reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Paalina ja się pytałam mojego czemu mi nie mówi długości a on odpowiedział ze juz po prostu się nie da. Nie ma całego bobasa na monitorze wiec nie robi się tego mierzenia. Musisz wierzyć to co aplikacja pokazuje ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia_831 zdrówka
aha83 ja mam taki sam co do Medicover :) super z blizną :) jeszcze 40 tygodnia doczekasz :)
Kylesa kciuki za szybkie znalezienie pracy
paninka87 piękny bukiet :)

czytałam was przed weekend ale weny do pisania i czasu było mało :( remont na szczęście skończony, sobota i niedziela upłynęła pod znakiem sprzątania i montowania wszystkiego :) umyłam kuchnię i drzwi wszystkie w domu :) i nawet żyję ;) jeszcze okna ale to pogoda musi się poprawić :) ja dziś w pracy a mąż a małym, chciał sobie po tym remoncie odpocząć :) ale się cieszę że już koniec największej roboty :) a teraz jeszcze dwa pokoiki w tym jeden dla małego ale to bez pośpiechu :)

Aga_k_m Hehe bo ja tak lubię prasować że muszę sobie poprac ;)
AAggAA no właśnie nie mieszałam lakieru, muszę zacząć. Też idę na łatwiznę w zrobieniu bo jak dochodzę do prawej ręki to mnie już tyłek boli i chce żeby było szybciej :) te kropki co mam teraz z topu ala Węgier łuski jest szybkie i łatwe.
Aim i co ty będziesz w domu robić [emoji14]
Abed no gratuluję że już po remoncie.
My po USG. Młody 30+4 szacowana waga 1717g. Niestety usg robił mi inny lekarz a nie moja pani doktor. Nie jestem zbytnio zadowolona i dam temu wyraz na najbliższej wizycie. Niby wszystko dobrze, młody głowa w dół, przepływy ok. Wielkości prawidłowe. Ale strasznie się spieszył na operacje, w międzyczasie konsultowal pacjentek i był po prostu nieprzyjemny a ja 10 tygodni czekałam na to usg. Także idę na zakupy bo mąż wziął wolne, może mi się humor poprawi.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka własnie moj mąż sie cieszyl, ze przy drugim dziecku wiekszosc wydatkow odpada :D (powiedzial to po pierwszych zakupach dla pierwszego dziecka)
to juz odliczasz do konca pracy :)

wlasnie sie martwie ze jak mi lekarz nie mierzy to skad bedzie wiedzial czy nie ma hipotrofii. kolezanka z pracy ktora przedwczoraj urodzila miala w 30 tyg 1,6kg a tydzien przed porodem bylo tylko 2,5kg i ostatecznie syn urodzil sie 2770. Powiedziala ze jej lekarz stwierdzil ze ma maly brzuch. i od tego czasu jak mi to napisala to sie martwie czy moj bedzie wiedzial bo on nie mowi nigdy wagi, jak kiedys spytalam to powiedzial ze na prenatalnych sie dowiem.. może pod koniec ciazy to jednak sprawdzi.

Emol to bylas wczesniaczkiem ze 1600? :)

abed super ze szybko poszlo :):)

misia ciesze sie ze waga fajna, mam nadzieje ze dobrze oszacowana :) popraw sobie humor :* moze sloneczko wyjdzie nawet bo u mnie się przebija. ja mialam takie odczucia przy pierwszych prenatalnych ktore trwaly 3 minuty podczas ktorych lekarz slowa nie powiedzial, dopiero na koniec 'gratuluje, zdrowe'.. juz tam wiecej nie poszlam :p

mam nadzieje ze nie dostane bana za to ze duzo pisze :D:D

Ja obstawiam że nie mówi, ale jednak mierzy, nawet jeśli nie wagę wprost to inne wskaźniki typu obwód głowy czy brzucha, długość nogi i jak są w normie to pomija sprawę i nic nie mówi :)

Misia super ze dziec ma sie dobrze. Tez nie lubie byc w przelocie obslugiwana
Pumelova moze mu sie waga nie liczy na sprzecie, ale masz wymiary innych narzadow i mozesz na "oko" stwierdzic czy bedzie male/duze/ srednie

@pumelova nie, z bliźniaków. Mój brat 2100 ważył. A to też historia bo mama dowiedziała się o bliźniaczej ciąży 2 tygodnie przed terminem i ze stresu następnego dnia zaczęła rodzić wiec urodzilismy się w 38 tygodniu.

@aim ja również ucząca. Teraz w czerwcu czekają mnie egzaminy a w październiku wracam na studia oczywiście zaoczne. Tatuś będzie musiał się synkiem zająć pod nieobecność mamy ale tylko co 2 tygodnie wiec da radę.

Powiedzcie mi jak u was z obecnością tatusiów przy porodzie. Chcą być obecni czy są niepewni?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

misia12 gratuluje udanej wizyty :)
aim zobaczysz jak szybko ci minie czas :) ja też mam w planie podszkolić angielski ale zobaczę co z tego będzie
pumelova mam nadzieje że dziecko koleżanki szybko nadrobi i wyjdzie ze szpitala bo jednak to wcześniak. Właśnie ja ma wszystko gotowe dla małego nic nie muszę kupować, jeszcze chłopak to w ogóle :)

reklama
Pumelova to będziemy obserwować pogodę i jak zapowiedza, że będzie ładnie to się umówimy :)

Misia gratuluję udanej wizyty :)

Mój lekarz zawsze mi podaje wagę mówi, że jest to waga orientacyjna, mierzy brzuch głowę i mówi na ile tygodni wszystko wygląda :)

Emol mój mąż jak narazie chce być przy porodzie :) ale mówi, że zobaczy ile wytrzyma ;)

Obiad zrobiony, zabrałam się za ciasto z rabarbarem zobaczymy co z tego wyjdzie bo pierwszy raz robie :D

Do góry