reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam się z rana i melduję do oceny 2 słodkich mamus moje nocne pomiary,robiłam je jak wstawalam do synka,więc tak,przed 1 kolacją i godz.po równo 110, o 22ej,druga kolacją,3 chlebki ryżowe(zwykłego chleba nie jestem w stanie o tej godzinie przełknąć)i do tego biały serek z rzodkiewka, o godz.1.30 w nocy,cukier 176, o 4.20 cukier 113, i na czczo o 7.20 , 93,to chyba w miarę dobrze tak?nie wiem dlaczego wczoraj miałam takie odchylenia.sorki z góry ze was tak męczę z tymi cukrami,ale narazie nie mam wizyty u diabetologa a to moja pierwsza dieta w życiu,jak już ją ogarne to nie będę zawracać wam tu tym głowy :-)
Ja o dziwo,ostatnie noce dobrze śpię,zazdroszczę wam ogromnie tych zakupów dla maluszków,ja narazie nie mam kasy by cokolwiek kupować,spory przypływ gotówki będzie dopiero w czerwcu jak mąż wróci z pracy z Niemiec to wtedy zaszaleje,teraz nawet żadnej listy nie robię żeby się nie nakręcac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova leczenie kanałowe nic przyjemnego ale jak trzeba :-/

Linoone kciuki za wizytę!

U nas też pogoda beznadziejna, leje deszcz i nic się nie chce.

Czy któraś z Was wybiera się może na warsztaty mamo to ja w Krakowie?

Zdarzają Wam się twardnienia brzucha? Od miesiąca biorę 3x1 Lactomag i było ok, wiadomo jak bardziej intensywny dzień to coś się spinal ale od wczoraj popołudnia coś za często mi się wydaje a właściwie nic nie robię. Wezmę dziś więcej magnezu i mam nadzieję będzie spokojniej?

Tea chlebek ryzowy tzn wafle? Jak tak to one maja dosc wysoki indeks glikemiczny, stad pewnie wysoki wynik w nocy. Rano powinno byc do 90 tu masz lekko powyzej, moja juz by sobie zaznazyla jako "wyskok", ale na pewno nie zlecilaby insuliny

Kasiulka nie pomyślałam o tym, ale już miałam taki super wynik po peelingu cukrowy :)
Pumelova jak latam to też czuję tylko od czasu do czasu. Zazwyczaj jak sobie pomyślę że coś nie kopie to mały się odzywa.
Abed tak sobie właśnie myślę że może coś się rozciąga.
Pola Hehe ty już tyle narobiłaś a ja właśnie wstałam :) i tak jakoś wcześnie.
Tea team cukier o 1.30 czyli ponad 3 godziny po kolacji zdecydowanie za wysoki. Nie powinno takiego być. Do 140 max a mnie i tak się czepiają że np. 136 to za dużo. Zapisuj wszystko. Może to ten chleb ryżowy. Ja już wiem że nic z ryżem nie tykam. No i jak pisze Kasiulka moja też robi kółeczko przy wyniku na czczo powyżej 90.
Wstałam, lecę jeść i dzisiaj znowu intensywnie bo malowanie mam :) już słyszę z sypialni że tata maluje :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Anita7891 moim zdaniem to od pracodawcy Ci powinien przychodzić przelew, a pracodawca o Twoją pensję mniej wysyła do ZUS składek za innych pracowników i ZUS to rozlicza, tak jest u mnie w firmie. 33 dni l4 pracodawca z własnej kieszeni płaci, później ZUS ale wszystko powinno przychodzić od Twojego pracodawcy

Pumelova siedziałam po prawej stronie w 3 rzędzie ;)
Musiałam blisko bo bym nic nie widziała na ekranie bo okularów nie zabrałam ;)

U nas dzisiaj na szczęście nie pada, zaraz śniadanie i na spacer pójdę, popołudniu zakupy z mężem.
A ciasto chyba jakieś zrobię na weekend widziałam na Moje wypieki fajne z bananami i cynamonem, łatwe się wydawało ;)

Powodzenia na wizycie jak któraś wizytuje :)

Miłego dnia

Kasiulka,misia,nie wiedziałam że wafle ryżowe tak podwyższaja cukier,to pewnie przez to taki wynik,chyba będę robiła pomiary też w nocy żeby wiedzieć jak działa ta 2 kolacja,przeważnie jem jogurt naturalny z musli i,orzechami włoskimi,albo serek wiejski z pomidorem,to wy w ogóle nie jecie ryżu?to mi zostaje na obiad jeść makaron ciemny z sosami,kasze,filet z kurczaka i ryba z piekarnika :-\,nie wiedziałam że aż tak rygorystycznie diabetolog podchodzą do wyników,boję się tylko że za dużo nabiału jem,zaraz pojawią się świeże warzywa to będzie większy wybór.Dziękuję wam za odpowiedzi :-*

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamuski
Doczytam pozniej.Chcialam tylko napisac ze jedziemy dzisiaj na Weekend Do Polski Do Poznania odwiedzic kuzyna wiec pewno niebede miala neta.odezwie sie w niedziele

f2w3flw15r2h1ssa.png

Karuzela a wiesz coś więcej na ten temat co ma być na tych warsztatach? Mało informacji znalazłam, s jakiej to ma być formie?

Jeju Tea współczuję tej diety.... Chyba bym umarła na niej z głodu.

reklama
Tea ja teraz nie mam cukrzycy pierwszy raz, ale mialam w poprzednich ciazach. Zapisz sie do jakiejs grupy i znajdziesz nowe przepisy odkryjesz nowy kuinarny swiat. Ja nie jadalam drugiej kolacji wcale. Tylko w szpitalu, to byla 1 mala kanapka, albo lisc cykorii na to polozony tunczyk lub pusty jogurt naturalny. Przejrzyj jadlonomie korzystaj z przepisow warzywnych.

Do góry