reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mialam dzis nieplanowana wizyte i podejrzalam Szymonka [emoji7]
Wazy 1520 g w 30+3 tc i poki co jest ulozony posladkowo..

1494002137-aaaaaa.jpeg

U mnie tez dzis pogoda niefajna,caly dzien pada. Ale licze ze juz niedlugo i bedzie slonecznie.

Paninka wszystkiego najlepszego [emoji8]

Misia gratulacje dla meza [emoji5]

Abed zdrowka dla synka..

Ostatnia edycja:
reklama
Liluli - slicznosci [emoji7][emoji7][emoji7], gratuluję udanej wizyty! Ułożenie jeszcze może ulec zmianie [emoji6]

Paninka - i Tobie gratuluję udanej wizyty [emoji3], no i rocznicy ślubu [emoji4].

Misia - gratulacje dla Męża [emoji3]. Daj mu dzisiaj mocno i szczęśliwie poswietowac (zresztą z Ciebie jest idealna żona, więc.. Zapewne będzie cud, miód, itd. z Twojej strony [emoji3]).
Współczuję tych nieprzespanych nocek.. Pamiętam, że w 1-2 trymestrze nie miałaś z tym problemu (cicho zazdroscilam Ci tych pobudek przedpopoludniowych - ale Broń Boże, nie mam nic wspólnego z aktualną sytuacja [emoji6])

Aaggaa - nie znikaj tak! Cieszę się, że udaje się Wam pogodzić po spieciach. No i te wspólne wypady na rybki/kaczki [emoji6][emoji1].
Gratulacje Ciociu Michalinki [emoji8][emoji8][emoji8].
I jaki wozeczek w końcu wybraliscie?

Alex - ale Ci się nazbierało tego wszystkiego w ostatnim czasie... Współczuję tej całej wyprawy do Pl - w sensie, że taka daleka i długa trasa na tak krótki czasowo pobyt na polskiej ziemi.
Trzymam kciuki za sprawny remoncik - tylko... Nie przemęczaj się!

Kasiulka - 3,5 h na ktg? O zesz! Dobrze, że w końcu się unormowalo [emoji4]

Pola - w pracy byłam nawet krócej, no tylko 2,5 h. Ploteczki, podlanie kwiatków, poszperanie na necie, ale..nawet jakaś ofertę wysłałam i chwilkę z Szefem pobajerzylam [emoji6][emoji3].
A na dzisiejszych zajęciach z gliny zrobiłam sobie 3 patery z odbitymi liśćmi rabarbaru (mam nadzieję, że podczas schnięcia nic nie popęka). Mam nadzieję, że we wrześniu dane mi będzie raz na jakiś czas skorzystać z pracowni..
A powiedz mi jak Twoja Karolinka "stoi" logopedycznie?

Truskawka - Kochana, Tobie jest potrzebny dłuższy odpoczynek, jadnak praca, male dziecko, i ciąża daja w kość.
Mi też ciężko się wstawalo na 5:00, a teraz budzę się 5/6:00 i sama świadomość, że działam na swoich warunkach zupełnie inaczej nastawia mnie do życia [emoji6][emoji3]. Życzę dużo sił [emoji8]

Cześć dziewczyny! Witam się juz weekendowo. Odpoczywam właśnie po pracy. Niestety nie udało mi się Was nadrobić, jakos czasu brakowało. Zaczynam odczuwać coraz większe zmęczenie, w pracy cieżko mi usiedzieć 8 godzin, a jeszcze 6 tygodni mi zostało, z tym ze trochę wolnych dni bedzie po drodze, wiec wychodzi 25 dni roboczych. Przeziębienie na szczęście minelo, za to atmosfera w pracy coraz gorsza i przez to moje samopoczucie kiepskie było przez kilka dni. Przez to miałam częste bolesne skurcze nawet w nocy, aż się przestraszyłam i w końcu udało mi się przestac przejmować i dziś juz bez żadnych dolegliwości.
U nas piękne pogoda! Rano co prawda nawet czasem na minusie i trzeba szyby skrobać[emoji33]a w ciągu dnia +20.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Liluli śliczne zdjęcie, gratuluję :)

AAggAA u mnie cały rok od śluby był ciężki, a później już coraz lepiej :) fajne łowy dzisiaj :D aa ja mam tak samo niby mam duuzo w komodzie ale cały czas pisze, ze tego nie mam tego szok :o ta wyprawka się nie kończy haha

Liluli - ale super foto! [emoji7] tez mi sie takie marzy!

Aga - rozwalasz mnie z tymi odwiedzinami w robocie[emoji2] fakt faktem, ze tez czasem zjawie sie u dziewczyn na bajerke[emoji1] ale rzadko i tak zeby mnie kamera nie objela[emoji28]

Kupilismy Bebetto Nico 3w1 z fotelikiem maxi cosi city [emoji4] posiedzialam troche na grupie wozkow bebetto i namowili mnie[emoji38]

Madzia - rozumiem, ze Ci ciezko! Ja bym juz nie dala rady u siebie w robo. Brzuszek ciazy[emoji21]

W ogole jak chodze/stoje i im dluzej to zaczynaja bolec mnie nogi...a jak siedze np. na krzesle to mam wrazenie, ze od dolu za bardzo sciskam brzuch udami a od gory cycami[emoji1] musze sie rozkladac do pozycji pollezacej...

A jak ostatnio ukladalam puzzle na podlodze to juz szla taka joga, ze szok...
Plus te cholerne plecy...

Zawsze zle! Niech leci ten czas!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje Dziewczynki [emoji8]

Aga k_m licze na to ze zmieni jeszcze pozycje. A jak nie to trudno.
Super macie te zajecia,u mnie brakuje czegos takiego.

Aaggaa ja puzzle ukladam na czworaka [emoji23][emoji23]
A na to usg to sie zbieralam juz tyle czasu az dzis zdecydowalam ze jade i juz [emoji5]

Tez bym chciala zeby szybciej lecial czas bo jak chwile posiedze to mam straszny bol pod prawym zebrem [emoji21]

Wyprawka nigdy sie nie konczy
[emoji28] ja dostalam mnostwo rzeczy a ciagle mi czegos brakuje..

Kasiulka troche czasu spedzilas pod ktg,ale wazne ze wszystko dobrze [emoji5]

@Megan22 ,@Morela_87 gdzie sie podziewacie?

Hej.
Podziwiam przyszłe mamusie, które jeszcze pracują. Ja odkąd siedzę w domu po prostu się rozsypałam ! Nie wiem czy to wina ułożenia Małego,czy beznadziejności mojego ciała,ale jestem jak staruszka. Boli mnie podbrzusze, krocze, chodzić nie mogę :/
Wczoraj pojechałam z córką do lekarza, po lekarzu kupiłyśmy coś na obiad i w drodze ze sklepu musiałam się zatrzymać na parkingu i odczekać,bo przez ból podbrzusza, coś jakby kolka z lewej strony (?) nie byłam w stanie wcisnąć sprzęgła, a że droga z kostki to myślałam,że mnie rozerwie z tego bólu.
W środę mam wizytę, zobaczymy co ciekawego powiedzą.
Do tego jestem jak krowa dojna. Leje się coraz więcej , a ja tak uwielbiam spać bez biustonosza :(

W ogóle czuję się jakaś taka... nijaka. Gdzieś ta radość z bycia w ciąży wyparowała.

Pokój prawie gotowy. Wczoraj wyjęłam pościel i muszę ją wyprać, a skoro już wyjęłam to i zobaczyłam jak to będzie wyglądać w łóżeczku, aaah, pięknie.
Nie mogę doczekać się końca czerwca. Dobrze,że czas ostatnio leci wyjątkowo szybko.

Co do baby shower... Nie. Chciały znajome z pracy wpaść do mnie i najpierw się ucieszyłam, a po chwili doszłam do wniosku,że nie. Za dużo zamieszania, a ja mam ruchy hipopotama :p mam nadzieję,że nie wpadnie im do głowy zrobienie mi niespodzianki,bo nie mam ochoty na spotkanie w dużym gronie. Ostatnio lubię swój spokój i przestrzeń.

Hey brzuchy! Dziś był pierwszy dzień szkoły rodzenia. W sumie wyglądał identycznie jak sprzed 2 lat :-p Mieliśmy na koniec zwiedzać porodówkę i oddział cały, ale ja chcę to dopiero oglądać przy porodzie.

Baby shower hehehe nie no nie chciało by mi się kombinować:-p

Wyprawka w sumie w lesie. Czekam aż remonty skończymy, póki co mam tylko te rzeczy po synu , w czerwcu się pewnie posram w biegu :oo2:

U nas leje, w weekend robole nie przychodzą, mąż wszystko odkurzył i pomopował gdy mnie nie było :blink:

29 tydz zaczynamy, + 6 kg na wadze ;)

Dobra, idę pranie powiesić;-) ;)

Kasiulka no ja już po remontach na szczęście :) a od czego ten podwyższony puls przy ruchu, wyjaśnili Ci?
Alex to już rozumiem, ja normalnie mam tak łóżko i dla nas wielkich ludzi jest super. Spuszczam nogi i już wstaje, nie muszę się dźwigać co przy problemach z plecami jest super z rana bo można przy nagłych ruchach coś naciągnąć. Ja bym chyba nie dała rady 10 godzin wysiedzieć chyba że z rozłożonym siedzeniem.
AAggAA no jesteś nareszcie. Już niedługo będziesz tulić swoje szczęście. Niezły połów, a najlepsza kaczka, trzeba było brać do domu, tylko kiepsko że skubaniem :)
Paninka ja muszę właśnie zrobić zadaszenie na tarasie bo mi się dzidź latam zagotuje. Najlepszego dla was z okazji rocznicy.
Abed oj niedobrze z tymi oskrzelami, żeby się nie rozwinęło.
Aim ja już na bieżąco piorę i prasuje, żeby nie zapomnieć o czymś :)
Liluli gratuluję wizyty i jakie fajowe zdjęcie. Prawe żebro to też czuję najbardziej.
Aga_k_m dziś się przemecze to będę chrapać do rana [emoji14]
Paalinaa współczuję dolegliwosci, w porównaniu z tobą to mi nic nie jest.
Dziękuję bardzo za wszystkie gratulacje dla męża. Z tej okazji w przyszły piątek grill z kolegami z pracy a w sobotę urodziny męża. Już się martwię jak to przeżyje. A tymczasem wróciliśmy z kolacji, a młody jakby powera dostał. Kopie jak szalony. Zrobiłam sobie te pokrzywy bo jednak kostki spuchly. Zobaczymy czy pomoże.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejoo

Aga no piekne lowy moj maz i synek tez lowia byli w sr i maly o malo Jesiotra takiego 5kg nie zlapal ...ale zerwal mu sie bo ma slaba wedke jeszcze.Super ze juz wrocilas:-)

Liluli no slodziak 1 klasa:-)
Moja 33 tc lezy chyba juz glowkowo ale pewna nie jestem za tydzien sie dowiem.

Co do prania ja jestem w lesie i z praniem i wszystkim:D a termin cc za 1.5 miesiaca wiec zaraz....
Ale czekam na meble maja byc do 28.05 potem biore sie za pranie prasowanie i ukladanie.
Spoko mam czas jeszcze.Jakos nie czuje paniki:D

Za miesiac jeszcze chce jakies zapasy obiadowe zrobix typu golabki, krokiety by choc na pierwsze dni miec cos w zamrazarce.

Do góry