][emoji16]

Pumelova - calkowicie Cie rozumiem, nie znosze tlumow rowniez, ale lubie kaufaaa! U nas w Pzn w tym sklepie zawsze pelno starych dziadow lazi (tylko tak ich mozna nazwac).
Nadal jestem w szoku, ze to byla 7 rano[emoji1]

Emol - siemka, czasu masz jeszcze, zdazysz[emoji4][emoji4][emoji4]

Linone - spedze dzis dzien na zamawianiu, namowilas mnie [emoji6] najchetniej kupilabym sobie cos...ale nie wiem co[emoji1]
Medela za pol ceny - super!

Buziaki!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Młody pozytywnie zaskoczył waży 1540 gramów :D i obrócił się jak Pan Bóg przykazał głowa w dół :D także jestem zadowolona bardzo :) no i tak, dziś już przyszłam bez mundurku i załatwiam wszystko ze zwolnieniem :)

Paulina strasznie bym chciala tak szybko wyjsc! Jeszcze o ile przy pierwszym moze bym chciala byc pod opieka to juz przy trzecim moglabym wyjsc od razu
Szybko wyjde,ale to nie znaczy,że zostanę bez opieki. Mam opiekę poporodową. Wzięłam co prawda minimum i chyba tylko 3 godziny dziennie,ale jak ktoś potrzebuje więcej to też można. I uważam,że to nawet lepiej,bo masz kobietę, która poświęca czas tylko Tobie. W szpitalu babeczki zabiegane,bo zazwyczaj kilka tych pacjentek jest, a tak masz swoją na wyłączność :p mi najbardziej zależy,żeby skupić się na przykładaniu małego do piersi,bo bardzo chcę karmić, a z córką w ogóle nie poszło, może za szybko się poddałam. Ale w szpitalu dwa razy kobiecina mi rzuciła dziecko do piersi "o tak pani potrzyma" no i tak trzymałam,że wiłam się z bólu jak mi krew leciała aż ......... Więc ta kobieta będzie miałą bojowe zadanie, mam nadzieję,że pomoże :p

Rozmawiałam wczoraj z siostrą mojego M. o nacinaniu. Oczywiście nie nacinają, póki nie jest to naprawdę konieczne. Po drugim dziecku miała jeden szew. Teraz rozumiem jak to możliwe,że była na chodzie i normalnie siedziała chwilę po urodzeniu :p

Temat znieczulenia.. Z moim synkiem przed porodem było ustalane że takowe chce ale podczas porodu niet otrzymałam tego znieczulenia.. także rodzilam na hardcora bez..Szczerze z jednej strony cieszę się że mogłam świadomie przeżyć to wszystko..Noo ale tym to razem mam jednak nadzieję że otrzymam znieczulenie ;)
Ja rodziłam córkę bez znieczulenia i teraz też nie chcę, mam nadzieję,że przetrwam :p panicznie boję się zastrzyku w plecy i już powiedziałam mojemu M. że m dopilnować,żeby do tego nie doszło w chwili mojej słabości. W Polsce 8 lat temu nie było takiej możliwości w ogóle, nie wiem jak teraz. Jedyne co dostałam to zastrzyk w krocze przed szyciem.

Mam nadzieję,że już teraz zleci. W srodę mam wizytę i od niej powinny zacząć się wizyty co dwa tygodnie, a wtedy to już z górki.
Wam nie szacują wagi dziecka, a tutaj mi znowu nie mierzą długości :/ strasznie byłam zawiedziona po usg pomiarowym jak mi nie podali mniej więcej ile ma cm. Ostatni raz CRL podali jak miałm 10cm. :p to chwilę temu przecież haha

Tej nocy budziłam się co jakiś czas ze strasznym bólem lewego jajnika, jakby mnie rozdzierało :/
A jeszcze miałam dwa tak mocne skurcze w nocy,że aż na głos powiedziałam "ja pi**** , jeszcze nie! nie jestem przecież gotowa" :D mój mnie ponagla z pakowaniem torby,tak się boi,że coś zostanie na jego głowie, a on nie podoła ;) Mi do terminu od dziś zostaje 8 tygodni. Jakoś troszkę liczę,że może dwa tygodnie przed , na urodziny mojego M. 19.06..... Byle nie w urodziny jego siostry 02.07 :eek:

Alex pociesze Cię że u nas też szaro buro:p już Ci dużo nie zostało szkoły, dasz radę!:)

Linoone to teraz czekamy na kurierów:D nie mogę się doczekać! I sesję też bym już chciała bo myślę że zbliżam się do granicy dobrego samopoczucia:D

Aga km ja jeszcze tydzień temu nic nie miałam wiec przez jakiś czas nie będę się stresować:D a od biedy nie potrzebuje do porodu ubranek tylko na wyjście więc mąż jak wytrzezwieje to zdąży wyprac:D

Aim wielki dzień - zwolnienie :D cudowna waga! Same dobre wiesci:) nie płacz tam jak będziesz wychodzić:D

Aha no też zauważyłam że dziewczynki cicho siedzą:p

Maziajka kolejki są dlatego że się długo czeka bo każdy lód jest dopiero przygotowywany.. Może ja jestem jakaś wybredna:p wzięłam smak Kinder bueno i wyglądało to tak że dostałam jednego wafelka kinderbueno którego rozkruszyli i polewali mlekiem które zamarza. Więc moje lody nie miały smaku. Mąż wziął masło orzechowe+banan więc miał w ogóle slone lody [emoji14] ale my to słodkie dupy, może Ci spasuje:)
1494229792-aaaaaa.jpeg

Aaggaa hahaha tylko o 7 rano nie muszę się przeciskac między tymi dziadami:p chociaż oni raczej w tygodniu z rana są we wszystkich sklepach. Mój wstaje zawsze pierwszy 6-7 bo nas pies budzi więc nie mamy problemu z pora. Ale chodzimy spać o 22[emoji16][emoji16] w kaufie mają najlepsze warzywa i owoce!!

Paalinaa ja sobie zakupiłam taka poduszkę do siedzenia z dziura, na wszelki wypadek:D mi też nie podają długości ale chyba w ogóle już teraz nie podają bo przecież dzieciątka to pozwijane jak fasolki.

Ja mam termin 9.07 ale celujemy na 7.7.2017 haha będziemy wtedy szaleć - w naszym związku 7 jest szczęśliwa cyfra (jesteśmy ze sobą od 7 stycznia, ślub 7 września [emoji173])

Aa w ogole spytałam o indywidualną opiekę położnej. U mnie w szpitalu koszt wysoki, 810zl a jak się dowiedziałam to tylko ta położna zostaje po porodzie 2h czyli tyle ile my z dzieciątkiem jesteśmy razem przed ważeniem. Powiedziała mi położna przy zwiedzaniu że to jest fajne jak się trafi na zmianę bo zostanie ta położna z którą zaczynalismy rodzić. Jakoś spodziewałam się nie wiem czego.. czegoś wiecej. Ze potem do mnie zajrzy itd:/ więc nie wiem sama co robic. Ale umowę podpisuje się w momencie jak zaczyna się poród więc zobaczymy o której zaczniemy:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Emol - witaj

Ja też z praniem czekam aż się remont skończy, czyli tak za miesiąc popiore i wyprasuje wszystko :)

Pumelova jadłam lody w lodowato w Katowicach dobre, u nas w Tychach tez je otwarli, ale u nas w Tychach są jeszcze lepsze takie lody robione mmm.. ale mogą być Katowice :) w tygodniu czy w weekend?

Aim no i super waga młodego :) gratuluję :)

Ja też zaraz idę do kauflandu bo niby wszystko miałam na obiad a jednak nie ;) Robię fasolkę po bretonsku.

Miłego dnia :)

Ewella mogą być Tychy, przyjadę:) jak macie lepsze lody:D jestem za tygodniem:> moja obawa przez zusem już spadła, nie przyszedł 6 miesięcy to chyba nie przyjdzie. Tylko musi być słońce na lody! Jutro ma być mróz w nocy:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja z praniem czekam aż wodę mi ogarna a zaczynają juz dzisiaj. My z mężem niestety nie damy rady nigdzie wyjechać. A tak w planach mieliśmy na początku lipca do Bułgarii na 2 tygodnie pojechać a tu w październiku taka niespodzianka. Mój mały Artur na usg ostatnim miał wagę 1490 ale to było 2 tygodnie temu. W środę idę do gin to może będzie mi robił dokładne badania to będę miała swieze, ale zauważyłam że mój to idzie dokładnie tak jak mi aplikacja pokazuje wiec teraz powinien mieć 1800. Cieszę się bo waży więcej niż ja przy urodzeniu (1600) a ma dopiero 32 tygodnie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry