reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny... chyba za bardzo zachwalalam słoneczko bo wczoraj deszcz od rana a dziś zimno jak nie wiem.
Bardzo się cieszę bo za nami udany weekend.
Nie miałam spiny ze sprzątaniem, mąż wyrecza mnie w odkurzaniu. Jedyne co to nie posadzilam nic w ogrodzie, pogoda nie pozwoliła. W piątek wróciłam po północy, wczoraj młodsza córka była na urodzinkach, mąż w tym czasie ze starszą w kinie, ja pochodzilam po galerii ale tylko w celach obserwacyjnych :)
Dziś rocznicowy obiad w Efezie :) później spacer po mini zoo.
Teraz odpoczywamy przed tv.
U mnie pomiary są co wizytę, ale nie mam tak pięknych zdjęć jak Wy czasem pokazujecie.
Pranie ubranek planuje dopiero w lipcu, skocze tylko jeden dzień na strych zobaczyc co mam, na pewno dalam kuzynce męża ale tylko te początkowe, od sis przywiozę też dopiero w lipcu. Ale mój termin na koniec miesiąca więc mam czas.
Na pazurki chodzę co 3 tygodnie chociaż 18 maja ostatni raz hybryda później przerwa na regenerację i tylko stopy doprowadze do ładu.
Pomiary maluszka to różnie, mogą być zanizone, u nas na razie w normie, choć moje dziewczyny obydwie urodzone ponad 4 kg.
Idę pod koc bo znów w domu się wychlodzilo.

reklama
Jeszcze pochwalę się bukietem
IMG_20170506_151926.jpg

Załączniki

• IMG_20170506_151926.jpg
    IMG_20170506_151926.jpg
    713,1 KB · Wyświetleń: 106
Kasia mam nadzieję że zobaczył Cię lekarz

Aha ja dzisiaj zaliczyłam golenie i masakra nic nie widzę. Pozacinalam się. Ostatnio mąż mnie golil:) i trwało to tak długo że już wolę sama...

Mama Muminka muszę wypróbować miód bo już coraz gorzej ze zgagą. Dzisiaj wypiłam wodę z sodą. Pomogło ale wstrętne w smaku. Położna mówiła podobnie w szkole rodzenia jak Ty o pielęgnacji bobasa. Do smarowania polecała olej z migdałów lub olej kokosowy. U mnie te oleje już czekają.

Aim no odpowie mi gdy zapytam o wiele rzeczy, ale na temat wagi malucha właśnie nie, nie wiem, może jakieś złe wspomnienia ma czy coś:-p Z resztą Ona fajna jest, ale trochę nieogarnięta, np tak jak w poprzedniej ciąży inny termin porodu mi wyznaczyła niż powinien być heh.
No wiadomo, że waga dziecka może się sporo roznic o tej na usg ale ta lekarka to musi mieć niezłą traumę, że nie chce nic powiedzieć [emoji4][emoji3][emoji16][emoji23][emoji2]
Maja na usg miała 1300 gramow a pol godziny po urodzeniu okazalo się ze jest 1060 gramow...
Dziwne podejście ma...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka, piękne kwiaty!! [emoji4]

Dziewczyny, mam pytanie - czy te ktore robią sobie zastrzyki z heparyny wiedzą o tym , że w przypadku porodu naturalnego nie ma raczej znieczulenia? ??
Tak mi powiedzial moj lekarz.
Ino moze gdyby odstawic kilka dni przed to spoko.
Yyy jestem lekko załamana bo troche nastawialam sie na znieczulenie. Jak jest u was?

Aha super, że z blizna jest dobrze :)

Chybra, kylesa oby szybko poprawiło się finansowo, taki dodatkowy stres jest nie potrzebny...

Kasiulka a w tej małej torbie do porodu to co masz spakowane ?

Paalinaa tez bym chciała wyjść tak szybko bo ja najlepiej w domu się czuje, a te szpitale to mnie wszystko przytłacza i w domu się szybciej ogarniam.

Maziajka no za slodkosciami to jest największa kolejka w Tychach szwagier stał 45min w kolejce :o oby szybciej u Ciebie było ;) ja też za tydzień wizyta :)
Maziajka, Pumelova, Megan co z naszym spotkaniem ? :)

Paninka śliczne te kwiaty, obserwuje Maje Bohosiewicz ona ma tą firmę z tymi kwiatami :)

My po urodzinach u dziadka męża, dobre ciasto było to pojadlam ;) a teraz finał master :)

Ewella - maly recznik, japonki, klapki dla meza, wode z dziubkiem, 2 zestawy ubranek (mniejsze/wieksze) w kazdym dodatkowo pieluszka i pieluszka flanelowa zapakowane w woreczki zipp, koszule do porodu, 2 podpaski i chyba tyle

Paninka, piękne kwiaty!! [emoji4]

Dziewczyny, mam pytanie - czy te ktore robią sobie zastrzyki z heparyny wiedzą o tym , że w przypadku porodu naturalnego nie ma raczej znieczulenia? ??
Tak mi powiedzial moj lekarz.
Ino moze gdyby odstawic kilka dni przed to spoko.
Yyy jestem lekko załamana bo troche nastawialam sie na znieczulenie. Jak jest u was?

Nie wiem jak bedzie u mnie,ale niedawno moja kolezanka rodzila co tez miala heparyne i miala znieczulenie.

Aha super wieści. Blizna trzyma a młody rośnie. Ekstra.
Alex super wypad.
Kylesa współczuję stresów i liczę że szybko znajdzie się dobra praca.
O Kasiulka już spakowana i mówisz czekasz na godzine zero :) ja muszę jeszcze kupić gacie z siatki i podklady. We wtorek planuje to zrobić. Ale już wszystko poprane, nawet klapki kupiłam i na osobnej półce czeka i na razie co wszyscy wiedzą gdzie :)
AAggAA ja dziś zostałam pochwalona za paznokcie przez zawodowca. Mi ostatnio się jeden semilac rozwarstwil. Ale nie mieszałam przed użyciem, czy może tak być i wystarczy pomieszać czy już stracony jak myślisz? Nie mam doświadczenia. No i nie jest on jakiś stary.
Kasiulka super pomysł z torba do porodu. Popytam w moim szpitalu na szkole rodzenia jak to by wyglądało. No bo przychodzisz na izbę z reguralnymi skurczami z ta walizką i co dalej? Targasz ja na trakt porodowy czy co się z nią dzieje. Bo ja się nastawiam że męża nie bedzie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jak teraz pierzecie wszystkie ubranka to nie jest za wcześnie? Jaka to ma ważność potem ta świeżość?:D albo jak to macie zamiar przechować. Ja w sumie za miesiąc gdzieś będę prala po remoncie, z ciekawości pytam.

Aha przed nami wyzwania:) pomysl sobie że dla wielu z nas to pierwsze dziecko to już w ogóle stres:D poszłaś spać o 6?:o 1900 woow ale cudownie!!! Śpij dobrze!

A co do golenia na porodowce mi położna powiedziała że nie wymagają ogolenia i nie gola - ciekawe myślałam że trzeba. Przynajmniej jakbym miała nie zdążyć to się nie będę stresować:D puki co jadę z tym na slepo:D

Misia dziś kupiłam tylko na allegro miliard rzeczy, pochwalę się jak przyjda:) mogę napisać poradnik jak kupić wyprawkę w weekend haha

Mumusia mi powiedziała położna że jak będę 3 dni to oni nawet nie zalecają kąpać w tych dniach a dopiero w domu. I my mamy do szpitala dla dzieciątka mieć tylko pieluszki chusteczki i krem do pupy.

Alex gratuluje i zazdroszczę wycieczki!!

Kylesa trzymam kciuki za prace. :) współczuję stresów:* nic mi lekarz nie mówił żebym nie mogła mieć znieczulenia przy heparynie.. nie mów nawet:(mówił mi że 48h wcześniej odstawić.. . Ale nie mówił że to się wiąże z nieotrzymaniem znieczulenia. Muszę dopytać

Ewella jestem chętna na spotkanie!!

Maziajka ja dziś byłam na food truckach na lodach tajskich- okropne w ogóle nieslodkie!

Chybra mi mój lekarz też wagi nie mowi, a ust 3 trym już miałam wiec wagę poznam dopiero jak się urodzi:(

Kasiulka gratuluje że jesteś spakowana! Ja gdzieś za tydzień też będę haha ale będę spokojna. Koło łóżka od grudnia stoi torba spakowana do szpitala na oddział bo mąż mi przygotował i tak stoi. Muszę ja przepakowac;)

Aaggaa nie lubię tłumów w sklepach dlatego o 7 otwieram kaufland:D

Paalinaa mój też taki przezorny, mistrz planowania - odłożył na wyprawkę jak tylko oglądaliśmy ile co kosztuje czyli w styczniu:D więc mogę szaleć teraz bo wydaje wszystko naraz :D

Paninka gratuluje udanego dnia rocznicowego:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry