reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella już zrozumiałam po dalszych wpisach:D ciekawe czy Cię widziałam, gdzie siedziałaś?:D

Misia rozumiem Cię bo nasz pies wprawdzie 30kg ale rozpycha się za dwóch[emoji16] fajnie że kopie mocniej:)
Moja wydaje mi się mniej aktywna ale też mam mniej czasu żeby się wczuć. Ale Co jakiś czas mnie kopie więc spoko[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova, jesteście we dwie, teraz już nigdy nie będziemy same[emoji4][emoji4]
Krzywą cukrową mam w przyszłym tygodniu, oby dobrze wyszła, bo naprawdę jestem pełna podziwu dla naszych słodkich Mamuś[emoji123][emoji123]
Wczoraj uczyłam dwa kocyki z minky dla bratanicy, zostały jeszcze 4 pieluszki do kompletu do przeszycia i mogę zacząć myśleć co zrobić dla swojej córeczki[emoji6] Mała uspokaja stukanie maszyny, jest dobrze[emoji108]
Co do seksu to zostały jeszcze 3 tygodnie do przyjazdu P., czemu tak długo[emoji26][emoji26] Dłuży mi się ten wyjazd niemiłosiernie...
Właśnie napiłam się czystego soku z aronii, tak cierpki że aż Mała się obudziła i mnie zdrowo kopnęła[emoji23][emoji23]

Udanego dnia[emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny :)

U mnie spadek formy pojawił się chyba wraz z ciążą..Może to głupie ale w pierwszej ciąży było wszystko super..a teraz ciągłe zmęczenie..mimo że nie pracuje..

Inka z czasem , powoli oswoisz się z myślą że masz synka..i uwiez będziesz oczkiem w głowie tego brzdąca..Synus jest zawsze mamusiny..Ja też miałam tak w pierwszej ciąży..a teraz już 7 rok mija i jestem przeszczesliwa że jest właśnie chłopcem..A to jak zawsze wyróżnia właśnie mnie..choćby niewiem co...cudowne uczucie.. ;) Tym razem chciałam córkę ale dlatego że już synka mam..Pewnie córcia będzie wyróżniać tatę.. Niech też chlop poczuje jak to jest :) ;)
A co do tego jak potraktowałaś panią w sklepie..hmm czasem poprostu z niektórymi ludźmi nieda się inaczej ;)

Bułkasia cieszę się że dziewczyny zaczęły podobnie przybierac na wadze..życzę wam by jak najdłużej pozostały w twoim brzuszku.. :)

Pumelova te ciasto wygląda przepysznie..może skuszę się i zrobię je na święta :)

Ja także sypiam na obu bokach i na plecach..W nocy wygodniej mi jakiś czas na plecach..

Wczoraj spotkałam moich sąsiadów..wracali akurat że szpitala..z malenstwem..Sąsiadka była też w ciąży i wczoraj właśnie urodzila..Wyglądała biedna na bardzo wymeczoną, ledwo szła..Ale tutaj po 2/3 godzinach od porodu wysyłają do domu..
Aż mnie tak naszlo że już niedługo my będziemy tak że szpitala wracać z malenstwem :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

tea80 nie podawaj się :) musisz się tego nauczyć, a chudnięcie to normalne przy cukrzycy ciążowej, nie będziesz miała co zrzucać po ;)
Liluli jeśli pracujesz w firmie w której jest powyżej 20 osób to pracodawca wszystko wypłaca i l4 i urlop macierzyński, potrącając to z puli którą musi odprowadzić do ZUS za swoich pracowników, jeżeli jest mała firma to pracodawca może ale nie musi tak robić jego wybór i najczęściej oddaje zwolnienia do ZUS i to on ci wypłaca
Inka1985 nie będziesz sobie wyobrażać kiedyś że mogłabyś mieć dziewczynkę ;) ja tak mam :) a teraz mam drugiego chłopaka w brzuchu i nawet nie nastawiałam się na dziewczynkę, jakoś wiedziałam że będzie drugi chłopak... nie planuję trzeciego więc nie będę miała córki, będę czekać na wnuczki ;)
z tą kobietą to cię rozumiem, skoro przeprosiłaś a ta coś dolej... to każdy by nie wytrzymał...
misia12 może mięśnie ci się rozciągają i tak ci drży... ja tak mam po lewej stronie ale ja mam tam moją większą ranę po laparoskopii...
Kasiulka! "życie słonia" rozbawiłaś mnie z rana :D

Abed tak doczytalam juz jak Paninka pisala. Dziekuje [emoji5]

Pumelova wspolczuje kanalowego leczenia [emoji21] mnie na szczescie to omija [emoji6]

Moj T.spi po nocce,obiad mamy wczorajszy wiec zbieram sie na zakupy i kawke do rodzicow [emoji3]

Patuszka fakt, nie jestem sama [emoji16]

Liluli najgorsze jest to że to już było kanalowo leczone i to jest otwierane od nowa brrrr. Ale chyba trafila w ciemno że to ten kanał bo przetoka dzisiaj cisza:D

Ja się dziś obijam do popołudnia, nie ma m więc jadę w świat na kawę [emoji16] szkoda że wypłata za tydzień, bo bym i zakupy zrobiła jakieś[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wiosennie!
Ja na szczęście ogarnęłam zęby w grudniu, mam tylko jeszcze 2 do leczenia, ale na szczęście nie kanałowe ;)
Dziś nie mogłam się obudzić, pobudka o 2 na siusiu, ja i mała. Ona smacznie śpi, ja nie mogę zasnąć, rozmyślałam i się męczę, może też mamy za ciepło, ale to już któraś noc z rzędu. Przez myśl mi przeszło zabranie dziś L4, ale się przemęczę jeszcze.... w pon i wtorek biorę wolne bo ma być cieplutko, przydadzą mi się takie dni. Wczoraj posadziłyśmy cebulki na szczypiorek ;) i zagrabiłam trochę ogródka w celu stawienia piaskownicy i zasiania trawki.... na roślinki, drzewka przyjdzie jeszcze czas....

Witajcie!

Pumelova, współczuję kanałowego.. brrrr
Paninka, zazdroszczę ogródka. Ja mogę sobie coś posiać co najwyżej na parapecie ;)

A w Warszawie wreszcie piękna pogoda. Tzn. trochę zimno, ale słonecznie i ogólnie tak przyjemnie. Aż chce się żyć ;)
Już wybyłam do pracy, ale za to mam wolne popołudnie. Mąż wyjeżdża na tydzień jutro rano więc muszę go wyprawić, jeszcze jedno pranie zrobić. A potem, korzystając z pięknej pogody, może się przejdę na dłuższy spacer z psami.. A wieczorem wizyta u ginka!

Miłego dnia!

Czesc Dziewczyny, u nas pogoda kiepska, ale wstałam dziś z jakimś bojowym nastawieniem i już dwa prania zrobione, wszystko wysprzatane, obiad gotowy (wczorajszy;;))i chyba zaraz zbiore się i pojadę na dzidzio-zakupy;) milego dnia!:)

reklama
Witam się i ja:)
Już corcia zawieziona pod szkole-dzisiaj pojechali na wycieczke więc mam więcej czasu dla siebie;)

Abed a jak u mnie jest powyżej 150 pracowników to oni powinni mi wypłacać za l4 tak? A ostatnio jak byłam u kadrowej to mówiła że oni tylko 30 parę dni a resztę ZUS będzie płacił?!

Linoone powodzenia na wizycie!

Miłego dnia!

Do góry