reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Liluli - na czworaka nie probowalam!!! [emoji1][emoji1]

Palina mam tak samo jak Ty yyy.
Tylko jeszcze milk mi nie leci...byle szybko zlecialo, bo ile mozna miec taki nastroj

Chyba - "posram w biegu" dobre!!!

Misia - wlasnie, ta kaczka to by sie idealnie na obiad nadala [emoji1] chociaz nie wiem czy meska kaczka krzyzowka jest zjadliwa[emoji1] Dwa dni imprezki przed Toba[emoji4][emoji4]. Ja w obecnym stanie coraz mniej sie na takie akcje ciesze. Raczej uzbrajam sie w cierpliwosc i modle sie zeby mi sil starczylo[emoji38]

Mazi - [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Moj maz pewnie chetnie by sie do Twoich rybakow dolaczyl. A sam marzyl o synku z wedka urodzonym...no nic bedzie corka tez z wedka[emoji38]
Masakra, ze Twoje cc juz za 1,5 mca! Wazne, ze nie czujesz paniki, to znaczy ze bedzie dobrze i ze wszystkim zdazysz[emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia - no niestety. I u mnie pojawił się ten problem. Na szczęście latam na wkładkach, więc szybko dokonuje wymiany.

Kasia ja nie mam problemu raczej ...ale ja nie rodzilam sn wiec moze dlatego.

Aga no nie panikuje najwyzej chlop bedzie prac:D a takiemu malemu dzieciakowi to cyc i pampers na poczatek wystarcza:D.
Moj Jasiu juz chcial kupic wedke dla Jagody:D

Liluli slicznosci:-)

Alex nieźle wymagania ma polozna. Ja dzwoniłam do swojej ż rejonu i też zdziwienie bo teraz przed porodem organizuje tylko spotkania na drugim końcu miasta, zamiast przyjechać do domu :-/

Kasia nie mam tego problemu jeszcze.

A ja jutro idę oddać mocz żeby sprawdzić czy nie ma białka bo coś mi ciśnienie zaczyna wariowac. Wcześniej max było 125/75 a teraz różnie ale max 138/88 teraz to już trochę nerwy ale nie wiem. Dopiero powyżej 140/90 jak się będzie utrzymywać to mam reagować.
Dziewczyny ciśnieniowe jakie macie zalecenia od swoich gin? Jutro znowu tel do gin albo wizyta na ip :-( coś czuje że nerwowa będzie ta końcówka zamiast spokojne wyczekiwanie....
O sprawności swojej nie wspomne- od kiedy zaczęły się te twardnienia to wogole zwolnilam tryb życia, pozazdrościć dziewczynom ktore jeszcze aktywne zawodowo :-)

Zapasy do zamrażarki też zaczynam robic- począwszy od włoszczyzny przez pierogi do jakiś innych gotowych dań.

Maziajka tez bede robila zapasy do zamrazarki,ale to za jakis czas.

Misia ta pokrzywa to herbata? Tez musze zakupic moze mi pomoze.

Jestem. Dziękuję dziewczyny, mały czuje się dobrze. Dziś tylko bolała go głowa i oko, reszta dolegliwości jak mdłości i wymioty minęły. Trochę w nocy źle spał, ale to stres i przeżycia.
W szkole zgłosiłam, ale to jest bez sensu. Nikt nic z takim incydentem nie zrobi, bo wyszło by, że nie dopełnili obowiązku dopilnowania dzieciaków. Głupie tłumaczenie " myślałam że oni się bawią" Musi się zdarzyć coś gorszego w skutkach, wtedy będą myśleć. Mnie nie chodziło nawet o jakieś wyciąganie konsekwencji, tylko o rozmowę dyrektora z nauczycielem w świetlicy i zwrócenie uwagi, żeby jednak bardziej pilnować, a nie zajmować się telefonem, lub czytaniem gazet. Ehhh...szkoda nerwów. Za to rodzice tamtego chłopaka dzwonili już kilka razy i przepraszali, tłumaczyli się.. A to w sumie też nie o to chodzi, żeby ktoś do mnie wydzwaniał od 6.00 rano, tylko żeby dziecku wytłumaczyć jak takie zachowanie może być nie bezpieczne w skutkach . Tak myślę.

Ewella w jakim odcieniu wybraliście panele?

Kasia a to z jakiego powodu ten twój chłop płacze?:biggrin2: Bijesz go czy co???:D
Zwieracze też coraz gorzej trzymają, niestety.

Katja trzeba mieć nadzieję, że jak sery smakowały, to nic ci nie będzie.;)

Misia, wczoraj się chwaliłam że dzidzia taka grzeczna, a dziś od 7.00 fika koziołki:happy2: mam nadzieję, że próbuje się właściwie odwrócić?
Gratuluję awansu męża.

Abed fajna waga maluszka, gratuluję. Byliście ze starszym synem u lekarza? Jak się czuje? Już doczytałam, oby się szybko synusiowi poprawiło.

Pumelova fajnie że z zajęć jesteś zadowolona. Ile w sumie jest tych zajęć?

Aga_k_m dużo tych zajęć...napięty grafik masz i już zatęskniłaś za pracą?

Paninka gratuluję dobrych wiadomości na wizycie.
Wszystkiego dobrego na dalsze wspólne lata życzę.

Alex doskonale wiem co czujesz, mam tak samo. Ciągle zmęczona, twardy brzuch i nie mam na nic siły. w poprzednich ciążach wulkan energii.

Kasiulka trzymam kciuki za wizytę.

AAggAA na wyklucie to jeszcze trochę za wcześnie, wytrzymaj.;)
Gratulacje dla szwagierki. Koniecznie pochwal się wózkiem. Już doczytałam, fajny wybór.
Również mam stres , że dużo rzeczy mi jeszcze brakuje do kompletnej wyprawki.

Liluli cudne zdjęcie.
Moje maleństwo też ułożone pośladkowo, oby się odwróciła.

Madziazt trzymam kciuki żeby ci się w pracy uspokoiło.

Paalinaa łączę się w bólu, zaczynam się co raz bardziej czuć jak słoń. Ta kolka o której piszesz mnie dokucza z prawej, okropność.

Maziajka zazdroszczę spokoju. Niby czasu trochę zostało, ale czas tak szybko leci...

Wiecie, ja o zapasach do zamrażarki nawet nie pomyślałam.

Spokojnej nocy mamuśki.

Ewella no oczywiście zaś nie było meksykanskiego, jest 5 rano a ja leżę i czuje tego hamburgera w zoladku:/ i jak zawsze mówię że to był ostatni w moim zyciu:D jeszcze nie zrobili mi well done i boję się toksoplazmozy:D szalona ja

Aim ja też nie wiem co trzeba jeszcze zrobić przed porodem [emoji16] jakieś obce osoby mówią mi żebym się wyspała na zapas chociaż skoro były w ciąży to chyba wiedzą że się nie da..

Kasia831 mi też babcie moje opowiadały o swoich porodach[emoji6] zdrówka! Za dużo smogu:D

Aaggaa jakich problemach?! Agatki to silne kobiety które radzą sobie z każda burza:pp pociesze Cię że ja dopiero wczoraj zaczęłam kompletowac wyprawkę :D

Liluli coś się stało że miałaś wizytę? Super waga!

Madziazt odliczamy z Tobą 25 dni:)

Paalinaa już bliżej niż dalej pamiętaj:))

Chybra fajna waga, zazdroszczę! Ja mam +8:(

Misia to imprezowy weekend Cię czeka. Fajnie i niefajnie:D

Maziajka właśnie czytałam w opisach tygodni żeby coś pogotować na zapas:D mam zamiar zrobić wszystko później, mam nadzieję że to później się rozciagnie:)

Aniek 4 zajęcia po 2,5h:) dobrze że z synkiem w porzadku:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No tak ja też do siebie często wcześniej słyszałam o wyspaniu się bo potem zobaczę co to znaczy być nie wyspanym... Ale raz wytłumaczyłam jednym zdaniem że o byciu niewyspaną to ja wiem więcej niż oni wszyscy razem do kupy wzięci:p przyznali rację i już kompletnie temat zniknął:p
O porodach babci czy starszych ciotek słucham w formie ciekawostki rysu historycznego a straszyć też nikt się nie zabiera mnie bo wiedzą że to bardziej ja ich mogę wystraszyć :p to są takie plusy mojej sytuacji :D słodka przewaga :D

reklama
Cześć Dziewczyny! Dziekuje Wam serdecznie za wsparcie! Gratuluje Wam wszystkich cudownych wag Dzieciaczkow i udanych wizyt. Tak jak piszecie, robi się coraz ciężej. Ja byłam w tym tyg tak wykończona ze myślałam ze tylko leżenie mi pomoże, a jednak dopiero jak wróciłam do regularnych spacerów to lepiej się czuje i noce w miarę przesypiam. Także aktywność fizyczna jak najbardziej u mnie działa.
Jak więcej doczytam Was kochane, to coś więcej napisze. Czuje ze trochę "wypadłam" z forum i muszę koniecznie nadrobić.
Miłej soboty!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry