reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella - a wiec odzywam sie na głównym[emoji14]u mnie dzisiaj 31+4 , maly szaleje w brzuszku i mam wrazenie ze wiecej sie wierci niz spi :) do tego czesto lapie go czkawka , łapczywy po tatusiu[emoji14]
Już miesiac jestem mężatką [emoji41]ale to zlecialo :o ostatnio slabo sie czuje .. Czesto kręci mi sie w glowie i lapią mnie dusznosci, zgaga łeee :/ cisnienie w normie ..
W srode robie zamówienie na gemini , zamowie jeszcze 2 koszule i jak to dojdzie , pakuje torbe :D Chyba bede miec juz wszystko [emoji33] tylko ruszyc musze z praniem[emoji14]
Ostatnio jeszcze kupilam na olx wózek Bebetto Luca bo stwierdzilam ze ten co dostalam mi sie mega nie podoba[emoji14]
Ale na zakupowym wrzuce fotki :)
19 maja wizyta i az sie boje ile bedzie wazyc ten moj maly klocek[emoji14]Buziaczki :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan22 końcówka ciąży niestety tak wygląda, ja też mam problem z oddechem i na dodatek boli mnie biodro, ale jak śpię, na razie jak wstanę i rozchodzę to jest ok, doturlamy się jakoś do końca :)

ja mam pytanie do dziewczyn które są po cesarce i idą na następną, czy to jest wasza decyzja czy lekarza? i jeśli wasza to jeśli mogę zapytać dlaczego podjęłyście taką decyzję. ja w ciągu najbliższego miesiąca mam podjąć decyzję czy chcę próbować sn czy cesarka ?

Abed - no wlasnie tez czytalam ze to niestety normalny objaw bo moj Kamil juz chcial mnie do lekarza wysyłac ;p a co do biodra to mnie boli dlatego ze wiekszosc nocy spie na lewym boku , maly czesto jakos sie tak wypycha na prawy bok ze nie da sie polozyc a na plecach tez dlugo spac nie umiem . Byle do konca[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - gratuluję super udanej wizyty [emoji3]. Ładna waga Młodego [emoji122][emoji4].
A co do Twojego prasowania - Kochana w życiu nie zapomnę tricku z wyłączonym żelazkiem [emoji1][emoji1][emoji1].

Emol - mój był cały czas przy 1 porodzie, więc i na drugi pisze się całym sobą [emoji6].
Powodzenia na egzaminach!

Aim - no Kochana, masz prawidłowe skrzywienie [emoji5].
Ja przy J tez w podobny sposób wykorzystywalam czas wolny [emoji6]. Po jej narodzinach również - zasypiala przy czytanej literaturze branżowej [emoji1]

Truskawka - noooo, to witamy kolejną "wolną" [emoji3][emoji106]

Aaggaa - oj tam... Lubię czynny wypoczynek i.. Lubię systematycznie podlewać kwiatki [emoji1]. Jutro znowu tam jadę [emoji14]

Mój mąż jakoś nie jest przekonany do bycia przy porodzie. Tzn. na pewno jedziemy razem i na początku będzie ze mną, ale nie wykluczam, że w ostatniej fazie nie wyrzucę go na korytarz ;) Z resztą zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Aim, Misia gratuluję wizyt! :)

Ja mam dziś drugie zajęcia ze szkoły rodzenia. Dziś ma być o przygotowaniu do porodu, co zabrać, kiedy jechać do szpitala, itp. + psychologiczne aspekty ciąży. Zapowiada się ciekawie, także już się nie mogę doczekać :D

mam problemy z dodawaniem wpisów przez tel. wyskakuj mi informacje ze spam albo nieodpowiednia treść.

Ewella Aga_k_m moj to na początku nie chciał być przy porodzie bo boi sie krwi, po rozmowie z kolegą, który jest tatą przekonał go ze lepiej być i ewentualnie wyjsc, niż nie byc i denerwowac sie bo nikt nie zawraca sobie głowy twoją niewiedzą. a po szkole rodzenia to znowu ma watpliwości czy powinien być bo jak zemdleje albo bedzie czuł wyrzuty że nie bedzie mogł mi pomoc... Zobaczymy, ma jeszcze czas a ja na siłę nie bede zmuszać.

Megan22 moj też ma czkawkę :) minimum 4 razy dziennie. A mąż oczywiście "To on pije swoje siki?!" Stary koń a nie przetlumaczysz. A meżatką jestem od 3 miesiecy, wiec też wielkie woow jak to szybko leci.

aim Ja mojemu czytam ocene ryzyka zawodowego, albo szkolenie z zakresu bhp. a mój K k kodeks ruchu drogowego albo słyszy wziuuuum gdy ogladamy co tydzien wyścigi motocyklowe. Po tatusiu i dziadku bedzie mały motocyklista :)

Kuźwa za przeproszeniem dostałam wypłatę i popłaciłam rachunki i zostało nam do 26ego 170zł, no szlak mnie trafi przez to nasze zezowate szczęście ehhh...

Też tak macie, że bobasy się przestają kręcić w brzuchu gdy tylko włączacie nagrywanie ?:-p Nie mogę tego wiertla upolować.

Przy pierwszym porodzie mąż był do momentu gdy zrobiło się brzydko, sama mu powiedziałam żeby wyszedł jak chce, bo zbladł:-p I dzięki za to, bo wystarczy, że tylko ja mam traumę. Teraz pewnie tak samo zrobimy.

A bóle ciążowe? Raz na jakiś czas wchodzi mi mega ból w prawą łopatę lub biodro i tak np przy obiedzie znikąd dziś mnie połamało, tak mnie to irytuje, że szok:no2: Nie mogę z tym nic zrobić. Poza tym czuję, że synuś jest głową w dół, bo mnie zaczyna boleśnie miziać po pęcherzu :oo2:

Tyle dobrego dzisiaj, że mama gołąbki robiła, mięty się napiję i poleżę.

reklama
Emol ale przy porodzie jest malo krwi ;) a ja juz to tylko w ostatniej przedostatniej fazie porodu. A w pierwszej najbardziej bolacej maz jest super pomocny, z reszta w drugiej tez :D
ale to wiadomo jak tam sobie ustalici

Do góry