reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej Piekne zaokraglone Laski!

Pumelova jak to imie Agatka jest beznadziejne??????? [emoji21] az mi sie zle zrobilo, ze mam tak na imie[emoji1] te hormony...

Aga - Ty od tej roboty to sie sama uwolnic nie mozesz, tu podlac kwiatki, tam pozwiedzac[emoji4]

Ola wspolczuje sytuacji.

Kasiulka tyle czasu pod ktg, ciezka sprawa! [emoji21]
A o kilogramach mi sie tu nie wypowiadaj w ogole! [emoji4][emoji4]

Od paru dni probuje troche nadrobic calosc ale tutaj nie dam rady.

Ruchy! Sa i dzieki temu niczym sie nie przejmuje[emoji4]

Siedze na rybach z mezem. Mowie, jak sie nie rusze to zapyzieje we wyrze i bol plecow mnie wykonczy. Doczytalam, ze tez cierpicie z tego powodu.
Rogal raz przyjaciel a raz wrog...[emoji1]

Nie bylo mnie, poniewaz mialam klopoty z mezem i nie tylko. Nie chcialam Wam codziennie buczec jak to jest mi zle. Jest lepiej.

Tak bym juz chciala wykluc Ige...3 trymestr to faktycznie kiepski okres...humory, stres itp

Musze chyba trzasnac sobie jakies zakupki. Torebka, buty...[emoji16]

Wczoraj z mezem zamowilismy wozek 3w1. Za miesiac do odbioru. Jeszcze lozeczko i materac.

Tak jak piszecie na zakupowym, trzeba tez bedzie zamowic na allegro jakas wyprawke.

Moja szwagierka urodzila mala Michaline 28.04 [emoji4] male cudo. Juz niedlugo moje wlasne!

Buziaki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zdążyłam odkurzyc, umyć 2 szafki w kuchni, wstawić obiad, iść po zakupy.
Dziś pierwszy raz robię zupę pieczarkowa :)
Do tego ziemniaczki , jajko i mizeria :)
Cieszę się z wolnego bo weekendy będę mogła poświęcić rodzince.
A tak w ogóle to dziś powinnam leżeć i pachnieć, dziś nasza 10 rocznica ślubu :D aż się nie chce wierzyć. W niedzielę pójdziemy na obiad i deser bo dziś wieczorem idę na małą imprezkę z ekipą z pracy i tyle że świętowania... ehh aż się wzruszylam też byłam w ciazy wtedy tylko Amela jest sierpniowa :)
Aha83 nic nie widziałam kusilo mnie żeby zapytać ale jak lekarz nie wspomniał ani słowem to ja też się nie odezwalam :) fajna taka niespodzianka :D przed wizytą zawsze mnie tak korci a teraz luz :)
Już zapowiedzialam mężowi ze jutro wybieramy się do ogrodniczego. Muszę mieć chociaż pietruszkę i jakieś zioła w donicach bo brakuje. Do tego w końcu posiejemy trawę i parę krzaków wsadzimy.
Kupiłam wczoraj w netto skrzynki drewniane które przeznacze na kwiatki.
Nas czeka robienie tarasu ale to pikuś z remontami domowymi. Miała być wiosna a przesunie się na lato ale co tam chyba się obejdziemy. Będzie brakowało zadaszenia ale damy radę :)
Powodzenia dziewczyny w remontach :)

Paninka to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) U mnie w tym roku 5 rocznica ślubu w czerwcu :) jak nie dzisiaj to w niedzielę poswietujecie :) udanego spotkania dzisiaj :)

Ja zaliczyłam jeden spacer, zdążyłam przed deszczem a teraz znowu świeci słońce :)

aga_k_m samopoczucie mi jeszcze pozwala na pracę, a nie chcę pracować za darmo, bo jeszcze nie wszystko ogarnięte, zobaczymy za tydzień, dwa. Ja nie mogę spać przez to malowanie ;) przeżywam, ale dziś już chyba koniec, i zacznie się sprzątanie
misia12 gratulacje dla męża :)
aninka87 gratuluje udanej wizyty :)
Alex_87 łączę się z bólem remontowym, mam nadzieje że wam się uda raz dwa. Ja też mam ostatnio zachcianki na kiwi :) oj trochę długa trasa cię czeka, mam nadzieje że minie bez problemów :) a te wymagania to śmieszne, ona ma przyjść ci pomóc a nie żeby jej wygodnie było
aha83 te wizyty w Medicoverze to jakieś dziwne, ja też chodzę i myślałam że to moje wrażenie ale ty masz tak samo
AAggAA88 też kupiłam ostatnio rogala i też mam wrażenie że raz lepiej się śpi a raz nie :) rozumiem że z mężem się poukładało :)
paninka87 gratuluje rocznicy :) 10 to już brzmi poważnie ;) my w tym roku 9 ;)

ja niestety z synem u lekarza byłam, no i oskrzela niestety :( na razie bez antybiotyku, tylko sterydy, mam nadzieje że pomogą, no i tydzień w domu mamy go trzymać

Kasiulka rozumiem :) raz w tygodniu to nie tak źle:)) w 3 trymestrze się dużo tyje na końcówce? Gdzieś było napisane że pod koniec nie bo już nie ma miejsca na jedzenie :D da się przytyć 0,5 na tydzień w ostatnich 10tyg czy raczej więcej?:/ bo ja w tym tyg mam na pewno więcej:(

Aaggaa nie przejmuj się moim tata, Agatka to najpiękniejsze imie na świecie i jeszcze będzie je z uwielbieniem szeptal :-)
Ty zaś na rybach:D nie ważne co było ważne że jest lepiej. Ale wiesz że większość z nas tu marudzi więc przychodz:)

Paninka ogromne gratulacje rocznicy i to takiej okrągłej:))

Ewella ja na moim spacerze 3 razy załapałam się na deszcz a raz było takie słońce że się upocilam w kurtce :D dziś w Mysłowicach są food trucki więc znów atakuje;D

Abed zdrówka dla syna!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova u nas tylko raz padało, haa super znowu food trucki :D smacznego, może tym razem zalapiesz się na meksykańskie tak jak ostatnio chciałaś :)

Muszę sobie zrobić listę rzeczy które trzeba wykonać przed porodem i zakupy to najmniejszy problem... Ale jakieś pranie ubranek itp.. nawet nie wiem co trzeba :p

Cześć:)
Ostatnimi czasy tylko wysłuchuje historie o porodach, każdy chce mi opowiadać jak to było w jego przypadku, nawet dzisiaj moja babcia hehe Koleżanka mi dziś opowiadała, że do końca 8 miesiąca tyła 0,5kg miesięcznie a w 9 m po 2kg tygodniowo!
Zatoki mnie złapały...nie służy mi polski klimat. Też mam.chcice na kiwi-wczoraj sobie kilka kupiłam;)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Doniesienia z ryb:

3 male karpie, 1 amur i 1 kaczka...Dacie wiare, ze akurat jak maz zarzucal wedke, to wrabala mi sie kaczka w zylke? [emoji1] byla troche w szoku ale w koncu sie wyplatala[emoji2]

Pumelova - wiem, ze Wy wysluchacie. Nie latwo jednak pisze sie o swoich problemach a u mnie troche tego bylo i troche trwalo. [emoji4][emoji8]

Abed - taki to chyba czas teraz...raz zle, raz dobrze a potem jeszcze gorzej [emoji16]

Paninka - 10 latek juz! Gratuluje! Swietujcie!

Ewella - Ty 5 latek a ja w czerwcu rok od slubu[emoji4]

Co do wagi to ja juz omijam szeroki lukiem...na wizycie bylo +5kg. Lekarz widzac mojego dola pocieszyl mnie ze dobrze wygladam i ze super, ze nie mam zadnego rozstepu na brzuchu...[emoji4] zawsze milej, bo wtedy ten kryzys z mezem byl [emoji4]

Zrobilam dzis na obiad carbonare...maz raczej kotletowy niz makaronowy zjadl z wielkim smakiem...[emoji4][emoji4][emoji4]

Czy tylko ja mam wrazenie, ze jeszcze duuuzzzoo rzeczy brakuje mi w wyprawce?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry