reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hej. Ja tu pierwszy raz. Termin porodu mam wg usg na 8 lipca. Jest to mój pierwszy bobas. Musiałam się z mężem przenieść do wiekszego, 2 pokojowego mieszkania, potem ogarnąć to mieszkanie i meble. Dopiero od 2 miesięcy mam czasu trochę więcej ale i tak trochę zestresowana chodzę. Zrobiliśmy badania wody a tu rdza taka ze przekracza normę 36 razy! Nie mogę nawet kupionych czy dostanych ubranek wyprać bo ta woda to zło. Jutro ma przychodzić Pan od stacji filtrujacej i ma coś z tym zrobic. I oczywiście wieczny deficyt pieniedzy. to kupilam komode dla małego, a to łóżeczko (na które już czekam miesiąc) trochę ubranek. Muszę jeszcze ogarnąć wózek, całą wyprawde higieniczna i torbę do szpitala. Mam wrażenie, że baaaardzo późno się za to biorę. Jak u Was to wygląda, wszystko już macie?
A co do lekarza, mój jest naprawdę super, przyjmuje na NFZ (skierowania na badania) i prywatnie ale oczywiście zwolnienia wypisywal mi na 3 tygodnie a nie na miesiąc. A teraz od 28 tygodnia wypisuje mi co 2 tygodnie z czego też zadowolona nie jestem bo oczywiście kasa kasa kasa. Przynajmniej mam dobre usg. Nawet 4d. Coś za coś.

https://www.suwaczki.com/tickers/m3sxdqk37b7993zs.png

Pumelova ja wlasnie czytalam ze tak miesiac wczesniej ma lezec juz w komodach by przeszlo zapachem domu i w ogole.

Ja jeszcze nie piore zrobie to koncem maja a cc bedzie ok 20.06.

A te lody tajskie mam zamiar sprobowac odkad ogladam na discovery biznes na kolach fajny program ogladalas?

Aga88 jakos musialam energie spozytkowac:D

Ewella ale moze ciezarna puszcza bez kolejki do slodkosci:D

Własnie podpinam do pytania :) mamy jakaś "listę urodzeniowa" ? Kto kiedy ? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny mamy liste z terminami porodow [emoji6]

Link do: Lista Mamus Lipcowych

Pumelova ja z praniem czekam jeszcze z 2tyg.i powoli bede zaczynala. Mam tylko nadzieje ze pogoda juz bedzie ladna.

Tez sie juz na wyczucie gole [emoji23]

Witaj Emol [emoji5]

Moj gin mi prawie na kazdym usg podaje wage.
Wiadomo ze jest granica pomylki ale mnie wiecej wiem.

Ja nie bede dzieciaczka smarowac,jedynie pupke.

Kylesa kciuki za prace meza [emoji110][emoji110]

Aha super waga maluszka [emoji5]
I fajnie ze blizna ok [emoji5]

Misia chyba że tak :)

Emol witaj! Ja mam na 9.07- wyprawkę zaczęłam przedwczoraj ale kupiłam w te 2 dni prawie całą:D powodzenia z ta woda!

Maziajka to idealnie bo by mi to miesiąc lezalo. Nie musi być w woreczkach w komodzie, nic się z tym nie stanie? A te lody jakbyś trafiła na food truck rollujemy to nie polecam, mleko zamrożone - bez smaku:(( ja chyba nie mam discovery ej a może wybierzemy się z ewella na lody? W Katowicach jest lodowato zaraz koło mariackiej - lody rzemieslnicze. Podobno extra ale zawsze była kolejka to nie bylam. A możemy się spotkać w ciągu dnia to nie będzie kolejki!

Liluli ja za 2 tyg zaczynam malowanie więc tak za 4 zacznę prac :) damy radę

Miłego poniedziałku!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie
Znowu szaro buro, kiedy ta pogoda w końcu będzie..już jest maj i dalej chłodno..

Ja właśnie zbieram się do szkoły..jeszcze 29 i 30 maja te nieszczęsne testy a później już w końcu mogę odpocząć..i zająć się praniem ubranek i dokupieniem całej reszty kosmetycznej..
Torbę będę pakować też dopiero w połowie czerwca..chociaż tu nie wiele rzeczy potrzeba..wszystko praktycznie w szpitalu jest..

Temat znieczulenia.. Z moim synkiem przed porodem było ustalane że takowe chce ale podczas porodu niet otrzymałam tego znieczulenia.. także rodzilam na hardcora bez..Szczerze z jednej strony cieszę się że mogłam świadomie przeżyć to wszystko..Noo ale tym to razem mam jednak nadzieję że otrzymam znieczulenie ;)

Piszecie o wagach bobasow..ja to mogę wam tylko pozazdrościć bo nigdy wagi podanej nie miałam..Wiem przypuszczalnie tyle co z aplikacji..Dowiem się jak się urodzi.. Syn mój miał 3795 i 53cm mam nadzieję że córcia większa nie będzie ;)

Miłego dnia brzusie

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, podczytuję was, ale jakoś nie mam weny na pisanie, nie mogę się jakoś wbić w dyskusje.
Ja prać zamierzam dopiero na początku czerwca, ok miesiąc przed terminem. W ogóle też zabrałam się za zakupy. W weekend poczyniłam milion zamówień na allegro, do tego dorwałam medele nówke sztukę za pół ceny, więc jestem happy.
Zrobiłam sobie też sesje ciążową, już się kiedyś mogę doczekać jak dostanę fotki [emoji4]

Emol, witaj! Też mam termin na 8 lipca, ale mam nadzieję że urodze jeszcze w czerwcu [emoji6]

Miłego dnia!

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Babeczki [emoji4]

Emol - i ja mam termin na 8.07 (wg OM), a usg to tak 1-3.07 [emoji6]. Wyprawka już w 2/3 zrobiona. Ale częściowo porozwozona - bo ja dopiero w połowie czerwca na nowy domek się "instaluje" [emoji5].

Alex - dzień w tą czy w tamtą różnicy takiej nie robi, a wspólny rodzinny wypad nad morze potrafi dodać skrzydełek. Milutko [emoji4][emoji4][emoji4]

Kasiulka - gratuluję i podziwiam pełną organizację [emoji3]. Mi jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia zostało co by dopakować torby szpitalne [emoji5]

Kylesa - współczuję sytuacji, mam nadzieję, że niedługo sytuacja zrobi się totalnie odwrotna - czego Wam z całego serca życzę [emoji5]

Chybra - u Was już widać duże światełko w tunelu kryzysu, więc oby do czerwca! I oby było super, extra wowww [emoji3]

Aha - cieszę się, że blizna trzyma! [emoji3][emoji3][emoji3]. I wowww - jaka ładna waga Malucha [emoji122]

Pumelova - ja też jeszcze czekam z praniem. Ale szczerze mówiąc stresują mnie te wszystkie nie poprane ciuszki, malutkie pościele, kocyki itd... Tymbardziej jak czytam, że Misia już tyle pralek wykonała i poprasowala [emoji6].

Maziajka - wariatko Ty porządkowa [emoji14]. Jak się dobrze czujesz to korzystaj i zrób coś super przyjemnego dla siebie i Rodzinki [emoji6]

Paninka - śliczny bukiet [emoji3]. Brawo dla męża [emoji122]. Jejjj - wieki w Efezie nie byłam, a wczoraj nawet przechodzilismy koło niego i...miałam chwilowego pypcia na shoarme, ale ze ustaliliśmy sobie obiadek w innym miejscu, to już nie męczyłam mężowego [emoji1]

Paalina - główka do góry! Niedługo złe samopoczucie minie [emoji5], choć wiem, ze to co dzieje się teraz ciężko wyprzeć tym co będzie za 2 miesiące, ale to już końcówka [emoji4]

Inka - a Rennie Ci nie pomaga? U mnie rewelacja - zgaga mija jak ręką odjal (lubie tą owocowa).

reklama
Ja sobie właśnie czekam na wizytę i na zwolnienie :) za pranie się zabieram planowo jakoś w czerwcu chyba że aż tak będzie już w maju mi się nudzić :p wyprawka myślę że tak 1/3 mam,po całą resztę wręcz na raz jadę w weekend.

Do góry